8 sfaturi de proiectare pentru site-urile de comerț electronic

Designul web joacă un rol vital în crearea unui site de comerț electronic de succes. Cel mai bun produs din lume poate fi uitat cu ușurință dacă designul nu este acolo pentru a susține prezentarea.


Partea cea mai bună în ceea ce privește proiectarea web și sfaturi este că multe sfaturi de proiectare se bazează pe date și studii de caz. În timp ce există întotdeauna loc pentru creativitate și expresie inspirată, sfaturile bazate pe date garantează rezultate tangibile.

Scopul este de a vinde mai mult din ceea ce marca dvs. are de oferit. Indiferent dacă este prin meșteșug elemente de proiectare sau declarații îndrăznețe care vor lăsa clienții curioși să știe mai multe.

Un design web excelent inspiră utilizatorii să ia măsuri, dar ajută, de asemenea, la consolidarea încrederii pe care utilizatorii o au în marca dvs. Acțiunea este cea care determină vânzările, iar designul este acolo pentru a ajuta la încurajarea utilizatorilor să efectueze acțiuni cum ar fi cumpărarea sau realizarea.

Acest articol este destinat oricui dorește să poloneze designul site-ului lor de comerț electronic. Nu contează dacă utilizați WordPress, Wix, BigCommerce, sau o platformă de comerț electronic personalizat. Lecțiile și sfaturile prezentate mai jos se aplică universal ca principii moderne de proiectare.

Spune o poveste

spunând o poveste cu design webExemplu de povestire de Zeci

Marile produse au povești grozave în spatele lor. Oricine poate face împreună un site de comerț electronic și poate vinde orice își dorește. Dar nu oricine poate crea o imagine de brand de succes în jurul produsului său.

Capacitatea dvs. de a spune o poveste convingătoare despre marca dvs. vă va ajuta dezvoltarea unei imagini de brand puternice. De asemenea, povestirea favorizează loialitatea. Clienții au mai multe șanse să-și amintească de marca dvs. dacă simt că sunteți sincer și personal. Și cel mai bun mod de a obține personal este să spui o poveste.

 • Ce te-a determinat să creezi produsul tău?
 • Cum v-a afectat produsul viața?
 • Care este viziunea ta de viitor?
 • Cine este clientul tău țintă?

După ce începeți să răspundeți la aceste întrebări, puteți avea o idee mult mai clară despre modul de structurare a designului dvs. de comerț electronic. Faceți-le utilizatorilor să simtă că fac parte din ceva special.

Nu ți-ai dori ca clienții să se întoarcă la magazinul tău, deoarece au fost lăsați inspirați?

Creați mai puțin de ales

WaldenWalden fiind îndrăzneţ cu promovarea lor de produse.

Nu există nimic mai neobișnuit decât o experiență de navigare în magazin. Scopul vânzării este de a-i determina pe utilizatori să adauge articole în coșul de cumpărături. Dar dacă navigarea dvs. oferă sute de opțiuni, utilizatorii își vor pierde rapid răbdarea și vor părăsi site-ul cu totul.

Walmart este un exemplu excelent de ceea ce nu trebuie să faceți, dacă nu doriți să faceți scară pentru vânzările cu coada lungă. Navigarea lor oferă o listă excesiv de saturată de opțiuni de navigare, ceea ce te face să te simți amețit de momentul în care ai terminat să găsești ce ai nevoie.

Navigare simplă comerț electronic // Mercari

Cu cât este mai ușor pentru clienți să găsească un anumit produs, cu atât mai mult timp trebuie să citească despre produs – și, în final, să facă o achiziție.

Util: Experimentați cu crearea unei structuri de navigare folosind Sketch, Photoshop sau orice alt instrument de wireframing. Analizați procesul utilizatorilor care vin pe pagina principală, răsfoiesc un director și ajungând în final la pagina produsului.

Acesta este probabil unul dintre cele mai importante sfaturi de design pentru site-urile de comerț electronic.

Culoarea inspiră emoție

SpiritCulorile simple și clare permit experiența plăcută a utilizatorului.

Culorile au avut un impact psihologic asupra vânzărilor cu mult înainte de revoluția digitală. Înțelegând diferitele tipuri de emoții pe care le pot invoca culorile, puteți proiecta site-ul dvs. de comerț electronic pentru a se potrivi cu anumite sentimente și vibrații.

Iată un grafic care prezintă emoțiile asociate în mod obișnuit cu diferite culori:

psihologia culorilor.001

În funcție de produsul și publicul țintă, puteți utiliza culoarea pentru a invoca anumite sentimente. De exemplu, dacă magazinul tău vinde produse de mediu sau produce, culoarea verde va completa simțul naturii.

Conform cercetare, clienții durează aproximativ 90 de secunde pentru a-și oficializa părerea despre un produs. Și o mare cantitate din acea perioadă de interacțiune – aproximativ 70% – este setată exclusiv pe culori.

Coerența contează

Școala de povestiri pentru familii - Povești la culcare

Utilizatorii își aduc aminte de designul mărcii dvs., nu din cauza unui nume atrăgător, ci din cauza imaginii generale de marcă pe care o prezentați. În ceea ce privește designul web, aceasta se referă mai ales la modul în care vă structurați paginile.

Utilizați aceleași fonturi și culori în toate paginile? Tiparele tipografice puternice pot insufla o experiență memorabilă în mintea utilizatorilor.

În plus, dacă utilizați o varietate de culori diferite pe mai multe pagini, riscați să ieșiți ca marcă multi-variată.

