8 mesaje de avertizare Google diferite și de ce apar?

Google afișează adesea alerte de securitate pentru a vă împiedica să intrați pe un site web rău intenționat sau piratat.


Fie sunteți alertat printr-un avertisment pe browserul Chrome, fie printr-un avertisment de sub site-ul în rezultatele căutării. În timp ce avertizările de securitate Chrome sunt afișate ca o pagină roșie periculoasă, rezultatele căutării Google arată un avertisment hiperlegat chiar sub URL-ul site-ului infectat..

Aceste avertismente de securitate necesită rezolvarea problemei din partea centrală și reintroducerea site-ului pentru revizuire cu Google. Este posibil ca Google să nu vă fi informat despre programele malware de pe site-ul dvs. web. Dacă accesați Google Search Console și căutați Probleme de securitate fila, este posibil să primiți o notificare ca mai jos.

Apoi, scanează-ți site-ul cu un căutare online pe lista neagră sau scaner de securitate. Acest lucru va fi extrem de util în investigarea cauzei. Cu un scaner, puteți verifica direct codurile rău intenționate inserate în paginile specifice de pe site-ul dvs. web.

În acest articol, vom aborda opt astfel de avertismente Google pe care este posibil să le întâlniți pentru site-ul dvs. web și ce ar putea însemna.

NOTĂ: Avertismentele de securitate nu vor dispărea până când administratorul site-ului va lua măsuri și va rezolva problema. Pentru a ști cum să eliminați problema, puteți urma acest ghid de eliminare a listei negre pas cu pas.

Acest site poate dăuna computerului dumneavoastră

Să începem cu mesajul de avertizare „Acest site poate dăuna computerului dvs.” Este un avertisment că Google afișează în rezultatele căutării sub titlul site-ului pentru site-urile web care sunt percepute ca distribuind malware.

Malware (software rău intenționat), dacă este instalat, poate fura & exploatați informațiile utilizatorului precum detaliile cardului de credit, parolele salvate, cookie-urile, fotografiile și alte date sensibile. De asemenea, poate încetini computerul sau vă poate modifica rezultatele căutării.

Acest site poate fi hacked

Veți vedea avertismentul „Acest site poate fi hackat” în rezultatele căutării Google atunci când Google consideră că site-ul dvs. web adaugă noi pagini de spam sau infectează paginile existente.

Când un utilizator vizită o pagină cu avertismentul, el ar putea fi redirecționat către un site web care răspândește spam sau malware.

Site înșelător înainte

Un mesaj de avertizare în fața site-ului înșelător este afișat în general în timp ce accesați un site web în browserul Chrome. Un site recunoscut pentru a păcăli utilizatorii să dezvăluie detalii importante sensibile sunt marcate ca înșelător de Google.

Următoarea pagină de avertizare roșie arată site-ul Deceptive înainte de avertizare.

Google a creat Navigare sigura instrument, pe care îl puteți utiliza pentru a analiza site-ul dvs. pentru a găsi coduri sau viruși nocivi.

Site-ul a fost raportat nesigur

Similar cu avertismentul înșelător al site-ului discutat mai sus. Veți vedea un avertisment dacă conținutul site-ului este periculos sau înșelător. Aceste site-uri sunt adesea numite site-uri „phishing” sau „malware”. Un site înșelător poate fi o emulație în afara și în afara site-ului inițial, în timp ce un site nesigur ar putea fi încă distins sau poate fi doar o copie ieftină a site-ului inițial.

Site-urile înșelătoare ar putea utiliza logo-ul companiei legitime și alte informații pentru a înșela utilizatorul. În timp ce un site „nesigur” ar putea fi relativ puțin mai rău.

Unele plugin-uri / suplimente ar putea instala un astfel de cod pe site-ul dvs. web pentru a executa astfel de acțiuni maligne. De asemenea, un plugin vulnerabil deja instalat (pentru site-urile WordPress) ar putea duce un hacker să exploateze în aplicația web și să injecteze programe dăunătoare pe site-ul dvs..

Site-ul din față conține malware

În cele mai multe cazuri, această eroare avertizează că site-ul dvs. a fost hacked într-o formă sau alta. Este posibil ca cineva să fi găsit, ceea ce este cunoscut ca fiind, a ușa din spate la site-ul dvs. web și îl exploatează pentru a sustrage securitatea site-ului.

Site-ul din față conține programe dăunătoare

După cum puteți ghici, eroarea indică faptul că pagina web este hacked. Algoritmul Google îl identifică ca pe un site web infectat care distribuie conținut dăunător. Acest cod se răspândește de la site-ul web infectat la computerele vizitatorilor site-ului web și chiar se poate răspândi pe alte site-uri web vulnerabile.

