8 Cel mai bun software de management secret pentru o mai bună securitate a aplicațiilor

Asigurați-vă ce contează pentru afacerea dvs..


Sunt multe de gândit în timp ce lucrați cu containere, Kubernetes, cloud și secrete. Trebuie să folosiți și să relaționați cele mai bune practici în jurul managementului identității și accesului, pe lângă alegerea și efectuarea diverselor instrumente.

Indiferent dacă sunteți dezvoltator sau un profesionist sysadmin, trebuie să vă lămuriți că aveți instrumentele de alegere potrivite pentru a vă proteja mediile. Aplicațiile au nevoie de acces la datele de configurare pentru a funcționa corect. Și deși majoritatea datelor de configurare nu sunt sensibile, unele trebuie să rămână confidențiale. Aceste șiruri sunt cunoscute sub numele de secrete.

Ei bine, dacă creați o aplicație fiabilă, șansele sunt ca funcțiile dvs. să solicite să acceseze secrete sau orice alte tipuri de informații sensibile pe care le păstrați. Aceste secrete includ:

 • Chei API
 • Credențe de bază de date
 • Chei de criptare
 • Setări de configurare sensibile (adresa de e-mail, numele de utilizator, steagurile de depanare etc.)
 • Parole

Cu toate acestea, îngrijirea în siguranță a acestor secrete se poate dovedi mai târziu a fi o sarcină dificilă. Iată câteva sfaturi pentru dezvoltatori și Sysadmins:

Patching funcții dependențe

Amintiți-vă întotdeauna să urmăriți bibliotecile care sunt utilizate în funcții și marcând vulnerabilitățile monitorizându-le continuu.

Utilizați gateway-uri API ca un buffer de securitate

Nu expuneți funcțiile exact la interacțiunea cu utilizatorii. Utilizați funcțiile de gateway API ale furnizorilor dvs. de cloud pentru a include un alt nivel de securitate pe funcția dvs..

Securizați și verificați datele în tranzit

Asigurați-vă că folosiți HTTPS pentru un canal de comunicare sigur și verificați certificatele SSL pentru a proteja identitatea de la distanță.

Urmați regulile de codare sigure pentru codul aplicației

Fără servere de piratat, atacatorii își vor îndrepta mințile spre stratul de aplicație, așa că aveți grijă suplimentară pentru a vă proteja codul.

Gestionează secretele în depozit securizat

Informațiile sensibile pot fi scurse cu ușurință, iar datele de acreditare învechite sunt potrivite atacurilor de la masa de curcubeu dacă nu uitați să adoptați soluții adecvate de gestionare a secretului. Nu uitați să nu stocați secrete în sistemul de aplicație, variabilele de mediu sau într-un sistem de gestionare a codului sursă.

Managementul cheie în lumea cooperării este foarte dureros din cauza, printre alte motive, a lipsei de cunoștințe și resurse. În schimb, unele companii încorporează cheile de criptare și alte secrete software direct în codul sursă pentru aplicația care le folosește, introducând riscul de a expune secretele.

Din cauza lipsei de prea multe soluții de pe raft, multe companii au căutat să-și construiască propriile instrumente de gestionare a secretelor. Iată câteva, pe care le puteți folosi pentru cerințele dvs..

Seif

HashiCorp Vault este un instrument pentru stocarea și accesarea în siguranță a secretelor.

Oferă o interfață unificată pentru a secreta, menținând în același timp un control de acces strâns și înregistrarea unui jurnal de audit complet. Este un instrument care asigură aplicațiile utilizatorului și baza pentru a limita spațiul de suprafață și timpul de atac în cazul unei încălcări. Oferă o API care permite accesul la secrete bazate pe politici. Orice utilizator al API trebuie să verifice și să vadă numai secretele pentru care este autorizat să vizualizeze.

Vault criptează datele folosind AES de 256 biți cu GCM.

https://www.datocms-assets.com/2885/1543956852-vault-v1-0-ui-opt.mp4

Poate acumula date în diverse backend-uri precum Amazon DynamoDB, Consul și multe altele. Pentru serviciile de audit, Vault acceptă logarea într-un fișier local, un server Syslog sau direct la un socket. Vault înregistrează informații despre clientul care a efectuat o acțiune, adresa IP a clienților, acțiunea și la ce oră a fost efectuată

Pornirea / repornirea implică întotdeauna unul sau mai mulți operatori să anuleze Vault. Funcționează în principal cu jetoane. Fiecare jeton este dat unei politici care poate constrânge acțiunile și căile. Principalele caracteristici ale Vault sunt:

 • Criptează și decriptează datele fără a le stoca.
 • Vault poate genera secrete la cerere pentru unele operațiuni, cum ar fi bazele de date AWS sau SQL.
 • Permite replicarea în mai multe centre de date.
 • Vault are o protecție încorporată pentru revocarea secretă.
 • Servește ca un depozit secret cu detalii despre controlul accesului.

AWS Secrets Manager

Te așteptai AWS pe această listă. Nu ai făcut-o?

AWS are o soluție la fiecare problemă.

