11 instrumente minunate de flux de utilizatori pentru design UX

Vizualizați modul în care doriți ca utilizatorii dvs. să vă utilizeze produsul.


# Care este fluxul de utilizatori?

Un flux de utilizator este definit de pașii pe care utilizatorul îi face în timp ce interacționează cu produsul dvs.; acest produs poate fi orice, de la site-ul sau aplicația dvs. la serviciul pe care îl furnizați sau produsul pe care îl vindeți.

Considerați că vizitați un supermarket pentru a cumpăra ouă, care va fi cursul dvs. de acțiune? Vei intra prin ușa de la intrare, iar apoi te vei deplasa către secția de lactate. După obținerea ouălor, veți merge la ghișeul de facturare. Veți plăti produsul și apoi ieșiți prin ușa de ieșire. Acesta a fost fluxul dvs. în timp ce cumpărați articolele dorite.

În mod similar, atunci când un utilizator urmează o cale specifică pentru a atinge un anumit set de obiective sau pentru a îndeplini o sarcină, acea cale devine fluxul de utilizatori.

# Care sunt instrumentele de flux de utilizatori?

Până acum, fluxul de utilizatori despre care am vorbit este în întregime teoretic. Dar pentru a înțelege pe deplin interacțiunea pe care utilizatorul ar putea-o avea cu produsul dvs., trebuie să aveți o reprezentare vizuală a tuturor fluxurilor posibile de utilizator. Acolo intră instrumentele de flux de utilizatori. Instrumentele de flux de utilizator sunt instrumentele care vă oferă o reprezentare vizuală a fluxului de utilizatori. Aceste instrumente reprezintă fluxul utilizatorilor într-o manieră schematică corespunzătoare.

# De ce este esențială utilizarea instrumentelor de flux de utilizatori?

S-ar putea să vă gândiți că de ce utilizarea instrumentelor de flux de utilizatori este foarte importantă.

Pune-ți o întrebare, de ce creezi produsele tale (site-ul web, aplicația)?

Pentru a oferi o experiență fantastică utilizatorilor dvs., nu? Pentru asta, trebuie să vă faceți o idee despre toate interacțiunile posibile pe care utilizatorul le poate avea cu produsul dvs. Instrumentele de flux ale utilizatorului vă vor oferi o noțiune schematică a tuturor interacțiunilor posibile. După ce vă faceți o idee despre fluxul de utilizatori, puteți lucra la îmbunătățirea experienței utilizatorului.

Wireflow

Wireflow nu este disponibil doar online, dar este și un instrument open-source. Te ajută să creezi prototipuri ale fluxului de utilizatori. Cel mai bun lucru este că nu aveți nevoie de abilități Photoshop pentru a crea diagrame de flux ale utilizatorilor cu Wireflow. De asemenea, vă oferă o opțiune de a utiliza mai mult de 100 de grafice personalizate încorporate.

Wireflow crede în colaborarea în timp real. Asta înseamnă că puteți lucra la un design alături de prietenii, colegii sau membrii grupului. Deci, dublați efortul; dublați fructele!

În wireflow, puteți proiecta sălile de proiect; în acele săli virtuale, puteți adăuga oricine doriți și puteți chiar să configurați confidențialitatea camerei de proiect, conform dorinței dvs..

Pe scurt, este un instrument foarte ușor de utilizat, care vă oferă o mulțime de funcții simple, dar esențiale. Dezvoltatorii acestui instrument își propun să simplifice procesul de proiectare a fluxului de utilizatori.

Timblee

Timblee vă ajută să dezvoltați diagrame de flux ale utilizatorilor încă din etapele timpurii ale dezvoltării produsului. Având în vedere modul în care telefoanele mobile au devenit o parte mai semnificativă a vieții noastre, Timblee funcționează atât pe Web, cât și pe telefoane mobile. Timblee își propune să elimine nevoia de instrumente complexe în primele etape ale planificării experienței utilizatorului.

Nu este în totalitate gratuit, dar oferă posibilitatea de a încerca gratuit în primele 14 zile, astfel încât să puteți decide dacă merită bani sau nu. Uimitor, corect?

