8 Software de gestionare a paginilor Web și software de gestionare a serverului minunat

Economisiți-vă timpul în gestionarea site-urilor web servere prin utilizarea acestui software inteligent.


Menținerea unei înregistrări privind utilizarea, performanța și problemele posibile de întreținere este o sarcină complicată. Complicații mai mari apar atunci când vă construiți infrastructura, inclusiv mai multe componente, cum ar fi serverul, baza de date, mesageria, autentificarea, balansatorul de sarcină etc..

Când aveți 1 sau 2 servere, atunci probabil că este ușor de gestionat manual, dar atunci când aveți de-a face cu sute sau mii, atunci aveți nevoie de un instrument. Un instrument inteligent care poate ajuta la accelerarea sarcinilor administrative, cum ar fi instalarea, patch-ul, configurarea, monitorizarea, etc.

Imaginați-vă că sunteți un sysadmin și trebuie să gestionați 50 de servere fără un instrument. Vei fi ocupat tot timpul!

Iată câteva dintre instrumentele pe care le poți folosi pentru o viață ușoară și mai bună. Unele dintre ele sunt gratuite, deci nu trebuie să-l convingi pe șeful tău despre plată.

carlingă

carlingă este o soluție de administrare a serverului Linux open-source. Puteți face lucruri precum pornirea containerelor, gestionarea stocării, configurarea rețelei, inspecția jurnalelor ș.a..

Este capabil să controleze și să monitorizeze mai multe servere în același timp. Tot ce trebuie să faceți este să includeți doar sistemele pe care doriți să le monitorizați, iar Cockpit va vedea după ele. Unele dintre caracteristicile sale includ:

 • Vizualizați performanța sistemului
 • Gestionați containerul Docker
 • Shell bazat pe Web într-o fereastră de terminal.
 • Gestionați conturile de utilizator
 • Adunați configurarea sistemului și informațiile de diagnostic
 • Modificați setările de rețea

Cu documentația lor excelentă, puteți să o instalați și să începeți să vă monitorizați serverele rapid.

Ajenti

Ajenti este o soluție populară open-source care oferă panou de administrare pe server. Puteți instala pachete și rula comenzi și puteți vedea informațiile necesare ale serverului, cum ar fi RAM în control, spațiu liber pe disc, etc..

Dacă doriți să gestionați mai multe site-uri web, atunci puteți lua în considerare utilizarea unui supliment numit Ajenti V. Acesta vă permite să gestionați site-uri bazate pe PHP, Python, Ruby și Node.js. Ajenti este extrem de modular, precum și cadrul extensibil, care este remarcabil de util pentru diverse cazuri de utilizare.

Unele dintre caracteristicile sale includ:

 • Interfețe curate și bine documentate
 • GUI bazată pe AngularJS Google
 • Frontend pe o singură pagină AJAX
 • Dispunere receptivă
 • Notificări, modale și actualizări live
 • Autentificare și autorizare pluggable
 • Firewall

Webmin

Webmin, așa cum indică numele – un panou de administrare bazat pe web pentru un administrator de sistem să gestioneze serverele Unix. Suporta mai mult de 100 de sisteme de arome Unix. Acționează ca o interfață cuprinzătoare pentru aplicațiile de bază de pe servere, inclusiv suport pentru configurarea aplicațiilor precum FTP, ssh, poștă, Web, baze de date și multe altele.

Webmin este bazat pe module, ceea ce facilitează adăugarea de noi funcționalități și este posibil pentru oricine dorește să scrie plugin-uri pentru administrarea serverului. Există peste 100 de module disponibile pentru a vă ajuta să începeți.

InterWorx

InterWorx conține două module.

 • NodeWorx pentru gestionarea serverelor
 • SiteWorx pentru gestionarea site-urilor web și a domeniilor

Are suport bazat pe aplicații, care include Apache, PHP, MySQL, Perl și Djbdns (DNS) și, de asemenea, are asistență bazată pe e-mail, care include servicii POP3, IMAP, SMTP folosind Qmail.

Unele dintre caracteristicile sale includ:

 • Gestionați copii de rezervă
 • Utilizarea lățimii de bandă
 • Fii notificat când lucrurile nu merg bine
 • CLI, API și suport pentru plugin-uri
 • Clustering pentru disponibilitate ridicată

cPanel

cPanel este pentru Linux, care automatizează sarcinile de găzduire web cu GUI simplă. Vă ajută să vă gestionați serverele și site-urile cu ușurință.

cpanel geekflare

Are unul dintre cele mai bune panouri de control pentru gazduire web din industrie. Acest panou de control are opțiuni de a publica un site web, de a crea e-mail și calendare, de a gestiona fișierele în siguranță, de a gestiona domenii, de a lansa baze de date, de a adăuga sau de a elimina DNS, de a configura FTP, de a programa lucrări cron, de a furniza statistici de jurnal și multe altele.

Plesk

Plesk este pentru toată lumea să gestioneze serverele cloud, WordPress, Joomla, etc. Are peste 100 de extensii.

De ce să alegi Plesk pentru găzduire web?

 • Interfață ușor de utilizat
 • Acordă mai mulți chiriași
 • Securitate robustă
 • Set de instrumente SEO

Orice profesionist web, cum ar fi administratorii IT, infrastructura furnizează, dezvoltatorii, agențiile digitale, administratorii de conținut sunt utilizatorii Plesk. Principalul său concurent este cPanel, despre care am menționat mai sus.

DirectAdmin

DirectAdmin este un panou de control de găzduire web cu trei niveluri implicite de acces – admins, revenderi și utilizatori. Nivelul diferit are caracteristici diferite.

 • Administratorii au administrare și clustering DNS, gestionare IP, gestionare de utilizatori, upgrade software și multe alte funcții.
 • Vânzătorii au gestionarea conturilor și a pachetelor, gestionarea comunicării utilizatorilor, caracteristicile informațiilor despre sistem.
 • Utilizatorii primesc gestionarea fișierelor și a bazelor de date, administrarea e-mail-ului, gestionarea FTP, backup-ul site-ului și multe alte funcții.

Virtualmin

Virtualmin este un panou de control de gazduire web foarte puternic pentru sistemele Linux și BSD. Are o interfață de utilizator foarte ușor de utilizat pe desktop, mobil și tabletă. Virtualmin este open-source cu suport premium. Cu peste 100.000 de instalații, este una dintre soluțiile virtuale de gazduire web utilizate pe scară largă.

virtualmin geekflare

Când instalați Virtualmin, obțineți caracteristici complete ale stivei de găzduire web cum ar fi web, e-mail, domeniu, DNS, analytics, raportare etc. Ofera, de asemenea, câteva funcții exclusive, cum ar fi autentificarea cu 2 factori, autentificarea LDAP, linia de comandă și gestionarea multe alte controale de acces avansate.

Concluzie

Conectarea la fiecare server una câte una și verificarea manuală a funcționării lor necesită foarte mult timp pentru un utilizator. Acesta este motivul pentru care managementul serverului ne-a atras atenția în timp. Instrumentele de administrare a serverului de la distanță vă vor facilita administrarea serverelor pe mai multe site-uri și vă vor îmbunătăți eficiența.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map