Milyen előnyei vannak az antivírus szoftver használatának?

Az Antivírus szoftver egy adatbiztonsági segédprogram, amelyet egy számítógépes rendszerbe telepítenek vírusok, kémprogramok, rosszindulatú programok, rootkit-ek, trójaiak, adathalász támadások, spam támadások és más online számítógépes fenyegetések elleni védelem céljából..


Tudjon meg egy kicsit a Vírus.

A vírus minden olyan nemkívánatos program, amely a felhasználó rendszerébe bejut a felhasználó tudta nélkül. Önmagában megismételhető és terjedhet. Nem kívánt és rosszindulatú műveleteket hajt végre, amelyek végül befolyásolják a rendszer teljesítményét és a felhasználói adatokat / fájlokat. A számítógépes vírus úgy tekinthető a számítógép betegségére, mint az emberi vírus, amely az emberekben betegségeket okoz.

És mi van? Antivirus?

A víruskereső szoftverek, amint a neve is jelzi, egy program, amely vírus ellen működik. Felismeri vagy felismeri a vírust, majd a vírus jelenlétének észlelése után eltávolítja azt a számítógépes rendszerből. Az antivírus szoftver profilaktikusan működik, így nemcsak a vírusokat kiküszöböli, hanem megakadályozza a jövőbeni esetleges vírusokat a számítógép megfertőzésében is..

Miért van szüksége antivírus szoftverre??

A vírusölő nélküli rendszer olyan, mint egy nyitott ajtóval rendelkező ház. Egy nyitott és nem védett ajtó vonzza az összes betolakodót és betörőt otthonába. Hasonlóképpen, egy nem védett számítógép végül meghívja az összes vírust a rendszerbe. Az antivírus zárt ajtóként működik a számítógép biztonsági őrével, elkerülve az összes rosszindulatú behatoló vírust. Tehát nyitva hagyja az ajtót a betolakodók számára?

Milyen kárt okozhat egy vírus a számítógépének?

Ha egy vírus megtámadja számítógépét, az a következő módokon befolyásolhatja a számítógépet:

 • Lassítsa le a számítógépet
 • Fájlok megrongálása vagy törlése
 • A merevlemez újraformázása
 • Gyakori számítógépes ütközések
 • Adatvesztés
 • Nem lehetséges semmilyen feladat végrehajtása a számítógépen vagy az interneten

Az antivírus szoftver olyan, mint egy erős fénysugár a sötét vírusokkal teli világban. Számtalan előnye számtalan. Néhány a legszembetűnőbb előnyök közül:

Védelem a vírusok ellen és azok terjedése

Egy víruskereső szoftver főként profilaktikus funkciót lát el. Felismeri az esetleges vírusokat, majd eltávolítja azokat. Ne feledje, hogy mindez többnyire megtörténik, mielőtt a vírus károsítja a rendszert. Tehát ez azt jelenti, hogy a vírusok többségét leküzdik, mielőtt bármilyen kárt okoznának a rendszerében. Az antivírusok egy nap alatt számos vírus ellen küzdenek, anélkül, hogy tudnád. Az Avast és a Norton az egyik legnépszerűbb víruskereső szoftver, amely manapság a piacon elérhető.

Ha egy vírus megtámadta a rendszert, akkor azt potenciálisan átviheti barátainak, családtagjainak és hálózatainak. Tehát, ha meg akarja óvni a számítógépes rendszert, valamint az ismerőseinek számítógépeit, akkor fontolja meg a beszerzését antivirus.

A spam és a hirdetések blokkolása

Ha gyors felmérést végez arról, hogy a vírusok hogyan jutnak be az áldozatok számítógépes rendszerébe, meg fog lepődni az a vírusok aránya, amelyek felbukkanó hirdetéseket és webhelyeket használnak a számítógépükhöz. A felbukkanó hirdetések és a spam webhelyek az egyik leggyakrabban használt átjáró a vírusok segítségével, hogy megfertőzzék a számítógépet, majd megsértsék a fájljaikat.

