7 legjobb Jenkins tárhely-platform a kkv-k között

Hagyja, hogy a következő platform üzemeltesse Jenkins-jét, így az építésre és a fejlesztésre összpontosít.


Ha fejlesztő vagy vagy a DevOps-ban, akkor valószínűtlen, hogy még nem hallottál róla Jenkins.

Ez egy nyílt forráskódú automatizálási eszköz, amely segíti a folyamatos integrációt és a szoftverciklus folyamatos továbbítását. Számos plugin érhető el, amelyek segítenek a kód felépítésében vagy telepítésében, a dolgok automatizálásában. A Jenkins telepíthető Windows, macOS vagy UNIX alapú operációs rendszerekre.

A folyamatos integráció (CI) egy olyan szoftverfejlesztési gyakorlat, amelyben a fejlesztők egy nap többszöri adataival továbbíthatják a kódot az adattárba. A Jenkins a legszélesebb körben alkalmazott eszköz a folyamatos integrációhoz. Jenkins nagyon fontos szerepet játszik a CI / CD csővezetékek vezetésében. Folyamatosan épít a projektekre, és tesztelési és telepítési technológiákkal történő integrációval szállítja azokat.

Elmondhatom, hogy a Jenkins a legfontosabb eszköz a DevOps teljes életciklusában. Tehát elengedhetetlen a Jenkins megbízható platformon történő üzemeltetése. A saját futtatása és kezelése nagyon hektikus folyamat lehet, különösen akkor, ha elkezdi a méretezést, és több konstrukcióval kell vigyáznia. A Jenkins számára többféle lehetőség nyílik a platformok tárolására, amelyeket kihasználhat.

Ha újonc vagy és kíváncsi vagy a Jenkins megismerésére, akkor nézd meg ezt az online tanfolyamot.

Ha csak a Jenkinsre van szüksége, akkor telepítheti a helyi számítógépre, és elvégezheti a munkát. Ha azonban egy csapatban dolgozik, vagy szeretne hozzáférni az internetről, akkor ezt hostolnia kell a Cloudban. Az egyik lehetőség a felhő virtuális gépének beszerzése, a saját telepítése és karbantartása VAGY hagyja, hogy a szakértő kezeli az adminisztrációt és a kiszolgálókezelést az Ön számára.

A következő szolgáltatók olyan menedzselt Jenkins-tárhelyet kínálnak, ahol fizetnek azért, amit havonta fizetnek, és nem kell aggódniuk a szerver kezelésével, a javításokkal stb..

Google Cloud Platform

Google felhőplatform az egyik legfontosabb felhőszolgáltató. Az elmúlt években a GCP fejlődött, és szolgáltatásai sokat nőttek.

A Jenkins, amely a Google Cloud-ra épül, gyorsabban fog futni, méretezhető infrastruktúrával és kiszámítható teljesítménnyel. A Jenkins telepítésének frissítése és méretezése a Google Kubernetes Engine segítségével automatizálható.

gcp jenkins építészet

A fenti ábrán látható, hogy egy szolgáltatásfiók jön létre a GCP identitás- és hozzáféréskezelésben (IAM). Ezt a szolgáltatási fiókot hozzáadja a Jenkins masterhez, majd létrehozza a Jenkins ügynököket. A tárgyakat a Google platform felhőalapú tárolójában tárolják. A régebbi tárgyak egy bizonyos idő elteltével különböző tárolási osztályokba kerülnek, hogy minimalizálják a mellmegőrzési költségeket.

Elegendő ok van arra, hogy miért kellene a Jenkins-t a Google Cloud-on tárolnia. A GCP számítástechnikai Jenkins pluginja gyorsabban készít és készít gépeket igény szerint. A Google Cloud használatával natív Kubernetes támogatást kap. Könnyen létrehozhat egy CI / CD-csővezetéket a Jenkins és a Kubernetes segítségével. A Google Cloud Kubernetes gondoskodik a Jenkins telepítésének méretezéséről és terheléselosztásáról. Részletes jelentést nyújt az esetleges biztonsági résekről azonnal, az esemény bekövetkezése után. Az automatikus házirend-ellenőrzés kikényszerítésével biztosítja, hogy csak ellenőrzött tárgyak kerüljenek telepítésre. A Jenkins GKE bővítmény megkönnyíti a tesztek futtatásának és a műtárgyak telepítésének a folyamatát a Google Kubernetes Engine-ben (GKE)..

