Segítségnyújtási eszközök 3 kritikus webes alkalmazási problémák elhárításához

Az alkalmazás hibaelhárítása csalódást okozhat, ha nincs felszerelve eszközökkel és a termékkel kapcsolatos ismeretekkel. Ha köztes szoftvert, termelési támogatást vagy elemzőt vesz igénybe, akkor gyakran a termelési problémák elhárításával kell foglalkoznia.


Számos ingyenes eszköz létezik, amelyek felgyorsíthatják az Internettel szembeni alkalmazás hibaelhárítását és lerövidíthetik a megoldáshoz szükséges időt.

Kezdjük el, és nézzük meg, melyik hasznos az Ön számára.

Lassan betöltő weboldal / alkalmazás

Valószínűleg a leghíresebb kérdés, amikor az internettel szembesülő alkalmazások termelési támogatásával dolgozik, az alkalmazás lassú néhány felhasználó számára vagy valamilyen helyről.

Ha ez minden felhasználóval megtörténik, akkor tudja, hogy komoly probléma merül fel, és lehet, hogy együtt kell ülnie a fejlesztőkkel, és elemeznie kell az infrastruktúráját, a kódot és optimalizálnia kell. Ha ez néhány felhasználó számára vagy valamilyen helyről származik, akkor az lehet frusztráló.

Mondjuk; panaszt kap, hogy a kínai felhasználó problémája van az alkalmazások betöltése közben. De amikor ellenőrzi a végén, akkor minden normálisan betöltődik.

Hogyan foglalkozol vele??

Ha a csoport jelen van abban a helyben, akkor továbbadhatja a kérdést kollégájának, ha nem, akkor a következő eszközök lehetővé teszik, hogy ellenőrizze, mennyi időbe telik a betöltés a világ különböző pontjairól..

GTMetrix – tesztelhet Dallasból, Hong Kongból, Londonból, Mumbaiból, Brazíliából és Vancouverből a Chrome vagy a Firefox segítségével.

Weboldal-teszt – az oldal betöltési ideje több mint 60 helyről, több böngészővel, mint például az IE, a Chrome, a Firefox, az Android stb., Nemcsak az, hogy megismerje a szükséges időt, hanem az is, hogy melyik erőforrás lassú, így tudja, hol kezdje el a vizsgálatot.

Dotcom-Monitor – Legfeljebb 24 helyet választhat ki tesztelés céljából a Chrome, IE, Firefox, Safari, Android vagy Blackberry segítségével.

További hét van, amelyeket itt említettem.

Böngésző-kompatibilitási probléma

Figyelembe véve a böngészők, a modern eszközök és a technológiák növekvő számát, nem lehet 100% -ban biztos, hogy az összes operációs rendszeren / böngészőn működni fog. Ha az alkalmazás platformokon keresztül támogatott, akkor a következő kérdésekre számíthat:

 • Bizonyos funkciók nem működnek megfelelően a böngészőben
 • Az oldal megtörtént egy adott verzión
 • Nem töltöttem be úgy, ahogy kellene

Annak érdekében, hogy ezt a kérdést nyomozás céljából megismételje, rendelkeznie kell azokkal a böngésző verziókkal, amelyek valójában nem így vannak.

De ne aggódjon, van egy megoldás. A következő online eszközöket kihasználhatja, amelyek virtuális böngészőt biztosítanak Önnek, így további hibaelhárítást végezhet.

DNS IP, hely és szaporítás keresése

A DNS-rel kapcsolatos kérdés mindig érdekes, és a szükséges eszközök ismerete nélkül időigényes lehet. A globális alkalmazás támogatása mindig kihívást jelent, különösen akkor, ha arra számít, hogy webhelye elérhető lesz egy sor eszközön, országon, hálózaton.

Hallhat olyan kérdéseket, mint:

 • A weboldal a régi adatokat mutatja
 • Egy webhely nem jeleníthető meg
 • Az URL nem található

A kérdés különböző okokból adódhat, és a vizsgálat megkezdéséhez szeretné ellenőrizni a következőket.

A DNS IP ellenőrzése

Megkérheti a felhasználót, hogy ellenőrizze a DNS IP-t nslookup vagy ping segítségével; Ha azonban ezt a hálózatukban letiltják, akkor kihasználhatják a következő online eszközöket.

DNS Watch – azonnal ellenőrizze a feloldó IP-t

nslookup – online nslookup végrehajtása

Útvonalút – nagyon praktikus ellenőrizni, hogy egy kérés hogyan irányul a rendeltetési helyre

IP-hely keresése

Ha használ CDN a webes gyorsítás érdekében, akkor a CDN szolgáltató a kérés eredete alapján több IP-re feloldja a DNS-ét. Előfordulhat, hogy egy felhasználó mondja a lassan betöltő alkalmazást, és azt szeretné ellenőrizni, hogy a kérés a legközelebbi hálózati helyre megoldódott-e..

IP-hely – keresse meg az IP országot, várost, internetszolgáltatót

IP2Location – egy másik online eszköz, amely elvégzi a munkát

DNS terjesztés

A DNS-változások akár 24 órát is igénybe vehetnek, hogy azok globálisan tükröződjenek. Ha olyan problémákat észlel, mint például a változások nem tükröződnek az adott helyen, akkor a következő eszköz segít ellenőrizni, hogy mely IP-t oldja meg domainje..

Mi a My DNS – A leggyorsabb módszer az USA-ból, Európából, Indiából és Kínából származó domain IP-jének ellenőrzéséhez & Ausztrália.

Ellenőrizze a DNS-t – világszerte több mint 50 helyről talál IP-megoldást.

Remélem, hogy a fenti eszközök segítenek az internetes webes alkalmazások elhárításában.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map