Szoftver, mint például Bullguard Internet Security ezek ellen a rosszindulatú vírusokat tartalmazó hirdetésekkel és webhelyekkel szemben akadályozza meg a számítógépes hálózathoz való közvetlen hozzáférésüket.

Védelem a hackerek és az adatlopók ellen

A hackerek általában rosszindulatú programokat vagy vírusprogramokat használnak az áldozatok számítógépéhez való hozzáféréshez. Az áldozatok tudta nélkül telepítik a rosszindulatú programokat a számítógépbe. A hackerek rosszindulatú e-maileket küldnek az áldozatoknak. Ezután a hacker könnyen behatolhat a kívánt fájlokba és programokba.

Ezt követően felhasználhatják az áldozat adatait akaratuk szerint; törölhetik, megrongálhatják és ellophatják később váltságdíjat. Antimalware, mint például Malwarebytes vagy blokkolásgátló zárat helyeznek el, vagy rendszeresen ellenőrzik a hackerek vagy hackereken alapuló programok jelenlétét a számítógépes hálózatban. Tehát az antivírus szoftver teljes bizonyosságot nyújt a hackerek ellen.

Biztosítja a védelmet a cserélhető eszközökkel szemben

Gondoljon azokra az időkre, amikor adatátvitelt küldött a számítógépére és a számítógépről cserélhető eszközök, például USB-k segítségével. Számtalan, igaz?

Lehetséges, hogy lelassult a számítógép vagy a számítógép összeomlik, miután csatlakoztatta egy barátja USB-jét. Gondolkozott már azon, miért történt ez? Ennek oka az, hogy az USB vagy kivehető eszköz vírus átviteli eszközként szolgált. Tehát ne hagyja abba a cserélhető eszközöket, mert soha nem tudhatja, melyik USB tartalmazhat vírust?

Nem! Csak szerezzen víruskereső szoftvert, amely az összes cserélhető eszközt megvizsgálja minden lehetséges vírus ellen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy vírusok nem kerülnek át.

Védi az adatokat és a fájlokat

A víruskereső szoftverek figyelemmel kísérik a rendszerbe belépő összes fájlt. Ezeket a fájlokat átvizsgálásnak vetik alá, hogy ellenőrizzék az esetleges sajátosságokat vagy rosszindulatot. A vírusok fertőzött fájlokon keresztül könnyen továbbíthatók a hálózatra, és ezek viszont potenciálisan károsíthatják az Ön adatait és fájljait. Még az ilyen vírusok kezébe kerülhet értékes adatainak teljes elvesztése.

Egy megoldás a Avira A szoftver biztosítja az adatok és fájlok megfelelő védelmét.

Töltse fel számítógépét

Gondolj két számítógépre egymás mellett.

Az egyik olyan vírusroham következményeitől szenved, mint például a lassú feldolgozási sebesség és a gyakori ütközések. A másik vírusvédelemmel rendelkezik. Amelyik mindkettőnek jobb sebessége lesz?

Az egyik antivírussal biztos. Ennek oka az, hogy a számítógépnek nincs problémája, mivel az antivírus leállította a vírust, mielőtt valódi kárt okozhat. Egyes antivírusok akár használhatatlan fájlokat is törölhetnek és eltávolíthatnak ismeretlen forrásokból a lemezterület felszabadítása érdekében, ezzel növelve a számítógép sebességét.

Tűzfalvédelem spyware és adathalász támadások ellen

A tűzfal általában figyeli a számítógépes hálózat bejövő és kimenő forgalmát. Antivírussal párosítva a tűzfalvédelem kétszer ellenőrzi az összes fájlt vagy adatot, amelyet a számítógépről interneten keresztül küld vagy továbbít egy másik hálózatra..

