Top 5 Instrumente de sursă deschisă pentru a gestiona serverul OpenStack

Gestionează eficient OpenStack cu aceste instrumente open source.


În lumea norului, esențialul principal este automatizarea tuturor atunci când apare pentru servicii cloud la cerere. Lucrul în producția de software se reduce, de obicei, la implementări continue și la operarea unui mediu distribuit în toată lumea, în special cu serviciile cloud la cerere.

OpenStack este o platformă open-source care vă permite să construiți un cloud infrastructură ca serviciu (IaaS) care merge pe hardware-ul de mărfuri. Tehnologia din spatele OpenStack constă dintr-o succesiune de proiecte similare care furnizează diverse componente pentru o soluție de infrastructură cloud. Poate gestiona o mulțime mare de stocare și resurse de rețea fie în cadrul unui centru de date ca un nor individual, fie în afara unui nor public.

Pentru a gestiona infrastructura cloud OpenStack, trebuie să gestionați configurația serviciilor cloud individuale. Avantajul principal al OpenStack este că este compus din scalabilitate orizontală, astfel încât devine evident că se adaugă rețele și sisteme de stocare pentru a crește norul în timp.

Pentru a afla OpenStack, verificați acest lucru curs esențial.

Partea esențială a scalabilității norului este valoarea timpului necesar pentru configurarea și rularea norului și, astfel, reducerea costurilor operaționale. Pentru toate acestea, ceea ce este necesar este o infrastructură de implementare și configurare automatizată care încorporează sisteme de gestionare a configurațiilor.

Multe instrumente open-source sunt disponibile pentru instalarea, administrarea și rularea norului OpenStack. Cea mai importantă întrebare este cum să o alegeți pe cea mai bună.

bucătar-șef

bucătar-șef este un cadru de automatizare excelent care face simplă configurarea serverelor și aplicațiilor în orice locație reală, virtuală sau cloud, indiferent de amploarea infrastructurii. Chef este un produs concentrat pur și simplu pe baza sa de utilizatori de dezvoltatori. Chef include cărți de bucate pentru a vă angaja cu diferite preferințe ale OpenStack.

Folosește Ruby ca limbaj de programare și constă dintr-un portal de căutare în care se pot obține tehnici și cărți de bucate contribuite de comunitate. Chef automatizează manipularea configurațiilor de gestionare, asigurându-vă că sistemele sunt configurate corect și constant.

Chef are o arhitectură bazată pe agent care implică un client pe fiecare VM sau instanță de server în timp ce este condus de un agent principal central. Bucătarul se bucură, de asemenea, de un sprijin larg, sub forma unei bogății de cărți de bucate și documentație. Unele dintre caracteristicile sale includ:

 • Utilizați definiții simple declarative pentru sarcini administrative simple.
 • Configurați o varietate de servicii SaaS bazate pe cloud și integrați API-uri de aprovizionare cloud
 • Prezintă un singur proces de gestionare a locațiilor și a estelor cloud.
 • face ca infrastructura să fie extrem de flexibilă, versibilă și testabilă cu exactitate
 • Asigură configurații consistente pe tot ciclul de viață al dezvoltării
 • Corecție automată în derivă de configurare
 • Acesta cuprinde kitul de dezvoltare Chef, care are instrumente de testare solide pentru validarea modificărilor infrastructurii

Acest instrument IT de automatizare și configurare este bine adecvat proiectelor de infrastructură centrate în dezvoltare. Oferă gestionarea configurației și multe sarcini de gestionare a infrastructurii folosind Rețete.

ansiblu

ansiblu este un instrument de automatizare a infrastructurii, care oferă suport pentru configurarea sistemelor, implementarea software-ului și configurarea unor sarcini IT avansate, precum implementări consistente și timp de dezactivare zero în timpul instalării actualizărilor. Modulele responsabile OpenStack pot fi utilizate pentru a gestiona tot felul de operații cloud.

Ansible depășește mai mult decât o simplă implementare.

Obiectivele principale ale Ansible sunt simplitatea și ușurința în utilizare. De asemenea, se concentrează substanțial pe securitate și fiabilitate. Ansible oferă instrumente puternice pentru configurarea și administrarea OpenStack – pentru furnizarea, configurarea și implementarea aplicațiilor și funcționează în partea de sus a norului.

