Tot ceea ce ar trebui să știi despre Docker Hub

Să aflăm despre Docker Hub.


Astăzi, în acest tutorial, vom afla despre Docker Hub, inclusiv cum să o folosim, cum să ne creăm propria imagine și cum ajută la publicarea și tragerea imaginilor către și din Docker Hub. Și, vom petrece, de asemenea, ceva timp explorând unele dintre depozitele populare de pe Docker Hub.

Cerințe preliminare

Aveți nevoie de o înțelegere de bază a Docker, familiar cu mediul Windows și Linux. Acest tutorial va folosi instrumentul Docker Desktop pentru a exersa exerciții în desfășurare, adică pentru a construi și împinge o imagine către Docker Hub. Utilizatorii de Windows și Mac îl pot descărca și instala aici, iar utilizatorii Linux urmează acest lucru legătură.

Ce este Docker Hub?

Docker Hub este un serviciu de registru al depozitelor furnizat de Docker Inc.

Ne permite să tragem și să împingem imaginile docker către și dinspre Docker Hub. Putem trata acest lucru ca un GitHub, de unde preluăm și împingem codul sursă, dar în cazul Docker Hub, descărcăm sau publicăm imaginile containerului nostru. Este un depozit online bazat pe cloud care stochează atât tipuri de depozite, adică depozitele pubiene, cât și depozitul privat. Depozitele publice sunt accesibile tuturor, dar cel privat este accesibil pentru proprietarul în cauză al depozitelor; de asemenea, există un cost asociat cu acesta dacă stocăm mai mult de un anumit număr de depozite ca privat.

Docker Hub Caracteristici

Docker Hub oferă următoarele câteva caracteristici.

# 1. Repozitorii de imagini

Ne ajută să găsim și să tragem imagini de container din Docker Hub.

Ne ajută, de asemenea, să împingem imagini ca un depozit public sau privat către Docker Hub.

# 2. Echipa și organizații

Ne permite să creăm grupuri de lucru și să împingem depozitele ca unul privat, care este disponibil pentru utilizare în cadrul organizației noastre. În acest fel, am gestionat accesul la depozitele noastre private de imagini cu container.

# 3. Integrare GitHub și Bitbucket

Permite integrarea cu depozitele de coduri sursă precum GitHub și BitBucket.

# 4. Construcții automatizate

Dacă orice modificare a codului sursă a fost împinsă în depozitele de cod sursă, detectează și construiește automat imagini ale containerului de la GitHub sau BitBucket și le împinge către Docker Hub.

# 5. Webhooks

După ce ne-am împins cu succes imaginile, cu ajutorul unui cârlig web, declanșează o acțiune pentru integrarea Docker Hub cu alte servicii.

# 6. Imagini oficiale și editor

Imaginile de înaltă calitate furnizate de dockers sunt considerate imagini oficiale, putând fi trase și utilizate. În mod similar, imaginile de înaltă calitate furnizate de furnizorii externi sunt imagini de editor, numite și imagini certificate, care oferă suport și garanție de compatibilitate cu întreprinderea Docker. Vom discuta mai multe imagini certificate mai târziu în acest articol.

Crearea primului depozit

Acest pas necesită conectarea la Docker Hub folosind datele de autentificare. Dacă nu aveți un cont, puteți crea deja făcând clic pe butonul Înregistrare disponibil pe pagina web. După ce v-ați conectat, puteți crea depozitul făcând clic pe Creați Depozit pe pagina de bun venit.

 • Odată apăsat pe Creare repozitor, acesta va solicita un nume, va da un nume depozitului.

Primul meu depozit

 • Selectați o opțiune de vizibilitate din public sau privat.

De asemenea, putem integra depozitele de coduri sursă, cum ar fi GitHub și BitBucket, prin setarea de compilare, dar este opțional și poate fi realizat și într-o etapă ulterioară.

 • După ce totul este făcut, faceți clic pe Creare.

urare! Ai creat primele depozite, care vor arăta după cum urmează.

