Nu lăsați roboții răi să preia site-ul dvs. și să influențeze deciziile de afaceri.


Vizitatorii site-urilor web nu sunt întotdeauna oameni obținuți din carne și carne: uneori sunt bot. Bots, în cea mai mare parte, căută site-uri web pentru a colecta statistici pentru motoarele de căutare precum Google și Yahoo, dar există și roboți care recoltează informații, creează conturi false, răspândesc viruși sau secțiuni de comentarii spam pe pilonul automat – și acestea sunt cele care pot face cel mai mult prejudiciu..

O preluare bruscă de către roboții site-ului poate fi copleșitoare și este un potențial coșmar pentru un administrator de site care preferă să conducă o navă curată. Iată cum să observați ce fel de roboți fac ceea ce și câteva moduri practice de a alunga roboții de pe site-ul dvs. web.

Bots pentru motoarele de căutare față de spam-urile spam

Unii roboți sunt buni, motoarele de căutare se vizitează pe site-ul dvs. web pentru a cataloga noi informații pentru motoarele de căutare și, de obicei, doriți ca aceste tipuri de roboți să treacă peste site-ul dvs. web. Este ceea ce ajută motoarele de căutare să indexeze site-ul dvs. printre rezultatele acestuia.

Ceea ce este esențial pentru un administrator de site este să identificați motoarele de căutare față de traficul real pentru a aduna o imagine exactă despre câți vizitatori și vizualizări sunt oameni. Daca ai Google Analytics, priviți sub setările avansate și puteți împărți roboții motoarelor de căutare și traficul uman pentru a vedea cum motoarele de căutare și oamenii văd site-ul.

În afară de botul dvs. standard de căutare, puteți, de asemenea, să vă alăturați într-o varietate diferită spam și recoltarea roboților. Acestea sunt cele mai periculoase de care ar trebui să încerci să scapi când apar. Uneori răspândesc viruși; alteori, trimit spam sau completează un site cu conturi false.

Spotting Spam Bot 

Dacă aveți spam-uri active pe site-ul dvs., va fi probabil …

  • O creștere a conturilor noi, de obicei, care fie creează câteva postări spam, nici unul deloc.
  • O creștere a comentariilor care nu au nicio legătură cu comentariile, uneori cu sau fără legături.
  • Utilizatorii care se plâng de spam în căsuța de e-mail PM sau în e-mail.
  • O creștere a cantității de spam care accesează căsuța de e-mail conectată la site-ul dvs. web.
  • Uneori, o creștere irațională ridicată a vizitatorilor site-ului, fără o creștere a activității, poate indica roboți care recoltează informații.

Prezența roboților răi poate fi un coșmar, mai ales când meseria lor este să-ți sponeze site-ul cu link-uri către viruși sau imagini ilegale. De îndată ce ați observat semnele unui bot care face altceva decât indexarea motoarelor de căutare, încercați unele dintre etapele de mai jos.

Înregistrare Autentificare

Dacă site-ul dvs. web implică utilizarea conturilor de utilizator, autentificarea înregistrării poate reduce numărul de conturi bot care se pot înregistra.

Autentificarea de înregistrare utilizează un număr de telefon sau o adresă de e-mail atașată contului pentru un „cod de verificare” înainte ca utilizatorul să poată să se înscrie. Acest lucru este ușor pentru majoritatea oamenilor, deși eforturi prea mari pentru bot-ul site-ului rău intenționat.

De asemenea, permite unui administrator al site-ului să știe că conturile noi au o adresă de e-mail sau un număr de telefon legitim legat de acesta: cele mai multe conturi „spam” false nu.

Utilizarea banhammer

Utilizați funcțiile de interzicere și eliminare a contului site-ului dvs. pentru a vă îndepărta de orice conturi de utilizator noi și vechi care ar putea fi bot.

În afară de oprirea noilor roboți de la înregistrarea pe site-ul dvs., trebuie să vă asigurați că veți scăpa de bots vechi sau conturi inactive care nu ar trebui să fie acolo. Vei fi surprins de modul în care spam-urile rapide pot înfunda un site sau un cont de social media – și până nu răsfoiți o listă de utilizatori, poate nici nu știți că sunt acolo.

Captcha Incorporation

Sistemul Captcha a fost proiectat pentru a opri robotii de spam cu sarcini minore complicate, care confundă botul mediu cu transmiterea.

Dacă observați prea multe comentarii spam prin filtrul dvs. de comentarii, s-ar putea să fie momentul să încorporați în plus Captcha în secțiunea de comentarii a site-ului dvs. web. Veți reduce mesajele spam și comentariile aproape instantaneu, garantate.

Pentru site-urile WordPress, puteți lua în considerare utilizarea unei soluții anti-spam, cum ar fi CleanTalk.

Moderarea comentariilor

Consultați secțiunea de comentarii a site-ului dvs. în mod regulat. Aici, puteți elimina comentariile spam care au făcut-o prin fișierele automate de moderare – și de obicei interzicerea acestor utilizatori.

Setați moderarea manuală a comentariilor dacă aveți probleme serioase cu comentarii și spam-ul de bot. Astfel, fiecare comentariu postat pe site înseamnă că primiți un e-mail și trebuie să aprobați aceste comentarii manual. Poate dura ceva timp pentru a modera comentariile manual, dar este uneori singura modalitate de a vă asigura că secțiunea dvs. de comentarii este complet lipsită de roboți și spam..

Alterarea marcajelor  

O abundență de spam în căsuța de e-mail a site-ului dvs. poate însemna că roboții s-au fixat pe o etichetă care permite acest lucru. Problema constă de obicei în pagina Despre site sau pândește undeva înăuntru formularul de contact al site-ului.

Alegeți un formular de contact care ascunde adresa de e-mail la care se adresează e-mailurile. În caz contrar, tot un bot trebuie să facă pentru a găsi adresa de e-mail potrivită este să scaneze codul sursă unde adresa de e-mail în text simplu, mai degrabă decât un script extern, care este mai greu de accesat.

Dacă pagina dvs. despre listă adresa dvs. de e-mail într-un format ușor de identificat de către un bot de spam („[Email protected]”), Schimbați-l în altceva (domeniu„ adresă [la] [punct] com ”) sau pentru o securitate suplimentară, treceți la un formular de contact încorporat mai sigur, așa cum este descris mai sus.

Eliminarea inactivă și a utilizatorilor de bot

La fel cum comentariile ar trebui să fie selectate manual și regulat de către un administrator de site, lista abonaților de e-mail și a utilizatorilor inactivi ar trebui să fie verificată și orice lucru care nu ar trebui să fie acolo trebuie eliminat. Utilizatorii de bot care au reușit să se strecoare prin lanțul de autentificare de înregistrare sunt ușor de identificat și eliminat, deși conturile de utilizator inactive cu doar câteva postări ar trebui să fie șterse.

Conturile de utilizator inactive sunt fie roboți, fie sunt expuși riscului de a fi preluate de către roboți: roboții nu creează întotdeauna conturi noi, dar pot uneori deturna și cele vechi și inactive pentru aceeași utilizare. 

Concluzie

Sper ca prin implementarea de mai sus, să opriți roboții răi de pe site-ul dvs. Dacă utilizați CMS, cum ar fi WordPress, Joomla, Drupal etc., puteți, de asemenea, să luați în considerare utilizarea unei protecții de securitate bazate pe cloud, cum ar fi SUCURI, nu doar pentru a opri spam, ci multe alte amenințări online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me