7 servere web open source pentru site-uri mici spre mari

Am parcurs un drum lung de la lansarea primului server web. Acum există atât de multe opțiuni interesante.


Diferite proiecte au nevoi diferite, dar departamentul de server web open source a fost mai mult sau mai puțin un monopol. Multă vreme, Apache a fost singura opțiune, iar manipularea sarcinilor mari a fost o durere în partea din spate. Din fericire, timpurile s-au schimbat și au apărut noi soluții pentru nevoile specializate.

Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune și mai populare servere web open source disponibile astăzi.

Apache

Este aproape sinonim cu World Wide Web și este în continuare majoritatea site-urilor web din lume.

Motivul pentru dominanța lui Apache este triplu: o licență deschisă, intrarea timpurie (acest lucru a fost lansat înapoi în 1995!) Și o implementare ușoară a PHP. Ultimul punct a fost posibil prin modulul mod_php, ceea ce însemna că instalarea lui Apache era tot ceea ce trebuia să faci pentru a dezvolta cu PHP.

Iată ce face Apache Grozav:

 • Disponibil pe toate platformele – Linux, Windows, MacOS și alte platforme.
 • Este serverul implicit pentru toată găzduirea partajată CPanel, ceea ce face imposibilă configurarea și schimbarea site-urilor.
 • Tonuri de funcționalitate oferite printr-o colecție mare de module. Oricât de obscure ar fi nevoile dvs., există sigur că va exista un modul existent pentru Apache.
 • Configurare per-director prin fișiere .htaccess.
 • Asistență pentru HTTP / 2, compresie, fișiere statice și echilibrare de sarcină.
 • Modurile MPM și FastCGI pentru furnizarea de concurență ridicată.
 • Scripturi ușoare prin Lua.

Este Apache pentru tine?

Pe scurt, da. A fost o perioadă în care Nginx (pe care o vom considera în continuare) a decolat din cauza performanțelor sale înalte, dar Apache a prins după lansarea sa 2.2. Acestea fiind spuse, ca și toți primii participanți, Nginx a scos multă atenție, astfel încât să poți întâmpina unele critici (invalide) cu privire la capacitățile sale.

Nginx

Dacă doriți să beți din fântâna „kool-aid” (sau să fiți corecte din punct de vedere politic, urmați cele mai recente „evoluții”), este probabil să fi auzit de Nginx (pronunțat ca „motor-x”, care a fost ideea din spatele numelui). Acesta a fost lansat ca proiect în 2002 de un inginer rus care s-a săturat de incapacitatea soluțiilor de a-și învinge soluțiile de acum CK10 problemă (practic, gestionarea a mii de conexiuni concomitente).

Când Nginx a apărut, a făcut o stropire atât de mare încât oamenii s-au îndepărtat doar de Apache și nu s-au uitat niciodată în urmă. Iar tendința continuă și astăzi. În timp ce Apache este probabil la egalitate astăzi, Nginx a oferit câteva îmbunătățiri uimitoare care l-au ajutat să câștige.

 • Arhitectură asincronă pentru manipularea sarcinilor mari
 • Cele mai bune funcții de gestionare a fișierelor statice, echilibrarea sarcinii și funcțiile de proxy invers.
 • Cache FastCGI
 • Suport pentru uwsgi, SCGI și alte protocoale de server, cu memorie în cache.
 • Gzipping, transformarea imaginii, intervale de octeți, răspunsuri reduse etc., cu flux FLV și MKV.
 • WebSockets, conexiuni keepalive și pipelined
 • Control acces, redirecționare erori, etc.

În total, Nginx este o centrală cu o mulțime de caracteristici care o mențin înaintea curbei. Întrucât compania de bază este o afacere sustenabilă, asistența plătită și consultanța sunt disponibile pentru proiecte complexe, care pot fi utile pentru unii.

Este Nginx pentru tine?

Dacă doriți să arhitectați aplicații web pe placul dvs., Nginx este un mare avantaj. Puteți proiecta sisteme complicate și distribuite cu memorie în cache, proxying și echilibrarea sarcinii, pe lângă utilizarea Nginx pentru a servi fișiere statice cu mai multe optimizări direct.

Și, da – Nginx este HTTP / 2 gata.

Vrei să înveți Nginx? Verifica asta curs fundamental.

flăcăiași

Unul dintre cele mai tari cadre noi care fac stropi în comunitatea open source recent este flăcăiași.

Gândiți-vă la Caddy ca pe un server web asemănător Nginx-ului (sintaxă similară și toate), dar totul simplificat la o extremă plăcută. Spre exemplu, integrarea Criptării pentru SSL se poate face doar în trei linii de configurare.

Iată de ce Caddy atrage atenția:

 • HTTPS activat în mod implicit. Da, nu trebuie să faceți nimic pentru instalarea sau reînnoirea certificatelor SSL.
 • HTTP / 2 primește accentul principal.
 • Roteste implicit cheile biletului de sesiune TLS. Acest lucru face pentru un management de conexiune TLS mult mai sigur, care nu este vulnerabil la aprecierile Heartbleed.
 • Fără dependențe (este o bază de coduri binare compilate cu Golang care nu depinde de nicio bibliotecă de sistem de bază)
 • Servește fișierele statice în directorul curent în mod implicit!
 • Embeddable – poate fi utilizat ca bibliotecă în alte programe

Este Caddy pentru tine?

