„Dezvoltați sistemul nu software”


DevOps este una dintre cele mai mari buzzwords din lumea tehnologiei din ultimii timp, deoarece oferă o sumă masivă de beneficii organizației pentru a scurta ciclul lor de dezvoltare a software-ului..

Ce este DevOps?

Nu există o definiție unică sau un răspuns corect pentru întrebarea „Ce este DevOps”?

DevOps nu este un instrument, tehnologie sau orice cadru; este mai mult o filozofie și un concept. Este un set de practici care combină dezvoltarea software (Dev) și operațiunile IT (Ops), care ajută la scurtarea ciclului de viață al dezvoltării sistemelor și asigură integrarea și livrarea continuă cu o calitate software ridicată.

Dacă sunteți începători, consultați acest post de introducere sau luați acest curs online – Docker pentru un începător absolut.

Beneficii DevOps

  • Colaborare și comunicare îmbunătățite
  • Mai rapid software sau livrare de produse
  • Reducerea continuă a costurilor
  • Proces îmbunătățit
  • Rezolvarea mai rapidă a problemelor

În lumea DevOps, nu există un singur instrument magic care să se potrivească tuturor nevoilor. Este vorba despre alegerea instrumentului potrivit care să se potrivească nevoilor unei organizații. Să aflăm despre ele.

Instrumente DevOps


Distribuie pe twitter


Distribuiți pe Facebook


Distribuie pe e-mail

Planificare & Colaborare

JIRA

JIRA este unul dintre cele mai populare instrumente de gestionare a proiectelor dezvoltate de Atlassian, utilizate pentru urmărirea problemelor, a erorilor și a proiectelor. Acesta permite utilizatorului să urmărească starea proiectului și emiterea. Poate fi ușor integrat cu alte produse din Atlassian, cum ar fi Bitbucket, pe lângă alte instrumente DevOps precum Jenkins.

lenevi

lenevi este un instrument de colaborare bazat pe cloud freemium care permite comunicarea în echipă și colaborarea într-un singur loc. Acest instrument poate fi folosit și pentru a partaja documente și alte informații între membrii echipei. Acest lucru poate fi integrat cu ușurință și cu alte instrumente precum GIT, Jenkins, JIRA, etc.

Zoom

Zoom este o platformă de conferință web și partajare instantanee a ecranului. Puteți face ca echipa dvs. să se alăture prin audio sau video.

Nu contează cât de mare este echipa dvs., Zoom este capabil de până la 1000 de destinatari într-o întâlnire online.

Clarizen

Clarizen este un software de colaborare și management de proiect care ajută la urmărirea problemelor, gestionarea sarcinilor și gestionarea portofoliului de proiecte. Este ușor de personalizat și are o interfață de utilizator interactivă pentru utilizator.

Asana

Asana este o aplicație mobilă și bazată pe web, concepută pentru a ajuta echipele să organizeze, să urmărească și să își gestioneze munca într-un mod eficient și eficient. Este utilizat pentru a urmări activitățile zilnice ale echipei și pentru a sprijini mesageria și comunicarea în întreaga organizație.

Managementul codului sursă

SVN

SVN este o versiune centralizată și instrument de control sursă dezvoltat de Apache. Ajută dezvoltatorii să mențină diferite versiuni ale codului sursă și să mențină un istoric complet al tuturor modificărilor.

git

git este un sistem distribuit de control al versiunilor care vizează viteza, integritatea datelor, suport pentru fluxuri de lucru distribuite, neliniare. În afară de gestionarea codului sursă, acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a urmări modificările din orice set de fișiere.

BitBucket

BitBucket este o platformă web de găzduire dezvoltată de Atlassian. Bitbucket oferă, de asemenea, un sistem eficient de revizuire a codurilor și ține o evidență a fiecărei modificări a codului. Poate fi integrat cu alte instrumente DevOps precum Jenkins, Bamboo.

GitHub

GitHub este o platformă de găzduire de cod concepută pentru controlul și colaborarea versiunilor. Oferă toate funcțiile de control distribuit de versiune și de gestionare a codului sursă (SCM) ale Git, pe lângă caracteristicile sale.

Acesta oferă funcții de control acces și colaborare, precum urmărirea erorilor, crearea funcțiilor & Cerere, gestionare sarcini, etc pentru proiect.

Construi

Furnică

Furnica Apache este un instrument open-source bazat pe Java bazat pe java. Suporta formatul de fișier XML. Are mai multe sarcini încorporate care ne permit să compilăm, să asamblăm, să testăm și să rulăm aplicații Java.

Maven

Maven este un instrument de automatizare pentru construcții utilizat mai ales pentru proiecte Java. Conține un fișier XML care descrie proiectul software construit, dependențele sale de alte componente și module externe, secvența de construire, directoare și alte plugin-uri necesare.

mormăit

mormăit este un instrument de linie de comandă javascript care ajută la construirea de aplicații și ajută dezvoltatorii să automatizeze sarcini repetitive, cum ar fi compilarea, testarea unităților, linia de cod și validarea etc. Este o alternativă bună pentru instrumente precum Make sau Ant.

