9 legjobb adatmentési megoldás közép- és nagyvállalatok számára

Sokan boldogan élnek tudatlanságban, azt gondolva, hogy cégünk adatait jól védik, de nem tudjuk biztosan, hogy ezt a védelmet hogyan hajtják végre.


Az adataira úgy kell gondolkodnia, mintha pénz lenne (valójában pénz, ha kétségei vannak, gondolkodjon azon, mennyit fizetnének a versenytársai érte): Behelyezi a pénzt egy boltozatba, és nyugodt marad; de időnként ellenőriznie kell, hogy pénze még mindig megvan-e, és rendelkezésre áll-e arra az esetre, ha gyorsan szüksége van rá.

Ugyanez vonatkozik az adatokra. A vállalati adatok biztonsági másolatának ugyanolyan biztonságosnak kell lennie, mint a boltozatban, és biztosnak kell lennie abban, hogy katasztrófa elleni sztrájkok esetén rövid időn belül helyreállíthatja adatait, és a vállalata visszatér az üzleti életébe, mintha semmi nem történt. Ezt kell biztosítani egy jó biztonsági mentési stratégiának, a megfelelő biztonsági mentési eszközökkel párosítva.

Ehhez először meg kell határoznia a biztonsági mentési stratégiát.

 • Hol tárolja biztonsági másolatait nyilvános felhőben vagy privát hálózatban?
 • Meddig fogja megőrizni őket?
 • Milyen biztonsági másolatot készít?
 • Szüksége lesz-e arra, hogy helyreálljon egy adott időpontban?

Ez csak néhány a kérdésből, amelyet a biztonsági mentési stratégiájának meg kell válaszolnia. És a válaszok határozzák meg, mely eszközöket kell választania, mivel nem minden eszköz felel meg minden stratégiának.

A biztonsági mentési stratégia egy része magában foglalja a biztonsági mentési és visszaállítási eljárásokat: melyik végrehajtható automatikusan, és melyik kézi beavatkozást igényel. Mennyi erőfeszítést igényelnek és milyen erőforrásokat igényelnek. Ezek a szempontok szintén szorosan kapcsolódnak a választott biztonsági mentési eszközökhöz. A következő termékleírások elolvasásával áttekintést kap a rendelkezésre álló eszközökről, hogy megfeleljen a különféle adatmentési igényeknek.

Rubrik

A Cloud Data Management platform használata, Rubrik lehetővé teszi a felhasználóknak a biztonsági mentésen és a visszaállításon túlmutatókat. Teljes eszközkészletet biztosít számukra a vállalati adatok teljes irányításához az alkalmazások mobilizálásával, az alkalmazások adatainak elemzésével, a ransomware helyreállításával és az alkalmazások azonnali elérhetőségének biztosításával..

A Rubrik hibrid felhő felhasználói szeretik a virtuális gép visszaállításának sebességét, valamint a további felhasználási eseteket, például az ideiglenes tesztelésre kész virtualizált környezetet vagy a virtuális gép áthelyezését az adatközpontok közötti fürtreplikációval. További hűvös funkciók közé tartozik a vCenter és a Powershell integrációja a Rubrik API-n keresztül. Annak ellenére, hogy ezt kissé drága megoldásnak tekintik, a rendszergazdák imádják azt, ahogy hősöknek tűnnek, amikor csak másodpercekre van szükségük a nagy katasztrófákból való felépüléshez.

Veeam

A felhasználók szeretik VeeamMegbízhatósága és átláthatósága, mivel ritkán látnak hibákat, és pontosan tudják, hogy mi készül és mi történik. A megoldás könnyen használható több száz virtuális gép és fizikai eszköz biztonsági mentéséhez, és a támogató adathordozó lehet egy helyi NAS vagy egy Veeam Cloud Connect tároló..

A Veeam munkafolyamat-beállításai sokféle testreszabást kínálnak a biztonsági mentési beállítások, a másolatok és a replikáció szempontjából, lehetővé téve a biztonsági mentési eljárások méretének függetlenítését az üzleti igényeinek megfelelően. A rendelkezésre álló értesítési és jelentési eszközök sok információt kínálnak a biztonsági mentés állapotáról, anélkül, hogy bármit testre kellene hozniuk.