Crearea primului depozit

Docker Hub ne oferă gratuit un singur depozit privat. Deși, dacă avem nevoie de mai multe depozite private, ne putem actualiza contul la un plan plătit.

Acum deschideți instrumentul / terminalul Docker Desktop, descărcat și instalat mai sus și conectați-vă la Docker Hub, folosind o comandă.

conectare la docker

Explorarea imaginilor

Există două modalități de a căuta în depozite publice și imagini din Docker Hub, adică îl putem căuta de pe site-ul Docker Hub sau putem folosi instrumentul pentru linia de comandă și rula comanda de mai jos. Luați în considerare că dorim să căutăm imaginea depozitului MySQL.

docker căutare mysql

Comanda de căutare Docker

Descărcarea unei imagini

Putem descărca o imagine din comanda Docker Hub folosind comanda pull după cum urmează

# docker pull mysql

Dacă avem deja o imagine mysql pe mașina noastră, comanda de mai sus va actualiza automat imaginea la cea mai recentă versiune. Un lucru de reținut este faptul că, dacă observăm ieșirea comenzii noastre de căutare docker, există multe imagini cu MySQL pe Docker Hub și asta pentru că oricine poate împinge o imagine. Însă depinde de noi, pe care să-l utilizăm în funcție de cazul nostru de utilizare, și trebuie să-l brânzăm pe cel potrivit.

Să zicem că vrem să tragem o imagine bitnami / mysql.

# docker pull bitnami / mysql

Crearea unei imagini

Acest proces necesită un Dockerfile. Putem considera un Dockerfile ca un manual de instrucțiuni care spune dockerului ce să asambleze. Pe scurt, este un fișier de configurare care păstrează instrucțiunile de asamblare, ceea ce îi spunem pentru a asambla.

Cum functioneazã?

Docker citește instrucțiunea dintr-un Dockerfile și creează automat imagini. Imaginea Docker este un sistem de fișiere stratificat și constă din mai multe straturi de citire numai și fiecare strat al unei imagini Docker reprezintă instrucțiuni ale unui Dockerfile. Urmați pașii de mai jos pentru a crea o imagine folosind Dockerfile.

Creați un Dockerfile, care specifică configurația aplicației noastre.

# sudo vim Dockerfile

Notă – Numele fișierului ar trebui să fie Dockerfile cu un capital „D„.

DE la ubuntu: 16.04
MAINTAINER [Email protected]
Actualizare RUN apt-get
RUN apt-get install -y mysql
Ecou CMD "Prima mea imagine creată."

Să aruncăm o privire la unele dintre cuvintele cheie importante utilizate în Dockerfile

 • Putem folosi # simboluri pentru a adăuga un comentariu într-un Dockerfile
 • DIN”Cuvântul cheie definește imaginea de bază care trebuie utilizată.
 • MAINTAINER”Cuvântul cheie este persoana care va păstra acea imagine.
 • ALERGA”Cuvântul cheie este utilizat pentru a rula instrucțiunea dată pentru imagine. În cazul nostru, mai întâi, actualizați sistemul și apoi instalați MySQL.
 • CMD„Cuvântul cheie” este utilizat pentru a executa o comandă după lansarea containerului.
 • COPIECuvântul cheie ”poate fi folosit pentru a copia un fișier din sistemul nostru de operare gazdă în containerul docker.
 • Cuvântul cheie „EXPOSE” este utilizat pentru a specifica numărul de port la care containerul își va derula procesul.

Rulați comanda de mai jos pentru a construi imaginea Docker

Sintaxă:

docker build -t / repo-nume .

# docker build -t asadali08537 / first-repo .

În comanda de mai sus, numele imaginii este și „.”Specifică directorul de lucru curent. Aceasta este o indicație pentru Docker să caute directorul curent al fișierului docker. „-T”Este utilizat pentru a eticheta imaginea. Putem vedea ieșiri similare cu:

Construirea unei imagini de andocare

Acum, testăm imaginea noastră, utilizând-o prin comanda de rulare a docker-ului.

docker run asadali08527 / first-repo

Executând comanda de mai sus, vă va solicita imaginea Docker să instaleze cu succes MySQL pe aparatul dvs. cu toate actualizările necesare și, în final, va afișa și mesajul ecou.

