7 csapkod, hogy webhelyét villámsebességgel töltsék be

Már észrevetted, hogy otthon van aranyhal? Végtelen úszás – a halak egyik sarkából a másikba? Nos, a kutatások azt mutatják, hogy jobban figyel, mint Ön.


nem viccelek.

Az emberek átlagos figyelemtartománya: csökkent 12 és 8 másodperc között az elmúlt 20 évben, ami kevesebb, mint egy aranyhalé – azaz kilenc másodperc.

Noha ez a véletlenszerű trükk a vitatott, sok következménye van, amelyek közül az egyik kapcsolódik vállalkozása webhelyéhez.

Látod – 53% a mai gyors tempójú világban a webfelhasználók elhagyják a webhelyet, ha a letöltés több mint három másodpercig tart. Képzelje el: egy kattintást keresett, majd elvesztette azt és a konverzió esélyét, csak azért, mert webhelye nem töltődött be elég gyorsan.

Fáj, nem igaz?

Noha az oldal relevanciája és az oldal rangsorolása továbbra is figyelemre méltó mutatók egy weboldal betartására, a webhely betöltési ideje szintén alapvető használhatósági mutató a Google szerint. Az említett mutató nemcsak az oldal besorolását jelenti, hanem óriási hatással van a konverziós arányra és arra is, hogy a látogató a webhelyen marad-e vagy sem..

Tehát nyilvánvaló, hogy nem engedheti meg magának, hogy lassan töltődik. Túl sok ösztönző van tétben!

De hogy csinálod??

Milyen csapdákat kell végrehajtania ahhoz, hogy webhelye villámsebességgel terhelhessen?

Íme néhány a gyors megnyerésű csapkod:

A böngésző gyorsítótárazásának engedélyezése

Ez talán a leggyakoribb hack a weblapok betöltési idejének javításához. Amikor a felhasználó először látogatja meg az Ön weboldalát, a weboldal fő elemei ideiglenes tárolóban vagy a merevlemezen kerülnek mentésre. Ez azt jelenti, hogy böngészőjük könnyen hozzáférhet az Ön webhelyéhez anélkül, hogy új szerver HTTP-kérést kellene elküldenie a szervernek, és a felhasználó könnyen megnyithatja azt a következő alkalommal, amikor meglátogatja az Ön webhelyét – szinte azonnal.

Ennek megkönnyítése érdekében olyan szolgáltatások, mint a Nginx gyorsítótár vagy WordPress-alapú W3 teljes gyorsítótár és WP rakéta hasznos lehet a böngésző gyorsítótárazásához a webhelyen.

Korlátozza és távolítsa el a bővítményeket

A plug-inek „be vannak dugva” a weboldal speciális funkcionalitásának javítása érdekében, amely magában foglalhatja további információk hozzáadását, a webhely és a külső eszköz közötti simább integrációt vagy a vizuális elemek megváltoztatását..

Ugyanakkor egyre több plugin töltése hosszabb ideig tart. Példa – a „Facebook like box” ismert módon lelassítja a weboldalt azáltal, hogy egy óriási 700 KB-ot hozzáad az oldal teljes súlyához! Hasonlóképpen, az alacsonyabb szintű pluginok megnövelik a betöltési időket is. A legfontosabb az, hogy megőrizze a webhelyének valóban szükséges magas színvonalú bővítményeket, és távolítsa el a feleslegeseket.

Ez a javaslat nemcsak a WP webhelyekre vonatkozik, hanem másokra is, mint például a Joomla kiterjesztései, front-end könyvtárak stb..

Optimalizálja CSS-kódját

Nem olyan régen, az ideális weboldalméret mindössze 30KB volt. Ne feledje, hogy tartalmazott tartalmat, képeket, kódokat és grafikákat. Hamarosan nőtt a CSS szkript népszerűsége, mivel továbbfejlesztett webes felhasználói élményt nyújthat.

Ennek azonban van hátránya. Minél több CSS-fájl van a webhelyén, annál több HTTP-kérést kell készíteni, ezáltal lelassítja a webhelyet. Itt található három bevált gyakorlat:

 • Töltse le a kódot a lehető legrövidebbre kevesebb operátor és deklaráció használatával. A CSS szkript kevesebb sora kevesebb feldolgozási ciklust és rövidebb oldalbetöltési időt jelent.
 • Győződjön meg arról, hogy a CMS már optimalizálta CSS-jét. Ha nem, használjon külső eszközt, például CSS Minifier az erőforrás fájlok minimalizálása érdekében ajánlott. Ily módon a webhely gyorsabban töltődik be.
 • Kerülje a CSS használatát HTML-ben, például DIV és H1 címkékben.

Több eszköz is van optimalizálja és formázza a CSS-t.

