10 legjobb felhőalapú vezérlőpult a szerverek és webhelyek kezelésére

Igen, Ön is képes kiszolgálót kezelni. Könnyű!


Kíváncsi, hogy lehet ez lehetséges? Olvassa tovább, és megtudja.

Tehát megkapta magának egy új, fényesen új felhő-kiszolgálót a kedvenc felhő-infrastruktúra szolgáltatójától. Most kezdődik a kemény munka: telepítenie kell az alkalmazásokat és a szolgáltatásokat, konfigurálnia kell őket, vigyáznia kell az összes biztonsági kérdésre, meg kell terveznie a biztonsági mentéseket stb. Hogyan fogja csinálni mindazt a dolgot, ha nincs értelme arról, hogyan kell végezzen szerverkezelést?

A válasz egyszerű:

Csak ki kell választania egy felhőalapú vezérlőpanelt webhelyek létrehozásához és karbantartásához, valamint olyan kiszolgálók kezeléséhez, amelyek lehetővé teszik mindezt, anélkül, hogy le kellene érkeznie az apró szemcsékhez. Szerencsére sok jó lehetőség közül választhat. Ezekkel a kezelőpanelekkel és eszközökkel a felhőalapú infrastruktúrát bármelyik legnépszerűbb felhő-szolgáltatónál kezelheti anélkül, hogy kényelmesebbé tenné párnáját.

Mire számíthat a központ?

Mivel fő célja idő és erőfeszítés megtakarítása, a megfelelő kezelési központnak egyszerűsítenie kell a komplex feladatokat, automatizálnia kell a rutin eljárásokat, és csak akkor kell felhívnia a figyelmét, ha erre szigorúan szükség van.

Ha összetett, egyszerűsítést igénylő feladatokra van szükség, akkor a szerver létrehozása és konfigurálása a figyelem középpontjában áll. A vezérlőpultnak közted és a felhő-infrastruktúra szolgáltató között kell ülnie annak érdekében, hogy elrejtse magától az összes homályos (de kritikus) szempontot, amelyre ügyelni kell a kiszolgáló létrehozása és konfigurálása során..

Ezután jön a szoftvercsomag telepítése. Lehet, hogy nem biztos abban, hogy mit kell telepítenie az új szerverre, de a vezérlőpult segíthet abban, hogy eldöntse, mit kíván tenni a saját webhelyével..

Amint a szerver működik és működik, ideje elkezdeni a rutin feladatok elvégzését, például a megfigyelést, a biztonsági mentést, az engedélyek kezelését és így tovább. Ha nem tervezi, hogy ezt a munkát maga elvégzi, vagy szakembert bérel fel, akkor szüksége van egy eszközre, amely ezeket a feladatokat automatikusan elvégzi.

Arról is tájékozódnia kell, ha történik valami, amely szükségessé teszi a beavatkozást. Egy megfelelő felügyeleti eszköznek fontos figyelmeztetéseket kell kiadnia különböző csatornákon keresztül, például e-mailben, telefonhívásokon vagy azonnali üzenetküldésen keresztül. Vessen egy pillantást néhány legfontosabb kezelőpanelre, amelyet figyelembe kell vennie, ha jól van az a gondolat, hogy átadja a szerverek irányítását.

RunCloud

Általában, amikor az egyszerűségre törekszik, le kell mondania a hatalomról. Nem erről van szó RunCloud, amely egy egyszerű, de hatékony grafikus felületet kínál a DigitalOcean, AWS vagy a Google Cloud által üzemeltetett webhelyek létrehozására és kezelésére. Ahelyett, hogy emlékezne a több bejelentkezésre minden egyes entitás számára, amelyet esetleg kezelnie kell, a RunCloud teljes irányítópultot kínál az összes vezérlésére: webes alkalmazások, adatbázisok, szolgáltatások, fájlok, feladatok, biztonsági mentések stb..

Nem kell aggódnia, hogy kiszolgálója számára a legjobb konfigurációt határozzuk meg. A RunCloud testreszabja a forgalom legjobb konfigurációját, és néhány kattintással lehetővé teszi a kiszolgálón történő alkalmazást. Az irányítópult megkönnyíti a PHP bármelyik verziójának telepítését, az Nginx vagy az Apache2 konfigurálását, az SSL / TLS telepítését a Let’s Encrypt vagy más szolgáltatótól, vagy akár az SSL konfigurálását a PCI-DSS vagy NIST szabványoknak, vagy a HIPAA előírásoknak való megfeleléshez..