A Fizetés azért, amit használsz modell esetén, a költség csak akkor merül fel, ha a Jenkins építi az épületet.

„A GCP megkönnyíti a Jenkins méretezését. A Jenkins több mint 350 TB-os havi adatátvitellel és 670 vCPU-n keresztül elosztva építkezett, így képesek voltunk az építés végrehajtását napokról percre csökkenteni. És a másodpercenkénti számlázással csak azért fizetünk, amit használunk. ” – Tony Espley, a DevOps vezetője, a PCMS Group plc

Kamatera

Kamatera egy felhőszolgáltató, több mint 20 éves tapasztalattal. Platformot nyújtanak a Jenkins fogadására is. A 24×7-es támogatás a legjobb.

A Jenkins néhány másodperc alatt telepíthető a Kamatera-ra telepítési költségek nélkül. Bármikor lemondhatja a szolgáltatást, így el kell vállalnia a kötelezettségvállalást. Csak ki kell választania a telepítendő Jenkins verziót és azt a zónát, ahol telepíteni kell.

kamatera jenkins verzió

Végül válassza ki a Kamatera által kínált konfigurációt, ennyi is. A Kamatera által biztosított kikiáltási ár mindössze 4 $ / hó, ami az iparág legjobbja. A 30 napos ingyenes próbaverzióval kezdheti el.

kamatera konfiguráció

Amazon Web Services

Amazon webszolgáltatások a legnagyobb felhőalapú szolgáltató a felhőpiacon. Az AWS egy olyan platformot kínál, mint például a Jenkins eszközök.

Az AWS-ben a Jenkins telepíthető az Amazon Elastic Compute Cloud-on (Amazon EC2). A Jenkins környezetet az Amazon Virtual Private Cloudbe (Amazon VPC) helyezik el. Ezenkívül az Amazon Elastic Block Store (EBS) kötetet fogja használni tárolási célokra.

Így fog kinézni az építészet:

aws jenkins építészet

Az árazás attól függ, hogy milyen konfigurációt választott a Jenkins telepítéséhez az AWS-en. Indíthatja el egy AWS szabad réteggel 1 órán keresztül; a költség 0 $ lesz. Havi felhasználás esetén, ha az m4.large példányt használja 40 GB EBS meghajtóval, akkor az ár körülbelül 89 $ / hó lesz..

Az AWS számítás használatával a Jenkins futtatásához csak azért fog fizetni, amit használ. És az igényektől függően méretezhető le vagy fel. Ez a legmegfelelőbb, biztonságosabb és legmegbízhatóbb lehetőség a Jenkins tárhelyéhez.

Cloudbees

Cloudbees folyamatos szállítási szoftver szolgáltatásokat nyújt. A folyamatos szállítás nagyon fontos a DevOps környezetbe áttérő szervezetek számára. Kohsuke Kawaguchi, aki a Jenkins projekt alapítója volt, jelenleg a Cloudbees vezető tudósa, valamint CTO. A Jenkins projektben sok más alapvető elkövető van, akik most a Cloudbeesnél dolgoznak.

Egy fantasztikus szolgáltatás a Cloudbees ajánlatokkal a Cloud Jenkins tanácsadója. Felelõssége az, hogy ajánlásokat adjon a Jenkins készítéséhez, és segítséget nyújt az építkezés során felmerülõ esetleges problémákhoz. A Cloudbees ezt a funkciót teljesen ingyenes, és a Cloudbees Jenkins szakértői gondoskodnak erről a funkcióról.

 • Ez könnyű beállítani. A Jenkins letölthető, telepíthető és elindítható másodpercek alatt, kézi beavatkozás nélkül.
 • Nekik van egy Jenkins szakemberekből álló csapat, akik felelősek azért, hogy magas szintű stabilitással biztosítsák a Jenkins környezetet
 • Lehet, hogy korábban sikertelen építményekkel szembesült a Jenkins-szel, de a Cloudbees Jenkins-szel már nem. A frissítések szintén nagyon simák.
 • A Cloudbees Assurance Program felsorolja a pluginek minden verzióját, amelyeket alaposan teszteltek és biztonságosak a használatukhoz.
 • A Cloudbees segítségével kapsz egy adminisztratív irányítópultot, melynek neve: Beekeeper Upgrade Assistant. Megmutatja az összes futó Jenkins plugint és a rájuk ajánlott műveleteket.

A CloudBees Jenkins Distribution elérhető az AWS, a Digitalocean, a Google Cloud, a Microsoft Azure és a VMWare nyelven..

