Cryptocurrency și securitatea cibernetică – sunt frenezii?

Incidentele infracțiunilor informatice sunt în creștere an de an – se pare că nu există încetinire pentru infractorii de internet.


Odată cu creșterea criptomonedelor, acești cibernetici au acum noi aspirații și noi motivații pentru activitățile lor criminale pe internet.

Mai mult, creșterea criptomonedelor a dus și la crearea de noi tipuri de activități infracționale. Cryptojacking, Ransomware și diferite alte acțiuni similare au o corelație directă cu creșterea criptomonedelor.

Comercianții Cryptocurrency sunt și ținte soft – pentru că o serie dintre aceștia sunt comercianți de prima dată, atrasi de creșterea masivă a prețurilor pe care piețele cripto trebuie să le ofere.

Ciberneticii din New Age folosesc acum tactici uneori la fel de simple precum impersonarea pe Twitter la tehnici de phishing vechi pentru a fura criptomonedele.

Uneori, aceste atacuri sunt la un nivel mai avansat, cum ar fi schimburile de criptocurrency prin care sunt hacked sau atacuri de ransomware.

Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care criptomonedele sunt o amenințare pentru securitatea cibernetică:

Criptocurrențe și criminalitate cibernetică

Următoarele sunt unele dintre cele mai frecvente activități criminale cibernetice în jurul criptomonedelor.

Cryptojacking

O crimă de nouă vârstă, cripto jacking-ul este, în principiu, când site-urile web sunt injectate cu un cod rău intenționat care se exploatează pentru criptocurrențe folosind puterea de procesare a procesorului vizitatorilor site-ului.!

Cryptojacking-ul a crescut, iar recentele cazuri cu profil înalt includ o extensie Google Chrome cu sute de mii de utilizatori infectați.

Anunțuri YouTube specifice au fost surprinse și rulează acest script – ceea ce a făcut ca operațiunile de exploatare să fie difuzate la redarea anunțului.

Ransomware

Ransomware-ul este de ceva vreme – dar cu criptocurrențele, a crescut ritmul. Un atac ransomware criptează toate fișierele dvs., iar cheia pentru a decripta aceste fișiere este de la infractori.

Nu puteți decripta și accesa fișierele de pe computer până la introducerea cheii. Acești cibernetici solicită adesea o răscumpărare, care trebuie plătită în criptocurrențe – și dau cheia după ce obțin criptocurrențele.

Aceste atacuri au fost în creștere, dintre care cel mai infam a stricat unele sisteme spitalicești din SUA.

Hacks de schimb

Hackerii vizează, de asemenea, schimburile de criptomonede cu o frecvență din ce în ce mai mare.

Schimburile de criptocurrency sunt hacked încă de acum ceva timp – primul fiind Mt. Gox hack-ul în 2014 și cel mai recent fiind hack-ul Coincheck, care este cel mai semnificativ hack cryptocurrency din toate timpurile, unde hackerii au fugit cu criptomonede în valoare de 500 de milioane de dolari..

Țările din întreaga lume stabilesc standarde mai stricte pentru securitate și se asigură că schimburile respectă aceste standarde.

Atacuri de phishing

În timp ce acest lucru poate părea un pic mai vechi, dar și atacurile de phishing – provoacă multe pagube.

Utilizatorii care nu au un sistem 2FA configurat corespunzător pot ajunge să le ofere acces la codurile de parolă de schimb sau portofel hackerilor – care se pot îndepărta cu ușurință de criptomonedele.

Un atac recent asupra lui Binance, cel mai mare schimb de criptocurrency din lume a văzut utilizarea unui atac de Phishing – cu toate acestea, în acest caz, hackerii au sfârșit prin a pierde bani, dar nu toată lumea este la fel de norocoasă.!

Impersonări pe Twitter

Într-una dintre cele mai slabe infracțiuni menite să atragă utilizatori de prima dată și utilizatori de internet gullible, Twitter-ul conmenează conturi populare precum cele ale lui Vitalik Buterin, Charlie Lee și Elon Musk, printre altele – cerând 0,2 ETH de la utilizatori și promițând să trimită ei 2 ETH în schimb.

