Az Ön által kínált API-k és az API-k, amelyekre minden nap támaszkodik, befolyásolják vállalkozását.


A teljesítő API-k boldog ügyfeleket generálnak, és hatékonyan tartják csapatait. A lassú, hibásan működő API-k lerontják a hírnevet, felhasználják a támogatási erőforrásokat és a termelékenység egész vállalatában csökkennek. API-figyelés az Uptrends webszolgáltatásával és Többlépcsős API-monitorok segíthet az arc megmentésében, és a csapat munkájában.

Az API-k mindenhol megtalálhatók, és a felhő és a tárgyak internete növekedésével az API-k minden nap fontosabbá válnak. Ha valamelyik Ön által biztosított vagy támaszkodó API-k lejárnak, vagy teljesítményproblémákat tapasztalnak, akkor tegyék meg azokat a webhelyeket és szolgáltatásokat, amelyek attól függnek.

Miért fontos az API figyelése az Ön vállalkozása számára??

A webhely, alkalmazás vagy API fejlesztéséhez, teszteléséhez és elindításához szükséges erőfeszítések és pénz nagyjából kifelé haladhatnak az ablakon, ha nem figyelik az API-kat éjjel-nappal..

Függetlenül attól, hogy belső használatra vagy nyilvánosra fejlesztette ki, sok – akár több millió – eszköz, alkalmazás és ember támaszkodik az adott API elérhetőségére, teljesítményére és funkciójára.

Az API-k meghibásodnak, tehát meg kell védenie időt és pénzt. Összeállítottuk azon fő okok listáját, amelyek elengedhetetlenek az API-k figyeléséhez:

 1. Az API az Ön felelőssége: Amikor megad egy API-t, a felhasználók bíznak benne, hogy megbizonyosodnak arról, hogy az API magas rendelkezésre állású, gyors és megbízható.
 2. Nem támaszkodhat a webhely rendszeres megfigyelésére. A kritikus API-k esetében nem elegendő az üzemidő vagy az eredeti oldal betöltése szempontjából történő ellenőrzés.
 3. Minden API módszernek működnie kell: Lehet, hogy felfelé fordul, de a lánc egyik hibás módja az egész tranzakció összeomlását eredményezheti.
 4. Elvesztette a márka hírnevét: Tudják-e a felhasználók a API-t? Valószínűleg nem. Tudják, hogy a dolgok nem működnek, vagy a dolgok nem működnek jól. Ha webhelye vagy szolgáltatása nehézkes egy lassú felhasználói felülettel, vagy csak teljesen felrobbant, a felhasználók 75% -a távozik és nem tér vissza.
 5. Csökkent a felhasználói elégedettség: A lassú teljesítmény jelentős hatással van a felhasználók elégedettségére az Ön termékével kapcsolatban. A gyenge teljesítmény befolyásolja a felhasználói élmény minden aspektusát, és csökkenti a felhasználók észlelését a termék kialakításáról, navigációjáról és hasznosságáról.
 6. A folyó bevétel kiesése: Ha egy API leáll, valószínűleg a bejelentkezések nem működnek, a pénztár és a bevásárlókocsik nem működnek, vagy a dolgok eléggé nehézkes lehetnek, hogy elpusztítsák a felhasználói bizalmat. Amikor a dolgok nem működnek, a felhasználók ugrálnak, és bevételt szereznek a versenyre.
 7. A jövőbeli bevételek szenvednek: Keményen dolgoztál annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálást kapjanak, és ha a termék nem működik jól, a felhasználók ugrálnak. A felhasználók azonban nem állnak meg itt. Ők beszélnek. Beszámolnak az emberekről személyesen és online tapasztalataikról a vélemények és a közösségi média segítségével. Az elégedetlen felhasználók nem térnek vissza, és sok jövőbeli bevételt vesznek fel a potenciális új ügyfelekkel.

Mint láthatja, a termékigényei kritikus fontosságúak az Ön és harmadik féltől származó API-k figyelésében. Remélhetőleg a harmadik szolgáltatók rendszeresen figyelik a rendszert, de talán nem. Lehet, hogy véletlenszerűen tesztelik a nap folyamán, vagy csak a tűzfal mögül tesztelhetnek.

Ezek a véletlenszerű tesztek felvehetnek néhány problémát, és a tűzfal mögött történő tesztelés nem fogja felhívni a figyelmet a másik oldalon lévő felhasználók problémáira. Robusztus megfigyelő rendszert kell használnia annak érdekében, hogy felálljon és működjön. Az Uptrends segíthet megvédeni befektetéseit azáltal, hogy automatizálja a folyamatot és teszteli a felhasználó helyét.

Melyek az Ön API-figyelési lehetőségei?

Az Uptrends az API megfigyelés két típusát kínálja, és annak kiderítése, hogy a két megfigyelési lehetőség közül melyik helyes az API védelme szempontjából, meg kell érteni, hogy az ügyfél hogyan használja az API-t. Tartsa kéznél az API dokumentációját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megszerezte az összes információt, amelyre szüksége van a helyes figyelési döntések meghozatalához. Határozza meg, hogy az API-nak több hívás szükséges-e egy tranzakció befejezéséhez, vagy csak egyetlen hívás hajtja végre a trükköt.

