Teljesítmény & A biztonság kettő alapvető mutatók az online üzleti siker érdekében.


Ha a a webhely nincs betöltve kevesebb mint 3 másodperc, akkor elveszítheti a potenciális bevételt és magasabb rangsorolhatja a keresőmotorokat.

Hasonlóképpen, ha nem elég biztonságos, akkor lehetőséget ad a hacker hogy eltávolítsa webhelyét a jó hírneve miatt & üzleti veszteség.

Amikor a teljesítmény optimalizálásáról beszélünk, mindig meghalljuk a tömörítés engedélyezését, a fájlok tömörítését, a gyorsítótárazás engedélyezését, a könnyű kódtéma / sablonok / beépülő modulok / kiterjesztések használatát stb..

És a biztonság érdekében hallja a biztonsági bővítmények használatát, ne használjon régi összetevőket, webalkalmazás-tűzfal megvalósítását stb.

Jól vannak, és a fentiekkel együtt veheti figyelembe a következőket.

Ezek vonatkoznak minden olyan platformos webhelyre, mint a WordPress, Joomla, Magento, Drupal, Node.js stb..

Lássuk, mi már megvan, és mi nem.

IPv6 engedélyezése

Az IPv6 gyorsabb az IPv4-nél. LinkedIn 40% – os javulást talált Európában és Facebook körülbelül 10-15% az IPv6-on keresztüli hozzáféréssel.

Nézze meg az IPv6 elfogadási grafikonját globálisan Google.

kb. 15% a Google-hoz csatlakozó felhasználók száma meghaladja az IPv6-ot, és csak körülbelül vannak A weboldal 10% -a engedélyezve van az IPv6.

CloudFlare Az olyan weblapok száma, amelyek IPv6 engedélyezve töltési ideje: 27% -kal kevesebb, mint az IPv4.

A webhelyén engedélyezve van az IPv6??

Nem biztos, tesztelje online.

Ha nem, akkor itt lehet megcsinálni.

A legtöbb CDN szolgáltató, mint a Cloudflare, Incapsula, A CacheFly, az AKAMAI IPv6-ot kínál, tehát ellenőrizze a vezérlőpanelt, hogy engedélyezze őket.

Cloudflare használata esetén engedélyezheti a „Hálózat” fülre való belépést.

Ha nem használja a CDN-t és a VPS-t, mint például Linode, A DigitalOcean stb. Akkor hivatkozik erre az IPv6 engedélyezéséhez Nginx és Apache webszerverekben.

Az IPv6 használata nem árt semmire, és nagyon szórakoztató lenne egy számára gyors győzelem ~ 10% -kal csökken az oldal betöltési ideje.

Gyorsítsa fel a tartalom betöltését a HTTP / 2 használatával

HTTP / 2 a legújabb HTTP protokoll, amelyet bevezettek a 2015.

http-protokoll-történelem

Számos jelentős teljesítményt nyújt előnyök.

  • Szerver push
  • Betölteni tudja az oldal elemeit párhuzamosan egyetlen TCP-n keresztül
  • A fejléc tömörítése
  • Alacsony késleltetés

A HTTP / 2 segíthet a tartalom kézbesítésének optimalizálásában azáltal, hogy több elemet tölt be egyetlen TCP és szerver push mechanizmuson keresztül.

Nézve a demó, A HTTP / 2 körül van hétszer gyorsabb mint a HTTP / 1.1. Arra számíthat csökkentheti az oldal betöltését idő akár 30–40% -kal.

A HTTP / 2-t kb Az összes weboldal 11% -a.

Először az első, ellenőrzi, hogy webhelyén engedélyezve van-e a HTTP / 2 már.

Ha nem, akkor ez engedélyezhető a webkiszolgálón vagy a szélső hálózaton. Ha olyan CDN-t használ, mint a Cloudflare, az Incapsula, MaxCDN, A KeyCDN stb. Viszont engedélyezheti a HTTP / 2 használatát a vezérlőpulton.

Egy dolgot érdemes itt megjegyezni, HTTP / 2 támogatás HTTP-n keresztül (nem SSL) Jelenleg azonban az összes böngésző támogatja a HTTP / 2 protokollt a HTTPS-en keresztül.

Más szóval, hozzáférhetővé kell tennie webhelyét HTTPS-n keresztül (mint https://example.com) a HTTP / 2 protokoll előnyeinek kihasználása érdekében.