A megfigyelési feladatok egyszerűsödnek a megtisztított, olvasható naplók, valamint az elegáns grafikonok és táblázatok révén is. De ha nem tudja eltölteni a napot elegáns képernyőkön nézve, akkor a RunCloud átveszi a figyelési tevékenységeket, és e-mailben, Slackon vagy táviraton értesíti Önt a fontos eseményekről..

ServerPilot

ServerPilotA Vezérlőpult lehetővé teszi, hogy bármilyen szerver szolgáltatót csatlakoztasson a szerverhez, hogy elvégezze a PHP alkalmazások, például a WordPress vagy más tartalomkezelő rendszerek hostolásához szükséges összes konfigurációs és felügyeleti feladatot. A ServerPilot segítségével kevesebb, mint két perc alatt konfigurálhat egy új szervert.

Nem kell megvárnia, hogy a változások megtörténjenek a szerveren, mivel minden változtatást azonnal alkalmaznak. A szerverek tartalmaznak egy szoftvercsomagot, amelyet kifejezetten a weboldalak sebességének biztosítására alakítottak ki: Ubuntu, Apache, Nginx, MySQL, hogy csak néhányat említsünk.

Kifejezetten fejlesztők, ügynökségek és tárhelyszolgáltatók számára kifejlesztett ServerPilot megoldás gondoskodik az összes felhőkiszolgáló-kezelési feladatról, hogy a felhasználó szabadon koncentrálhasson üzleti tevékenységére. A saját platformokat felépítő tárhelyszolgáltatók számára a ServerPilot modern REST API-t kínál, amely a kiszolgálók, alkalmazások, rendszerfelhasználók és adatbázisok teljes ellenőrzését biztosítja a szervereinken HTTPS kérésekkel.

Mivel a ServerPilot pontosan tudja, mi fut a szerveren, és hogyan van beállítva, akkor időt és energiát takaríthat meg annak integrált megfigyelési funkcióival. Ezenkívül a valós idejű szerverstatisztikák segítségével bármikor figyelemmel kísérhetik eszközöd egészségét.

Cloudways

A digitális ügynökségek és az e-kereskedelem vállalkozásai felé orientálódtak, CloudwaysA menedzselt hosting platform nyugalmat kínál. Biztosítja, hogy percek alatt átadja az életét, biztosítva, hogy a webhelyek felállításának vagy áttelepítésének minden bonyolult feladatát elvégzi. A kezelt hostolási lehetőségek között szerepel a WordPress, a Magento, a Laravel és az egyéni PHP alkalmazások.

A kiszolgálókezeléshez szokásos cPanel helyett a Cloudways saját egyedi vezérlőpanelt kínál, amely barátságos felhasználói élményt nyújt, és hozzákapcsolódik az összes rendelkezésre álló funkció kezeléséhez. Abban az esetben, ha további segítségre van szüksége egy adott probléma megoldásához, az összes árképzési terv tartalmazza a 24/7/365 támogatást is.

A Cloudways 5 felhő-szolgáltatót támogat: AWS, DigitalOcean, Google Cloud, Linode és Vultr, korlátlan választékú PHP-alkalmazással. Minden terv tartalmaz egy érdekes finomságcsomagot, amely mentesíti Önt a bonyolult karbantartási feladatoktól, például automatikus javító szerverek, dedikált tűzfalak, valós idejű megfigyelés, automatikus biztonsági mentések, rendszeres biztonsági javítások, többek között.

Moha

Moha nem csak az admin eszköz vagy a vezérlőpanel, hanem egy virtuális csapattárs a webfejlesztési szakemberek számára. Célja, hogy segítsen minden, amit tud, csatlakozzon a szoftverfejlesztő csapathoz és elvégezze a szerver és a webhely adminisztrációs feladatait.

A Moss gondoskodik a webes alkalmazásokról és szervereiről, lehetővé téve, hogy idejét felhasználja alkalmazások fejlesztésére és üzleti tevékenységekre. A Moss segítségét fogja kapni, ha kiszolgálóinak és webhelyeinek telepítésére, kezelésére vagy figyelésére van szüksége.

Amikor csatlakozik egy új Ubuntu szerverhez, a Moss engedélyt kér az SSH-n keresztüli bejelentkezéshez és az Ön nevében történő beállításhoz. Kezelheti a VPS-t, a felhőkiszolgálót és akár az asztal alatti kiszolgálót, mindaddig, amíg friss Ubuntu telepítést futtat.

Annak érdekében, hogy az alkalmazások a lehető leggyorsabban futhassanak, a Moss konfigurálja webhelyeit olyan optimalizálások használatára, mint a HTTP / 2 és OCSP tűzés, többek között. Ezenkívül a biztonsággal, a tűzfalak beállításával, a biztonsági frissítések telepítésével, a felhasználói engedélyek kezelésével és a kiszolgálók SSH / SFTP hozzáférésének ellenőrzésével is foglalkozik..