DigitalOcean

DigitalOcean egy nagyon ismert felhőszolgáltató. A DigitalOcean piacnak van Onjection Jenkins nevű alkalmazás, amely a Jenkins alkalmazást a DigitalOcean platformon telepíti. Az Onjection segítségével gyorsan szkennelhet, készíthet, tesztelhet és telepíthet alkalmazásokat, mivel kiválóan kompatibilis az összes DevOps-eszközzel.

Onjection Jenkins gyártásra kész CI / CD eszköz. Több beépülő modul, például Ant, Maven, Docker, Kubernetes Pipeline, Git stb. Integrálva és konfigurálva az Onjection Jenkins alkalmazásban..

Servana

Servana kiküszöböli az összes problémát, amellyel a CI / CD-csővezetékben szembesül. Nem kell aggódnia a beépített hibákért vagy az összetevők kiadásának késéséért.

A Jenkins telepítéséhez a Cloudbees Jenkins disztribúciót használják. Több plugint tartalmaz a Jenkins biztonságához és kezeléséhez.

Tárhelyszolgáltatást nyújt saját adatközpontjában vagy multi-cloud platformon. A szoftverfejlesztéshez és a kézbesítési folyamathoz egyetlen bolt van.

Tudnak termelési szintű szolgáltatást nyújtani, biztosítva a következetességet és a minőséget. Az alábbiakban bemutatunk néhány további funkciót:

 • Nulla karbantartás
 • Uptime garancia
 • 24×7-es figyelés valós idejű képességekkel
 • Ops műszerfal
 • Óránként titkosított biztonsági mentések
 • IP engedélyezése
 • QuickStart csővezeték-sablonok

14 napos ingyenes próbaverziót biztosít, ahol az alábbi forrásokhoz jut:

 • Menedzselt identitás & Hozzáférés
 • Jenkins CICD
 • Nyolc fejlesztő & admin felhasználók
 • Hét napos adatmegőrzés
 • 50 GB-os műtárgy
 • 5 GB-os gyorsítótár-tárolás
 • Nyolc párhuzamos csővezeték
 • PAYG ügynökök

Microsoft Azure

Microsoft Azure a 2. legjobb felhőszolgáltató. A Jenkins a Microsoft Azure webhelyen üzemeltethető, vagy kibővítheti a meglévő Jenkins architektúrát az Azure szolgáltatásokkal. Ez elősegíti az építkezés automatizálásának központosítását, és a telepítésnek a projekt igényeinek megfelelő méretezését is.

jenkins azúrkék

Három módon telepítheti a Jenkins az Azure-on:

 1. A Jenkins megoldássablon használata. Ez a sablon minimális Azure ismeretekkel használható a Jenkins példány konfigurálásához
 2. Az Azure virtuális gépeket használhatja a Jenkins telepítéséhez
 3. A Kubernetes-fürtön futó Azure-tároló belsejében

A Jenkins megoldássablon telepíti a Jenkins legújabb verzióját, beleértve az eszközöket és a bővítményeket, például git, azure hitelesítő adatok plugins, Azure virtuális gép és tároló ügynökök plugin, azure storage plugin, azure CLI stb..

jenkins azure szolgáltatások

Így néz ki az architektúra a Jenkins Azure Azure telepítésén. A Jenkins Server az Azure virtuális gépen fut. Minden fut a virtuális hálózaton belül, így logikai szétválasztással kapcsolódhatnak egymáshoz. Az alhálózat elkülöníti a Jenkins szervert úgy, hogy jól tudja kezelni a hálózati forgalmat. A Jenkins összeállítással létrehozott összevonási melléktermékek az Azure Blob-tárolóban vannak tárolva. Az Azure Active Directory gondoskodik a felhasználói hitelesítésről, és meghatározza a munkafolyamat egyes szerepköreire vonatkozó irányelveket és engedélyeket. Az Azure Monitor figyeli az Azure virtuális gépet, ahol Jenkins fut. A kezelt lemezek felelősek a Jenkins szerver állapotának fenntartásáért és a katasztrófa utáni helyreállításért. Az Azure Key-tároló és az összes titok és kulcs az Azure-erőforrások biztosításához.

Következtetés

Okos döntés az, ha a Jenkins-t a fenti Jenkins-üzemeltetési platformok bármelyikére befogadja, és gondoskodik az épületek futtatásáról és kezeléséről. Most válassza ki a Jenkins tárhelyi platformját.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map