O introducere în Bazele Cyber ​​Security pentru începători

Securitatea cibernetică este cea mai preocupată, deoarece amenințările și atacurile cibernetice sunt exagerate.


Atacatorii folosesc acum tehnici mai sofisticate pentru a viza sistemele. Sunt afectate persoane fizice, întreprinderi mici sau organizații mari. Deci, toate aceste firme, indiferent dacă sunt firme IT sau non-IT, au înțeles importanța securității cibernetice și s-au concentrat pe adoptarea tuturor măsurilor posibile de combatere a amenințărilor cibernetice.

Cu jocul pentru amenințarea cibernetică și hackerii, organizațiile și angajații lor ar trebui să facă un cap pentru a face față acestora. Deoarece ne place să conectăm totul la internet, acest lucru crește, de asemenea, șansele de vulnerabilități, încălcări și defecte.

Au trecut zilele în care parolele au fost suficiente pentru a proteja sistemul și datele sale. Cu toții dorim să ne protejăm datele personale și profesionale și, prin urmare, Cyber ​​Security este ceea ce ar trebui să știți pentru a asigura protecția datelor.

Deci, să fim cu definirea termenului Cyber ​​Security ….

Ce este Cyber ​​Security?

Cyber ​​Security este procesul și tehnicile implicate în protejarea datelor sensibile, sistemelor informatice, rețelelor și aplicațiilor software împotriva atacurilor cibernetice. Atacurile cibernetice sunt terminologie generală care acoperă un număr mare de subiecte, dar unele dintre cele mai populare sunt:

 • Sisteme de manipulare și date stocate în interior
 • Exploatarea resurselor
 • Acces neautorizat la sistemul vizat și acces la informații sensibile
 • Întreruperea funcționării normale a afacerii și a proceselor sale
 • Utilizarea atacurilor ransomware pentru criptarea datelor și extorcarea banilor de la victime

Atacurile devin acum mai inovatoare și sofisticate, capabile să perturbe securitatea și să pirateze sistemele. Așadar, este foarte dificil pentru fiecare analist de afaceri și securitate să depășească această provocare și să combată cu aceste atacuri.

Pentru a înțelege nevoia de măsuri de securitate cibernetică și practicile sale, să aruncăm o privire rapidă asupra tipurilor de amenințări și atacuri.

Ransomware

Ransomware este un program software de criptare a fișierelor care folosește un algoritm unic de criptare robust pentru a cripta fișierele pe sistemul țintă..

Autorii amenințării Ransomware generează o cheie de decriptare unică pentru fiecare dintre victimele sale și o salvează într-un server de la distanță. Astfel, utilizatorii nu pot accesa fișierele lor prin nicio aplicație.

Autorii ransomware profită de acest lucru și cer o sumă considerabilă de răscumpărare de la victime pentru a furniza codul de decriptare sau pentru a decripta datele. Dar astfel de atacuri au orice garanție de recuperare a datelor chiar și după achitarea răscumpărării.

Atacuri de botnets

Botnets a fost inițial proiectat pentru a îndeplini sarcini specifice în cadrul unui grup.

Este definit ca o rețea sau un grup de dispozitive conectate cu aceeași rețea pentru a executa o sarcină. Însă acest lucru este folosit acum de actorii și hackerii răi care încearcă să acceseze rețeaua și să injecteze orice cod rău sau malware pentru a-i perturba funcționarea. Unele dintre atacurile botnet includ:

 • Atacuri de refuz de distribuire (DDoS) distribuite
 • Răspândirea e-mailurilor spam
 • Furarea datelor confidențiale

Atacurile de botnets se desfășoară în general împotriva întreprinderilor și organizațiilor pe scară largă datorită accesului său uriaș la date. Prin acest atac, hackerii pot controla un număr mare de dispozitive și le pot compromite pentru motivele sale rele.

Atacuri de inginerie socială

Ingineria socială este acum o tactică comună folosită de infractorii cibernetici pentru a aduna informații sensibile ale utilizatorilor.

Vă poate păcăli afișând reclame atractive, premii, oferte uriașe și așa și vă va cere să vă oferiți detaliile contului personal și bancar. Toate informațiile pe care le introduceți sunt clonate și utilizate pentru fraude financiare, fraude de identitate etc..

Merită spus despre Virusul ZEUS care este activă din 2007 și este folosită ca metode de atac de inginerie socială pentru a fura detaliile bancare ale victimelor. Alături de pierderile financiare, atacurile de inginerie socială sunt capabile să descarce alte amenințări distructive pentru sistemul în cauză.

Hijacking Cryptocurrency

Detenția criptomonedelor este noua adăugare a acestei lumi cibernetice.

Deoarece moneda digitală și mineritele devin populare, la fel se află printre infractorii cibernetici. Și-au găsit avantajul rău pentru minarea cripto-monedă, care presupune calcularea complexă a monedei virtuale miniere precum Bitcoin, Ethereum, Monero, Litecoin, etc..

Investitorii și comercianții Cryptocurrency sunt ținta soft pentru acest atac.

