Să comparăm Docker și Kubernetes pentru a vedea unde stau aceste două unele față de altele.


Vom vorbi, de asemenea, despre unele dintre alternativele instrumentelor de orchestrare, altele decât Kubernetes. Vom merge mai departe și vom săpa în detaliu comparația dintre Docker Swarm și Kubernetes.

Docker Vs Kubernetes

Ce este Docker?

S-ar putea să arate într-un ochi necorespunzător faptul că dezvoltarea unei aplicații are în vedere scrierea unui cod puternic. Dar adevărata provocare constă în tratarea mai multor limbi, lucrul la cadre diferite și gestionarea interfețelor întrerupte între instrumente. Docker vine aici la salvare!

Este un mod care îi ajută pe utilizatori să pună capăt aplicației în timpul dezvoltării și alergării. Acesta atenuează problemele cu care se confruntă în aceste etape. De asemenea, ajută la obținerea unei abordări fine asupra modului în care aplicația trebuie expusă rețelei, gestionează utilizarea spațiului de stocare și a memoriei și, de asemenea, se ocupă de permisiunea de acces în afara aplicației.

Pentru a rezuma, este o modalitate de a oferi un mediu consecvent pe orice gazdă compatibilă cu sistemul de operare (Linux sau Windows).

Caracteristici de andocare

 • Configurare ușoară și rapidă – Codurile pot fi dislocate în mai puțin timp cu eforturi minime
 • Crește productivitatea – Reduce resursele și este de asemenea util în implementarea rapidă a aplicațiilor.
 • Izolarea aplicației – Dockers utilizează containerele pentru a rula aplicațiile. Aceste containere asigură izolarea acestor aplicații.
 • Management de securitate

Multe aplicații rulează pe Docker.

Component care rulează în Docker

Ce este un Kubernetes (sau K8s)?

Kubernetes este un instrument de gestionare a containerului care automatizează desfășurarea.

Este o platformă portabilă open-source concepută de Google și administrată acum de o fundație de calcul nativă Cloud. Acesta ajută la actualizarea aplicațiilor într-un mod mai ușor și mai rapid, fără nicio perioadă de oprire. Gestionează activitatea de planificare a containerelor din cluster și, de asemenea, gestionează volumul de muncă.

Kubernetes mai are două nume – „k8s” și „Kube”.

Această platformă de orchestrare automatizează multe procese manuale, cum ar fi implementarea, gestionarea și scalarea aplicațiilor din container.

Caracteristici Kubernetes

 • Automatizează procesele manuale – Descrie doar starea dorită folosind Kubernetes și va schimba modificarea existentă în cea dorită.
 • Echilibrarea sarcinii – Kubernetes este bun în echilibrarea încărcăturii în cazul în care există mai mult trafic către container. Distribuie traficul de rețea și menține stabilă desfășurarea.
 • Vindecarea de sine – Aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici ale Kube. Repornește containerele eșuate, le înlocuiește și îl ucide și pe cel care nu răspunde la modelul definit de utilizator.
 • Orchestrare de stocare – Utilizatorii pot monta automat un sistem de stocare la alegere, folosind Kubernetes.

Docker VS Kubernetes

Docker și Kubernetes sunt tehnologii diferite.

Deci, este oarecum nedrept să comparăm aceste două sau să punem la îndoială care ar trebui să i se acorde prioritate. Acești doi nu sunt rivali direcți. Sunt înrudite, totuși! Docker este un platforma de containere, în timp ce Kubernetes este a orchestrator de containere pentru platforme de containerizare precum Docker.

Să înțelegem acest lucru în detaliu cu imaginea de mai jos.

Docker Vs K8s

Acest lucru ilustrează faptul că Docker și Kubernetes merg mână în mână și lucrează în paralel.

Docker este folosit pentru a izola aplicația dvs. în containere, în timp ce Kubernetes este un instrument de programare / orchestrare a containerelor și este utilizat pentru a implementa și a scala aplicația dvs. gestionând mai multe containere implementate pe mai multe mașini gazdă.

Docker And Kubernetes

Să analizăm unele dintre asemănările dintre Docker și Kubernetes.

