Последен списък с инструменти на DevOps

„Разработване на система, не софтуер“


DevOps е един от най-големите модни думи в света на технологиите в последно време, тъй като предлага огромно количество ползи за организацията, за да съкрати техния жизнен цикъл на разработка на софтуер.

Какво е DevOps?

Няма еднозначно определение или правилен отговор на въпроса „Какво е DevOps“?

DevOps не е инструмент, технология или някаква рамка; това е повече философия и концепция. Това е набор от практики, който съчетава разработка на софтуер (Dev) и ИТ операции (Ops), което помага да се съкрати жизнения цикъл на разработката на системите и да се осигури непрекъсната интеграция и доставка с високо качество на софтуера.

Ако сте начинаещ, прегледайте тази публикация или вземете този онлайн курс – Докер за абсолютен начинаещ.

Предимства на DevOps

 • Подобрено сътрудничество и комуникация
 • По-бърза доставка на софтуер или продукт
 • Непрекъснато намаляване на разходите
 • Подобрен процес
 • По-бързо разрешаване на проблеми

В света на DevOps няма нито един магически инструмент, който да отговаря на всички нужди. Става въпрос за избора на подходящия инструмент, който отговаря на нуждите на организацията. Нека разберем за тях.

DevOps Tools


Сподели в Twitter


Споделям във Фейсбук


Споделяне по имейл

планиране & Сътрудничество

JIRA

JIRA е един от популярните инструменти за управление на проекти, разработен от Atlassian, използван за проследяване на проблеми, грешки и проследяване на проекти. Тя позволява на потребителя да проследява проекта и състоянието на издаването. Той може лесно да бъде интегриран с други Atlassian продукти като Bitbucket в допълнение към други инструменти на DevOps като Jenkins.

застой

застой е Freemium Cloud-базирано средство за сътрудничество, което позволява екипна комуникация и сътрудничество на едно място. Този инструмент може да се използва и за споделяне на документи и друга информация между членовете на екипа. Това може да бъде лесно интегрирано и с други инструменти като GIT, Jenkins, JIRA и др.

Zoom

Zoom е платформа за уеб конференции и незабавно споделяне на екрана. Можете да накарате вашия екип да се присъедини чрез аудио или видео.

Без значение колко голям е вашият екип, Zoom може да достигне до 1000 получатели в онлайн среща.

Clarizen

Clarizen е софтуер за сътрудничество и управление на проекти, който помага при проследяване на проблеми, управление на задачи и управление на портфолиото на проекти. Лесно е да персонализирате и има удобен за потребителя интерактивен потребителски интерфейс.

Асана

Асана е мобилно и уеб-базирано приложение, предназначено да помогне на екипите да организират, проследяват и управляват работата си по ефективен и ефикасен начин. Използва се за проследяване на ежедневните задачи на екипа и поддръжка на съобщения и комуникация в цялата организация.

Управление на изходния код

SVN

SVN е централизирана версия и инструмент за контрол на източника, разработена от Apache. Той помага на разработчиците да поддържат различни версии на изходния код и да поддържат пълна история на всички промени.

Git

Git е разпределена система за контрол на версиите, която има за цел скоростта, целостта на данните, поддръжката на разпределените нелинейни работни процеси. Освен управление на изходния код, той може да се използва и за проследяване на промените във всеки набор от файлове.

Bitbucket

Bitbucket е уеб базирана хостинг платформа, разработена от Atlassian. Bitbucket също предлага ефективна система за преглед на кода и следи всяка промяна в кода. Той лесно може да бъде интегриран с други инструменти на DevOps като Jenkins, Bamboo.

GitHub

GitHub е платформа за хостинг на кодове, предназначена за контрол на версиите и сътрудничество. Той предлага всички функции за контрол на разпространените версии и управление на изходния код (SCM) на Git в допълнение към неговите функции.

Той предлага функции за контрол на достъпа и сътрудничество като проследяване на грешки, създаване на функции & Заявка, управление на задачи и т.н. за проекта.

Изграждане

Мравка

Apache Ant е инструмент за изграждане и разгръщане, базиран на Java. Той поддържа формата на XML файл. Той има няколко вградени задачи, които ни позволяват да компилираме, сглобяваме, тестваме и стартираме Java приложения.

Maven

Maven е инструмент за автоматизация на изграждане, използван главно за java проекти. Той съдържа XML файл, който описва софтуерния проект, който се изгражда, неговите зависимости от други външни компоненти и модули, последователността на изграждане, директории и други необходими приставки.

грухтене

грухтене е инструмент за команден ред на JavaScript, който помага за изграждането на приложения и помага на разработчиците да автоматизират повтарящи се задачи като компилация, тестване на единици, свързване на кодове и валидиране и др. Това е добра алтернатива за инструменти като Make или Ant.