Acesta găzduiește mai multe funcții prin care puteți proiecta sitemap-uri împreună cu diagrame de flux. Este excelent pentru început, deoarece oferă o picătură și glisează pânză, care este relativ ușor de manevrat. Una dintre caracteristicile sale proeminente este că puteți împărtăși desenele dvs. cu alții, iar acestea vă pot vizualiza lucrările și le puteți da feedback chiar dacă nu au un cont pe Timblee.

Microsoft Visio

Numele indică faptul că face parte din familia Microsoft. Microsoft Visio este o aplicație grafică vectorială cu spectru larg. Deci, asta înseamnă că puteți face multe alte lucruri pe Visio împreună cu proiectarea diagramelor de flux. Un lucru trebuie să fi devenit clar până acum că este disponibil numai pentru utilizatorii Microsoft.

Are multe șabloane din care îl puteți alege pe cel dorit. În ediția sa profesională, numărul de șabloane și machete este chiar mai mare. De asemenea, puteți conecta sursele de date la diagramele dvs. Un aspect interesant al Microsoft Visio este că interfața sa este similară cu MS Office. Cei mai mulți dintre noi folosim MS Office încă din copilărie, așa că a pune mâna pe Visio nu ar fi o sarcină dificilă.

Ca toate celelalte produse ale Microsoft, Visio nu este gratuit. Puteți pune mâna pe o probă gratuită de 30 de zile.

Draw.io

Draw.io este o aplicație online bazată pe web pentru proiectarea diagramelor de flux. Toate caracteristicile sale generale sunt gratuite, deși dacă doriți să utilizați unele integrări de ultimă generație, va trebui să plătiți pentru asta. Vă oferă opțiunea de a vă salva diagramele în Google Drive, Dropbox sau computer. Este una dintre cele mai utilizate aplicații de diagrama bazate pe browser. Puteți importa diferite formate de fișiere precum Lucidchart, Gliffy etc. în Draw.io.

Oferă mai multe șabloane. Are o bibliotecă de forme extinsă din care o puteți alege pe cea dorită. Nu aveți nevoie de nicio înregistrare pentru a începe pe Draw.io. În plus, puteți descărca aplicația pentru desktop și poate lucra liber și offline. Este compatibil cu aproape toate browserele și funcționează bine și pe dispozitive mobile.

Remiză inteligentă

SmartDraw este un instrument de diagrama de flux care este disponibil online și poate fi descărcat și pe Windows. Dezvoltatorii Smartdraw susțin că este chiar mai ușor decât Visio. Astfel, aceștia susțin că este o alternativă mai ieftină, dar compatibilă cu Visio. Puteți importa și exporta diagramele în același format ca Visio. Se poate rula și pe Mac. Acesta oferă peste 70 de șabloane diferite pentru diferite tipuri de diagrame.

Smartdraw nu este în totalitate gratuit, dar în comparație cu omologii săi, este destul de accesibil.

Una dintre caracteristicile sale proeminente, în afară de faptul că este ușor de utilizat, este că oferă formatare automată. Formatează diagrama dvs. automat pentru a elimina orice fel de greșeli și defecte. Puteți integra cu ușurință aplicațiile google și instrumentele MS Office.

OmniGraffle

OmniGraffle este disponibil atât pe Mac, cât și pe iOS. Aplicația este relativ ușor de utilizat. La fel ca și alte aplicații Mac, este un preț scump. Are o versiune profesională, pe lângă versiunea standard. Acesta oferă un număr mare de instrumente de bază, cum ar fi instrumente pentru creion, linie, formă și text. În timp ce lista de caracteristici pe care le oferă este destul de lungă. Un profesionist va fi mai mult decât fericit să folosească astfel de caracteristici de înaltă calitate.

Principala caracteristică care o face să iasă în evidență este că oferă straturi de design. Cu ajutorul straturilor de proiectare, utilizatorul își poate vizualiza desenele.

Cacoo

Cacoo este un instrument popular. Puteți proiecta diagrame de flux împreună cu alte tipuri de diagrame pe Cacoo. Dezvoltatorii Cacoo cred în munca în echipă. Cacoo vă permite & coechipierii să lucreze și să editeze o diagramă în același timp. Vă oferă, de asemenea, oportunitatea de a comenta lucrările coechipierului; toate acestea pe panza ta.

Cacoo are la dispoziție două moduri de lucru disponibile. Oricum, puteți începe de la zero cu ideile dvs. sau puteți alege dintre 100 de șabloane pre-disponibile.