 • Ambele sunt atrase de o arhitectură bazată pe microservice.
 • Acestea sunt scrise mai mult în Go, ceea ce le permite să fie livrate sub formă de binare ușoare.
 • Ambele folosesc fișiere YAML și aceste fișiere sunt ușor de citit de om.

Preferință pentru Docker și Kubernetes

Dacă privim orice aplicație dintr-o perspectivă teoretică, aceasta va arăta fără probleme și fără probleme. Adevăratele provocări pot fi văzute numai după implementarea practică. Punctele care trebuie luate în considerare pentru un rezultat reușit al oricărei cereri sunt următoarele:

 • Indiferent dacă această tehnologie este economică?
 • Oferă creștere în afaceri?
 • Va ajuta la reducerea timpului de oprire?
 • Se va dovedi util în economisirea resurselor?
 • Va evita erorile umane neintenționate?
 • Va crește puterea de calcul?

DockPlane

Apoi, din Docker sau Kubernetes, trebuie să alegem unul sau altul în funcție de cazul de utilizare.

Când să alegeți Docker?

Dacă cazul dvs. de utilizare adoptă o arhitectură bazată pe microservice, ar trebui să utilizați containere Docker pentru fiecare microserviciu. Cel mai bun caz de utilizare a platformei de containerizare ca Docker este pentru arhitectura microservicii.

Când să alegeți Kubernetes?

Kubernetes este o tehnologie cu evoluție rapidă datorită caracteristicii platformei sale open-source. Fiecare organizație își furnizează pluginurile în termeni de servicii diferite, cum ar fi rețeaua. Utilizarea acestor pluginuri, în special în mediul de producție, poate provoca un risc ridicat pentru securitate.

Așadar, pentru a proteja aspectul de securitate, se recomandă utilizarea unei soluții solide găzduite bazate pe cloud.

Dacă nu aveți o cunoaștere aprofundată a sistemului, lucrurile se pot descompune cu ușurință. Deci, faceți selecția cu înțelepciune.

Când să folosesc ce

Docker vs. Kubernetes pe baza cazului de utilizare

Ceea ce este bun la ce?
Docker: Docker este cel mai bun atunci când un utilizator are o aplicație complexă care necesită toată înfășurarea unui pachet și configurația într-un container portabil.Kubernetes: Kubernetes este bun atunci când trebuie să vă asigurați că aplicația dvs. rulează așa cum trebuie. În cazul în care un recipient nu răspunde sau eșuează, acesta ar trebui să se vindece și să pornească astfel un nou container.
Când să folosesc ce?
Docker: Poate fi folosit pentru oricare dintre aceste cazuri:

 • Dacă o aplicație este potrivită pentru containere
 • Dacă aplicația nu necesită nici o interfață grafică sau o mare parte și dacă aplicația trebuie să fie implementată în mod consecvent.
Kubernetes: Poate fi folosit pentru cazul menționat mai jos:

 • Atunci când o organizație nu este angajată cu un singur furnizor de cloud, atunci utilizarea Kube este cea mai inteligentă alegere. Motivul este că funcționează la fel la fiecare sistem. De aceea se numește vânzător-agnostic.

Deoarece este clar că ambele tehnologii merg mână în mână și rulează după fiecare. Atunci ce îi face pe oameni să creadă că există o posibilă concurență între Docker și Kubernetes? Motivul din spatele acestui lucru este Puiul de andocare. Roiul Docker este, de asemenea, unul dintre instrumentele de orchestrare a containerelor furnizate de Docker Inc și astfel industria compara Docker cu Kubernetes.

Alternative Kubernetes?

Mai jos sunt prezentate câteva dintre instrumentele de orchestrare care pot fi dovedite ca alternative frumoase la Kubernetes.

 • Puiul de andocare
 • Deschideți Shift
 • mesos
 • Rancher
 • Amazon ECS
 • Maratonul Apache
 • Nomad
 • Kontena
 • Minikube

Ponderea cotei pe piață

După Kubernetes și OpenShift, Docker Swarm este mai popular în industrie. Vom discuta despre Docker Swarm și analizăm cum este diferit și în ce poziție este față de Kubernetes.

