8 cele mai bune practici pentru securitatea cibernetică

Datele au devenit un aspect esențial al organizațiilor, iar protejarea acestora a devenit o sarcină foarte crucială.


Mică sau mare, fiecare organizație poate fi afectată de încălcările datelor din cauza lipsei de conștientizare și a lipsei capacității de a investi în protejarea datelor lor.

Mulți proprietari de afaceri ar crede că infractorii cibernetici vor trece peste atacarea companiei lor, deoarece au o cantitate mică de date. În conformitate cu Congresul Statelor Unite, Comitetul pentru afaceri mici a constatat că 71 la sută dintre IMM-urile care au mai puțin de 100 de angajați se confruntă cu atacuri cibernetice. Acest lucru înseamnă că există o șansă prin care mai puteți fi vizați de hackeri, chiar dacă aveți o afacere mică, așa că gândiți-vă la protecțiile dvs. de securitate.

Datele dvs. cele mai sensibile sunt securizate?

Dacă nu, este timpul să vă protejați datele.

Există vreun fel de a proteja datele sensibile ale companiei mele?

Iată articolul în care vom discuta despre cele mai bune practici pentru protejarea datelor sensibile ale companiei dvs..

Utilizarea firewall-ului

Principalul factor de apărare în cyberattack este un firewall.

Este recomandat să configurați un firewall pentru a construi o barieră între atacator și datele dvs. Mai mult, multe companii decid să instaleze firewall-uri interne pe lângă firewall-uri externe pentru a oferi protecție suplimentară datelor lor. Trebuie să instalăm firewall-uri și politici de trafic solide pentru a limita pierderea de date și furtul la nivelul rețelei.

Există multe tipuri de firewall disponibile, dar în principal, fie bazate pe hardware, fie bazate pe software. Un firewall bazat pe hardware este costisitor decât software-ul.

Datorită comunității open source, există multe opțiuni, așa cum este explicat în articolul de mai jos.

7 Cel mai bun firewall open source pentru a vă proteja rețeaua

Dacă sunteți gata să investiți (oricum ar trebui să fiți), puteți să luați în considerare și firewall-ul gestionat pe bază de cloud. Avantajul serviciului bazat pe cloud este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalare, administrare și întreținere. Plătești pentru ce folosești.

Iată câteva dintre opțiunile pe care le puteți explora.

7 Firewall gestionat puternic pentru protejarea infrastructurii cloud

Când faceți firewall-ul infrastructurii de rețea, faceți cele mai bune practici pentru a refuza toate și a permite numai ceea ce este necesar.

Managementul identității și accesului (IAM)

Atunci când avem de-a face cu probleme legate de securitate într-o organizație, venim în principal cu protejarea și securizarea datelor noastre. Pentru aceasta, trebuie să avem toate instrumentele și controalele necesare legate de gestionarea identității și accesului. Instrumentele și controalele care sunt incluse în IAM sunt analiza comportamentului utilizatorului, Managementul dispozitivelor mobile, VPN & Firewall Next-Gen și așa mai departe. Mai mult, IAM ne permite să înregistrăm și să surprindem informațiile despre autentificarea utilizatorului, să orchestrăm atribuirea, să gestionăm baza de date a identității utilizatorului și să eliminăm privilegiile de acces..

Sistemele IAM sunt utilizate în principal pentru a asigura fiabilitate și flexibilitate pentru a stabili diverse grupuri cu gestionare distinctă a conturilor privilegiate pentru anumite roluri, astfel încât funcțiile de muncă bazate pe drepturile de acces ale angajaților pot fi atribuite ușor și uniform. Chiar și sistemele trebuie să ofere procese de aprobare și solicitare pentru modificarea privilegiilor, deoarece angajații care au aceeași locație și titlu de post pot necesita personalizare pentru a accesa. Mai mult, faptul că dispun de o infrastructură IAM capabilă ajută întreprinderile să stabilească acces productiv, eficient și sigur la resursele tehnologice în diferite sisteme, în timp ce furnizează informațiile.

Managementul Patch-urilor

Managementul patch-urilor joacă un rol crucial în securitatea cibernetică.

Patch-urile sunt utilizate în principal pentru a face față vulnerabilităților și lacunelor de securitate. O strategie bună de gestionare a patch-urilor a fost listată drept unul dintre cele mai convingătoare motive în contextul cibersecurității. Patch-urile de securitate sunt concepute în principal pentru a rezolva și identifica defectele din program / software.