Gradle

Gradle este un sistem open-source automatizat de construire care se bazează pe conceptele de Apache Maven și Apache Ant. Acesta acceptă un limbaj de programare Groovy în loc de fișierul de configurare XML. Oferă asistență pentru compilări incrementale, determinând automat ce părți din compilare sunt actualizate.

Configurare Management

Marionetă

Marionetă este un instrument de gestionare a configurației open-source utilizat pentru a configura, implementa și gestiona numeroase servere. Acest instrument acceptă conceptul de infrastructură ca cod și este scris în Ruby DSL. De asemenea, acceptă o scară dinamică în sus și în jos a mașinilor în mod necesar.

bucătar-șef

bucătar-șef este un instrument de gestionare a configurației open-source dezvoltat de Opscode folosind Ruby pentru a gestiona infrastructura pe mașini virtuale sau fizice. Acesta ajută la gestionarea infrastructurii complexe din zbor pe mașini virtuale, fizice și cloud.

ansiblu

ansiblu este un instrument de gestionare a configurației IT open-source, furnizare software, Orchestration și instrument de implementare a aplicațiilor. Este un instrument simplu, dar puternic, pentru automatizarea aplicațiilor IT multistratare simple și complexe.

SaltStack

SaltStack este un software open-source scris în python și folosește modelul push pentru executarea comenzilor prin protocolul SSH. Oferă suport atât pentru scalare orizontală, cât și pentru verticală. Acceptă șabloane YAML pentru a scrie orice script.

Terraform

Terraform este un instrument open-source pentru construirea, schimbarea, implementarea și versiunea infrastructurii în siguranță și eficient. Este utilizat pentru a gestiona furnizorii de servicii existenți și populari, precum și soluții personalizate. Acesta ajută la definirea infrastructurii în configurare / cod și va permite utilizatorului să reconstruiască / să schimbe și să urmărească modificările la infrastructură într-un mod ușor.

Vagabond

Vagabond este unul dintre instrumentele populare pentru construirea și gestionarea mașinilor virtuale (VM). Are un flux de lucru ușor de utilizat și configurabil, care se concentrează pe automatizare. Ajută la reducerea timpului de configurare a mediului de dezvoltare, crește paritatea producției.

Integrare continuă

Jenkins

Jenkins este unul dintre cele mai populare instrumente DevOps open-source pentru a sprijini integrarea și livrarea continuă prin DevOps. Permite integrarea continuă și livrarea continuă a proiectelor, indiferent de platforma pe care utilizatorii lucrează cu ajutorul diferitelor conducte de construire și implementare. Jenkins poate fi integrat cu mai multe instrumente de testare și implementare.

Travis CI

Travis CI este o platformă de integrare continuă distribuită găzduită de cloud, utilizată pentru construirea și testarea proiectelor găzduite la GitHub și Bitbucket. Se configurează prin adăugarea unui fișier YAML.

Poate fi testat gratuit pentru proiecte open-source și cu taxă pentru un proiect privat.

Bambus

Bambus este unul dintre produsele populare dezvoltate de Atlassian pentru a sprijini integrarea continuă fără sudură. Cea mai mare parte a funcționalității sale este preconstruită, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să descărcăm diferite pluginuri precum Jenkins. De asemenea, sprijină integrarea perfectă cu alte produse din Atlassian, cum ar fi JIRA și Bitbucket.

Hudson

Hudson este un software gratuit scris în JAVA și rulat într-un container servlet precum GlassFish și Apache Tomcat. Oferă capacitatea de a declanșa suita de automatizare cu orice modificări în sistemul de gestionare sursă corespunzător, cum ar fi GIT, SVN, etc. De asemenea, oferă suport pentru toate proiectele de bază maven și Java..

TeamCity

TeamCity este o integrare continuă bazată pe server și construiește un instrument de management dezvoltat de JetBrains. Are o interfață de utilizator simplă și ușor de utilizat (UI) și oferă progrese de construire, reduce informațiile de creare și istoricul informațiilor pentru toate configurațiile și proiectele..

CircleCI

CircleCI este disponibil sub formă de soluții bazate pe cloud, precum și pe soluții premise pentru integrare continuă. Este ușor și rapid să porniți și să susțineți configurații YAML ușor de citit.

Securitate continuă

Snyk

Integra Snyk în ciclul de viață al dezvoltării pentru a găsi și remedia automat vulnerabilitățile de securitate a surselor deschise. Acceptă JS, .Net, PHP, NPM, jQuery, Python, Java, etc. și poate fi integrat la codare, gestionarea codurilor, CI / CI, container și implementare.

Snyk are cea mai mare bază de date privind vulnerabilitățile open source.

Netsparker

Netsparker scanează automat aplicația pentru defectele de securitate și furnizează rapoarte clasificate acționabile, astfel încât să puteți acționa în funcție de prioritate. Un scenariu de securitate DevOps ar fi să examineze noul angajament și să raportezi eroarea direct în sistemul de urmărire precum Jira sau GitHub și să resanți odată rezolvat de dezvoltator. Îl vedeți integrat în fiecare etapă a SDLC.

