VPS vs megosztott tárhely – melyik a jobb az Ön számára?

Aggódik a helyes választás a webhely-tárhely területén? Ezt nézd meg!


Két esetben lehet kritikusan gondolkodni a platformon; webhelye működni fog – amikor éppen elindul, és amikor a meglévő platform nem szolgálja az Ön igényeit.

Ha azon kíváncsi, hogy a rendelkezésre álló sok lehetőség közül melyik lesz értelme az Ön számára, a megfelelő helyre jött. �� Ha viszont megosztott tárhely-fiókot használ, és még nem hallottál az alternatívákról, akkor ez a legbiztosabb az Ön számára. Végül, ha – mint a legtöbb üzleti felhasználó a következő legnagyobb birodalom építésére összpontosít – fogalma sincs arról, hogy melyik platformon működik az Ön weboldala, akkor hasznát fogja venni ez a cikk!

Kép: etcproject.eu

Tehát kezeljük ezt a puzzle-darabot darabokra, és tanuljuk meg, mi rejlik az összes zavaró zsargon mögött!

Közös tárhely

Ha nem tudja, hogy milyen típusú infrastruktúrát működtet, akkor ez valószínűleg megosztott tárhely! A megosztott tárhely az, amit akkor kap, ha feliratkozik egy domainre olyan szolgáltatásokhoz, mint a GoDaddy, SiteGround, Bluehost, és vállalja, hogy helyet vásárol egy weboldalra és e-mail fiókokra.

Még akkor is, ha nem Ön vásárolta meg a domaint és a helyet, akkor valószínű, hogy tanácsadója beállította egy megosztott tárhelyi környezetben.

Oké, hát mi is a megosztott tárhely? Amint a neve a „megosztott” -ból sugallja, ez egy olyan környezet, ahol több webhely ugyanazokat az erőforrásokat osztja meg – lemezterület, CPU, RAM stb. ugyanaz a partíció a merevlemezen.

A megosztott tárhely előnyei

A megosztott tárhely néhány hatalmas előnnyel jár, így az oroszlánrészét elviszi a webhely-tárhely piacán.

Rendkívül megfizethető

Mivel gyakorlatilag nem igényel extra helyet, erőforrásokat vagy kiváltságokat, az eladó piszkos olcsó terveket kínálhat, amelyek a legtöbb munkát elvégzik. Bár az árak szállítónként változnak, könnyű megtalálni az ajánlatokat házigazda havonta 1 dollárért. És akkor mindig vannak kisebb, egyedi játékosok, akik örömmel alákínálnak tovább.

Könnyen beállítható

A megosztott tárhelyet könnyű beállítani. Ha egyetlen webhelyet fog kezelni, akkor az már be van állítva, és valószínűleg soha nem kell semmit tennie, kivéve a kezelőfelületen végzett munkát (például a WordPress adminisztrációs panele).

Még akkor is, ha valamikor biztonsági másolatot kell készíteni és hozzá kell adnia az FTP-felhasználókat, akkor könnyedén megkönnyíti a szabványosított szoftverek, például a cPanel használatát, amely szinte minden megosztott tárhely-környezetben előre telepítve van..

Menedzselt infrastruktúra

A megosztott tárhely mellett energiafelhasználóként dolgozik, és nem kell aggódnia az alábbiak miatt. Rendszerleállás, karbantartás, frissítések – mindezt valaki más gondoskodik. Ha valami rosszul fordul elő, a támogatási csoport csak egy hívásnyira van, és ha a probléma bonyolult, akkor kapcsolatba lépnek a műszaki csapattal, lehetővé téve, hogy békésen aludjon, és gondolkodjon az üzletről..

Hátrányok a megosztott tárhelyen

A megosztott tárhely azonban nem bánatos. Bár könnyen kezelhető, rendkívül korlátozó környezet, és kevés lehetőség van (valójában nincs lehetőség), ha az alapértelmezés nem szolgálja a célt.

Továbbá, ha egy webhely nagy terhelést él, akkor ez hatással lesz az összes többi megosztó erőforrásra, és akkor azon tűnődni fog, vajon miért van oka hirtelen lassú webhelye. A biztonság egy másik fő probléma (erről később bővebben), csakúgy, mint a teljesítmény.

Ki a legjobb a megosztott tárhely számára??

A megosztott tárhely akkor működik a legjobban, ha olyan kicsi, koncentrált webhelyekre törekszik, amelyek nem fognak hatalmas forgalmat látni (gondolom, havonta legalább 1 millió néző néz ki). Ha blogoló, kis e-kereskedelemmel foglalkozó üzlet, társult marketing szakember, tervező, weboldal készítő vagy akár egy kis szoftverbolt, amely viszonylag egyszerű webhelyeket készít, és ügyfelek számára egyszerű, érthető igényekkel rendelkezik – a megosztott tárhely soha nem fog csalódást okozni.

Virtuális magánszerver (VPS)

A betűszó valóban egy fajta, de biztosíthatom önöket, hogy a koncepció nagyon egyszerű, ezért kérlek, ne futjon el. �� A VPS egyszerűen szimulált környezet, amely független gépként viselkedik. Ez azt jelenti, hogy egy üres palával kezd el, és így teljes ellenőrzést kap a gép felett.