Împingând o imagine

După ce imaginea noastră a fost creată cu succes și funcționează, o putem împinge către Docker Hub prin intermediul comenzii push.

docker push asadali08527 / first-repo

împingeți o imagine docker

Putem verifica etichetele și starea imaginilor pe Hub-ul Docker, care va arăta așa.

Captura de ecran a Docker Hub după apăsarea unei imagini

Ce este Docker Certified Images?

Acestea sunt imaginile oficiale împinse de către furnizori sau contribuabili. O imagine poate fi certificată de Docker Hub numai dacă conținutul acesteia respectă regulile, standardele și legile furnizate de Docker Hub. Pe scurt, acea imagine trebuie să treacă anumite teste de bază.

Docker Hub furnizează inspectDockerImage instrument, prin intermediul căruia un furnizor se poate auto-certifica imaginile și pluginurile (de obicei, vânzătorul sau contribuitorul își publică pluginurile pentru volumele și rețelele de înregistrare).

Notă –

Pentru a publica imaginea noastră ca certificat de docker, mai întâi trebuie să certificăm și să testăm imaginile și pluginul nostru prin intermediul nostru inspectDockerImage instrumentul, odată ce am certificat și testat cu succes, Docker Hub va depune certificarea. Dacă conținutul nostru necesită un mediu necertificat, atunci acesta nu poate fi publicat ca certificat în niciun caz.

Imagini populare pe DockerHub

Există multe imagini curate și optimizate sunt disponibile pe Docker Hub.

Popularitatea acestor imagini depinde de diverși factori, cum ar fi tragerile, prezența pieței, ratingurile, scorurile de satisfacție, etc. Pentru o listă detaliată a celor mai populare depozite, accesați pagina Docker Hub site-ul web. Utilizarea unei imagini depinde, de asemenea, de sistemul de operare și arhitectura acestuia. Dacă știm că imaginile trase vor fi utilizate pentru care sistem de operare și arhitectura sa, atunci trebuie să luăm în considerare mai jos factorii cheie înainte de a trage o imagine.

 • Căutați o versiune specifică folosind etichete (în cea mai mare parte cele mai recente).
 • Optați pe cea care are maxim de descărcări și stele.
 • Verificați actualizările sale (când a fost actualizată ultima dată).
 • Dacă este posibil, verificați tipul acestuia, indiferent dacă este editorul verificat sau unul oficial (certificat Docker).

Webhooks

Un webhook este un callback web care funcționează cu evenimente și este o modalitate pentru ca o aplicație să furnizeze informații în timp real unei alte aplicații. În zilele noastre, aproape fiecare aplicație oferă o facilitate webhook, și astfel Docker Hub are și această caracteristică.

Este o API-ul HTTP push activat de evenimentele desemnate de utilizator. Putem utiliza un webhook în docker pentru a notifica o aplicație sau un serviciu care utilizează imaginile în cauză. În general, configuram webhook-urile cu docker ca o conductă de evenimente, astfel încât orice încărcare de imagini noi va declanșa aplicații de testare pentru a rula cazurile de test subliniate.

După ce rezultatul testului este reușit, acesta va declanșa un alt eveniment, care va fi implementarea containerului și, odată ce implementarea a fost realizată cu succes, va declanșa alte evenimente pentru a înregistra modificările făcute până acum.

Concluzie

Cred că acum aveți o înțelegere corectă a Docker Hub și modul în care puteți căuta, crea și împinge imagini. Rețineți că atunci când apăsați imagini publice, acestea vor fi vizibile pentru oricine.

Dacă nu, consultați acest ghid de instalare Docker.

ETICHETE:

 • Docher

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map