5 Amenințări comune pentru aplicațiile web și cum să le evităm

În ciuda comodității lor, există dezavantaje atunci când vine vorba de bazarea pe aplicații web pentru procesele de afaceri.


Un lucru pe care toți proprietarii de afaceri vor trebui să-l recunoască și să-l protejeze ar fi prezența vulnerabilităților software și a amenințărilor pentru aplicațiile web.

În timp ce nu există 100% garanție pentru siguranță, există unele etape pe care le putem întreprinde pentru a evita susținerea daunelor.

Dacă utilizați CMS, atunci cel mai recent raport hacked de Sucuri arată mai mult decât 50% din site-urile infectate cu una sau mai multe vulnerabilități.

Dacă sunteți nou în aplicațiile web, iată câteva amenințări comune de a căuta și de a evita:

Configurare greșită de securitate

O aplicație web funcțională este de obicei susținută de câteva elemente complexe care alcătuiesc infrastructura sa de securitate. Aceasta include baze de date, sistem de operare, firewalluri, servere și alte aplicații software sau dispozitive.

Ceea ce oamenii nu realizează este că toate aceste elemente necesită întreținere și configurare frecventă pentru a menține aplicația web să funcționeze corect.

Înainte de a utiliza o aplicație web, comunicați-vă cu dezvoltatorii pentru a înțelege măsurile de securitate și prioritare care au fost întreprinse pentru dezvoltarea acesteia.

Ori de câte ori este posibil, programați testele de penetrare pentru aplicațiile web pentru a testa capacitatea sa de a trata date sensibile. Acest lucru vă poate ajuta să aflați imediat vulnerabilitățile aplicațiilor web.

Acest lucru vă poate ajuta să aflați vulnerabilitățile aplicațiilor web rapid.

malware

Prezența programelor malware este încă una dintre cele mai frecvente amenințări pe care companiile trebuie să le protejeze. La descărcarea programelor malware, se pot produce repercusiuni severe precum monitorizarea activității, accesul la informații confidențiale și accesul în spate la încălcări de date la scară largă..

Programele malware pot fi clasificate în diferite grupuri, deoarece lucrează pentru a atinge obiective diferite: Spyware, Virusi, Ransomware, Viermi și Troieni.

Pentru a combate această problemă, asigurați-vă că instalați și păstrați firewall-urile la zi. Asigurați-vă că și toate sistemele dvs. de operare au fost actualizate. De asemenea, puteți angaja dezvoltatori și experți antispam / virus pentru a vă prezenta măsuri preventive pentru eliminarea și localizarea infecțiilor cu malware.

De asemenea, asigurați-vă că faceți backup pentru fișierele importante în medii externe sigure. În esență, înseamnă că dacă sunteți blocat, veți putea accesa toate informațiile dvs. fără a fi nevoiți să plătiți din cauza ransomware-ului.

Efectuați verificări pe software-ul de securitate, pe browserele utilizate și pe pluginurile terților. Dacă există corecții și actualizări pentru pluginuri, asigurați-vă că vă actualizați cât mai curând posibil.

Atacuri de injecție

Atacurile de injecție sunt încă o amenințare comună de a fi în căutarea. Aceste tipuri de atacuri vin într-o varietate de tipuri diferite de injecție și sunt pregătite să atace datele din aplicațiile web, deoarece aplicațiile web necesită date pentru a funcționa.

Cu cât sunt necesare mai multe date, cu atât mai multe oportunități de atacuri de injecție să fie vizate. Unele exemple ale acestor atacuri includ Injecție SQL, injecție de cod și scripturi cross-site.

Atacurile de injecție SQL, de obicei, deturnează controlul asupra bazei de date a proprietarului site-ului web prin intermediul injecției de date în aplicația web. Datele injectate oferă instrucțiunile bazei de date a proprietarului site-ului care nu au fost autorizate chiar de către proprietarul site-ului.

Aceasta are ca rezultat scurgerea de date, eliminarea sau manipularea datelor stocate. Injectarea de cod, pe de altă parte, implică injectarea codurilor sursă în aplicația web, în ​​timp ce scripturile cross-site injectează cod (javascript) în browsere.

Aceste atacuri de injecție funcționează în principal pentru a oferi aplicației tale web instrucțiuni care nu sunt autorizate.

Pentru a combate acest lucru, proprietarii de companii sunt sfătuiți să pună în aplicare tehnici de validare a intrărilor și codificare robustă. De asemenea, proprietarii de afaceri sunt încurajați să utilizeze „cel putin privilegiuPrincipiile astfel încât drepturile utilizatorului și autorizarea pentru acțiuni să fie reduse la minimum.

Infracțiune virtuală

Atacurile înșelătorie de phishing sunt de obicei implicate și interferează direct cu eforturile de marketing prin e-mail. Aceste tipuri de amenințări sunt concepute pentru a arăta ca e-mailuri provenite din surse legitime, cu scopul de a dobândirea de informații sensibile cum ar fi datele de autentificare, numerele contului bancar, numerele cărților de credit și alte date.

Dacă individul nu este conștient de diferențele și indicațiile potrivit cărora mesajele de e-mail sunt suspecte, poate fi mortal, deoarece poate răspunde la acesta. În mod alternativ, ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a trimite mesaje malware care, atunci când faceți clic, pot ajunge să obțină acces la informațiile utilizatorului..

Pentru a preveni astfel de incidente, asigurați-vă că toți angajații sunt conștienți și capabili să detecteze e-mailuri suspecte.

Măsurile preventive ar trebui să fie, de asemenea, acoperite, astfel încât să poată fi întreprinse alte acțiuni.

De exemplu, scanarea legăturilor și a informațiilor înainte de descărcare, precum și contactarea persoanei fizice către care e-mailul este trimis pentru a-și verifica legitimitatea.

Forta bruta

Apoi, există și atacuri de forță brută, în cazul în care hackerii încercați să ghiciți parolele și să obții acces la detaliile proprietarului aplicației web.

Nu există o modalitate eficientă de a preveni apariția. Cu toate acestea, proprietarii de afaceri pot descuraja această formă de atac prin limitarea numărului de autentificări pe care le poate întreprinde, precum și prin utilizarea unei tehnici cunoscute sub numele de criptare.

Luând timpul necesar pentru criptarea datelor, acest lucru asigură că le este dificil pentru hackeri să-l folosească pentru orice altceva decât dacă au chei de criptare.

Acesta este un pas important pentru corporații cărora li se cere să stocheze date sensibile pentru a preveni apariția unor probleme suplimentare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map