Ugyanez vonatkozik a külső hálózatról kapott fájlokra és adatokra. Véletlenül nyithat egy rosszindulatú webhelyet vagy e-mailt, majd az adathalász támadás áldozatává válhat. Az adathalász támadás akkor fordul elő, amikor a támadók kifejezetten az Ön bejelentkezési adatait, hitelkártya-adatait vagy bármilyen más személyes információt / adatot keresnek. Egy ilyen támadás jelentős pénzügyi veszteséget vagy személyes szivárgást okozhat. Kétirányú tűzfalvédelem olyan víruskereső szoftverekkel szemben, mint a Avast blokkolja és eltávolítja az e-maileket vagy fájlokat, amelyek bármilyen módon árthatnak Önnek.

Az internetes védelem fokozása érdekében korlátozza a webhelyek hozzáférését

A jogosulatlan webhelyek elérése számítógép számítógépes rendszerét számos számítógépes fenyegetésnek teheti ki, ideértve a kémprogramokat, hackereket, ransomware programokat stb. Ezek a fenyegetések potenciálisan veszélyeztethetik az Ön adatait és fájljait. Az antivírus szoftver korlátozza az Ön web-hozzáférését, és ezzel korlátozza a jogosulatlan hálózatokon végzett tevékenységeit. Ennek célja annak biztosítása, hogy csak a számítógépes rendszer számára biztonságos és ártalmatlan webhelyeket érjen el.

Figyeld a gyerekeket

A szülők számára a legnagyobb fejfájás ezekben az előrehozott időkben az, hogy gyermekeik nyíltan hozzáférhetnek az internethez bármit elérve, legyen az jó vagy rossz.

A szülők nem mindig tarthatják szemmel a gyermekeik tevékenységeit a számítógépen. És nem tudják továbbtanulni a gyerekeket a jó és a rossz webről, mert a gyerekek könnyen bosszantódnak. Az antivírus szoftver lehet a megoldás az ilyen aggasztó szülők számára. Megfigyelőeszközként szolgál, amelyen keresztül biztonságosan, de hatékonyan tud füleket tartani gyermekeinek tevékenységeiről. A víruskereső szoftverek megfelelő naplókat biztosítanak gyermeke tevékenységeiről. ESET az egyik legszembetűnőbb antivírus, amely szülői felügyeletet kínál.

Védi a jelszavát

Védi az értékes adatait és a fiókjait jelszóval, majd azt gondolja, hogy az adatok és a fiókok védettek.

De mi van, ha valaki vírus segítségével ellopja a jelszavait?

A jelszó tolvaj később zsarolhat tőle váltságdíjat vagy felhasználhatja a jelszavát az érzékeny információk eléréséhez. Az antivírusok használatán kívül fontolhatja meg a jelszókezelő használatát is a jobb biztonság érdekében.

Költséghatékony

A legtöbb víruskereső szoftver meglehetősen költséghatékony. Az antivírusgyártó cégek által kínált havi vagy éves csomagok olcsók. Ha figyelembe veszi az antivírus prémium csomagjával járó szolgáltatások sokféleségét, akkor biztosan úgy gondolja, hogy az általuk kínált költségek meglehetősen alacsonyabbak.

Ezen felül, ha kevés a költségvetése és nem akar pénzt költeni antivírusok prémium verziójának megvásárlására, akkor ingyenes antivírusokat kaphat.

A számítógépe jobban működik antivírus szoftver nélkül?

A vírusroham annyit okozhat, mint egy új számítógép vásárlásához kényszerítve, mivel a régi számítógép megjavult. Ha nincs számítógépes rendszerének védőmechanizmusa, akkor ez olyan, mint a vírusok meghívása a számítógépre azáltal, hogy tiszta és hozzáférhető bejáratot biztosít számukra.

Valaha akarsz-e saját kezűleg megsérülni a számítógépén? Ha nem, akkor a lehető leghamarabb szerezzen be egy víruskereső szoftvert, hogy a számítógépet használhassa anélkül, hogy állandóan attól tartana, hogy egy vírusroham áldozatává válik..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map