Dacă îți dorești simplitatea și ești eliminat de configurațiile obturate de genul Apache și Nginx, Caddy se va simți ca o adiere de aer curat. Acestea fiind spuse, funcționează cel mai bine atunci când sunteți mulțumit de valorile implicite. De exemplu, dacă doriți să utilizați furnizorul SSL, aveți un director separat pentru fișierele statice (ceea ce este aproape întotdeauna cazul) și așa mai departe, avantajele dispar..

Lighthttpd

Unul în care eșuează cele mai multe servere web moderne este utilizarea resurselor. Lighthttpd a fost proiectat pentru a depăși aceste provocări în medii cu memorie redusă și cu procesoare reduse.

Lighthttpd este construit pe modelul asincron de manipulare a cererilor și, în mod esențial, reflectă modul în care funcționează Nginx. Dar există o singură captură – Lighthttpd funcționează într-un singur fir, așa că dacă aveți o mașină mai capabilă, va ignora alte nuclee ale procesorului. De asemenea, îi lipsește caracteristicile mai interesante ale Nginx, cum ar fi proxy SSL, HTTP / 2 și altele asemenea.

Este Lighthttpd pentru tine?

Lighthttpd este un server web capabil, cu o singură filetare, care poate gestiona cu ușurință câteva sute de solicitări pe secundă și poate continua să utilizeze resursele sistemului. În afară de asta, nu are prea multe de oferit în comparație cu alternativele. Așadar, poate dacă nu aveți nevoie de toate clopotele și de fluiere – și sunteți cu adevărat transpirați pentru resursele de mașini – Lighthttpd merită explorat.

MonkeyServer

În ciuda numelui ciudat, Maimuţă serverul web este un proiect interesant care continuă să fie dezvoltat și susținut activ.

Atracția principală a MonkeyServer este suportul pentru platformele încorporate. Va trebui să compilați singur serverul, dar puteți elimina toate fișierele și puteți ajunge cu un server web ușor și rapid.

 • Vizează Linux în principal, dar este acceptat și pe MacOS
 • Suport complet pentru procesoarele bazate pe ARM
 • Funcționează perfect pe Android, Raspberry Pi și alte platforme încorporate
 • Runtime minimă (100 KB fără plugin)
 • Acceptă IPv6 și TLS
 • Funcționează cu CGI și FastCGI
 • Autentificare de bază, reguli de securitate etc.

Este MonkeyServer pentru tine?

Dacă doriți să vizați dispozitivele încorporate, MonkeyServer este cam ceea ce aveți nevoie. Acestea fiind spuse, funcționează la fel de bine la arhitecturile x86 și x86-64 și poate fi folosită pentru a rula aplicații pe scară largă pe mașini puternice. Are o comunitate mult mai activă și mai vibrantă decât alte servere web alternative, așa că nu te-ai pierdut niciodată dacă ai nevoie de ajutor.

OpenLiteSpeed

OpenLiteSpeed este aroma open source a serverului web de întreprindere oferit de LiteSpeed ​​Technologies.

Există multe motive pentru care vă place OpenLiteSpeed:

 • Compatibil cu mod_rewrite de Apache, ceea ce înseamnă că dacă aveți o tonă de fișiere Apache existente, migrarea va fi o durere minimă.
 • Arhitectura bazată pe evenimente în vena Nginx, ceea ce duce la un randament ridicat.
 • Interfață de admin-based based GUI, oferind o experiență plăcută de configurare.
 • SAPI nativ pentru PHP, rezultând performanțe mai mari.
 • Optimizarea Caching și Google PageSpeedInsights sunt aplicate în mod implicit.

Este OpenLiteSpeed ​​pentru tine?

OpenLiteSpeed ​​are mult sens pentru site-urile web bazate pe conținut WordPress, deoarece optimizările de pagini fac deja parte din server. Întrucât este bine ajustat pentru performanța PHP, bazele de coduri și proiectele bazate pe PHP pot beneficia de imensitate.

Cherokee

Cherokee proiectul a fost o mâncărime personală a unui dezvoltator, care a devenit o platformă decentă de server web. Deși nu are funcții de ultimă oră precum Nginx, însă oferă o alternativă ușoară, distractivă și performantă la serverele web principale.

Cel mai mare câștig pentru Cherokee este simplitatea – nu este nevoie să spargeți transpirația cu linia de comandă pentru configurarea serverului. O interfață prietenoasă bazată pe web vine la pachet și este o încântare de a utiliza pentru cei care preferă metoda punctuală și de a face lucrurile.

Sursa: Linode

Deși Cherokee nu este dezvoltat foarte activ, este totuși un pariu bun pentru majoritatea proiectelor de zi cu zi. Verificați-l!

Concluzie

Viața nu ar avea niciun sens fără servere web și, din fericire, avem destul de multe de ales de acum. Care este serverul tău preferat de web open source? Dacă credeți că am ratat o intrare esențială în listă, vă rugăm să mă anunțați în comentarii și voi fi mai mult decât fericit să o adăugați! ��

ETICHETE:

 • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map