Top 7 instrumente pentru monitorizarea modificărilor site-ului web

Viața ține de surprize. Dar în afaceri, surprizele sunt nedorite, mai ales atunci când site-ul dvs. este în cauză.


Pentru întreprinderile care rulează online, păstrarea unui control asupra tuturor lucrurilor pare imposibilă.

Nu puteți controla cine vizitează site-ul dvs. web, ce fel de moduri utilizează oamenii pentru a păcăli / rupe sistemul și ce spun clienții despre el. Ceea ce puteți controla (monitoriza) este însă conținutul inclus pe site-ul web, fie că sunt fișierele de cod în sine, paginile și postările, imaginile și alte fișiere stocate pe server, etc. Colectiv, să le numim „modificări ale site-ului web”.

Acum, întrebarea este, dacă ar trebui să te deranjezi?

De ce contează schimbările site-ului web

Este o surpriză faptul că proprietarii de afaceri nu se gândesc la schimbările site-ului web mai des. Chiar și pentru site-urile web conținute de conținut, unde conținutul este make-or-break pentru afacere.

De ce?

Poate că au fost condiționați să creadă că acest lucru este la îndemână; că poate nu este posibil sau este atât de complicat încât resursele cheltuite nu merită?

Aș dori să argumentez că toate aceste concluzii sunt greșite.

Atunci când un site web se schimbă, poate însemna o mulțime de lucruri foarte importante.

Atacuri de securitate

Aproape toate aplicațiile web stochează unele date de configurare în mediul lor sau în fișierele de configurare (utilizatorii WordPress vor recunoaște fișierul wp-config.php). Modificările acestor fișiere, dacă nu sunt intenționate, pot însemna un compromis de securitate, rezultatul fiind informații furate sau, mai rău, informațiile care sunt furnizate dintr-o sursă coruptă.

Acesta este un fel de ceea ce se întâmplă în a Atac de otrăvire DNS, cu excepția faptului că de data aceasta serverul va fi compromis și atacul va trece probabil neobservat.

Sursa: incapsula.com

Acest lucru este crucial pentru site-urile WordPress, unde atacatorul se bazează pe schimbarea unor fișiere care sunt importante și cumva accesibile. În total, dacă nu ați făcut nicio modificare în conținutul și fișierele site-ului dvs. și totuși ceva s-a schimbat, este o sonerie de alarmă.

conținut inacceptabil

Pentru site-urile care depind de conținut generat de utilizator, riscul este și mai mare. Este posibil ca un utilizator aleator (sau chiar un concurent!) Să fi trimis conținuturi profane sau protejate de drepturi de autor pe site-ul dvs. web, ceea ce vă va genera probleme. Chiar dacă site-ul dvs. web nu se bazează pe conținut generat de utilizator, este posibil ca cineva să efectueze o modificare și să adauge / să elimine conținut într-un mod dificil pentru operațiunile companiei dvs..

De exemplu, cum poți fi sigur că cineva nu ți-a eliminat din greșeală pagina cu politica de confidențialitate, care este atât de importantă pentru conformitatea GDPR? Sau poate că noul scriitor de conținut a folosit un termen care este incorect din punct de vedere politic și care trebuie evitat în industria dvs.. ?

Aplicațiile modificărilor de monitorizare sunt nelimitate, în funcție de domeniile dvs. de îngrijorare. De exemplu, puteți utiliza monitorizarea modificărilor de conținut în următoarele situații:

 • Defacementul site-ului web
 • Elemente de pagină lipsă sau rupte
 • Modificări de cod neplanificate (HTML sau altfel)
 • Monitorizarea competiției
 • Monitorizare știri (utilă pentru departamentul dvs. de PR)

După ce aveți cunoștință despre ceea ce este în joc, este timpul să acționați – cu ajutorul unuia dintre instrumentele pe care le vom discuta în continuare.

Versionista

Versionista este o „soluție SaaS simplă și puternică” pentru toate nevoile dvs. de monitorizare a schimbărilor. Funcționează excepțional pentru cei care doresc să monitorizeze la scară.

Poate fi utilizat pentru a trage paginile site-ului dvs. web sau pur și simplu ca instrument de descoperire pentru conținut nou. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost raportarea lor detaliată. Vezi câteva capturi de ecran:

Și acesta este doar vârful aisbergului! Verifică Versionista acum.

Fluxguard

Monitorizarea conținutului și a fișierelor vizibile public este bine, dar ce se întâmplă dacă conținutul dvs. este blocat în spatele unui formular de autentificare? Bine, Fluxguard abordează aceste preocupări.

Datorită utilizării sale de instrumente de ultimă generație, precum Chrome fără cap și Păpușar, Fluxguard poate trimite formulare de autentificare și poate interacționa cu orice porțiune a unei pagini cu ușurință. Poti de asemenea executați audituri Google Lighthouse pe întregul site.

