9 Cea mai bună soluție de copiere a datelor pentru întreprinderile medii pentru întreprinderi

Mulți dintre noi trăim fericiți în ignoranță, considerând că datele companiei noastre sunt bine protejate, dar nu sunt siguri cum este implementată această protecție.


Ar trebui să vă gândiți la datele dvs. ca și cum ar fi bani (de fapt, sunt bani; dacă aveți îndoieli, gândiți-vă la cât de mult ar plăti concurenții pentru asta): Puneți banii într-o seif și stai calm; dar ar trebui să verificați, din când în când, că banii dvs. sunt încă acolo și că vor fi disponibili în cazul în care aveți nevoie de el rapid.

Același lucru este valabil și pentru date. Copiile de rezervă ale datelor companiei trebuie să fie la fel de sigure ca într-o seif și trebuie să fiți sigur că, în caz de catastrofe, veți putea recupera datele dvs. într-o perioadă scurtă, iar compania dvs. va reveni în activitate ca și cum nimic nu s-a intâmplat. Este ceea ce trebuie să ofere o strategie bună de rezervă, combinată cu un set bun de instrumente de rezervă.

Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să definiți strategia de backup.

 • Unde vei stoca copiile de rezervă într-un cloud public sau într-o rețea privată?
 • Cât timp îi vei păstra?
 • Ce fel de copii de rezervă veți face?
 • Va trebui să vă puteți recupera într-un anumit moment în timp?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care ar trebui să răspundă strategia dvs. de backup. Iar răspunsurile vor determina ce instrumente ar trebui să alegeți, deoarece nu toate instrumentele satisfac fiecare strategie.

O parte a strategiei dvs. de rezervă va implica procedurile de backup și restaurare: care dintre ele pot fi realizate automat și care necesită intervenție manuală. Cât de mult efort necesită și ce resurse depun. De asemenea, aceste aspecte sunt strâns legate de instrumentele de rezervă pe care le alegeți. Citind următoarele descrieri de produse, veți obține o imagine de ansamblu asupra instrumentelor disponibile pentru a răspunde diferitelor nevoi de rezervă a datelor.

Rubrik

Utilizarea platformei Cloud Data Management, Rubrik permite utilizatorilor să depășească backup și să restaureze. Le oferă un set complet de instrumente pentru a prelua controlul complet asupra datelor lor de întreprindere prin mobilizarea aplicațiilor, analizarea datelor aplicațiilor, recuperarea din ransomware și livrarea disponibilității instantanee a aplicațiilor.

Utilizatorii de cloud-hibrid Rubrik adoră viteza restaurărilor VM, precum și cazurile suplimentare de utilizare pe care le permite, cum ar fi un mediu virtualizat pregătit pentru testarea temporară sau efectuarea relocării VM prin replicarea clusterului între centrele de date. Alte caracteristici interesante includ integrarea cu vCenter și Powershell prin API-ul Rubrik. Deși este considerată o soluție oarecum scumpă, administratorii de sistem adoră modul în care îi face să arate ca niște eroi atunci când durează doar câteva secunde pentru a se recupera de la dezastrele mari..

Veeam

Utilizatorilor le place VeeamFiabilitatea și transparența, deoarece rareori văd eșecuri și știu exact ce este susținut și unde se întâmplă. Soluția poate fi folosită cu ușurință pentru a face backup la sute de mașini virtuale și dispozitive fizice, iar suportul suport ar putea fi fie un NAS local sau un depozit Veeam Cloud Connect..

Opțiunile de executare a joburilor de la Veeam oferă o mulțime de personalizări în ceea ce privește setările de copiere, copiile și replicarea, permițându-vă să adaptați procedurile de backup pentru a se potrivi nevoilor companiei dvs., indiferent de dimensiunea acesteia. Instrumentele de notificare și raportare disponibile oferă multe cunoștințe despre starea copiei de rezervă, fără a fi nevoie să personalizați nimic.