Néhány megosztott tárhelynél, például a HTTP / 2 is támogatott SiteGround. Ha azonban egyedül tárol, akkor ellenőrizheti ezt az útmutatót, hogyan engedélyezze az Apache, Nginx.

Védje domainjét a DNSSEC segítségével

Adjon hozzá egy további biztonsági réteget a domainjének engedélyezésével DNSSEC (Domain Name System biztonsági kiterjesztések) protokoll.

Eredetileg a DNS-t skálázható elosztott rendszerként tervezték, és Biztonság nem vették figyelembe. A DNSSEC kriptográfiai aláírásokat ad hozzá DNS rekord és arra használják, hogy ellenőrizze a kérelmet, ha hiteles névszervertől származik, vagy hamis.

Engedélyeznie kell a DNSSEC-t a DNS-rekordokat kezelő domain regisztrátornál vagy szolgáltatónál.

Ha CloudFlare-t használ, akkor a „DNS” fülre engedélyezheti a DNSSEC-t.

Alternatív megoldásként használhatja a prémium DNS-t is Namecheap ki támogatja a DNSSEC-t. Miután a DNS-adatokat a DNSSEC-en biztosította, végrehajthat egy online teszt a domain ellenőrzéséhez engedélyezve van a DNSSEC használatával.

Go HTTPS (SSL tanúsítvány engedélyezése)

A HTTPS a Google nagy erőfeszítése és sokkal nagyobb szervezet, hogy az internet biztonságosabbá és jobbá váljon. Az utóbbi időben a Google megemlítette a HTTPS-t az egyik keresési rangsorban, tehát haladjon tovább, és telepítse az SSL tanúsítványt az Ön webhelyén.

A weboldal elérhetővé tétele a HTTPS-en keresztül biztosítja, hogy az adatok titkosítva legyenek a felhasználó PC-jétől a webszerverig vagy a hálózati szélig.

Ha Ön Blogger vagy nem rendelkezik bizalmas tranzakcióval az Ön webhelyén keresztül, akkor fontolóra veheti az ingyenes SSL tanúsítvány használatát a Let’s Encrypt vagy mások által.

Ha lehetséges, próbáld meg Töltse le az SSL kézfogást a hálózat szélén a CDN végrehajtásával MaxCDN, CloudFlare, AKAMAI stb.

A CloudFlare univerzális SSL-t is kínál INGYENES terv alatt. Miután telepítette az SSL-t, ne felejtse el kipróbálni az SSL / TLS tanúsítványt a sebezhetőség szempontjából.

Ha komolyan gondolod (egyébként is kell lennie), akkor fontolóra veheti a WAF használatát, hogy megvédje az OWASP Top 10 sérülékenységeit és így tovább.

A HSTS engedélyezése

Ha további biztonsági réteget kíván hozzáadni a HTTPS-hez, érdemes fontolóra vennie a használatát HTSTS (HTTP szigorú szállítási biztonság).

A HSTS fejléces nyilatkozat lehetővé teszi a böngésző számára, hogy utasítson minden kommunikációt csak a biztonságos csatornán (HTTPS), és megakadályozza a protokoll leminősítését & cookie-eltérítés támadások.

A fejlécbe feladhat válaszkódot a webkiszolgálón, azonban ha CDN-t használ, akkor engedélyezheti HSTS a hálózat szélén.

Csökkentse az oldalméretet a Képek optimalizálásával

Az átlagos oldalméret a világon 2,4 MB, és 64% ezek közül képek.

A képek mindenütt megtalálhatók, és nagyszerű lehetőséget kínálnak az optimalizálásra, hogy megmentsék az általános oldalméretet.

A kisebb oldalméret sokféleképpen segít.

  • Gyorsan betöltő weboldal
  • Kevesebb sávszélesség-költség

Az itt felsorolt ​​néhány eszköz segíthet a méret csökkentésében a Joomla WordPress képfájljának optimalizálásával & önálló.

Ha Cloudflare Pro felhasználó, akkor érdemes kihasználnia az újonnan megjelenített „WebP” képformátum előnyeit.

A képek megjelenítésével WebP formátum esetén az optimalizált PNG / JPEG formátumban a képfájl méretét több mint 10% -kal csökkentheti.

Remélem, hogy a fenti technika segít optimalizálni webhelyét gyors rakodás és adjunk hozzá további biztonsági védelem.

CÍMKÉK:

  • Optimalizálás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me