Deși aceasta este o înșelătorie evidentă pentru majoritatea utilizatorilor profesioniști – este surprinzător să vezi cât de mulți oameni se potrivesc în acest sens atunci când te uiți la detaliile tranzacției din portofel.!

Cum să rămâi protejat?

Într-o perioadă în care activitatea cibernetică este în vârf, există o nevoie puternică de siguranță adecvată măsuri în vigoare.

Acestea sunt câteva tactici simple pe care le puteți urma pentru a se asigura că nu se încadrează în pradă acestor prădători online care așteaptă cu nerăbdare să-i păcălească pe utilizatorii începători.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urmări stai protejat din activitățile informatice bazate pe criptocurrency:

Nu descărcați fișierele atașate de la un expeditor necunoscut

Sfaturi în vârstă – nu descărcați niciodată atașamente de la expeditori în care nu recunoașteți sau nu aveți încredere. În trecut, aceste fișiere aveau spyware, virus sau malware.

Ransomware-ul este acum o amenințare în creștere.

Aceste fișiere atașate ar putea conține fișiere dăunătoare legate în ele – uneori chiar și o imagine jpeg cu aspect inofensiv ar putea fi atașat ransomware.

Majoritatea ransomware-urilor se răspândesc prin poștă, ceea ce face esențial să descarci numai fișierele atașate de la persoanele de încredere.

Nu uitați, nu există bani GRATUIT

Oricât de esențial pare acest lucru – atât de mulți oameni cad victime acelor con-meni pe Twitter care se prefac că sunt Elon Musk sau Vitalik Buterin.

Nu există bani gratuite și nimeni nu dă bani!

Chiar și rentabilitatea garantată a escrocherilor de investiții atrage utilizatorii ca acest lucru – cerându-le să contribuie cu o sumă și să obțină profituri garantate în schimb.

Oricine vă cere bani pentru a vă da înapoi mai mulți bani vă face legătura!

Configurarea 2FA Security

O precauție de securitate necesară – configurarea unui sistem vă asigură că, chiar dacă parola dvs. este compromisă, hackerii nu vă pot accesa contul și vă pot transfera monedele fără a avea acces la un alt dispozitiv pe care îl dețineți..

Această a doua formă de autentificare ar putea fi sub forma Google Authenticator, un e-mail sau chiar un mesaj text.

După introducerea parolei, această a doua autentificare trebuie furnizată înainte de logare.

Nu uitați să faceți backup pentru datele dvs.

Precauția este mai bună decât vindecarea!

O copie de siguranță regulată a datelor dvs. este esențială pentru siguranța acestora, în special fișierele de importanță ridicată.

Chiar și în acest caz, un atac ransomware vă infectează computerul; toate datele dvs. rămân sigure din cauza acestor copii de rezervă obișnuite.

Utilizați portofele hardware

Deși măsurile de securitate ale unui schimb de criptocurrency sau ale oricărei platforme de stocare online nu sunt cu adevărat în mâinile unui utilizator.

Cel mai bun mod de a vă păstra monedele în siguranță este să le aveți stocate într-un portofel hardware.

Portofelele hardware sunt dispozitive fizice reale care stochează criptomonedele pe ele – și pot rămâne deconectate de la internet atunci când nu sunt utilizate – păstrându-le în siguranță împotriva oricăror atacuri.

Concluzie

În afară de activitățile criminale cibernetice, criptomonedele au fost asociate și cu alte activități ilegale, cum ar fi finanțarea teroriștilor și promovarea comerțului ilicit – lucru pe care multe națiuni l-au criticat pe criptomonede.

Rămâneți la curent cu cele mai recente știri despre site-uri web Cryptoguard.

Criptomonedele au fost metoda de plată aleasă pe piețele darknet de ani buni.

În afară de asta – o altă preocupare primordială pe care guvernele internaționale o au cu creșterea criptomonedelor este că aceasta duce la creșterea corupției, precum și la spălarea banilor – datorită naturii anonime a criptomonedelor, banii pot fi stanați în diverse criptomonede fără dezvăluire adecvată.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map