Testarea

Seleniu

Seleniu este cel mai popular și instrument de testare open source. Acceptă automatizarea testelor pe diverse browsere și mașini de operare. Poate fi integrat cu instrumente de gestionare a testelor precum ALM, JIRA și, de asemenea, cu alte instrumente DevOps precum Jenkins, Teamcity, Bamboo, etc..

TestNG

TestNG este un cadru de testare open source care este proiectat și inspirat din Junit și Nunit. Poate fi ușor integrat cu driverul web de seleniu pentru a configura și rula scripturi de testare de automatizare. De asemenea, generează diferite rapoarte de testare precum HTML sau XSLT.

JUnit

JUnit este un cadru de testare a unității open-source utilizat de dezvoltatori pentru a scrie și rula cazuri de testare repetabile. Acceptă diferite adnotări de testare folosind care orice dezvoltator poate scrie un caz de test fără unitate. Poate fi integrat cu alte instrumente DevOps cum ar fi Jenkins, GIT, etc.

Monitorizarea

Nagios

Nagios este un open-source și unul dintre cele mai populare instrumente pentru monitorizarea continuă. Nagios ajută la monitorizarea sistemelor, aplicațiilor, serviciilor și procesului de afaceri într-o cultură DevOps. Acesta avertizează utilizatorii atunci când orice nu este în regulă cu infrastructura și îi avertizează și atunci când problema a fost rezolvată.

Grafana

Grafana este o platformă de analiză open-source pentru monitorizarea tuturor valorilor din infrastructură, aplicații și dispozitive hardware. Puteți vizualiza datele, crea și partaja un tablou de bord, puteți configura alerte și puteți colabora. Puteți extrage date din mai mult de 30 de surse, inclusiv Prometheus, InfluxDB, Elasticsearch, AWS CloudWatch, etc..

sensu

sensu este un instrument de monitorizare open-source scris în Ruby care ajută la monitorizarea serverelor, serviciilor, aplicațiilor, infrastructurii cloud simplu și eficient. Este ușor la scară astfel încât să putem monitoriza cu ușurință mii de servere.

Religie nouă

Religie nouă este un produs de analiză software pentru monitorizarea performanței aplicațiilor (APM), care oferă date în timp real și în trend despre performanțele aplicațiilor web și nivelul de satisfacție pe care utilizatorii finali îl experimentează cu acesta. Acceptă urmărirea tranzacțiilor de la capăt la capăt și le afișează cu o varietate de diagrame, grafice și rapoarte codificate de culori

Datadog

Datadog este un instrument de măsurare a serverului bazat pe agent. Suporta integrarea cu diferite servere web, aplicații și servere cloud. Serviciul său de bord oferă diferite grafice despre monitorizarea în timp real a infrastructurii.

ELAN

ELAN este o colecție de trei produse open-source – Elasticsearch, Logstash și Kibana, care sunt toate dezvoltate, gestionate, întreținute de compania Elastic. Permite utilizatorilor să ia date din orice sursă, în orice format, apoi să caute, să analizeze și să vizualizeze aceste date în timp real.

Gazduire în cloud

AWS

AWS este o platformă de găzduire web creată de Amazon care oferă soluții flexibile, fiabile, scalabile, ușor de utilizat, scalabile și rentabile. folosind această platformă cloud nu trebuie să ne facem griji cu privire la configurarea infrastructurii IT, care de obicei necesită un timp rezonabil de configurare.

Azur

Azur este o platformă de calcul cloud, concepută de Microsoft pentru a construi, implementa, testa și gestiona aplicații și servicii printr-o rețea globală a centrelor sale de date. Serviciile furnizate de Microsoft Azure sunt sub formă de PaaS (Platforma ca serviciu) și IaaS (Infrastructura ca serviciu).

GCP

Google Cloud este un set complet de servicii de gazduire și computare publică oferite de Google.it oferă o gamă largă de servicii pentru calcul, stocare și dezvoltare de aplicații care utilizează hardware Google.

Containerizarea / Orchestrarea

Docher

Docher este un instrument pentru a crea, implementa și rula aplicații folosind containere. Acest container permite dezvoltatorului să împacheteze o aplicație cu toate componentele și subcomponentele de care are nevoie, cum ar fi bibliotecile și alte dependențe, și să o expună pe toate sub forma unui singur pachet. Aceasta lucrează pe conceptul navei și rulează oriunde.

Kubernetes

Kubernetes este un sistem open-source container-orchestration proiectat inițial de Google și este acum întreținut de Cloud Native Computing Foundation. Este utilizat pentru automatizarea implementării, scalării și gestionării aplicațiilor. Funcționează și cu alte instrumente pentru containere, inclusiv Docker.

Concluzie

Sper ca instrumentele enumerate mai sus să vă ajute în călătoria dvs. DevOps.

ETICHETE:

  • Docher

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me