Drept urmare, dacă doriți să fiți recunoscuți și amintiți, este imperativ să vă concentrați asupra utilizării asemănărilor în modelele dvs. de design. Chiar dacă produsul dvs. are o mulțime de ramuri, proiectarea de pagini cu similitudini în minte nu face decât să creeze o prezență mai puternică a mărcii. Și acesta este biletul pentru stimularea vânzărilor.

Experimentează cu urgență

crearea de urgență în designul web de comerț electronic

Urgența se bazează preponderent pe oferte și oferte exclusive. După cum se vede în fotografia de mai sus, Bestbuy folosește partea superioară a paginii de pornire pentru a evidenția oferte irezistibile. Există însă și alte metode de promovare a sentimentului de urgență?

Unul dintre cele mai mari motive pentru care clienții își abandonează coșul de cumpărături este prețurile ridicate pentru transport. Astfel, acest lucru creează o oportunitate de valorificare prin oferirea unor oferte speciale cu privire la costurile de transport.

Aceasta este, de asemenea, o tactică pe care branduri ca Bestbuy o folosesc. Iar Amazon este cunoscut pentru serviciul său Prime. Utilizatorii primi beneficiază de transport gratuit la aproape toate produsele exclusiv. De asemenea, puteți încuraja utilizatorii să cheltuiască o anumită sumă pe magazinul dvs. și, în schimb, să obțină o taxă de transport gratuită.

O altă formă de urgență este limitarea stocului disponibil pentru un anumit produs.

comerț electronic de urgență limitat

Iată un frumos hanorac din crewneck pe bază de vacanță. Oferta vine cu livrare gratuită din SUA, dar este disponibilă doar pentru o anumită perioadă. Acesta este un exemplu de urgență utilizat în proiectarea magazinelor de comerț electronic.

Vă puteți gândi la alte modalități prin care să promovați urgența? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile și poveștile de succes.

Fotografii clare și frumoase

unsplash

Există o mulțime de date pentru a susține afirmația că imaginile de înaltă calitate, relevante și atractive vizual ajută la creșterea ratelor de conversie. Și nu vorbim doar de imagini cu produse.

Imaginile pe care le utilizați în designul dvs. general pot avea un impact imens asupra captivării atenției utilizatorilor.

O fotografie grozavă instigă emoție, creează un sentiment de identitate și este ușor de amintit. O persoană obișnuită poate să-și amintească până la 2.000 de imagini cu o precizie aproape perfectă.

Acestea fiind spuse, produsele nu se vor vinde decât dacă există fotografii pentru a face backup pentru designul produsului. Este esențial să faci ca proprietar al magazinului de comerț electronic să faci tot posibilul să captivezi esența produsului prin fotografii de înaltă calitate..

Cel mai bine, nu este necesar să angajați un aparat foto scump pentru a finaliza munca. Există o mulțime de tutoriale și ghiduri practice pentru a face fotografii excepționale ale produsului, folosind altceva decât telefonul sau o cameră ieftină.

Site-uri precum Pexels și Unsplash sunt cunoscute pentru furnizarea de fotografii uimitoare și fără licență profesională.

Deveniți clientul

a deveni client

Designul web are două părți, profesional și subiectiv. Latura profesională are totul de-a face cu respectarea tendințelor UX și UI la structurarea unui design.

Latura subiectivă vă impune să faceți pasul înapoi și să priviți designul dvs. din punctul de vedere al unui client. Un vizitator al site-ului, dacă vrei.

 • Ce părere aveți despre aspectul general al designului?
 • Puteți găsi informațiile pe care le solicitați rapid?
 • Are sens navigarea?
 • Este descrierea produsului tare și clară?
 • Cât de repede poți ajunge pe pagina de checkout?

Răspunzând la aceste întrebări, puteți observa orice neconcordanțe care trebuie adresate.

Folosiți testele A / B des

testarea a-b.001

Pe măsură ce ajungem la partea finală a sfaturilor noastre de proiectare pentru site-urile de comerț electronic, să închidem lista discutând testarea A / B.

Testarea A / B este neapărat mijlocul de a utiliza simultan două machete diferite. A este o versiune, iar B este alta.

Apoi, după ce a trecut ceva timp, puteți compara valorile pentru fiecare versiune separat. Valorile pe care le puteți monitoriza includ rate de conversie, capacitate de utilizare și interacțiune generală pentru diferite părți ale aspectului.

Chiar și o mică modificare a designului poate avea îmbunătățiri drastice în implicarea utilizatorilor. De asemenea, încercarea diferitelor variații de culoare și multe altele vă poate oferi o idee mult mai clară asupra locului în care să vă concentrați pentru proiectele viitoare.

Puteți găsi numeroase instrumente pentru optimizarea site-urilor & Testare A / B în directorul nostru Nexus.

Înveliți

Designul este un peisaj în continuă schimbare. Înțelegerea tiparelor, comportamentul utilizatorilor și ultimele tendințe vă pot oferi avantajul pentru a vă spori vânzările.

Sfaturile noastre de proiectare sunt destinate tuturor celor care doresc să îmbunătățească experiența utilizatorului site-ului său de comerț electronic.

Deci, nu pierde nici un minut și începe să lucrezi! Ne-ar plăcea să auzim cum aceste sfaturi au ajutat la modelarea unui design mai bun pe magazinul dvs. de comerț electronic. Dacă aveți nevoie de un designer specializat, atunci puteți consulta întotdeauna 99designs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map