Minden, amit tudnia kell a Docker Hubról

Tudja meg a Docker Hub-ot.


Ma ebben az oktatóanyagban megismerjük a Docker Hub szolgáltatást, beleértve annak használatát, a saját kép létrehozásának módját, valamint azt, hogy miként segít a képek közzététele és a képek oda-vissza húzása. Docker Hub. És időt töltünk a Docker Hub népszerű tárolóinak feltárásával is.

Előfeltételek

Szüksége van alapvető ismeretekre a Dockerről, ismeri a Windows és a Linux környezetet. Ez az oktatóprogram a Docker Desktop eszközt fogja használni a folyamatban lévő gyakorlatok gyakorlására, azaz egy kép létrehozására és a Docker Hub-ba történő áthelyezésére. A Windows és a Mac felhasználók letölthetik és telepíthetik a webhelyről itt, és a Linux felhasználók követik ezt link.

Mi a Docker Hub??

A Docker Hub egy lerakat-nyilvántartási szolgáltatás, amelyet a Docker Inc..

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy dokkoló képeket húzzunk a Docker Hubba és onnan. Ezt GitHub-ként kezelhetjük, ahol letöltsük és átadjuk a forráskódunkat, de a Docker Hub esetében letöltjük vagy közzétesszük a tároló képeinket. Ez egy felhőalapú online lerakat, amely mindkét típusú lerakatot tárol, azaz a pubic lerakatot, valamint a magán lerakatot. A nyilvános tárolók mindenki számára hozzáférhetők, a magántulajdon pedig a tárolók érintett tulajdonosai számára elérhetők; szintén felmerül egy költség, ha bizonyos számú tárolót magántulajdonban tárolunk.

Docker Hub szolgáltatások

A Docker Hub a következő több funkciót kínálja.

# 1. Kép tárolók

Segít nekünk a konténer képek megkeresésében és a Docker Hubból történő behúzásában.

Segít abban is, hogy a képeket nyilvános vagy magánraktárként továbbítsuk a Docker Hub-ba.

# 2. Csapat és szervezetek

Ez lehetővé teszi munkacsoportok létrehozását és az adattárak magánként történő elhelyezését, amely csak a szervezetünkön belül használható. Ily módon sikerült elérnünk a tárolóképek privát tárolóinkat.

# 3. GitHub és Bitbucket integráció

Ez lehetővé teszi az integrációt olyan forráskód-lerakatokkal, mint a GitHub és a BitBucket.

# 4. Automatizált épületek

Ha a forráskódban bekövetkezett bármilyen változás a forráskód-lerakathoz került, automatikusan észleli és összeállítja a tárolóképeket a GitHubból vagy a BitBucketből, és elküldi azokat a Docker Hub-ba.

# 5. Webhooks

Miután sikeresen eljuttattuk képeinket, egy webhook segítségével elindít egy akciót a Docker Hub és más szolgáltatások integrálására..

# 6. Hivatalos és kiadói képek

A dokkolóktól származó kiváló minőségű képeket hivatalos képeknek tekintik, és húzhatók és felhasználhatók. Hasonlóképpen, a külső gyártók által nyújtott kiváló minőségű képek megjelenítői képek, más néven hitelesített képek, amelyek támogatást és kompatibilitást garantálnak a Docker vállalattal. A hitelesített képeket később ebben a cikkben tárgyaljuk.

Első tároló létrehozása

Ehhez a lépéshez be kell jelentkeznie a Docker Hub a bejelentkezési adatok felhasználásával. Ha még nem rendelkezik fiókkal, akkor már létrehozhat a weboldalon elérhető Regisztráció gombra kattintva. Miután bejelentkezett, létrehozhatja a lerakatot a kattintással Hozzon létre tárolót az üdvözlő oldalon.

 • Miután rákattintott a Repository létrehozására, megkér egy nevet, megad nevet a lerakatnak.

Az első lerakatom

 • Válasszon láthatósági lehetőséget nyilvános vagy magántulajdonból.

Az összeállítási beállítások segítségével integrálhatjuk a forráskód-tárolóinkat is, például a GitHub és a BitBucket, de ez opcionális, és később is megtehető..

 • Miután minden elkészült, kattintson a Létrehozás gombra.

gratuláció! Létrehozta első tárolóit, amelyek a következőképpen néznek ki.