O strategie eficientă de gestionare a patch-urilor asigură aplicarea la timp a patch-urilor și, de asemenea, nu există niciun impact negativ asupra operațiunilor. Desfășurarea rapidă a patch-urilor notifică actorii nocivi cu potențial de vulnerabilitate și, de asemenea, profită de diverse oportunități pentru a afla exploatarea sistemelor vulnerabile.

Inventar software

Inventarul software oferă o estimare a măsurii de control asupra a ceea ce a fost instalat în casă. Mai mult decât atât, în companiile mici, scoatem din aplicații software sau aplicații open-source diferite. În timp ce, urmele achiziționate de software comercial lasă o hârtie de factură pentru descărcarea software-ului open-source direct pe web fără nicio urmă.

De asemenea, trebuie să verificăm integritatea software-ului open source înainte de instalare, împreună cu înregistrările de date și ore descărcate, deoarece un software open-source vine cu diverse hashuri MD5 și semnături diferite ale protecției de confidențialitate GNU pentru a verifica dacă descărcarea se face complet sau nu.

Ca o practică bună, consultați și credibilitatea software-ului open-source. Cât de popular este, cine le folosește, cine le susține, există vreun sprijin profesional sau comunitar, etc..

Detectarea amenințărilor interioare

Este una dintre cele mai semnificative probleme de securitate a datelor sau de securitate cibernetică cu multe dintre agenții, inclusiv în sectorul guvernamental.

Amenințările privilegiate apar în principal în rețeaua dvs., de obicei, de către persoanele care lucrează ca antreprenor sau angajat în compania dvs. Monitorizarea activităților utilizatorului joacă un rol semnificativ, deoarece putem verifica acțiunile utilizatorului și, de asemenea, detecta comportamentul neautorizat al utilizatorului.

Este o sarcină dificilă să identifici amenințările privilegiate, dar poate duce la o pierdere masivă pentru o organizație dacă nu recunosc amenințările din interior.

Copia de rezerva a datelor

Backup-ul este una dintre cele mai bune practici în domeniul securității cibernetice.

Este esențial ca fiecare organizație să aibă o copie de rezervă completă a tuturor datelor necesare, de la informații sensibile la nivel de bază până la nivel înalt. Trebuie să ne asigurăm de susținerea datelor prezente în stocarea securizată și, de asemenea, trebuie să ne asigurăm că toate copiile de rezervă sunt stocate într-o locație separată în caz de dezastru natural.

De asemenea, trebuie să verificăm frecvent dacă copiile de rezervă funcționează corect sau nu. Cel mai important este că trebuie să împărțim taxele de rezervă între mai multe persoane pentru a migra amenințările privilegiate.

Frecvența de rezervă depinde de natura afacerii. Unele companii pot necesita backup în timp real al datelor. Dacă afacerea dvs. se ocupă în principal de fișiere plate, atunci puteți lua în considerare să mergeți pentru stocarea obiectelor cloud pentru backup.

8 stocare obiect obiect Cloud pentru a stoca public & Date private

Aplicați politica de parolă

Implementați o politică puternică de parole în directorul activ al organizației, LDAP sau IAM. Nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin de opt caractere și combinație de litere, număr și caractere speciale. Forțați să schimbați parola periodic la fiecare 2 sau 3 luni.

Vor fi multe aplicații care au datele lor de acreditare și adesea sunt stocate în excel. Gândiți-vă la implementarea unui manager de parole.

10 Open Source și Manager comercial parolă pentru echipe

Managerul de parole stochează parola în baza lor de date, care este criptată și accesul este controlat prin controlul accesului.

Utilizați autentificarea cu mai mulți factori

Implementarea setărilor de autentificare multi-factor pe produsele de e-mail și rețea este simplă și oferă un nivel suplimentar de protecție pentru datele dvs. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să distingeți în mod clar accesul controlului îmbunătățit și utilizatorii conturilor partajate.

Concluzie

Protecția datelor este la fel de importantă ca dezvoltarea afacerii tale. Eșecul de a proteja organizația de terenuri cu pierderi uriașe. Securizarea datelor de afaceri este foarte crucială de la a cădea în mâinile utilizatorilor neautorizați. Practicile explicate mai sus te-ar ajuta în protejarea datelor companiei tale.

ETICHETE:

  • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map