Gradle

Gradle е система за автоматизиране на изграждане с отворен код, която надгражда концепциите на Apache Maven и Apache Ant. Той поддържа правилния език за програмиране на Groovy вместо конфигурационния файл XML. Той предлага поддръжка за инкрементални компилации, като автоматично определя кои части от компилацията са актуални.

Управление на конфигурацията

Куклен

Куклен е инструмент за управление на конфигурация с отворен код, използван за конфигуриране, разгръщане и управление на множество сървъри. Този инструмент поддържа концепцията за инфраструктура като код и е написан в Ruby DSL. Той също така поддържа динамичен мащаб нагоре и надолу на машини при необходимост.

главен готвач

главен готвач е инструмент за управление на конфигурация с отворен код, разработен от Opscode, използвайки Ruby за управление на инфраструктура на виртуални или физически машини. Той помага в управлението на сложната инфраструктура в движение и на виртуални, физически и облачни машини.

Ansible

Ansible е инструмент за управление на конфигурацията с отворен код, осигуряване на софтуер, оркестрация и разгръщане на приложения. Това е прост, но мощен инструмент за автоматизиране на прости и сложни многостепенни ИТ приложения.

SaltStack

SaltStack е софтуер с отворен код, написан на python и използва push модела за изпълнение на командите чрез SSH протокол. Той предлага подкрепа както за хоризонтално, така и за вертикално мащабиране. Той поддържа YAML шаблони за записване на всякакви скриптове.

тераформира

тераформира е инструмент с отворен код за изграждане, промяна, разгръщане и версия на инфраструктурата безопасно и ефективно. Използва се за управление на съществуващи и популярни доставчици на услуги, както и персонализирани вътрешни решения. Той помага при определянето на инфраструктурата в config / code и ще даде възможност на потребителя да възстанови / промени и проследи промените в инфраструктурата по лесен начин.

скитник

скитник е един от популярните инструменти за изграждане и управление на виртуални машини (VM). Той има лесен за използване и конфигурируем работен процес, който се фокусира върху автоматизацията. Той помага да се намали времето за настройка на средата за развитие, увеличава паритета на производството.

Непрекъсната интеграция

Дженкинс

Дженкинс е един от най-популярните инструменти с отворен код DevOps за поддържане на непрекъсната интеграция и доставка чрез DevOps. Тя позволява непрекъсната интеграция и непрекъсната доставка на проекти, независимо от това, на когото потребителите работят с помощта на различни тръбопроводи за изграждане и внедряване. Jenkins може да бъде интегрирана с няколко инструмента за тестване и внедряване.

Травис CI

Травис CI е облачна, разпределена платформа за непрекъсната интеграция, използвана за изграждане и тестване на проекти, хоствани в GitHub и Bitbucket. Той се конфигурира чрез добавяне на YAML файл.

Може да се тества безплатно за проекти с отворен код и на база такса за частен проект.

бамбук

бамбук е един от популярните продукти, разработени от Atlassian за поддържане на безпроблемна непрекъсната интеграция. По-голямата част от функционалността му е предварително изградена, което означава, че не е необходимо да изтегляме различни плъгини като Jenkins. Той също така поддържа безпроблемна интеграция с други Atlassian продукти като JIRA и Bitbucket.

Хъдсън

Хъдсън е безплатен софтуер, написан на JAVA и работи в контейнер със сервлет като GlassFish и Apache Tomcat. Предоставя възможност за задействане на вашия пакет за автоматизация с всякакви промени в съответната система за управление на източници като GIT, SVN и др. Освен това осигурява поддръжка за всички основни проекти на Maven и Java..

TeamCity

TeamCity е базирана на сървър непрекъсната интеграция и изгражда инструмент за управление, разработен от JetBrains.Той има прост и лесен за използване потребителски интерфейс (UI) и осигурява прогрес в изграждането, подробна информация за изграждане и информация за историята за всички конфигурации и проекти.

CircleCI

CircleCI се предлага под формата на облачни, както и локални решения за непрекъсната интеграция. Лесно и бързо стартирате и поддържате леки лесно четими YAML конфигурации.

Непрекъсната сигурност

Snyk

Интегрирайте Snyk в жизнения цикъл на разработката, за да се намерят и коригират уязвимостите на сигурността с отворен код, автоматично. Той поддържа JS, .Net, PHP, NPM, jQuery, Python, Java и др. И може да бъде интегриран при кодиране, управление на кодове, CI / CI, контейнер и разгръщане.

Snyk се сдоби с най-голямата база данни с уязвими програми с отворен код.

Netsparker

Netsparker автоматично сканира приложението ви за пропуски в сигурността и предоставя докладни класифицирани отчети, за да можете да предприемате действия въз основа на приоритет. Сценарият за защита на DevOps би бил да се проучи новата обвързаност и да се докладва грешката директно в системата за проследяване като Jira или GitHub и да се преразгледа веднъж коригиран от разработчика. Виждате го да се интегрира на всеки етап от SDLC.

