Az OpenStack Server 5 legfontosabb nyílt forráskódú eszköze

A nyílt forráskódú eszközökkel hatékonyan kezelheti az OpenStack alkalmazást.


A felhő világában az alapvető fontosságú mindent automatizálni, amikor úgy tűnik, hogy igény szerinti felhőalapú szolgáltatások állnak rendelkezésre. A szoftvergyártásban végzett munka általában a folyamatos üzembe helyezéshez és az egész világon elosztott környezet üzemeltetéséhez vezet, különös tekintettel az igény szerinti felhőszolgáltatásokra..

OpenStack egy nyílt forráskódú platform, amely lehetővé teszi az infrastruktúra mint szolgáltatás (IaaS) felhő felépítését, amely árufuvarozási hardvereken működik. Az OpenStack mögött meghúzódó technológia hasonló projektek sorozatából áll, amelyek különböző összetevőket szállítanak felhőinfrastruktúra-megoldáshoz. Nagy tárolókészlettel és hálózati erőforrásokkal képes kezelni akár az adatközponton belül, mint különálló felhőben, vagy kívül, mint nyilvános felhő.

Az OpenStack felhőinfrastruktúra kezeléséhez az egyes felhőszolgáltatások konfigurációját kell kezelnie. Az OpenStack elsődleges előnye, hogy vízszintes méretezhetőségből áll, így nyilvánvalóvá válik hálózatok és tárolórendszerek hozzáadása a felhő időbeli növekedéséhez..

Az OpenStack megismeréséhez nézd meg ezt alapvető tanfolyam.

A felhő méretezhetőségének alapvető eleme a felhő beállításához és futtatásához, és így méretarányításához szükséges idő, valamint az üzemeltetési költségek csökkentése. Mindehhez egy automatizált telepítési és konfigurációs infrastruktúrára van szükség, amely magában foglalja a konfigurációkezelő rendszereket.

Számos nyílt forráskódú eszköz áll rendelkezésre az OpenStack felhő telepítéséhez, kezeléséhez és futtatásához. A legfontosabb kérdés az, hogyan lehet kiválasztani a legjobbat.

Séf

Séf egy nagyszerű automatizálási keret, amely megkönnyíti a kiszolgálók és alkalmazások beállítását bármilyen valós, virtuális vagy felhő helyre, függetlenül az infrastruktúra mértékétől. A Chef olyan termék, amely egyszerűen a fejlesztői felhasználói bázisra összpontosít. A Chef szakácskönyveket tartalmaz az OpenStack különféle preferenciáinak bevonására.

A Ruby-t használja programozási nyelvként, és egy kereshető portálból áll, ahol a közösség által támogatott technikák és szakácskönyvek szerezhetők be. A Chef automatizálja a konfigurációk kezelésének kezelését, ügyelve arra, hogy a rendszerek megfelelően és következetesen legyenek konfigurálva.

A Chef ügynök-alapú architektúrával rendelkezik, amely magában foglalja az ügyfelet minden virtuális Gépen vagy szerverpéldányon, miközben egy központi főügynök vezet. A Chef széles körű támogatást élvez számos szakácskönyv és dokumentáció formájában. Néhány jellemzője a következő:

 • Használjon egyszerű deklaratív meghatározásokat az egyszerű adminisztrációs feladatokhoz.
 • Konfigurálja a különféle felhőalapú SaaS-szolgáltatásokat, és integrálja a felhőalapú szolgáltatási API-kat
 • Egyetlen folyamatot mutat be a helyszíni és a felhőbirtokok kezelésére.
 • az infrastruktúrát rendkívül rugalmasvá, verziálhatóvá és pontosan tesztelhetővé teszi
 • Biztosítja a folyamatos konfigurációt a fejlesztési életciklus során
 • A konfiguráció eltolódásának automatikus javítása
 • A Chef Development Kitből áll, amely robusztus tesztelő eszközökkel rendelkezik az infrastruktúra változásainak validálásához

Ezt az informatikai automatizálási és konfigurációs eszközt jól alkalmazzák a fejlesztésközpontú infrastruktúra projektekhez. Konfigurációkezelést és sok infrastruktúra-kezelési feladatot biztosít a Receptek segítségével.

Ansible

Ansible egy infrastruktúra-automatizálási eszköz, amely támogatást nyújt a rendszerek konfigurálásához, a szoftverek telepítéséhez és az IT-intenzívebb feladatok beállításához, például a következetes telepítések és a nulla állásidő a frissítések telepítésekor. Az lehetséges OpenStack-modulok felhasználhatók mindenféle felhőművelet kezelésére.

Az lehetetlen túlmutat az egyszerű telepítésen.

Az lehetséges fő céljai az egyszerűség és a könnyű használat. Ezenkívül jelentős figyelmet fordít a biztonságra és a megbízhatóságra. Az Ansible hatékony eszközöket nyújt az OpenStack beállításához és kezeléséhez – az alkalmazások és a felhő tetején történő működtetéshez, konfigurálásához és telepítéséhez.