Un alt motiv ar putea fi că programele dăunătoare se execută pe site-ul dvs. web. Cum ar fi criptocurrency minerit bazat pe JavaScript (cum ar fi Bitcoin, Monero, etc.) care funcționează din puterea prețiosă a procesorului dvs. De obicei, fie proprietarul site-ului web instalează astfel de programe pe site-ul propriu, fie un plugin vulnerabil adaugă JavaScript rău intenționat la fiecare pagină.

Atac de phishing

Acest avertisment, din nou, urmează activități de phishing pe site-ul dvs. web.

Există și alte motive, care pot duce la listarea neagră a site-ului dvs. web:

 • Mai mulți utilizatori trimit site-ul web ca un site de phishing la Navigare sigură Google
 • Site-ul web a fost identificat ca efectuând atacuri de phishing
 • Redirecționarea utilizatorilor către adrese URL cunoscute ca site-uri de phishing

Potrivit Google, ei folosesc mai multe tehnici pentru a determina dacă o pagină este autentică sau nu. Acești algoritmi includ, de asemenea, detecții automate și rapoarte ale utilizatorilor pentru lucrări suspecte și / sau înșelătoare. Criteriile extrem de sofisticate ale Google examinează conținutul și structura fiecărei pagini pentru a prinde pagini care pot induce în eroare și, prin urmare, un site.

Hackerii susținuți de guvern pot încerca să-ți fure parola

Google a început să avertizeze utilizatorii despre hackerii guvernamentali la mijlocul anului 2012. După cum sugerează și numele, Google descoperă și trimite avertisment despre un site care este compromis de hackerii guvernamentali. Luna trecută, în noiembrie 2019, Google a trimis 12.000 de avertismente despre hackerii susținuți de guvern.

Majoritatea acestor avertismente ar putea fi o alarmă falsă. Dar nu știi niciodată, șansele sunt ca și alarmele să fie adevărate. Se recomandă ca site-ul dvs. web să fie evaluat de către profesioniștii de securitate pentru posibila încălcare. Nu există o modalitate clară descrisă de Google care să vă spună care ar putea fi motivul pentru care aceștia ar putea afișa acest avertisment, dar nu dăunează unui profesionist să efectueze o evaluare a vulnerabilității pe site-urile dvs..

În unele cazuri, în care se știe că site-ul dvs. web este într-adevăr hacked, opțiunea pentru o curățare completă de malware ar putea fi calea de urmat.

Cum puteți elimina lista neagră Google?

Ștergerea mesajelor de avertizare de pe site-ul dvs. este destul de ușoară. Google vă informează despre motivul din spatele listei negre. Vă puteți conecta la Google Search Console și puteți naviga în fila Probleme de securitate pentru a afla motivul.

Apoi, rulați site-ul dvs. web printr-un scaner malware pentru a identifica paginile exacte cu infecție. Puteți utiliza oricare dintre aceste instrumente gratuite de scanare malware pentru a scana site-ul dvs. web pentru diverse liste negre ale motoarelor de căutare discutate în acest articol. Apoi, continuați și curățați site-ul web de cauză, continuați și trimiteți o solicitare de revizuire cu Google.

Verificați dublu dacă nu au fost lăsate urme de hack înainte de a le trimite spre examinare. Dacă nu sunteți sigur cum puteți curăța site-ul hacked, atunci puteți primi ajutor profesional.

După ce avertismentul este ridicat de pe site-ul dvs. web, luați măsurile de securitate necesare pentru a proteja site-ul dvs. pentru a scăpa de astfel de greșeli în viitor. Mai jos sunt prezentate câteva măsuri de securitate care, dacă sunt urmate, pot promite o securitate întărită site-ului dvs. web.

 • Actualizați-vă CMS, pluginuri, & tematică
 • Schimbați parolele în panoul dvs. de administrare, hosting etc..
 • Eliminați plugin-urile defunct
 • Instalați un firewall
 • Limitați încercările de conectare la panoul dvs. de administrator
 • Dezactivați listarea directoarelor
 • Setați fișiere corecte & permisiunile folderului
 • Îmbunătățirea protecției hardware

Gânduri de finisare

Web-ul a devenit o parte integrantă a vieții noastre. Întrucât hackerii caută întotdeauna modalități fără precedent de a pirata site-urile dvs. web, există o nevoie mai evidentă de a o proteja. Astăzi, a fi vigilent și proactiv cu securitatea nu este o alegere, ci o necesitate.

Mai mult, cu motoarele de căutare precum Google care exercită reguli stricte & Politici privind încălcarea securității, trebuie să te străduiești să fii mereu pe partea sigură.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map