8 legjobban menedzselt MySQL hosting platform az alkalmazásához

A MySQL a legszélesebb körben használt nyílt forrású adatbázis-motor Linux és felhő alapú platformokon. Szinte minden webtárhely-szolgáltató hozzáadott költség nélkül kínál alapvető MySQL példányt, amelyet a webtárhely-tervei tartalmaznak.


A web + adatbázis-kezelő kombináció előnyben részesített lehetőség az új vagy alacsony forgalmú webhelyek számára, mivel a kombinált alkalmazás felszabadítja a rendszergazdát a különféle szolgáltatások kezelésének minden gondjától..

De amikor az adatkezelés kritikus jelentőségűvé válik a nagy volumenű alkalmazások vagy webhelyek esetében, akkor értelme lehet mindkét szolgáltatás szétválasztása és egy külön tárhely fenntartása az adatbázis számára. A DBaaS (adatbázis mint szolgáltatás) szintén előnyben részesített választás, ha az alkalmazás adatrétegét beállítja, mielőtt megtudná, hogyan fogja elérni ezeket az adatokat.

A MySQL telepítésének különálló házigazdájának további előnye az, hogy a biztonsági másolatot, a replikációt, a figyelést és az egyéb fontos szolgáltatásokat a többi üzemeltetett szolgáltatástól függetlenül kezelheti. A kezelt MySQL platform lehetővé teszi a választott külső eszközökkel történő elérést, azon alapvető eszközök mellett, amelyeket a szolgáltató alapértelmezés szerint kínál.

Miért a MySQL??

A felhőben vannak más adatbázisok is, például a PostgreSQL, a MariaDB, az Oracle Database és a Microsoft SQL Server. Közülük a MySQL kiemelkedik gyorsasága, stabilitása és könnyű kezelhetősége mellett, a nagy kényelem mellett, hogy ingyenes és nyílt forrású.

A MySQL másik fontos előnye, hogy az internetről már a kezdetektől fogva tervezték, ellentétben más, a LAN-okhoz és az ügyfél-szerver környezethez létrehozott adatbázisokkal, amelyeket később adaptáltak az internetre. A MySQL mögött álló hatalmas fejlesztői közösség garantálja, hogy gyorsan beépíti a felhasználók által igényelt új funkciókat. Mivel ezek a fejlesztők MySQL felhasználók is, ügyelnek arra, hogy ezen új szolgáltatások megvalósítása a teljesítményre és az átvitelre optimalizálva legyen.

Ez megmagyarázza, hogy a MySQL hogyan vált vezetővé az olyan vállalati szolgáltatásokban, mint például a replikáció, a fürtözés és a memóriában tárolt adatbázisok mások között.

Mit kell keresni egy kezelt MySQL tárhely-platformon??

A MySQL tárhelyszolgáltatások árai a semmitől a havonta több száz dollárig terjednek, a szükséges szolgáltatástól és mennyiségtől függően (vannak óránkénti díjak is). De az áron kívül sok más szempont is van, amelyet figyelembe kell vennie a MySQL szolgáltató kiválasztásakor.

Az adatbázisokkal kapott kezelési eszközök egy másik fontos döntési tényező. A DB tárhelyszolgáltatók általában olyan kezelési felületet kínálnak, amely általában barátságos és könnyen használható. Ugyanakkor ugyanolyan fontos, hogy az adatbázishoz API-hívások vagy távoli eszközök útján csatlakozzon, amelyek szabadságot biztosítanak az Ön adatainak elérésére és kezelésére..

A biztonság mindig fontos kérdés, amelyet figyelembe kell venni az adatbázis-tároló kiválasztásakor. Az adatbázisát sokféle módon kell védeni, ideértve a hozzáférést és az adatok titkosítását is. Mivel adatai a felhőben fognak elhelyezkedni, ezeket nem csak nyugalmi helyzetben, hanem az adatbázis és az alkalmazás közötti átutazás esetén is rejtjeleznie kell..

Végül inkább olyan szolgáltatást kellene részesítenie, amely a lehető legtöbb feladatot viseli a rutinkezelés szempontjából, például a biztonsági mentés, a megfigyelés, a teljesítmény optimalizálása és a szoftver frissítése..

Vessen egy pillantást a rendelkezésre álló legjobb lehetőségekre a kezelt MySQL tárhely platformok tekintetében.

Digitális óceán

Havonta 15 dollártól kezdve a Digital Ocean által kezelt adatbázisok nagy skálázhatóságot, napi biztonsági másolatot és automatikus feladatátvételt biztosítanak. Néhány kattintással elindíthat egy MySQL-fürtöt, majd az API-hozzáférés vagy a Digital Ocean saját egyszerűsített felhasználói felületének felhasználásával dolgozhat vele. Nem kell aggódnia a rutin menedzsment feladatok miatt, mert mindegyikük gondoskodik róla.

A kezelt szolgáltatás érdekes aspektusa, hogy a napi biztonsági mentések képesek az adatok visszaállítására az elmúlt hét nap bármely pontjára.