A felhasználói felület szintén nagyon informatív és könnyen navigálható. A javításhoz felhasználható néhány szempont közül a munkahelyteremtésre vonatkozó útmutatás. Egy barátságos varázsló nagyon örvendetes lenne.

Cohesity

Ha hiper-konvergencia biztonsági mentési megoldást vagy költséghatékony tárolást keres hideg adatokhoz, akkor érdemes átnéznie Cohesity. Integrálódik sok más rendszerrel, mint például az AWS, a Pure Storage vagy a VMware, és a felhasználó számára közvetlenül elérhető API-k széles választékát kínálja. A jelentések szerint villámgyors az adatok indexeléséhez és visszaállításához, valamint a virtuális gépek biztonsági mentéséhez. Robusztus motorokat kínál az adatok tömörítéséhez és deduplikációjához is.

A Cohesity egy egyszerű és könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik, amely enyhén és rövid tanulási görbét tesz lehetővé. Különböző szintű helyreállítást kínál, beleértve a fájlokat és mappákat is, a részleges helyreállításhoz. A valódi katasztrófa utáni helyreállításhoz a Cohesity gondos tervezési és replikációs lehetőségeket is kínál. Ez egy előnyös megoldás a régi mentési megoldások, például szalagkönyvtárak és a nyilvános felhőkhöz való integráció helyett.

Commvault

Commvault olyan megoldást kínál, amely az egész vállalkozásra kiterjed. Különleges tulajdonságai közé tartozik az Office365 e-mail biztonsági mentése, egy megoldás a teljes helyek felhők közötti mozgatására, a teljes rendszerképalkotás és az SQL adatbázisok pontos helyreállítása. Biztosítja a végfelhasználók önkiszolgáló adatainak visszaállítását, ami megszabadítja az informatikai személyzetet az abban való segítségnyújtástól.

Elsősorban nagyvállalatok számára készült, konszolidált adatkiépítéssel, ezért alig tekinthető költséghatékonynak más kevésbé átfogó, felhőbe integrált megoldásokhoz képest. Ha vállalkozása bőséges, strukturálatlan adatokkal rendelkezik, külön adatforrásokban, akkor valószínű, hogy a Commvault nem tud megfelelő megoldást kínálni Önnek.

Spectrum Protect Suite

Vele Spectrum Protect oldat, Az IBM egyetlen pontot kínál az összes vállalati biztonsági mentési és helyreállítási eljáráshoz. Bármilyen méretű felhő vagy fizikai mentési környezettel képes működni.

A Spectrum Protect a felhasználói adatokat egy adathordozó hierarchiáján keresztül kezeli: nyers eszközök, fájlrendszer-tárolók, streaming tape és optikai adathordozók. Ez biztosítja a helyszínen kívüli biztonsági másolatok készítését azzal a képességgel, hogy másolatot készítsenek egymást követő adathordozón.

Virtuális környezetekben a Spectrum a virtuális tároló API-n keresztül kölcsönhatásba lép a VMware-vel, amely szintén kapcsolódik a Microsoft Hyper-V-hez. Egyedülálló tulajdonságként az IBM megoldása bármilyen elemzést kínál, amely lehetővé teszi az informatika számára, hogy az emberek szimulációkat végezzenek a tényleges teljesítményadatokkal, majd meghatározzák a virtuális infrastruktúrák beállításának legjobb módját..

Acronis

AcronisA biztonsági mentési megoldás széles választékot kínál, a munkaállomások egyszerű fájlmentéséről a kiszolgálók alkalmazás-alapú biztonsági másolatára. Jelentéseiben részletes információkat talál a hibákról és a sikerekről, megkönnyítve a problémák felismerését és a hibaelhárítást.

A termék olyan kis- és közepes méretű vállalatok számára alkalmas, amelyek hibrid felhőmegoldást keresnek, amely szilárd és megbízható biztonsági másolatot nyújt, valamint jó szintű technikai támogatást kínál. Nagyobb rendszerek és nagyobb hálózatok esetén az Acronis nem megfelelő, ezért figyelembe kell venni a nagyobb vállalatok termékét.

A kritikus rendszerek védelme mellett az Acronis képeket készít az egyes rendszerek új hardverre való áthelyezéséhez, és virtuális merevlemezeket készít a VMware vagy a Hyper-V alkalmazáshoz..