Első tároló létrehozása

A Docker Hub csak egy privát lerakatot ad nekünk ingyen. Noha, ha további magánraktárakra van szükségünk, akkor fiókunkat fizetős csomagra frissíthetjük.

Most nyissa meg a fent letöltött és telepített Docker Desktop eszközt / terminált, és parancs segítségével jelentkezzen be a Docker Hub-ba.

dokkoló bejelentkezés

A képek feltárása

Kétféle módon kereshetünk nyilvános adattárakat és képeket a Docker Hubból, vagyis kereshetjük azokat a Docker Hub webhelyéről, vagy használhatjuk a parancssori eszközt és futtathatjuk az alábbi parancsot. Fontolja meg, hogy keresni szeretnénk a MySQL lerakat-képben.

dokkoló keresés mysql

Docker keresési parancs

Kép letöltése

Letölthetünk egy képet a Docker Hub parancsból a pull paranccsal, az alábbiak szerint

# dokkoló húzza mysql

Ha már a mysql képe van a gépeken, akkor a fenti parancs automatikusan frissíti a képet a legújabb verzióra. Egy szempont, amelyet itt kell szem előtt tartani, hogy ha észrevegyük a dokkoló-keresési parancs kimenetet, sok kép található a MySQL-ről a Docker Hub-ban, és az az oka, hogy bárki képes képet nyomtatni. De tőlünk múlik, hogy melyiket használjuk a használati esetünk alapján, és meg kell sajtolnunk a megfelelőt.

Tegyük fel, hogy bitnami / mysql képet akarunk készíteni.

# dokkoló pull bitnami / mysql

Kép létrehozása

Ehhez a folyamathoz Dockerfile szükséges. Úgy gondolhatjuk, hogy a Dockerfile egy használati útmutató, amely elmondja a dokkolónak, hogy mit kell összeállítani. Röviden: ez egy konfigurációs fájl, amely folyamatosan tartja az összeszerelési utasítást, amire azt mondjuk, hogy összeszerelje.

Hogyan működik?

A Docker leolvassa az utasításokat a Dockerfile fájlból, és automatikusan elkészíti a képeket. A Docker kép egy réteges fájlrendszer, és több, csak olvasható rétegből áll, és a Docker kép minden rétege a Dockerfile utasításait képviseli. Kövesse az alábbi lépéseket egy kép létrehozásához a Dockerfile segítségével.

Hozzon létre egy Dockerfile-t, amely meghatározza az alkalmazás konfigurációját.

# sudo vim Dockerfile

Megjegyzés – A fájl neve legyen Dockerfile tőkévelD„.

Ubuntu-tól: 16.04
MAINTAINER [Email protected]
Futtassa az apt-get frissítést
RUN az apt-get install – a mysql
CMD visszhang "Az első kép elkészült."

Vessen egy pillantást a Dockerfile-ben használt néhány fontos kulcsszóra

 • Tudjuk használni # szimbólumok hozzászólás hozzáadásához a Dockerfile-be
 • Az “TÓL TŐL”Kulcsszó határozza meg a használni kívánt alapképet.
 • Az “MAINTAINER”Kulcsszó az a személy, aki meg fogja őrizni ezt a képet.
 • Az “FUSS”Kulcsszó a képre adott utasítás futtatásához. Esetünkben először frissítse a rendszert, majd telepítse a MySQL-t.
 • Az “CMD”Kulcsszó a parancs végrehajtására szolgál, miután a tároló elindult.
 • Az “MÁSOLAT”Kulcsszó használható fájl átmásolásához a host operációs rendszerről a dokkoló tárolóba.
 • Az „EXPOSE” kulcsszó annak a portnak a megadására szolgál, amelyre a tároló futtatja a folyamatát.

Futtassa az alábbi parancsot a Docker kép létrehozásához

Szintaxis:

docker build -t / repo-név .

# docker build -t asadali08537 / first-repo .

A fenti parancsban a kép neve és „.”Határozza meg az aktuális működő könyvtárat. Ez arra utal, hogy a Docker megkeresi a docker fájl aktuális könyvtárát. „-t”Jelöli a képet. Hasonló kimenetet láthatunk:

Dokkoló kép létrehozása

Most teszteljük a képet, futtatva azt a dokkoló futtatási parancsán keresztül.

dokkoló futtatása asadali08527 / first-repo

A fenti parancs végrehajtása megkérdezi a Docker képet, hogy sikeresen telepítse a MySQL-t a számítógépére az összes szükséges frissítéssel, és végül echo üzenetet is megjelenít.