A Digital Ocean elkülöníti az adatbázisokat a fiókja magánhálózatában, lehetővé téve az infrastruktúrán belüli kommunikáció kezelését. Még mindig hozzáférhet adataihoz a nyilvános interneten keresztül, ha engedélyezi a szükséges bejövő források listáját. Nem kell aggódnia az illetéktelen hozzáférés miatt, mert adatai titkosítva lesznek, mind átutazáskor, mind nyugalomban.

Google Cloud SQL

A Google szolgáltatása nem csak a MySQL adatbázisokat kínálja, hanem a PostgreSQL és az SQL Server választását is lehetővé teszik, és biztosíthatják, hogy bármilyen alkalmazásból és a világ bármely részéről csatlakozhatnak adataihoz, a biztonsági másolatokkal, replikációkkal vagy feladatátvétellel kapcsolatos aggodalmak nélkül. A Google ígéri, hogy megbízható adatokat, nagy rendelkezésre állást és rugalmasságot fog kapni, gyakorlatilag ujjmozgatás nélkül.

Az adatokhoz való hozzáférés garantált és biztonságos különféle felhőplatformokon, például az App Engine, a Compute Engine, a Kubernetes és a BigQuery. Az adatok titkosítva vannak tranzit és nyugalmi állapotban, és a magánélet egy virtuális privát felhőn keresztül, valamint a tűzfal által korlátozott hálózati hozzáféréssel kapható. Ha kétségei vannak, ellenőrizheti a Google Cloud SQL biztonsági szabványait: HIPAA, SSAE 16, ISO 27001 és PCI DSS v3.0.

A Google Cloud SQL használatával nem kell előre megterveznie a tárolási kapacitást. Ingyenesen indíthat egy egyszerű, csökkentett adatkészlettel rendelkező tesztelési adatbázis segítségével, majd gyorsan elérheti a termelési környezetet, magas rendelkezésre állású adatbázist használva..

Ne aggódjon a kötet növekedése miatt, mivel a tárolás automatikusan méretezõdik.

Kamatera

A MySQL a Kamatera Cloud által kínált számos kezelt alkalmazás és szolgáltatás közül. A MySQL árazási tervei havonta 4 USD-tól indulnak egy szolgáltatáshoz, amely tartalmaz 1 virtuális CPU-t 1 GB RAM memóriával, 20 GB SSD tárolóval és 5 TB internetforgalommal. A 30 napos ingyenes próbaverzió lehetővé teszi, hogy kóstolja meg a szolgáltatást, és hagyja el, ha nem elégedett.

A Kamatera adatközpontjai Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten találhatók, és valódi globális üzleti megoldást kínálnak arra az esetre, ha gyors hozzáférésre van szükség a világ bármely részéről..

A Kamatera választhat a MySQL 8.0 vagy az 5.7 közül, mindkettő Ubuntu Server 18.04 rendszeren fut. A garantált üzemidő 99,95%, egyetlen hibapont nélkül, folyamatos működést biztosít. Készíthet szervert 60 másodperc alatt, majd korlátozások nélkül növelheti és csökkentheti a méretét.

Prémium, emberi, 24 órás támogatási szolgáltatás elérhető az Ön igényeinek teljesítéséhez.

ScaleGrid

ScaleGrid az egyetlen DBaaS, amely lehetővé teszi a teljes superuser adminisztrátori irányítást a MySQL telepítések felett. Egy könnyen használható felügyeleti konzol segítségével telepítheti, biztosíthatja, megfigyelheti és méretezheti a MySQL-fürtöket a felhőben. A „Hozd saját felhőjét” árazási tervek havonta 8 dollárról indulnak, és lehetővé teszik az AWS, az AWS nagy teljesítményű és az Azure közötti választást..

A MySQL mellett választhat a MongoDB, a Redis vagy a PostgreSQL közül is.

Az alapterv érdekes sorozatot kínál, például fenntartott példányok támogatását, testreszabható RAM-ot, lemezt & példányok, automatikus biztonsági mentések, 24 órás támogatás, dedikált szerverek, megfigyelés és egyedi figyelmeztetések, lassú lekérdezés-elemzés, többek között. Ha élvezi a szolgáltatások testreszabását és látja, hogy mi történik a motorháztető alatt, a ScaleGrid teljes SSH root hozzáférést kínál az alapul szolgáló gépekhez, lehetővé téve szabadon felfedezését és még az egyedi szoftverek telepítését is..

Nem záródik be a ScaleGrid használatával, mivel bármikor szabadon áttelepítheti adatait, teljes mértékben elérhető adatbázis-kezelő eszközökkel.

Cloudways

Cloudways a ThunderStack MySQL adatbázis-tárhelyszolgáltatást nagy teljesítményre gondolva fejlesztette ki, és a fejlesztők felé irányította az előre telepített eszközök széles választékával, például a Git és a Composer. A Cloudways beépített MySQL-adminisztrátort kínál, amely leegyszerűsíti a napi DBA-munkát, és egy automatikus Git-telepítési funkciót, amely lehetővé teszi a munka összeosztását az elosztott csoportokban: a kód frissül az élő szervereknél, amint beillesztik azokat a távoli tárolókba..