AWS Secrets Manager vă permite să rotiți, să gestionați și să recuperați rapid datele de autentificare ale bazei de date, cheile API și alte parole. Folosind Secrets Manager, puteți securiza, analiza și gestiona secretele necesare pentru a accesa capabilități în AWS Cloud, pe servicii terțe și la fața locului.

Secrets Manager vă permite să gestionați accesul la secrete folosind permisiuni cu granulație fină. Principalele caracteristici ale AWS Secrets Manager sunt:

 • Criptează secretele în repaus folosind tastele de criptare.
 • De asemenea, decriptează secretul și apoi se transmite în siguranță prin TLS
 • Oferă mostre de cod care ajută la apelarea API-urilor Secrets Manager
 • Are biblioteci de cache din partea clientului pentru a îmbunătăți disponibilitatea și a reduce latența utilizării secretelor.
 • Configurați punctele finale ale Amazon VPC (Virtual Private Cloud) pentru a menține traficul în rețeaua AWS.

Keywhiz

Cheie pătrată ajută la secretele de infrastructură, la cheile de GPG, la acreditările bazei de date, inclusiv la certificatele TLS și cheile, cheile simetrice, token-urile API și cheile SSH pentru servicii externe. Keywhiz este un instrument pentru manipularea și partajarea secretelor.

Automatizarea din Keywhiz ne permite să distribuim și să stabilim perfect secretele esențiale pentru serviciile noastre, ceea ce necesită un mediu constant și sigur. Principalele caracteristici ale Keywhiz sunt:

 • Keywhiz Server oferă API-uri JSON pentru colectarea și gestionarea secretelor.
 • Stochează toate secretele în memorie și nu reapare niciodată pe disc
 • Interfața de utilizare este făcută cu AngularJS, astfel încât utilizatorii să poată valida și utiliza interfața de utilizator.

Confident

Confident este un instrument de gestionare a secretului de tip open-source care menține stocarea ușoară pentru utilizator și accesul la secrete în siguranță. Confidantul stochează secretele într-un mod anexat în DynamoDB și generează o cheie de date KMS unică pentru fiecare modificare a tuturor secretului, folosind criptografia autentificată simetrică Fernet.

Oferă o interfață web AngularJS care oferă utilizatorilor finali să gestioneze eficient secretele, formele de secrete ale serviciilor și înregistrarea modificărilor. Unele dintre caracteristici includ:

 • Autentificare KMS
 • Criptarea în repaus a secretelor în versiune
 • O interfață web prietenoasă pentru gestionarea secretelor
 • Generați jetoane care pot fi aplicate pentru autentificarea service-to-service sau pentru a transmite mesaje criptate între servicii.

Strongbox

Strongbox este un instrument util care gestionează, stochează și preia secrete precum jetoane de acces, certificate private și chei de criptare. Strongbox este un strat de comoditate din partea clientului. Menține resursele AWS pentru dvs. și le configurează în siguranță.

Puteți verifica rapid întregul set de parole și secrete instantaneu și eficient, cu ajutorul căutării profunde. Aveți o opțiune pentru a stoca acreditările la nivel local sau în cloud. Dacă alegeți un nor, atunci puteți alege să stocați în iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive, WebDAV, etc..

Strongbox este compatibil cu alte parole în condiții de siguranță.

Vault Key Azure

Găzduirea aplicațiilor dvs. pe Azure? Dacă da, atunci aceasta ar fi o alegere bună.

Vault Key Azure permite utilizatorilor să gestioneze toate secretele (chei, certificate, șiruri de conexiune, parole etc.) pentru aplicația lor cloud într-un anumit loc. Este integrat din cutie cu origini și ținte ale secretelor în Azure. Poate fi utilizat în continuare de aplicații din afara Azure.

Puteți utiliza, de asemenea, pentru a îmbunătăți performanța reducând latența aplicațiilor dvs. cloud, stocând chei criptografice în cloud, în loc de loc.

Azure poate ajuta la realizarea cerințelor de protecție și respectare a datelor.

Secretele Docker-ului

Secretele Docker-ului vă permite să adăugați cu ușurință secretul în cluster și este distribuit doar prin conexiunile TLS autentificate reciproc. Apoi, datele se ajung la nodul managerului în secretele Docker și se salvează automat în magazinul Raft intern, care asigură criptarea datelor.

Secretele Docker-ului pot fi aplicate cu ușurință pentru a gestiona datele și prin aceasta pentru a transfera aceleași containerele care au acces la acestea. Împiedică secretele să se scurgă atunci când sunt folosite de aplicație.

Knox

Knox, dezvoltat de platforma de socializare Pinterest pentru a-și rezolva problema cu gestionarea manuală a tastelor și păstrarea unui traseu de audit. Knox este scris în Go, iar clienții comunică cu serverul Knox folosind o API REST.

Knox utilizează o bază de date temporară volatilă pentru stocarea cheilor. Criptează datele stocate în baza de date folosind AES-GCM cu o cheie de criptare principală. Knox este disponibil și ca imagine Docker.

Concluzie

Sper că cele de mai sus vă oferă o idee despre unele dintre cele mai bune software pentru a gestiona datele de acreditare ale aplicațiilor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map