Kép tolása

Miután a kép létrehozása sikeres volt, és fut, futtathatjuk azt a Docker Hub szolgáltatásba a push paranccsal.

dokkoló push asadali08527 / first-repo

tolja egy dokkoló képet

Ellenőrizhetjük a képcímkéket és az állapotot a Docker Hub-on, amely valami hasonlót fog kinézni.

A Docker Hub képernyőképe a kép tolása után

Mi az a Docker által tanúsított kép??

Ezek a hivatalos képek, amelyeket akár a szállítók, akár a közreműködők készítettek. A képet csak a Docker Hub tanúsíthatja, ha tartalma megfelel a Docker Hub által biztosított szabályoknak, szabványoknak és törvényeknek. Röviden: ennek a képnek meg kell felelnie bizonyos alaptesztnek.

A Docker Hub biztosítja a inspectDockerImage eszköz, amelyen keresztül a szállító saját maga tanúsíthatja a képeket és a pluginokat (általában a szállító vagy közreműködő közzéteszi pluginjait a kötetek és hálózatok naplózására).

Jegyzet –

Annak érdekében, hogy képünket docker-hitelesítésként tegyük közzé, először igazolnunk kell és tesztelnünk kell képeinket és a plugin-ot a inspectDockerImage eszköz, miután sikeresen tanúsítottuk és teszteltük, a benyújtáskor a Docker Hub igazolja azt. Ha tartalmunkhoz nem tanúsított környezetet igényel, akkor semmilyen körülmények között nem teheti közzé tanúsítottként.

Népszerű képek a DockerHub-on

Sok kurátus és optimalizált kép érhető el a Docker Hub-on.

Ezeknek a képeknek a népszerűsége különböző tényezőktől függ, például vonzásoktól, piaci jelenléttől, minősítésektől, elégedettségi pontoktól stb. A legnépszerűbb tárolók részletes listájához keresse meg a Docker Hub weboldal. A kép használata az operációs rendszertől és annak architektúrájától is függ. Ha tudjuk, hogy a húzott képeket az operációs rendszer és annak architektúrája fogja használni, akkor a kép húzása előtt figyelembe kell vennünk a legfontosabb tényezőket.

 • Keressen egy adott verziót címkékkel (főleg a legújabb).
 • Válasszon egyet, amely maximálisan letölthető és csillaggal rendelkezik.
 • Ellenőrizze a frissítéseket (amikor utoljára frissítették).
 • Ha lehetséges, ellenőrizze annak típusát, legyen az ellenőrzött kiadó vagy hivatalos (Docker által tanúsított).

Webhooks

A webhook egy webes visszahívás, amely eseményekkel működik, és ez egy módszer arra, hogy egy alkalmazás valósidejű információkat szolgáltasson egy másik alkalmazás számára. Manapság szinte minden alkalmazás rendelkezik webhook eszközzel, így a Docker Hub rendelkezik ezzel a funkcióval is.

Ez egy HTTP push API, amelyet a felhasználó által kijelölt események indítanak. A webhook in docker segítségével értesíthetjük az érintett képeket használó alkalmazást vagy szolgáltatást. Általában úgy állítottuk be a webhook-ot a docker segítségével, hogy események sorozatát képezzék, hogy az új képek feltöltése tesztelési alkalmazásokat indítson az aláhúzott teszt esetek futtatásához..

Amint a teszt eredménye sikeres, újabb eseményt vált ki, amely a tároló telepítése lesz, és ha a telepítés sikeresen befejeződött, más eseményeket vált ki az eddig elvégzett változások naplózására..

Következtetés

Úgy gondolom, hogy most már jól érti a Docker Hub-ot, valamint a képek keresésének, létrehozásának és elküldésének módját. Ne feledje, hogy amikor nyilvános képeket nyomtat, az bárki számára látható lesz.

Ha még nem, olvassa el ezt a Docker telepítési útmutatót.

CÍMKÉK:

 • Dokkmunkás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map