Vepp

Vepp weblapok sorozatát kínálja, amelyek elősegítik a VPS által üzemeltetett webhely teljesítményének, rugalmasságának és biztonságának maximalizálását, miközben minimalizálják az adminisztrációs erőfeszítéseket. Függetlenül attól, hogy Ön a weboldal tulajdonosa, marketingszakember vagy e-kereskedelem adminisztrátor, a Vepp segítségével – a WordPress webhelyeket kiszolgálón kezelheti anélkül, hogy órákat fordítana a domainek, postafiókok és SSL-tanúsítványok konfigurálására.

A Vepp panelei egyszerűsített kezelést kínálnak, gyors hozzáféréssel a webhely minden kritikus eleméhez. Rendelkezésre áll megbízható biztonsági eszközök, beleértve a víruskeresőket, a biztonsági másolatokat és az erős SSL-tanúsítványokat. A rendelkezésre állás ellenőrzője további bizonyosságot nyújt arra, hogy webhelye folyamatosan működik zökkenőmentesen, míg az élő forgalmi statisztikák tájékoztatják az online vállalkozásod működéséről..

Ha Ön szabadúszó vagy ügynökség, akkor növelheti nyereségét azáltal, hogy ügyfeleinek egyszerű kezelőpanelt kínál webhelyeik kezelésére. A Vepp platformot saját infrastruktúráján is telepítheti, és SaaS-megoldásként eladhatja.

Vesta

Vesta egy egyszerű és könnyű kezelőpanelt kínál, amelyben hiányozhat bizonyos fejlett funkciók, például a többkiszolgálós beállítások, de a teljesítményre összpontosít. Nginx-alapú webpanel-előlapja könnyű hozzáférést biztosít a felhasználók, webhelyek, DNS, e-mail fiókok / szerverek, adatbázisok, cron feladatok, biztonsági másolatok, IP-címek és egyebek kezeléséhez. A panel átfogó grafikonokat és statisztikákat is mutat, amelyek segítségével egy pillanat alatt megnézheti webhelye működését.

A kiszolgáló konfigurálása egyszerűen egy olyan menüopción keresztül történik, amely megmutatja az erőforrás-felhasználási statisztikákat és a konfigurációs részleteket, például az operációs rendszer verzióját, a CPU-k számát, a telepített memóriát stb. A Vesta egyéb szolgáltatásai között szerepel a tűzfal, a naplókezelés / -megtekintés, a frissítéskezelés és az automatizálás, többek között.

A Vesta mag nyílt forráskódú, bash-ban írva, a natív programozási nyelvvel, amelyet a Linux szerver adminisztrátorok preferálnak. A konzolban elérhető parancslista 381 parancsot és számlálást tartalmaz. A bash-nak és a GPL-nek köszönhetően a Vesta nagyon gyors ütemben tudja megoldani a problémákat és új funkciókat megvalósítani.

Plesk on Vultr

Plesk egy erőteljes vezérlőpanelt kínál, amelynek célja az alkalmazások és webhelyek kezelésének egyszerűsítése. Bemutatja egy könnyen használható irányítópultot, amely tartalmazza az összes olyan funkciót, amely a webhelykezelési feladatok többségének elvégzéséhez szükséges, beleértve a komplex feladatokat is.

Beépített kódszerkesztővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fájlok menet közbeni módosítását.

A Vultr platform segítségével a Plesk három különféle verziója közül választhat: Web Admin Edition SE, Web Pro Edition és Web Host Edition. A licenc aktiválása teljesen automatizált, hogy a telepítés a lehető legegyszerűbb legyen. A Vultr számos lehetőséget kínál a Plesk-példány alap platformjára. Lehet, hogy egy felhőalapú számítási példány, Intel processzorokkal és 100% SSD tárolással; csupasz fém dedikált szerverek, nulla virtualizációs réteggel; blokktárolás: SSD-mentes, redundáns tárolás akár 10 TB-kötettel; vagy külön felhőalapú számítási példányok „zajos” szomszédok nélkül.

A Vultr egy egyszerűen használható kezelőpanelt kínál, a Plesk mellett, amely lehetővé teszi az új példányok egyszerű telepítését, a szerver operációs rendszer kiválasztását számos Linux disztróból, a felhasználó földrajzi helyzetének meghatározását stb..

cPanel on Kamatera

cPanel egy népszerű web hosting kezelőpanel, grafikus felhasználói felülettel és automatizálási eszközökkel, amelyeket a weboldal rendszeres karbantartási feladatainak egyszerűsítésére hoztak létre. Bemutat egy háromlépcsős struktúrát, amely képességeket kínál a végfelhasználói weboldalak tulajdonosai, viszonteladói és adminisztrátorai számára a szerver és a webhely kezelésének különféle aspektusainak kezelésére egy webes felületen keresztül.