Deturnarea de criptocurrency, de asemenea, cunoscut sub numele de “criptuacking”. Este un program conceput pentru a injecta coduri miniere în sistem în mod silențios. Așadar, hackerul folosește în mod silențios procesorul, GPU și resursele de energie ale sistemului atacat pentru a mina pentru criptocurrency.

Tehnica este folosită în special pentru a mina monedele Monero. Întrucât extragerea minieră este un proces complex, consumă majoritatea resurselor procesorului, ceea ce afectează performanțele sistemului. De asemenea, se efectuează sub toate cheltuielile dvs., astfel încât victima poate primi o factură uriașă de energie electrică și factură de internet.

De asemenea, scade durata de viață a dispozitivului afectat.

Phishingul

Phishingul este o acțiune frauduloasă de a trimite e-mailuri spam prin imitarea a fi din orice sursă legitimă.

Astfel de e-mailuri au o linie tematică puternică, cu atașamente precum o factură, oferte de muncă, oferte mari de la servicii de transport de renume sau orice e-mail important al oficialilor superiori ai companiei.

Atacurile înșelătorie de tip phishing sunt cele mai frecvente atacuri cibernetice care își propun să fure date sensibile. Cum ar fi datele de autentificare, numerele cărților de credit, informațiile contului bancar și așa mai departe. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să aflați mai multe despre campaniile de e-mail de tip phishing și măsurile sale de prevenire. De asemenea, se pot utiliza tehnologii de filtrare a e-mailurilor pentru a evita acest atac.

Alături de acestea, 2019 va căuta potențialul în atacurile biometrice, atacurile AI și atacurile IoT. Multe companii și organizații asistă la atacuri cibernetice la scară largă și nu există opriri pentru acestea. În ciuda analizei și actualizărilor constante de securitate, creșterea amenințării cibernetice este constantă. Astfel, merită să te educezi cu elementele de bază ale securității cibernetice și implementările sale.

Conceptul cheie de securitate cibernetică?

Securitatea cibernetică în general este un termen foarte larg, dar se bazează pe trei concepte fundamentale cunoscute sub numele de „Triada CIA„.

Este format din confidențialitate, integritate și disponibilitate. Acest model este conceput pentru a ghida organizația cu politicile Cyber ​​Security în domeniul securității informațiilor.

Bazele securității cibernetice

Confidențialitatea

Definește regulile care limitează accesul la informații. Confidențialitatea ia măsuri pentru a restricționa accesul informațiilor sensibile de cibernetici și hackeri.

Într-o organizație, popoarelor li se permite sau refuză accesul la informații conform categoriei sale prin autorizarea persoanelor potrivite într-un departament. De asemenea, li se oferă o pregătire corespunzătoare cu privire la schimbul de informații și securizarea conturilor lor cu parole puternice.

Acestea pot schimba modul în care datele sunt gestionate în cadrul unei organizații pentru a asigura protecția datelor. Diferite modalități de a asigura confidențialitatea, cum ar fi: autentificare în doi factori, criptare a datelor, clasificare a datelor, verificare biometrică și jetoane de securitate.

Integritate

Acest lucru asigură că datele sunt consecvente, exacte și de încredere în perioada de timp. Înseamnă că datele din tranzit nu ar trebui schimbate, modificate, șterse sau accesate ilegal.

Ar trebui luate măsuri adecvate într-o organizație pentru a asigura siguranța acesteia. Permisiunile de fișiere și controlul accesului utilizatorului sunt măsurile care controlează încălcarea datelor. De asemenea, ar trebui să existe instrumente și tehnologii implementate pentru a detecta orice modificare sau încălcare a datelor. Diverse organizații utilizează un sumar de control, și chiar un cec de criptografie pentru a verifica integritatea datelor.

Pentru a face față pierderilor de date sau ștergerii accidentale sau chiar atacurilor cibernetice, copii de rezervă obișnuiți ar trebui să existe. Backup-urile cloud sunt acum cea mai de încredere soluție pentru acest lucru.

Disponibilitate

Disponibilitatea în termeni de toate componentele necesare, cum ar fi hardware, software, rețele, dispozitive și echipamente de securitate ar trebui să fie întreținute și modernizate. Acest lucru va asigura buna funcționare și accesul la date fără nici o perturbare. De asemenea, asigurând o comunicare constantă între componente prin furnizarea suficientă lățime de bandă.

De asemenea, implică opțiunea pentru echipamente suplimentare de securitate în caz de catastrofe sau blocaje. Utilități precum firewall-uri, planuri de recuperare în caz de dezastre, servere proxy și o soluție de rezervă adecvată ar trebui să asigure să facă față atacurilor DoS.

Pentru o abordare de succes, ar trebui să treacă prin mai multe straturi de securitate pentru a asigura protecția fiecărui component al securității cibernetice. Implicând în special computere, sisteme hardware, rețele, programe software și datele care sunt partajate între ele.

Concluzie

Într-o organizație, pentru a realiza o abordare eficientă a securității cibernetice, popoarele, procesele, computerele, rețelele și tehnologia unei organizații, mari sau mici, ar trebui să fie la fel de responsabile. Dacă toate componentele se vor completa reciproc, atunci este foarte posibil să stăm împotriva amenințării cibernetice dure și a atacurilor.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, verificați acest lucru curs complet de securitate cibernetică.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map