De asemenea, interfața cu utilizatorul este, de asemenea, foarte informativă și ușor de navigat. Unul dintre puținele aspecte care ar putea utiliza îmbunătățirea este ghidul pentru crearea de locuri de muncă. Un vrăjitor prietenos ar fi foarte binevenit.

Cohesity

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de rezervă de hiper-convergență sau a unei stocări rentabile pentru datele reci, atunci ar trebui să aruncați o privire la Cohesity. Se integrează cu multe alte sisteme, cum ar fi AWS, Pure Storage sau VMware, oferind o gamă largă de API-uri disponibile direct utilizatorului. Se raportează că este fulgerător pentru indexarea și restaurarea datelor și pentru backup pentru mașini virtuale. De asemenea, oferă motoare robuste pentru compresia și deduplicarea datelor.

Coezitatea are o interfață de utilizator simplă și ușor de utilizat, care permite o curbă de învățare ușoară și scurtă. Oferă diferite niveluri de restaurare, inclusiv fișiere și foldere, pentru recuperare parțială. De asemenea, pentru recuperarea adevărată a dezastrelor, Cohesity oferă opțiuni de planificare și replicare solide. Este o soluție preferată pentru înlocuirea soluțiilor de rezervă vechi, cum ar fi bibliotecile cu bandă și integrarea cu norii publici.

CommVault

CommVault oferă o soluție care se întinde pe întreaga întreprindere. Caracteristicile sale speciale includ copie de rezervă pentru Office365, o soluție pentru a muta site-uri întregi între nori, imagini de sistem complete și recuperare la timp pentru bazele de date SQL. Acesta prevede restaurarea datelor cu autoservire pentru utilizatorii finali, lucru care îi scutește pe personalul IT de a ajuta în această problemă.

Este destinată mai ales întreprinderilor mari, cu implementări consolidate de date, motiv pentru care ar putea fi cu greu considerată rentabilă în comparație cu alte soluții mai puțin cuprinzătoare, integrate în cloud. Dacă compania dvs. are date abundente nestructurate localizate în surse de date separate, este posibil ca Commvault să nu vă poată oferi o soluție adecvată.

Spectrum Protect Suite

Cu al ei; cu al lui Soluție Spectrum Protect, IBM oferă un singur punct de control pentru toate procedurile de backup și recuperare ale întreprinderii. Este capabil să funcționeze cu medii cloud sau fizice de backup de toate dimensiunile.

Spectrum Protect gestionează datele utilizatorului printr-o ierarhie a suporturilor de stocare: dispozitive brute, containere pentru sisteme de fișiere, bandă streaming și suport optic. Oferă copii de rezervă în afara site-ului, cu posibilitatea de a face copii duplicate pe suporturi secvențiale.

Pentru mediile virtuale, Spectrum interacționează cu VMware prin intermediul API-ului său de stocare virtuală, care interfață și cu Microsoft Hyper-V. Ca o caracteristică unică, soluția IBM oferă o analiză ce-dacă, care permite utilizatorilor IT, să facă simulări cu cifre de performanță reale, apoi să determine cea mai bună modalitate de a-și configura infrastructurile virtuale..

Acronis

Acronis„Soluția de rezervă oferă o gamă largă de opțiuni, de la simpla copie de rezervă a fișierelor de lucru la backup-ul bazat pe aplicații pe servere. Rapoartele sale oferă informații detaliate despre eșecurile și succesele, facilitând detectarea problemelor și rezolvarea problemelor.

Produsul este potrivit pentru întreprinderile mici și mijlocii care caută o soluție cloud hibrid care oferă o copie de rezervă solidă și fiabilă și oferă, de asemenea, un nivel bun de suport tehnologic. În cazul sistemelor mai mari și al rețelelor mai mari, Acronis se încadrează, iar un produs pentru companii mai mari ar trebui luat în considerare.