Тестване

селен

селен е най-популярният и отворен код за тестване. Поддържа тестова автоматизация в различни браузъри и операционни машини. Той може лесно да бъде интегриран с инструменти за управление на тестове като ALM, JIRA, както и с други инструменти на DevOps като Jenkins, Teamcity, Bamboo и т.н..

TestNG

TestNG е рамка за тестване с отворен код, която е проектирана и вдъхновена от Junit и Nunit. Той лесно може да бъде интегриран със уеб-драйвер за селен за конфигуриране и изпълнение на тестови скриптове за автоматизация. Той също така генерира различни тестови доклади като HTML или XSLT.

JUnit

JUnit е рамка за тестване с отворен код, използвана от разработчиците за писане и изпълнение на повтарящи се тестови казуси. Той поддържа различни тестови пояснения, чрез които всеки програмист може да напише безпроблемен тестов случай. Той лесно може да бъде интегриран с други инструменти на DevOps като Jenkins, GIT и др.

мониторинг

Nagios

Nagios е отворен код и един от най-популярните инструменти за непрекъснат мониторинг. Nagios помагат да се наблюдават системи, приложения, услуги и бизнес процеси в DevOps култура. Той алармира потребителите, когато нещо се обърка с инфраструктурата, и ги предупреждава, когато проблемът е решен.

Grafana

Grafana е платформа за анализи с отворен код, за да следи всички показатели от инфраструктура, приложения и хардуерни устройства. Можете да визуализирате данните, да създавате и споделяте табло за управление, да настройвате сигнали и да си сътрудничите. Можете да изтеглите данни от повече от 30 източника, включително Prometheus, InfluxDB, Elasticsearch, AWS CloudWatch и т.н..

смисъл на думата

смисъл на думата е инструмент за мониторинг с отворен код, написан на Ruby, който помага в мониторинга на сървъри, услуги, приложения, облачна инфраструктура просто и ефективно. Лесно се мащабира, така че лесно да наблюдаваме хиляди сървъри.

Нова реликва

Нова реликва е софтуер за аналитичен софтуер за мониторинг на производителността на приложенията (APM), който предоставя в реално време и тенденции данни за работата на уеб приложенията и нивото на удовлетвореност, които крайните потребители изпитват с него. Той поддържа проследяване от край до край на транзакциите и ги показва с различни цветно-кодирани диаграми, графики и отчети

Datadog

Datadog е метричен инструмент, базиран на агент. Той поддържа интеграция с различни уеб сървъри, приложения и облачни сървъри. Услугата й на таблото предоставя различни графики за наблюдение в реално време в цялата инфраструктура.

ELK

ELK е колекция от три продукта с отворен код —Elasticsearch, Logstash и Kibana, които всички са разработени, управлявани и поддържани от компанията Elastic. Тя позволява на потребителите да вземат данни от всеки източник, във всеки формат и след това да търсят, анализират и визуализират тези данни в реално време.

Облачен хостинг

AWS

AWS е уеб хостинг платформа, създадена от Amazon, която предлага гъвкави, надеждни, мащабируеми, лесни за използване, мащабируеми и рентабилни решения. използвайки тази облачна платформа, не е необходимо да се притесняваме за настройка на ИТ инфраструктура, която обикновено изисква доста време за настройка.

лазурен

лазурен е платформа за облачни изчисления, проектирана от Microsoft за изграждане, внедряване, тестване и управление на приложения и услуги чрез глобална мрежа от нейни центрове за данни. Услугите, предоставяни от Microsoft Azure, са под формата на PaaS (платформа като услуга) и IaaS (инфраструктура като услуга).

GCP

Google Cloud е пълен набор от обществени хостинг и компютърни услуги, предлагани от Google.it поддържа широк спектър от услуги за изчисляване, съхранение и разработка на приложения, които използват хардуер на Google.

Контейнеризация / оркестрация

докер

докер е инструмент за създаване, разгръщане и стартиране на приложения чрез използване на контейнери. Този контейнер позволява на програмиста да пакетира приложение с всички необходими компоненти и подкомпоненти, като библиотеки и други зависимости, и да го изпрати под формата на един пакет. Това работи върху концепцията за кораба и тече навсякъде.

Kubernetes

Kubernetes е система за организиране на контейнери с отворен код, първоначално проектирана от Google и сега се поддържа от Cloud Native Computing Foundation. Използва се за автоматизиране на внедряване, мащабиране и управление на приложенията. Работи и с други инструменти за контейнери, включително с Docker.

заключение

Надявам се гореизброените инструменти да ви помогнат за вашето пътуване с DevOps.

ЕТИКЕТИ:

 • докер

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map