Korlátozza a 301 átirányítást

Elkerülhetetlen a webhely felépítésének megváltoztatása. Ez azt jelenti, hogy az oldal URL-je is megváltozik. Mivel azonban nem akarja összetéveszteni a weboldal látogatóit különböző URL-ekkel, vagy csökkenteni sem az oldalak rangsorolását, akkor a kattintások átirányítását a régi URL-ről az újra fordítja.

A 301 átirányítás biztosítja, hogy a régi URL továbbra is működjön, annak ellenére, hogy technikailag nem létezik. Ez az egyszerű megoldás azonban csökkenti az oldal betöltési idejét, mivel a folyamat linkeket hoz létre egy láncban, amelyet az Ön böngészőjének át kell mennie az új URL-hez való leszálláshoz..

Ezért korlátozza a 301 átirányítást.

Csökkentse a kép méretét

Az emberek vizuális lényekké fejlődtek.

Nem meglepő, hogy az emberi agy látképeket dolgoz fel 60 000-szer gyorsabb, mint a szöveg. És amikor a weboldalakról van szó, senki sem szereti időt arra tölteni, amely elegáns és túl tele információkkal, vizuális megjelenítés nélkül.

Nem csoda, hogy bármely illetékes weboldalnak meglehetősen nagy része van a vizuális tartalomnak – a képektől és a diavetítésektől a gif-ig és a videóig, ezáltal növelve a konverziós arányukat 7x.

A pozitív elemek ellenére a képek kifejezetten növelik a weboldal betöltési idejét. Ennek a kihívásnak az egyetlen csapása a képek átméretezése. És ez nem azt jelenti, hogy körülvágjuk őket, mert az oldalnak továbbra is be kell töltenie a teljes képet, és az eredeti méreténél kisebb méretben kell megjelenítenie..

A megoldás itt a képek átméretezése és tömörítése. A weboldalak 25% -a több mint 250KB-ot takaríthat meg, és kb. 10% -uk több mint 1 MB-ot takaríthat meg, ha a nagy fájlokat csupán tömöríti. Google. Nézze meg a képek tömörítéséhez szükséges eszközöket, anélkül, hogy a minőség sérülne.

Ezért optimalizálja a webes képeket és csökkentse az oldal betöltési idejét.

Használjon harmadik féltől származó tárhelyet

Ha webhelyén nagy méretű, képeket és videókat tartalmazó fájl található, az oldal betöltési ideje jelentősen megnő. Ezenkívül a betöltési idő még tovább növekszik, ha megosztott szervert használ a fájlok, különösen a videók fogadására.

A probléma megoldásához ossza meg a videofájlokat olyan külső hosting platformon, mint a YouTube vagy a Vimeo. A videó ezután beágyazható a weboldalra egy egyszerű kóddal, ezáltal jelentősen javítva a weboldal betöltési sebességét.

Ha WordPress-t használ, akkor a prémium tárhelyet is figyelembe kell vennie az állandó, megbízható oldalbetöltési idő és a biztonság érdekében.

Tömörítés és tárolás

A Machmetrics tanulmány kimutatta, hogy a webhelyek átlagosan kb. 8-11 másodpercig töltik be az oldalakat. Ez kis számnak tűnhet, de mint korábban említettem, a webhely látogatói három másodpercnél tovább nem várnak, amíg egy weboldal megnyílik.

Itt hasznos a webhely összes statikus tartalmának tömörítése. Általában a tömörítés inkább szerverbeállítás. Ha ez nem lehetséges, akkor használjon fájlformátumokat és más alkalmazásokat, például a Gzip fájlokat, amelyek azonosítják a szövegfájlok ugyanazon kódjának karakterláncait..

A tárhely platform nagy része többszintű gyorsítótárazást kínál tervükben. Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával, hogy megtudja, mi áll rendelkezésre és hogyan engedélyezheti webhelyein. Példa, SiteGround statikus, dinamikus, memcached és HHVM gyorsítótárazási megoldást kínálnak.

És a WP webhelyek számára, Kinsta kiszolgálóoldali gyorsítótárat és nagy teljesítményű házon belüli fejlesztést kínálnak a webhely gyorsítótárazásának kezelésére.

Ezzel jelentősen csökken a weboldal betöltési ideje.

Csomagolás

A webhely sebessége nagyon fontos. Ez az első benyomás, amelyet az első látogatókra csinál. És igen, az oldal rossz töltési ideje hátrányosan befolyásolja a keresési rangsorolást, a felhasználói élményt és a konverziókat. Miért engedi, hogy ez megtörténjen, ha a problémát a hét hackelünkkel könnyen meg lehet oldani?

Ezenkívül, ha ellenőrizni szeretné webhelye sebességét az asztali és a mobiltelefonon, akkor ezt megteheti Geekflare Audit ingyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map