Pe lângă protejarea sistemelor critice, Acronis creează, de asemenea, imagini pentru mutarea sistemelor individuale într-un hardware nou și face hard disk-uri virtuale pentru utilizare în VMware sau Hyper-V.

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec se remarcă pentru susținerea unei game largi de dispozitive de stocare, inclusiv cele vechi, și pentru atingerea unor viteze de restaurare extrem de mari. Printr-o GUI ușor de utilizat, oferă fiabilitate ridicată și proceduri simple de instalare, configurare și întreținere. Utilizatorii Veritas se plâng de obicei de prețul ridicat, dar, de asemenea, spun că calitatea caracteristicilor sale este o justificare suficientă a costurilor sale.

Dacă aveți îndoieli, Veritas oferă un proces de 60 de zile pentru a verifica dacă se potrivește nevoilor dvs., lucru pe care îl va face probabil, deoarece este o soluție de rezervă adecvată pentru aproape orice tip de mediu de afaceri, inclusiv pentru cei cu hardware vechi..

Unitrends

Aici apare un aparat din lista de instrumente!

Unitrends Recovery Series Seria de rezervă își propune să convergă backup-ul întreprinderii și detectarea ransomware-ului într-o platformă all-in-one, care este, de asemenea, ușor de instalat și gestionat. Oferă monitorizare și asistență proactivă, împreună cu asigurarea recuperării și o continuitate a norului profund integrată, ceea ce contribuie la reducerea timpului la valoare. Suporta mai multe tipuri de backup, inclusiv fișiere, infrastructuri de mașini virtuale, aplicații și sisteme de operare. Permite, de asemenea, planificarea multi-server și strategiile de rezervă personalizate.

Prin furnizarea unui dispozitiv unificat cu stocare, soluția Unitrends Recovery Series simplifică operațiunile de backup și recuperare, ajutând companiile să se ocupe de creșterea volumelor de date și a ferestrelor de rezervă strânse. Oferă sprijin pentru infrastructuri eterogene, eliminând nevoia de a extinde timpul, banii și resursele personalului atunci când apare nevoia de a răspunde unor cerințe de volum de muncă diverse..

Backup Barracuda

Barracuda oferă aparate de rezervă cu o mulțime de opțiuni pentru a se adapta la scenarii diverse. De exemplu, pot reproduce date în cloud sau la un alt aparat de pe un site de la distanță. Această libertate de a alege este un plus pentru furnizorii de servicii care trebuie să ajusteze infrastructurile la nevoile speciale ale clienților lor. În cazul în care un client nu dorește ca datele sale să iasă din rețea, de exemplu, poate opta pentru opțiuni de replicare a rețelei locale.

Barracuda Backup versiunea 6.0 include Local Control, o nouă opțiune de management pentru organizațiile care gestionează datele din propriile lor facilități pentru a răspunde cerințelor unice de reglementare și de afaceri. (PRNewsFoto / Barracuda Networks, Inc.)

Pentru sysadmins, aparatele Barracuda reprezintă o reducere a volumului de muncă, datorită procedurilor sale simple de configurare, configurare și restaurare. Utilizatorii evidențiază abilitatea de a automatiza sarcini care consumă timp, de exemplu, restaurarea unui întreg sistem a unui dispozitiv într-un cluster virtualizat.

Alegeți conștient

Am tratat cu atenție aici o selecție de instrumente de rezervă care rezolvă diferite necesități. Ar trebui să îl alegeți pe cel care se potrivește unui mediu cât mai asemănător cu al vostru. Țineți cont de faptul că, probabil, cea mai bună pentru stocarea în cloud nu funcționează atât de bine cu sistemele vechi, sau cea care oferă copii de rezervă la nivel de aplicație nu este opțiunea ideală atunci când trebuie doar să restaurați o grămadă de fișiere..

Sau poate cel care face totul este prea costisitor pentru bugetul dumneavoastră. Sperăm că v-am ajutat să clarificați imaginea, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map