Fejlesztõknek gondolhatunk a Cloudways távoli kapcsolatok funkcióval is, amely távoli, biztonságos kapcsolatokat tesz lehetõvé a kezelt szervereken tárolt adatbázisokkal. Elkezdheti ingyenesen felhasználni a Cloudways MySQL tárhelyszolgáltatást – ők is felajánlják, hogy első webhelyét ingyenesen áttérik a Cloudwaysbe -, majd később havi díjat vagy fizetési házirendet választhat..

Különböző árak vonatkoznak a különböző felhőinfrastruktúrákra. Például, ha a mögöttes platformon a DigitalOcean-ot használja, akkor a havi ár (beleértve az automatikus biztonsági mentéseket, a 24 órás támogatást és sok más finomságot) 10 dollár az alapcsomag számára. De ha a Google Cloud-ot használja, a kikiáltási ár 33,30 dollárra emelkedik.

Amazon Aurora

Hajnal egy a felhőhöz létrehozott relációs adatbázis, amely kompatibilis a MySQL-vel és a PostgreSQL-vel. Az Amazon szerint az Aurora a hagyományos adatbázisok teljesítményét és elérhetőségét ötvözi a nyílt forrású adatbázis kényelmeivel.

Az Amazon szerint az Aurora akár ötször gyorsabb, mint a szokásos MySQL adatbázisok, és háromszor gyorsabb, mint a szokásos PostgreSQL adatbázisok. A szolgáltatást teljes mértékben az Amazon Relational Database Service (RDS) kezeli, amely automatizálja az igényes adminisztrációs feladatokat, például a hardver kiépítését, az adatbázis konfigurálását, a javító alkalmazást és a biztonsági mentést..

Az Aurora helyreállítási rendszere adatbázispéldányonként automatikusan 64TB-ig terjed. Magas rendelkezésre állást biztosít akár 15 alacsony késleltetésű olvasási replikával, helyreállítással egy adott időpontban, folyamatos biztonsági mentések generálásával az Amazon S3-on, és replikálással három rendelkezésre állási zónában.

Az Aurora az adatbázis több szintű biztonságát kínálja. Ide tartoznak a hálózat elkülönítése az Amazon VPC-n keresztül, alapjárat nélküli titkosítás kulcsokkal, amelyeket az AWS kulcskezelő szolgáltatáson (KMS) hozhat létre és vezérelhet, valamint az SSL-en átmenő adatok titkosítása. Titkosított Amazon Aurora példányban az alapul szolgáló tárolási adatok, valamint az ugyanazon fürt biztonsági másolatainak, pillanatképeinek és automatizált replikációinak a titkosítása..

SQL fürtök

SQL fürtök MySQL tárhelyet kínál Kubernetes felhőn. A platform a MySQL adatbázisokhoz bármilyen méretben elérhető, a kísérleti fejlesztői adatbázisoktól a vállalati termelési adattárolókig.

Az árazási tervek havi 4,99 USD-tól indulnak egy szolgáltatáshoz, amely egyetlen csomópontot, 2 CPU-magot, 2 GB RAM-ot, 60 GB SSD tárolót és 60 GB adatmentést tartalmaz. Annak ellenére, hogy alacsony költségű szolgáltatás, az SQL-fürtök hibatűrő MySQL-megoldást kínál zökkenőmentesen elosztott biztonsági másolatokkal és pont-pontbeli visszaállításokkal.

Aiven

Aiven MySQL kezelt felhő-tárhelyt kínál számos olyan infrastruktúrával, amely tartalmazza a Google Cloud, AWS, Microsoft Azure, DigitalOcean és UpCloud szolgáltatásokat, minden régióban. Az adatbiztonság garantálása érdekében az Aiven MySQL példányai dedikált virtuális gépeken futnak, és az adatok titkosítva vannak nyugalmi állapotban és átvitel közben is. Csak olvasható és távoli olvasási replikák nagy sebességet kínálnak, és megszabadítják a fő csomópontot a szükségtelen olvasási feladatoktól.

Az adatbázis-forking szolgáltatás az Aiven által kínált exkluzív szolgáltatás, amely lehetővé teszi további műveletek végrehajtását az adatbázisban anélkül, hogy befolyásolná a termelési környezetet. A havi árazási tervek 99 USD-tól indulnak egy indítási tervért, amely 1 virtuális gépet, 2 CPU-t, 4 GB RAM-ot és 80 GB tárhelyet tartalmaz..

Maradjon távol az eladó zárolásaitól

Az utolsó dolog, amiben biztosnak kell lennie, amikor felhőadatbázis-szolgáltatót választott: az lehetővé teszi, hogy bárhol másutt bárhol, bármilyen gond nélkül elhozhassa adatbázisát. A ma választott felhő-szolgáltató holnap nem lehet megfelelő, vagy talán talál egy másik lehetőséget, amely jobb vagy olcsóbb szolgáltatást kínál. Ezért előre meg kell tudnia, hogy könnyedén át tudja állítani az adatait.

CÍMKÉK:

  • adatbázis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map