Se bazează pe o arhitectură simplă, fără agent, deci nu este nevoie să configurați VM-uri sau stații de lucru înainte de instalare. Răspunsul poate lucra în mod normal cu ei prin linia de comandă. Unele dintre caracteristicile sale includ:

 • Oferă soluții simple pentru toate problemele legate de gestionarea configurației.
 • Permite configurarea infrastructurii IT fiabile și repetabile
 • Este conceput pentru a fi ușor de învățat pentru administratori și dezvoltatori.
 • Oferă administratorilor de sistem un limbaj de control care utilizează module sau rutine pentru a produce tot felul de activități pe noduri.
 • Este format din peste 1300 de module cu o comunitate activă pentru sprijin și dezvoltare.

Combustibil

Combustibil este un instrument bazat pe GUI pentru administratorii de sisteme să configureze și să gestioneze OpenStack Cloud. Combustibilul este un proiect OpenStack din amonte care se concentrează pe automatizarea implementării și testării OpenStack și a unei serii de opțiuni terțe.

Combustibilul detectează automat toate nodurile virtuale conectate din rețea. Este format din mai multe componente separate. Unele componente pot fi, de asemenea, reutilizate separat de combustibil, fără modificări, iar unele implică mici modificări. Următoarele sunt câteva dintre caracteristicile sale.

 • Efectuează verificări post-implementare și, de asemenea, efectuează teste pentru validarea OpenStack Cloud implementat.
 • Se poate roti și gestiona mai multe clustere OpenStack
 • Include suport pentru CentOS și Ubuntu
 • Acesta ajută sysadmin să urmărească jurnalele în timp real prin GUI a OpenStack Cloud.

Marionetă

Marionetă este un limbaj declarativ pentru pachetele „scrie odată implementează mai multe” pentru configurarea și gestionarea versiunilor Openstack la cerere. Puppet este implementat într-o configurație client / server sau în modul serverless, în care clienții sondează periodic serverul pentru starea necesară și livrează înapoi înregistrări de stare către server.

Păpușă poate planifica, actualiza și gestiona noduri pe tot parcursul ciclului lor de viață. Toate modulele și configurațiile sunt produse cu un limbaj specific marionetelor bazat pe Ruby sau Ruby însuși și, prin urmare, va necesita expertiză programatică în extinderea abilităților de administrare a sistemului. Ea implică o interfață de utilizator web și instrumente de raportare.

Puppet Enterprise permite gestionarea în timp real a nodurilor folosind module pre-construite prezente pe serverele master. Instrumentele de raportare sunt complet dezvoltate, oferind detalii detaliate despre performanța agenților și modificările aduse. Unele dintre caracteristicile sale includ:

 • Suporta automatizarea la scară completă cu factori specifici de raportare și conformitate.
 • Are integrări și module de la Forge
 • Creează patch-uri și actualizează fără stres.
 • Creează configurații de bază întărite pentru a respecta standardele de reglementare
 • Automatizați și implementați gestionarea patch-urilor și reduceți vulnerabilitățile potențiale.

Busolă

Busolă este pentru implementarea și gestionarea automată a OpenStack.

Reduce complexitatea, gestionează timpul și controlează tot felul de erori în managementul serverului de date centre. Se acceptă în bootstrapping-ul pool-ului de server corelat cu orice platformă cloud din noduri metalice expuse.

Compass ajută administratorii de sisteme să determine hardware-ul, să implementeze sistemul de operare și hipervisor și, de asemenea, oferă un management complet al configurației. Mai multe caracteristici ca mai jos.

 • Permite implementarea diferitelor arome de configurare prin metadate.
 • Asistă la pregătirea bootstrapping-ului de infrastructură și oferă, de asemenea, programabilitate operatorilor în acest sens.
 • Implementează extensibilitatea prin asimilarea mai multor instrumente de configurare a clusterului OpenStack.
 • Core Compass se îmbină cu multe alte instrumente pentru descoperirea resurselor, planificarea sistemului de operare și implementarea pachetelor.

Concluzie

Ar trebui să verificați și să testați fiecare dintre instrumentele de la capătul dvs. pentru a vă asigura care dintre acestea îndeplinește cerințele dvs. Cand vine vorba de OpenStack, există suficiente instrumente și tehnici pentru a reduce durerile de cap la instalare și configurare; Vă sugerez să utilizați Fuel sau Ansible dacă aveți în vedere să configurați un cloud privat. De asemenea, vă va plăcea să citiți despre 8 stocări de obiecte cloud pentru a stoca public & Date private.

ETICHETE:

 • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map