A cPanel API-alapú és parancssori hozzáférést is kínál, hogy a fejlesztők, harmadik féltől származó szoftvergyártók és webtárhely-szolgáltatók különféle használati modelleket alkalmazhassanak a funkcionalitására. A Kamatera segítségével kiválaszthatja a cPanel preferált verzióját, amikor új szervert hoz létre. A telepítés után elkezdheti használni a grafikus felhasználói felületét a szerver minden aspektusának kezelésére, az FTP-hozzáféréstől és az e-mail fiókoktól kezdve az új webhelyek telepítéséig és a szerver konfigurációjáig..

A Kamatera számos szerverkonfigurációs lehetőséget kínál, kezdve 1 vCPU, 1 GB RAM és 20 GB SSD tárolóval, 8 vCPU, 16 GB RAM és 5 TB SSD tárolással..

Ploi

Szerverkezelő eszköz, amelynek célja, hogy egyszerűbbé tegye az életet a szoftverfejlesztési szakemberek számára. Ploi a telepítési feladatok egyszerűsítésére összpontosít, és elvégzi a fejlesztők kezéből az összes nehéz munkát, hogy meg tudják csinálni azt, amit legjobban szeretnek: alkalmazások fejlesztését.

A Ploi lehetővé teszi a kiszolgálók gyors kiszolgálását és a webhelyek telepítését számos IaaS szolgáltatónál, beleértve az AWS EC2, DigitalOcean, Linode, Scaleway, UpCloud, Vultr vagy egyéni VPS szolgáltatásokat. A dolgok még gyorsabbá tétele érdekében minden új szerver alapértelmezés szerint telepíti az NGINX, PHP és Redis szoftvereket, így gyorsan elindulhat. Szabadon telepíthet más eszközöket és alkalmazásokat, például a Laravel, WordPress, Git és Cloudflare.

A Ploi tervek öt szerverrel, korlátlan telepítéssel és korlátlan domaindel kezdődnek. Egy kattintással a terheléselosztást alkalmazhatja a forgalom elosztására az összes szerver között. Ha további kiszolgálókra vagy szolgáltatásokra van szüksége, átméretezheti egy fejlettebb tervre, olyan funkciókkal, mint a korlátlan kiszolgálók, a kiszolgáló / hely felügyelete és a csapatkezelés.

Kovácsolni Laravel

Kohó lehetővé teszi korlátlan PHP-alkalmazások biztosítását és telepítését a választott infrastruktúrán: AWS, DigitalOcean, Linode, Vultr vagy mások. A kiszolgálóit az összes, az alapértelmezés szerint előre telepített termékkel megkaphatja: Nginx, PHP, MySQL, Postgres, Redis, hogy csak néhányat említsünk. A telepítéshez meg kell próbálnia elsajátítani a GitHub vagy Bitbucket lerakatot, és hagynia, hogy Forge innen kezeli..

Ha inkább szoftveresen kezeli a szervereket a webes felület használata helyett, használhatja a Forge API-t, amely a legtöbb szolgáltatásához hozzáférést biztosít. A fokozott biztonság érdekében a Forge automatikusan telepíti a biztonsági frissítéseket, és a tűzfal védelmét biztosítja. Emellett a szerverei SSH kulcs hitelesítést igényelnek, és minden hely külön működik, elkerülve az alkalmazásokat más webhelyek eléréséhez.

Az üzleti terv ügyfelei bizonyos fejlett funkciókat kapnak, például a felügyeleti műszerfalak megosztását munkatársak között és a MySQL vagy Postgres adatbázisok biztonsági mentését az AWS-be vagy a DigitalOcean Spaces-be..

Több bang a dollárért

Még ha a csapatában is van egy olyan szakértő, aki pontosan tudja, hogyan kell gondoskodni a szervereiről és a webhelyeiről, egy megfelelő kezelőpanel segíthet neki időének hatékonyabb és eredményesebb felhasználásában. Tehát, amikor mérlegeli, hogy mekkora lesz egy ilyen eszköz költsége, vegye figyelembe az összes megtakarítást, amelyet cserébe kap, nemcsak időt és pénzt, hanem kevesebb fejfájást és nagyobb weboldalakat is.

A szervereket továbbra is saját kezűleg kezeli? Nem probléma, nézd meg ezt a kiszolgálókezelő szoftvert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map