Egy egyszerű, ügynök nélküli architektúrán alapszik, így a telepítés előtt nincs szükség a virtuális gépek vagy munkaállomások konfigurálására. Az Ansible általában a parancssoron keresztül tud velük dolgozni. Néhány jellemzője a következő:

 • Ez egyszerű megoldásokat kínál a konfigurációkezelési kérdésekre.
 • Lehetővé teszi az IT infrastruktúra megbízható és megismételhető konfigurálását
 • Úgy tervezték, hogy könnyen megtanulható legyen a rendszergazdák és a fejlesztők számára.
 • Rendszergazdák számára vezérlőnyelvet biztosít, amely modulokat vagy rutinokat használ különféle feladatok előállításához a csomópontokban A legtöbb biztonságos távoli konfigurációs felügyeleti rendszer
 • 1300+ modulból áll, aktív közösséggel a támogatás és fejlesztés érdekében.

Üzemanyag

Üzemanyag egy GUI alapú eszköz a rendszergazdák számára az OpenStack Cloud beállításához és kezeléséhez. Az Fuel egy upstream OpenStack projekt, amely az OpenStack és a harmadik féltől származó lehetőségek telepítésének és tesztelésének automatizálására koncentrál..

Az üzemanyag automatikusan felismeri a hálózatból csatlakoztatott összes virtuális csomópontot. Több különálló elemből áll. Néhány alkatrész az üzemanyagotól függetlenül, módosítások nélkül is újra felhasználható, és néhányuk apró finomításokkal jár. A következők néhány jellemzője.

 • Telepítés utáni ellenőrzéseket végez, és teszteket is végez az OpenStack felhő telepítésének validálására.
 • Spin fel és kezelheti több OpenStack fürtöt
 • Tartalmazza a CentOS és az Ubuntu támogatását
 • Segít a sysadminnak a valós idejű naplók nyomon követésében az OpenStack Cloud grafikus felhasználói felületén keresztül.

Báb

Báb a deklaratív nyelv az „egyszeri egyszeri üzembe helyezés” csomagok igény szerinti Openstack konfigurálására és verziókezelésére. A báb ügyfél / kiszolgáló beállításban vagy kiszolgáló nélküli módban kerül telepítésre, ahol az ügyfelek rendszeresen lekérdezik a kiszolgálót a szükséges állapotról, és állapotállapot-nyilvántartásokat küldenek a kiszolgálóra..

A báb tervezhet, frissíthet és kezelhet csomópontokat egész életciklusuk alatt. Az összes modult és konfigurációt egy báb-specifikus nyelvvel állítják elő, amely maga a Ruby vagy a Ruby alapja, és ezért programozási szakértelemre van szükség a rendszer adminisztrációs képességeinek kiterjesztése érdekében. Tartalmaz egy webes felhasználói felületet és jelentési eszközöket.

A Puppet Enterprise lehetővé teszi a csomópontok valós idejű menedzselését a főkiszolgálókon lévő előre beépített modulok segítségével. A jelentési eszközök teljesen kifejlesztettek, mélyreható részleteket adva az ügynökök teljesítményéről és a végrehajtott változásokról. Néhány jellemzője a következő:

 • Támogatja a teljes körű automatizálást, speciális jelentési és megfelelési tényezőkkel.
 • Integrációkkal és modulokkal rendelkezik a Forge-tól
 • Javítja és frissíti a stresszt.
 • Megalapozott alapkonfigurációkat hoz létre a szabályozási szabványoknak való megfelelés érdekében
 • Automatizálja és érvényesítse a javításkezelést, és csökkentse a potenciális sebezhetőségeket.

Iránytű

Iránytű az OpenStack automatikus telepítésére és kezelésére szolgál.

Csökkenti a bonyolultságot, kezeli az időt és ellenőrzi az adatközpont-kiszolgáló kezelésének mindenféle hibáját. Támogatja a kiszolgálókészlet indítását, amely korrelál az összes felhőplatformral a szabadon álló fém csomópontokból.

A Compass segíti a rendszergazdákat a hardver meghatározásában, az operációs rendszer és a hipervizor telepítésében, valamint átfogó konfigurációs menedzsmentet biztosít. Néhány további funkció az alábbiak szerint.

 • Lehetővé teszi a különböző konfigurációs ízek megvalósítását a metaadatok segítségével.
 • Segít az infrastrukturális rendszerindítás előkészítésében, és programozhatóságot biztosít az operátorok számára.
 • A kiterjesztést számos eszköz OpenStack fürtkonfigurációjának asszimilációjával valósítja meg.
 • Az Iránytű mag sok más eszközzel keveredik az erőforrások felfedezéséhez, az operációs rendszer tervezéséhez és a csomagok telepítéséhez.

Következtetés

Ellenőrizze és tesztelje az eszközöket a végétől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek közül melyik felel meg az Ön igényeinek. Amikor arra kerül sor OpenStack, van elég eszköz és technika a telepítés és a telepítés fejfájásának csökkentésére; Javaslom az Fuel vagy Ansible használatát, ha megfontolja magán felhő beállítását. Azt is szeretni fogja, ha elolvassa a 8 Cloud Object Storage to Public Public tárolását & Privát adatok.

CÍMKÉK:

 • Nyílt forráskód

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map