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec kiemelkedik a tárolóeszközök széles skálájának – ideértve a régi eszközöket is – támogatásáról, és rendkívül nagy visszaállítási sebesség eléréséről. A felhasználóbarát grafikus felhasználói felület révén nagy megbízhatóságot és egyszerű telepítési, konfigurálási és karbantartási eljárásokat kínál. A Veritas felhasználók általában panaszkodnak a magas ára miatt, de azt is mondják, hogy jellemzőinek minősége elegendő indokot jelent a költségekre.

Ha kétségei vannak, a Veritas 60 napos próbaverziót kínál annak ellenőrzésére, hogy megfelel-e az Ön igényeinek, amit valószínűleg meg fog tenni, mivel ez szinte bármilyen üzleti környezet számára megfelelő biztonsági mentési megoldás, ideértve a régi hardvert is..

Unitrends

Itt jön egy eszköz az eszközök listáján!

Unitrends helyreállítási sorozat biztonsági mentőkészüléke célja, hogy a vállalati biztonsági mentést és a ransomware észlelését olyan sokoldalú platformmá alakítsa, amelyet szintén könnyű telepíteni és kezelni. Proaktív figyelést és támogatást kínál, helyreállítási biztosítékkal és mélyen integrált felhő folytonossággal, amely hozzájárul az értékbecslés idejének lerövidítéséhez. Többféle biztonsági mentéstípust támogat, beleértve a fájlokat, a virtuális gépek infrastruktúráját, az alkalmazásokat és az operációs rendszereket. Ezenkívül lehetővé teszi a többkiszolgálós ütemezést és a testreszabott biztonsági mentési stratégiákat.

Az egységes készülék tárolással történő biztosításával az Unitrends helyreállítási sorozat megoldása leegyszerűsíti a biztonsági mentési és helyreállítási műveleteket, segítve a vállalatokat a növekvő adatmennyiségek és a szűk biztonsági mentési ablakok kezelésében. Támogatást nyújt heterogén infrastruktúrákhoz, kiküszöböli a személyzet idejének, pénzének és erőforrásainak bővítésének szükségességét, amikor felmerül a különféle munkaterhelési igények kielégítésének szükségessége..

Barracuda biztonsági mentés

Barracuda nagyszámú lehetőséget kínál a biztonsági eszközök számára, hogy alkalmazkodjanak a különféle forgatókönyvekhez. Például replikálhatják az adatokat a felhőbe vagy egy távoli helyről származó másik készülékbe. Ez a választási szabadság plusz plusz azoknak a szolgáltatóknak, akiknek az infrastruktúrát az ügyfelek egyedi igényeihez kell igazítaniuk. Ha például az ügyfél nem akarja, hogy adatai a hálózatból kikerüljenek, akkor csak a helyi hálózat replikációs lehetőségeit választhatja..

A Barracuda Backup 6.0 verziója tartalmazza a Helyi vezérlést, egy új kezelési lehetőséget azoknak a szervezeteknek, amelyek saját létesítményeikkel kezelik az adatokat az egyedi szabályozási és üzleti követelmények kielégítése érdekében. (PRNewsFoto / Barracuda Networks, Inc.)

A sysadminok számára a Barracuda készülékek csökkentik a munkaterhelést, köszönhetően az egyszerű beállítási, konfigurálási és visszaállítási eljárásoknak. A felhasználók kiemelik az egyébként időigényes feladatok automatizálásának képességét, például azt, hogy egy eszköz egy egész rendszert visszaállítson egy virtualizált fürtre..

Válasszon tudatosan

Itt gondosan kidolgoztunk egy biztonsági mentési eszközt, amelyek megoldják a különféle igényeket. Válaszd ki azt, amelyik a lehető legjobban hasonlít a környezetéhez. Vegye figyelembe, hogy a felhőalapú tárolásra jobb megoldás talán nem teljesít olyan jól a régi rendszerekkel, vagy az alkalmazás szintű biztonsági mentéseket nyújtó eszköz nem ideális megoldás, ha csak egy csomó fájlt kell visszaállítania.

Vagy talán az, amelyik mindent megtesz, túl költséges a költségvetés szempontjából. Reméljük, hogy segítettünk Önnek tisztázni a képet, így meghozhatja a lehető legjobb döntést.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map