Telepíti a szükséges szoftvert; konfigurálja a szoftvert az ön igényei szerint, létrehozza az adatbázisokat és webhelyeket (virtuális gazdagépeket), kezeli a felhasználókat, a biztonságért felel, a frissítésekkel és a leállásokkal kapcsolatos aggódik, és így tovább.

Noha ez a leírás elegendő ahhoz, hogy a megosztott tárhely felhasználói hideg verejtékbe kerüljenek, vannak olyanok, akik jó okokból élvezik az ötletet (beleértve magamat is)..

Kép jóváírása: kisscc0.com

A fenti kép jól illusztrálja az ötletet (ne aggódjon a különféle színek és címkék miatt, ha azoknak nincs értelme). Alapvetően egy olyan fizikai gépünk van, amely virtualizációnak nevezett technológiát használ, és “hamis” szoftver-szimulált gépeket eredményez, amelyek egymástól független, elkülönített környezetek..

Ezen virtuális gépek egyikének megsemmisítése nem érinti a többit.

A virtuális magánszerverek (VPS) előnyei

Amint megértjük, mi a VPS, könnyű kitalálni az előnyöket.

Jobb biztonság

A VPS zárt környezet, ezért sokkal biztonságosabb, mint a megosztott tárhely. Ha egy vírus egy webhelyet megosztott gazdagépen érint, akkor könnyen felfelé és felfelé haladhat a könyvtárstruktúrán, és mindent megfertőzhet az út során.

Tehát fizeted valakinek a szerencsét!

Rémálom a vírus javítása a megosztott tárhelyen. Nem lenne mondani, hogy mekkora és mélyre terjed a vírus, és még ha egyetlen fiók tisztítását is figyelmen kívül hagyják, a rendszer ismét térdre áll..

A VPS-nek nincs ilyen hátránya; nincs közvetlen meghajtólemez-felépítés, és egyetlen VPS, ha a remény túllép, biztonságosan megsemmisíthető.

Jobb teljesítmény

Mivel a VPS nem osztja meg az erőforrásokat, biztos lehet benne, hogy megkapja a felajánlott specifikációkat. Ebben az esetben a 2 GB RAM azt jelenti, hogy 2 GB RAM, és be tud jelentkezni a rendszerébe, és figyelemmel kísérheti a felhasználást, kérlek, aprólékosan – soha nem lesz keverés. Ennek eredményeként a VPS szignifikánsan jobb teljesítményt nyújt, mint a megosztott tárhelyfiók.

Személyesen megmenekültem több olyan ügyfelet a megosztott tárhelytől, amelynél megoldatlan teljesítménybeli problémák merültek fel (nos, a hosting cég soha nem fogja beismerni, hogy a probléma az infrastruktúra!), Még hónapoknyi egyszeri (fájdalmas) telepítés után is még panaszt kell feltenni.

Te vagy a felelős

VPS-en bármilyen szoftvert hozzáadhat vagy eltávolíthat, ahogy tetszik. Ha beállította a PHP-t, és szeretne egy újabb csomópontot is, akkor csak a Node telepítésére és a beállítások finomítására van szükséged. Adatbázisok frissítése vagy mozgatása, ingyenes SSL tanúsítványszkriptek telepítése, a biztonság fokozása – ez minden lehetséges.

Hátrányai a VPS

Nagy hatalommal, nagy felelősségvállalással jár. És így van egy VPS-sel. Ha ön nem rendszergazda, kérjük, felejtse el a VPS-vel való együttműködést. Igen, vannak piacán menedzselt VPS-megoldások, de végül többnyire közös hostként viselkednek, szigorúan korlátozva a változás lehetőségeit.

Ha nem rendszeresen frissíti a VPS-kiszolgálószoftvert, akkor a webhelyet biztonsági kockázatoknak teheti ki, és ha megsemmisít valamit (egy tipikus forgatókönyv a WordPress plugins, amelyek megsértik a PHP frissítését), akkor senki sem kezdeményez támogatási hívást. nak nek!

Végül, a VPS megoldások drágábbak, és néhány dollárba kerülhetnek havonta.

Ki a legjobb VPS?

Általában véve a VPS mindenki számára alkalmas, aki jobb stabilitást, teljesítményt és biztonságot szeretne (például a WordPress több ezer aktív felhasználóval állít be). Ugyancsak azok a szoftvercsapatok kedvencei, akik az általuk választott technológiákkal kívánnak egyedi szoftvert fejleszteni, vagy olyan szoftver-építészek számára, akik több VPS-kiszolgálót tartalmazó összetett rendszereket akarnak szövni..

És most néhány elválasztási tanács. Ha úgy dönt, hogy tanácsadót felvesz és a VPS útvonalat választja (ez véleményem szerint a legjobb lehetőség), akkor ne vásárolja meg a VPS-t a szokásos, híres tárhelyszolgáltatóitól. Tapasztalataim szerint azok a gyártók, amelyek nem tartoznak kizárólag a VPS-hez, rossz munkát végeznek a kezelésük során, és ezért a lehető legjobb módon kerülni őket. Az alapértelmezés, amely a legtöbb ember számára működik (és amit én is használok), a DigitalOcean, amely valószínűleg az, amit tanácsadója ajánlani fog.

Mi lenne, ha sem a megosztott tárhelyet, sem a VPS-tárhelyet nem akarja, mivel nincs kezelési képessége vagy ideje? Van néhány lehetőség, és azt ajánlom Kinsta, ismertek a legjobb támogatásról, teljesítményről és biztonságról.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map