Unele caracteristici minunate ale Fluxguard sunt:

 • Urmărirea activității complete a rețelei
 • Urmărirea cookie-urilor pentru UX și conformitate
 • Arhive pentru demonstrarea conformității istorice
 • Filtre și transformări avansate
 • Elaborare, comparații vizuale pe pagină

Visualping

Sunt un fan al simplității și al minimalismului, așa că nu pot ignora o soluție axată pe laser. La fel se întâmplă Visualping dacă sunteți în căutarea unei monitorizări simple la nivel de pagină și doriți morți, un model de preț simplu.

De ce ai folosi un serviciu atât de ridicol de simplu? Ei bine, m-am uitat în jur pe site-ul lor și am găsit câteva aplicații geniale:

 • Scanarea site-urilor guvernamentale pentru posturile vacante
 • Monitorizarea site-urilor universitare pentru rezultatele examenelor
 • Verificați noi recenzii pentru restaurantul dvs. preferat pe Yelp, etc.
 • Păstrarea unui control asupra vânzătorilor pentru modificările de preț nebună ??

În total, continuă să arate că tehnologia este limitată în capacitățile sale, dar nelimitată în aplicațiile sale. ��

Sken.io

Sken.io este o altă ofertă plăcută când vine vorba de monitorizarea site-ului.

Ceea ce am găsit diferit la acest serviciu este faptul că acestea se concentrează pe o aplicație mobilă și o extensie Chrome pentru alerte. Ideea este că este posibil să nu ne monitorizăm întotdeauna căsuța poștală sau să nu dorim să ne supunem spamului!

Caracteristicile sale includ:

 • Monitorizați întreaga pagină sau doar o secțiune. Sau chiar un element!
 • Planificator de timp avansat
 • Eliminați elementele enervante din monitorizare (ferestre de tip pop-up etc.)
 • Raportarea în stil grafic pentru a vedea vizual modificări ale numărului (preț, numărul de recenzii etc.)

Serviciul revendică, de asemenea, „cea mai bună” redare a paginilor web din lume, dar nu sunt sigur că pot să o susțin. Toate spuse și făcute; este un serviciu îngrijit, demn de verificat.

Wachete

Monitorizați singure pagini sau portaluri întregi, aceasta este promisiunea Wachete. Combinați acest lucru cu o arhivă istorică de 6 luni și aveți o ofertă destul de solidă pentru întreprinderi.

De asemenea, Wachete parcurge kilometrul suplimentar când vine vorba de caracteristici. În afară de caracteristicile obișnuite oferite de alte instrumente de monitorizare a site-urilor din categorie, acesta oferă:

 • O API REST pentru accesarea informațiilor în mod programatic
 • Convertește paginile monitorizate într-un flux RSS la care vă puteți abona! ?
 • Integrare cu instrumente populare ale unor terți precum Zapier

Oh, și doar în caz că te întrebi, Wachete poate, de asemenea, să parcurgă paginile în spatele unui formular de autentificare.

ChangeTower

ChangeTower are mai multe caracteristici care vă ajută nu numai să monitorizați schimbările, dar și să descoperiți aplicații incredibile în afacerea dvs..

Unele dintre caracteristicile oferite de ChangeTower sunt:

 • Condițiile lanțului împreună: Adăugați cât mai multe condiții la o regulă de monitorizare dorită.
 • Setări de sensibilitate: Trebuie să decideți care ar trebui să fie pragul de declanșare a alertelor.
 • Urmărirea schimbărilor asemănătoare procesorului de text: Rapoarte extinse de schimbare care arată ca schimbătorul de date dintr-un procesor de text puternic precum Google Docs sau Word.
 • Instantanee vizuale: Vizualizați vizual ce se întâmplă cu schimbările de conținut.
 • Alerte multi-utilizator: Alertă-ți întreaga echipă sau doar tu în momentul în care rahatul lovește fanul. ��

ChangeTower este un telefon inteligent și capabil să ofere încredere prin nume precum IBM, Huawei, PWC, Salesforce și multe altele, deci sunteți în compania bună!

Distill.io

Pentru cei care caută un serviciu complet și îngrijit, Distill.io este o opțiune bună.

În primul rând, funcțiile care nu sunt atât de comune în rândul următorilor site-urilor vizate aici: extensia crom, aplicația mobilă și monitorizarea paginilor private (inclusiv PDF-uri). Și acum, lucrurile mișto:

 • Se integrează cu Slack și Discord
 • Hook-uri web pentru integrări personalizate
 • Import / export de date în mai multe formate
 • Permite utilizarea de proxy personalizate

În total, o ofertă plină de energie!

Concluzie

Monitorizarea modificărilor site-ului web este ca unul dintre acele lucruri pe care nu știați că le-a existat, dar acum nu puteți trăi fără. După ce vedeți potențialul acestei simple idei, este imposibil să nu folosiți și să vă îmbunătățiți afacerea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map