Migrarea de la MySQL la MariaDB este ușor!

Când vine vorba de baze de date (relaționale), MySQL a fost un câștigător incontestabil.


Acum are însă concurență serioasă!

Spre deosebire de alte comparații ale bazelor de date, MySQL vs. MariaDB are un merit real, obiectiv minim. Acestea sunt aproape aceleași (și un timp în urmă, au fost la fel!), Au aceleași structuri de director și sintaxă și aceeași performanță.

Da, după lansarea lui MariaDB, lucrurile au început să divergeze mai repede, dar chiar și comanda de a rula MariaDB se numește `mysql`!

Așadar, în timp ce sunteți aici pentru a afla cum să migrați de la MySQL la MariaDB, cred că va fi foarte interesant să aflați de unde a apărut acest concurent brusc. Dacă sunteți nou la MariaDB, atunci puteți lua în considerare să luați acest lucru curs online.

Povestea din spatele MariaDB

Fără să mă lansez în modul complet de enciclopedie, permiteți-mi să trec peste punctele principale.

MySQL a fost lansat inițial în 1995 de Michael Widenius pentru a oferi o alternativă la oferte restrictive și costisitoare, cum ar fi Microsoft SQL Server sau Oracle. Și restul, după cum se spune, dacă istoria: MySQL a devenit atât de popular încât destul de curând, dezvoltatorii au uitat că SQL și MySQL sunt două lucruri diferite. Estimările variază, dar este corect să spunem că comenzile MySQL se apropie de 45% din piața bazelor de date odată cu scrierea.

Sursa: eversql.com

Pentru a scurta o poveste lungă, MySQL a fost achiziționat de Sun Microsystems, care a fost, la rândul său, achiziționat de. . . Da, Oracle. Drept urmare, cel mai mare motor de baze de date open source a fost acum deținut de cea mai de succes companie de baze de date comerciale din lume. Pentru creatorii originali ai MySQL, acesta a fost mormântul morții pentru un motor de baze de date folosit și iubit de milioane.

ei temut că Oracle avea grijă doar de uimitoarea bază de utilizatori a MySQL, ar ucide încet spiritul proiectului, îl va comercializa puternic.

Drept urmare, s-a numit o furculiță GPL pură a MySQL MariaDB, s-a născut în 2010.

Acum, ar trebui să migrezi către MariaDB?

Este greu să argumentezi într-un fel sau altul, iar pentru dezvoltatorii independenți, nu face diferența. Popularitate, MariaDB nu este încă nicăieri aproape de MySQL, dar se cunoaște.

De exemplu, întrebările frecvente despre instalarea WordPress menționează MySQL și MariaDB în același suflu.

Pentru echipele mai mari care lucrează la soluții pe termen lung, depinde cât de mult au încredere în Oracle pentru a menține intacte idealurile originale ale MySQL. Este greu de spus că au aplicat peste noapte termenii de licență draconieni, dar nu este de asemenea de neconceput.

Combinați acest lucru cu faptul că MariaDB poate inova mai rapid și în curând va fi incompatibil cu MySQL la nivel fundamental și există un caz puternic pentru a face un comutator. În afară de asta, nu mai contează de acum și, în afară de unele afaceri paranoice, utilizatorii MySQL rămân acolo unde se află.

Cum se migrează de la MySQL la MariaDB?

MySQL către MariaDB este una dintre cele mai ridicol de ușoare migrații pe care le vei face vreodată în viața ta. Nu este nimic de făcut și veți rămâne gândiți „Așa este ?!” după ce s-a terminat. În esență, tot ce trebuie să faci este:

 1. Asigurați-vă că administratorul dvs. de pachete are acces la MariaDB.
 2. Opriți MySQL.
 3. Instalați MariaDB

Da asta e!

De exemplu, dacă sunteți pe Ubuntu 18.04, primul pas este să adăugați surse MariaDB în sistemul dvs. astfel:

sudo apt-get install software-properties-common
sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver hkp: //keyserver.ubuntu.com: 80 0xF1656F24C74CD1D8
sudo add-apt-repository ‘deb [arch = amd64, arm64, ppc64el] http://suro.ubaya.ac.id/mariadb/repo/10.3/ubuntu bionic main’
Actualizare sudo apt-get

Acum este timpul să opriți MySQL:

sudo service mysql stop

apoi instalați MariaDB, care se va lansa la finalizare:

apt instala mariadb-server

Și urmează. . . Nimic!

Da, asta este – ați migrat cu succes de la MySQL la MariaDB. Știu, este imposibil să cred asta.

Adică, cu siguranță trebuie să existe mai mult decât doar 2-3 comenzi? Cum rămâne cu dumpingul și importul bazelor de date? Dar utilizatorii bazelor de date, parolele și privilegiile? Ce zici de setările de optimizare (pentru administratorii DB)?

Sincer, nu este nevoie de nimic. MariaDB este un înlocuitor „drop-in” pentru MySQL. Amintiți-vă că este doar o furculiță open source a proiectului MySQL existent și la fel este neapărat aceeași. Așa cum am mai spus, diferențele vor crește cu timpul, dar, de acum, nu mai este nimic de făcut, în afară de oprirea MySQL și instalarea MariaDB. ��

Dacă tot nu credeți (pe care îl admir!), Vă încurajez să conduceți funcționarul documente de migrare, care fac afirmația liniștitoare:

Ați decis să vă mutați de la MySQL la MariaDB, dar sunteți puțin nervos. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te îmbrățișezi într-o încetinire. Nu vă faceți griji, deoarece MariaDB este proiectat să fie un înlocuitor pentru MySQL. Ar trebui să poți instala MariaDB pe serverul MySQL și apoi să te descurci în afacerea ta fără dramă.

Sper că o rezolvă. Nu vă faceți griji, am migrat personal câteva baze de date MySQL fără probleme, așa că nu este nimic de temut. ��

În cele din urmă, dacă sunteți pe o altă platformă decât Ubuntu 18.04, MariaDB are un ajutor instrument care pot genera comenzile necesare doar pentru a copia și insera.

Înainte de a închide acest articol, un cuvânt de precauție: luați o copie de rezervă a fișierelor dvs. de date MySQL înainte de a efectua o actualizare.

La fel de important, vă rugăm să efectuați cercetări minuțioase cu privire la compatibilitatea versiunii MariaDB pe care o instalați dacă utilizați unele instrumente terțe construite în prealabil (cum ar fi Magento, Drupal, etc.).

ETICHETE:

 • Bază de date

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map