5 cele mai bune VAPT bazate pe cloud pentru site-uri mici și mijlocii

Peisajul comerțului electronic a fost puternic stimulat în ultimii ani prin avansări în tehnologiile internet, ceea ce le-a permis mult mai multor persoane să se conecteze la Internet și să facă mai multe tranzacții.


Astăzi, mult mai multe companii se bazează pe site-urile lor web pentru o sursă majoră de generare de venituri. Prin urmare, securitatea acestor platforme web trebuie să fie prioritară. În acest articol, vom arunca o privire la o listă a unora dintre cele mai bune instrumente VAPT (Evaluare a vulnerabilității și testare a penetrației) bazate pe cloud disponibile astăzi și modul în care acestea pot fi puse la punct de o întreprindere de pornire, întreprinderi mici și mijlocii..

În primul rând, un proprietar de afaceri bazat pe web sau comerț electronic trebuie să înțeleagă diferențele și asemănările dintre Evaluarea Vulnerabilității (VA) și Penetration Testing (PT) pentru a informa decizia dvs. atunci când faceți alegeri cu privire la ceea ce este mai bun pentru afacerea dvs. Deși atât VA, cât și PT oferă servicii complementare, există însă diferențe subtile în ceea ce urmăresc să obțină.

Diferența dintre VA și VT

Atunci când efectuează o evaluare a vulnerabilității (VA), testatorul își propune să se asigure că toate vulnerabilitățile deschise din aplicație, site-ul web sau rețea sunt definite, identificate, clasificate și prioritizate. Se spune că o evaluare a vulnerabilității este un exercițiu orientat pe listă. Acest lucru poate fi obținut prin utilizarea instrumentelor de scanare, pe care le vom analiza mai târziu în acest articol. Este esențial să efectuați un astfel de exercițiu, deoarece oferă întreprinderilor o perspectivă critică asupra locurilor unde se află lacunele și a ceea ce au nevoie să le remedieze. Acest exercițiu este, de asemenea, ceea ce oferă informațiile necesare pentru întreprinderi atunci când configurează firewall-uri, cum ar fi WAF-uri (aplicații Web Firewalls).

Pe de altă parte, un exercițiu de testare a penetrației este mai direct și se spune că este orientat spre obiective. Scopul aici este nu numai să sondăm apărările aplicației, ci și să exploateze vulnerabilitățile descoperite. Scopul acestui lucru este de a simula atacurile cibernetice din viața reală asupra aplicației sau site-ului web. O parte din aceasta ar putea fi făcută utilizând unelte automate; unii vor fi enumerați în articol și ar putea fi făcuți și manual. Acest lucru este deosebit de important pentru întreprinderi pentru a putea înțelege nivelul de risc pe care îl prezintă o vulnerabilitate și pentru a asigura cel mai bine această vulnerabilitate de o posibilă exploatare dăunătoare.

Prin urmare, am putea justifica acest lucru; o Evaluare a vulnerabilității oferă contribuții la efectuarea testării penetrației. Prin urmare, necesitatea de a avea instrumente complete de funcții care vă pot ajuta să atingeți ambele.

Să explorăm opțiunile …

Astra

Astra este un instrument complet VAPT bazat pe cloud, cu un accent special pentru comerțul electronic; acceptă WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento, PrestaShop și altele. Vine cu o suită de teste de aplicații, malware și rețea pentru a evalua securitatea aplicației dvs. web.

Vine cu un tablou de bord intuitiv care arată o analiză grafică a amenințărilor blocate pe site-ul dvs. web, având în vedere o cronologie particulară.

Unele caracteristici includ.

 • Aplicație Analiza statică și dinamică a codurilor

Cu cod static și analiză dinamică, care verifică codul unei aplicații înainte și în timpul rulării pentru a vă asigura că amenințările sunt surprinse în timp real, care pot fi reparate imediat.

 • Scanare malware

De asemenea, face o scanare automată a aplicațiilor pentru malware cunoscut și le elimină. De asemenea, diferența de fișiere verifică pentru a autentifica integritatea fișierelor dvs., care ar putea fi modificate în mod greșit de către un program intern sau un atacator extern. În secțiunea de scanare malware, puteți obține informații utile cu privire la posibile programe malware pe site-ul dvs..

 • Detectarea amenințărilor

Astra realizează, de asemenea, detectarea și înregistrarea automată a amenințărilor, ceea ce vă oferă o informație despre ce părți ale aplicației sunt cele mai vulnerabile la atacuri care sunt cele mai exploatate pe baza încercărilor anterioare de atac.

 • Poarta de plată și testarea infrastructurii

Efectuează testarea stiloului de acces pentru plăți pentru aplicații cu integrări de plată – de asemenea, teste de infrastructură pentru a asigura securitatea infrastructurii deținute a aplicației.