Ce este Docker Swarm?

Acesta este un instrument de orchestrare a containerului intern dezvoltat de Docker pentru a juca împreună cu containerele care rulează în mediul Docker. Este folosit pentru agregare și programare. Permite mai multe containere de gestionare care sunt implementate pe mai multe mașini gazdă. Utilizează API-ul Docker și rețeaua standard, făcând astfel ușor să se încadreze în orice mediu docker.

Principiul de lucru al roiului Docker

 • Compatibilitate înapoi
 • Securizat implicit cu certificate
 • Arhitectură rezistentă și cu un singur punct de eșec
 • Simplu, dar dinamic, cu o experiență de utilizare „doar funcționează”

Kubernetes vs. Docker Swarm

Ambele instrumente de orchestrare oferă o mare parte din funcționalitățile similare. Singura diferență constă în modalitățile lor fundamentale de modul în care cei doi sunt operați. Tabelul de mai jos surprinde o imagine mai bună a comparației.

KubernetesPuiul de andocare
Implementare: Aplicațiile pot fi implementate folosind o combinație de implementări, poduri și servicii / micro-servicii.Implementare: Aplicațiile pot fi implementate ca servicii / micro-servicii într-un cluster Swarm. Un fișier YAML poate fi utilizat pentru a indica un multi-container. În plus, Docker Compose poate implementa aplicația.
Instalare: este manual în Kube. Necesită o planificare adecvată pentru ca Kube să funcționeze. Instrucțiunile de instalare pot diferi de la sistem de operare la sistem de operare și furnizor la furnizor.Instalare: Instalarea este și mai simplă în Docker Swarm în comparație cu Kubernetes. Cu Docker, este necesar doar un set de instrumente pentru a învăța cum să construiți pe mediu și configurare.
Funcționare: Cunoașterea CLI (Command Line Interface) este necesară pentru a rula Kubernetes deasupra Docker. Pentru a naviga într-o structură, ar trebui să înțelegeți Docker CLI. Apoi cunoașterea infrastructurii lingvistice comune pentru a rula pentru aceste programe.Funcționare: Așa cum am spus anterior, Docker Swarm este un instrument de la Docker. Deci, pentru navigarea în cadrul unei structuri, se folosește același limbaj comun. Acest lucru îmbunătățește viteza acestui instrument și oferă variabilitate. Prin urmare, Docker capătă un avantaj semnificativ de utilizare.
Logare: Când serviciile sunt implementate în cluster, de exemplu, Elasticsearch / Kibana (ELK), Kubernetes acceptă mai multe versiuni de monitorizare și înregistrare.Înregistrare: în cazul Docker Swarm, numai monitorizarea este acceptată și aceasta este în cazul aplicațiilor terțe. Așadar, se recomandă ca în scopuri de monitorizare să fie utilizat Docker Reimann.
Scalare: pentru sistemele distribuite, Kube este un cadru all-in-one. Este un sistem complex. Oferă garanții puternice despre starea clusterului și un set unificat de API-uri. Aceasta, la rândul său, încetinește desfășurarea containerului și scalarea.Scalare: Spre deosebire de Kubernetes, viteza Docker Swarm pentru implementarea containerelor este mult mai rapidă. Drept urmare, scalarea la cerere poate observa timpi de reacție rapide.
Rețea: Pentru Kube, rețeaua este plană. Permite tuturor păstărelor să comunice între ei. În Kubernetes, sunt necesare două CIDR-uri într-un model – unul este pentru a obține o adresă IP, iar celălalt pentru servicii..Crearea de rețele: în Docker Swarm, există o opțiune pentru utilizatori pentru a cripta traficul de date a containerului în timpul creării unei rețele de acoperire pe cont propriu.

Concluzie

Am discutat în detaliu pe Docker și Kubernetes și am descoperit că nu este Docker, ci mai degrabă este Docker Swarm care este un concurent al Kubernetes. De asemenea, am încapsulat că Kubernetes domină peste Docker Swarm și are mâna superioară peste ea. Dacă sunteți interesat să învățați în profunzime, atunci v-aș sugera acest lucru Curs Docker Mastery.

ETICHETE:

 • Docher

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me