Oferă o probă gratuită de 14 zile, iar după încheierea procesului, trebuie să plătiți pentru serviciile sale. Pânza din Cacoo este foarte ușor de organizat. Îți poți gestiona echipa împreună cu ea.

Justinmind

Justinmind este un instrument de prototipare. Este compatibil cu ambele; web și telefoane mobile. Oferă mai multe gesturi mobile și interacțiuni web pentru a face proiectarea ușoară și distractivă pentru tine. Are o serie de tranziții și animații disponibile, pentru a face designul dvs. și mai interactiv.

Puteți crea liste de date dinamice. De asemenea, acceptă testarea utilizatorilor cu ajutorul datelor. Puteți previzualiza instantaneu proiectele dvs. cu acest instrument. Această previzualizare vă poate ajuta să eliminați funcțiile care nu sunt necesare. Prin urmare, economisindu-vă timpul și eforturile. Puteți conecta și exporta designul dvs. în HTML într-un singur link. În cele din urmă, puteți invita clienții și membrii echipei să vă vadă proiectele, astfel încât orice neînțelegere în etapele ulterioare să poată fi evitată.

Mockplus

Mockplus este un alt instrument gratuit de prototipare. Este foarte simplu de utilizat instrument cu o interfață simplă. Puteți utiliza Mockplus pe iOS, Android și Web. Are peste 200 de componente și șabloane gata preparate, dintre care puteți alege. Acesta oferă aproximativ 3000 de icoane vectoriale. Toate acestea vă permit să lucrați și mai repede.

Dar nu credeți că numai pentru că are icoane mari încorporate, nu puteți personaliza pictogramele conform dorinței dvs. Puteți crea o bibliotecă personalizată cu pictograme și interacțiuni la alegere. De asemenea, oferă abordarea clasică de drag and drop pentru proiectare simplă. Acceptă previzualizarea instantaneu și vă permite să conectați design-urile dvs. la HTML.

Flowmapp

Flowmapp este un instrument online pentru proiectarea diagramelor de flux și a sit-urilor vizuale. Are o placă de lucru interactivă. Puteți împărtăși consiliul cu coechipieri și clienți pentru a promova colaborarea în timp real. În plus, poți transfera proiectele către alții după ce ai terminat cu partea ta. Puteți planifica desenele dvs. într-o manieră profesională pe Flowmapp. Apoi puteți transforma această planificare în realitate folosind instrumente utile ale Flowmapp.

Suporta o vedere a elicopterului. În această perspectivă, puteți avea o vedere de sus în jos a proiectelor dvs. pentru a obține o nouă abordare a proiectelor dvs..

Oferă o probă gratuită de 14 zile pentru utilizatorii săi.

LucidChart

Acest instrumentul vă oferă un spațiu de lucru. Combină caracteristicile a trei procese diferite, adică diagrama, vizualizarea datelor și colaborarea. Promovează rețelele pentru a putea colabora la proiectele dvs. în timp real. Vă permite să planificați & brainstorm și apoi proiectare.

Lucidchart rulează numai pe browsere care acceptă HTML5. Această caracteristică sugerează că nu necesită actualizări ale terților.

Are o versiune gratuită unde puteți accesa toate caracteristicile de bază ale Lucidchart. În timp ce versiunea plătită are toate caracteristicile de top.

Concluzie

Imaginați-vă că veți scrie un eseu. Aveți în minte desenul pentru eseul dvs., dar nu aveți un stilou și o hârtie pentru a le scrie. Fără a scrie eseul, nu îl puteți citi și corecta greșelile. Îl poți prezenta profesorului fără să-l citești corect?

Același lucru este valabil și pentru situația când aveți un flux de utilizatori toate cartografiat în mintea dvs., dar nu aveți instrumentele de fapt pentru a vizualiza și proiecta fluxul. Fără a vizualiza fluxul utilizatorilor, nu puteți lucra la îmbunătățirea experienței utilizatorului (UX).

Deci, enumerați cerințele pe care le aveți pentru proiectarea fluxului de utilizatori. Rețineți că fiecare instrument are ceva diferit de oferit. Apoi alege un instrument de flux de utilizatori în funcție de nevoile tale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map