 • Testare în rețea

Astra vine cu un test de penetrare a rețelei de routere, comutatoare, imprimante și alte noduri de rețea care ar putea expune afacerea dvs. la riscurile de securitate internă..

În funcție de standarde, testarea Astra se bazează pe standarde majore de securitate, inclusiv OWASP, PCI, SANS, CERT, ISO27001.

Netsparker

Echipa Netsparker este o soluție de afaceri medie-mare pregătită pentru întreprinderi, care are o serie de caracteristici. Se mândrește cu o caracteristică de scanare robustă, înregistrată ca tehnologie de scanare bazată pe dovezi, cu automatizare și integrare deplină.

Netsparker are un număr mare de integrări cu instrumentele existente. Este integrat cu ușurință în instrumente de urmărire a problemelor precum Jira, Clubhouse, Bugzilla, AzureDevops, etc. De asemenea, are integrări cu sisteme de management de proiecte precum Trello. De asemenea, cu sisteme CI (integrare continuă) precum Jenkins, Gitlab CI / CD, Circle CI, Azure, etc. Aceasta oferă Netsparker posibilitatea de a fi integrat în SDLC-ul dvs. (Software Development Life Cycle); prin urmare, conductele dvs. de acumulare pot include acum o verificare a vulnerabilităților înainte de a extinde funcțiile din aplicația dvs. de afaceri.

Un tablou de bord de informații vă oferă informații despre ce probleme de securitate există în aplicația dvs., nivelurile lor de gravitate și care au fost rezolvate. De asemenea, vă oferă informații despre vulnerabilități din rezultatele scanării și posibile lacune de securitate.

care poate fi apărat

Tenable.io este un instrument de scanare pentru aplicații web gata pentru întreprinderi, care vă oferă informații importante asupra perspectivei de securitate a tuturor aplicațiilor dvs. web.

Este ușor de configurat și de pornit. Acest instrument nu se concentrează doar pe o singură aplicație pe care o executați, ci pe toate aplicațiile web pe care le-ați implementat.

De asemenea, își bazează scanarea vulnerabilității pe cele mai populare zece vulnerabilități OWASP. Acest lucru face ușor pentru orice generalist de securitate să inițieze o scanare de aplicații web și să înțeleagă rezultatele. Puteți programa o scanare automată pentru a evita o sarcină repetitivă a aplicațiilor de scanare manuală.

Pentest-Tools

Pentest-tools scanerul vă oferă informații complete de scanare cu privire la vulnerabilitățile de verificat pe un site web.

Acoperă amprentarea Web, injecția SQL, script-ul pe site, executarea comenzii de la distanță, includerea fișierului local / de la distanță, etc. De asemenea, este disponibilă scanarea gratuită, dar cu funcții limitate.

Raportarea arată detalii despre site-ul dvs. web și diferitele vulnerabilități (dacă există) și nivelul lor de gravitate. Iată o captură de ecran a raportului gratuit de scanare „Light”.

În contul PRO, puteți selecta modul de scanare pe care doriți să îl efectuați.

Tabloul de bord este destul de intuitiv și oferă o perspectivă completă asupra tuturor scanărilor efectuate și a nivelurilor de severitate variate.

Scanarea amenințărilor poate fi, de asemenea, programată. De asemenea, instrumentul are o caracteristică de raportare care permite unui tester să genereze rapoarte de vulnerabilitate din scanările efectuate.

Google SCC

Centrul de comandă de securitate (SCC) este o resursă de monitorizare a securității pentru Google Cloud.

Acest lucru oferă utilizatorilor Google Cloud posibilitatea de a configura monitorizarea securității pentru proiectele lor existente fără instrumente suplimentare.

SCC conține o varietate de surse native de securitate. Inclusiv

 • Detectarea anomaliilor cloud – utilă pentru detectarea pachetelor de date malformate generate în urma atacurilor DDoS.
 • Scaner de securitate cloud – util pentru detectarea vulnerabilităților, cum ar fi Scripturi încrucișate (XSS), utilizarea parolelor cu text clar și a bibliotecilor învechite din aplicația dvs..
 • Cloud DLP Data Discovery – Aceasta arată o listă de găleți de stocare care conțin date sensibile și / sau reglementate
 • Forseti Cloud SCC Connector – Vă permite să vă dezvoltați propriile scanere și detector personalizate

De asemenea, include soluții partenere precum CloudGuard, Chef Automate, Qualys Cloud Security, Reblaze. Toate acestea pot fi integrate în Cloud SCC.

Concluzie

Securitatea site-ului web este dificilă, dar datorită instrumentelor care fac ușor să îți dai seama ce este vulnerabil și să diminuezi riscurile online. Dacă nu, încercați astăzi soluția de mai sus pentru a vă proteja afacerea online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map