Egyhívásos API-k: Az egységes API-hívások ellenőrzéséhez és az API-k működési idejének nyomon követéséhez megbízható, mégis olcsó módszer egy HTTP (S) webszolgáltatás-figyelő használata. A webszolgáltatás-figyelő ellenőrzi az üzemidőt és érvényesíti az egyetlen API-választ, ellenőrizve a válaszkódokat, a tartalomellenőrzéseket, a válaszidőt és a válaszméretet (nagyszerű választás, ha SLA-garanciát nyújtunk az API-szolgáltatással). Egyszerű hitelesítést is végezhet. A webszolgáltatás-figyelők percenként egyszer futnak.

Többhívásos vagy többlépcsős API-k: Ha átirányításokat kell kezelnie, hitelesítenie kell a felhasználókat, vagy meg kell őriznie és újra kell használnia az információkat az egyik API-hívásból a másikba, akkor használja az Uptrends többlépcsős API-figyelő megoldását. A többlépcsős megoldás segítségével kihúzhatja az értékeket a válaszból későbbi felhasználás céljából, állításokat tehet, összehasonlító operátorokat használhat, véletlenszerű értékeket generálhat, előre definiált változókat használhat, hitelesítést használhat, és hozzáférhet az ügyféltanúsítványokhoz. Ellenőrizze a teljes folyamatot a többlépcsős API-megfigyeléssel, miközben minden API-hívás teljesítményét nyomon követi.

Kiválaszthatja, mely API-kat kell figyelni

Ha elkezdi gondolkodni az egyetlen felhasználói tranzakció kezeléséhez szükséges összes API-n, akkor ez túlnyomó lehet. Mely API-kat kell figyelni, és melyeket nem? A zavar érthető, de nem minden API-t és funkciót kell ellenőrizni.

A választás egyszerűsítése érdekében felállítottunk egy listát:

Figyelemmel kíséri a nyilvános (belső és külső) API-kat

Ha közzétesz API-kat, akkor meg kell vizsgálniuk azok elérhetőségét, teljesítményét és működését. Az Ön feladata gyorsan reagálni az API problémákra és fenntartani a magas rendelkezésre állást.

Figyelemmel kíséri a kritikus harmadik fél API-kat

Ha egy API létfontosságú az Ön API-jához, alkalmazásához, szolgáltatásához vagy webhelyéhez, akkor az API-t ugyanúgy figyelemmel kell kísérnie, mint ahogyan a sajátját tennéd. Legalább fontolja meg egy rendelkezésre álló monitor használatát, hogy tudja, mikor az API offline állapotba kerül.

Figyelemmel kíséri a nem kritikus harmadik fél API-kat

Egyes API-k továbbfejlesztett felhasználói élményt nyújtanak, például helymeghatározási szolgáltatások, típuskészletek, grafikák és hirdetések. Érdemes kiválasztani, hogy mely kategóriákat kívánja figyelni ebben a kategóriában. Például, ha a hirdetésbevétel egy API-tól függ, érdemes lehet webszolgáltatás-figyelőt elhelyezni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az API elérhető marad-e.

Az Uptrends többlépcsős API-figyelő megoldásának használata megkönnyíti a telepítést, még összetett API-interakciók esetén is

Időnként nem lehet biztosan tudni, hogy az API egyetlen válaszból működik; Az API-k néha bonyolulttá válnak, és egy csomó hívást kell végrehajtania egy vagy több API-ra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a teljes tranzakció működik-e. Ezért fejlődött ki az Uptrends Többlépcsős API figyelés.

A többlépcsős API-megfigyelés minden rugalmasságot nyújt Önnek, még a legbonyolultabb interakciók kezeléséhez is. Az Uptrendsnek van egy egyedi API-készítője, amely az interakcióit könnyen követhető lépésekké bontja. Az Uptrends rugalmasságot nyújt Önnek:

 • Az átirányítások rögzítése és kezelése.
 • Használjon alapvető, NTLM, emésztett és egyéni (beleértve az OAuth) hitelesítést.
 • Tárolja, hozzáférjen és használja az ügyféltanúsítványokat.
 • A tanúsítványokat és a bejelentkezési hitelesítő adatokat karbantartja, használja és biztonságosan tárolja az Uptrends-tárolóban.
 • Használjon változókat: előre definiálhat, értékeket rendelhet, véletlenszerű értékeket generálhat.
 • Használjon összehasonlításokat és állításokat (ellenőrizze a tartalmat, a válaszkódokat, a válaszidőket).
 • Figyelemmel kíséri az API-t 200 világméretű teszthely, vagy figyelje a belső API-kat a tűzfal mögött található privát ellenőrzőponttal.

Nem kell, hogy bonyolult legyen, és jól aludhat, tudva, hogy ha az Uptrends problémákat talál az Ön API-jával, akkor a fejlett riasztórendszere biztosan tudja, hogy tud róla..

Buktatók

 • Az API-k táplálják az internetet.
 • Az API üzemideje, teljesítménye és funkciója megegyezik a bevétel és a jó hírnév értékével.
 • Harmadik fél API-jai ugyanúgy árthatnak a márkájának, mint az API hibái.
 • Ez az Ön API-ja, és a felelőssége, hogy figyelemmel kíséri annak működési idejét, teljesítményét és működését.

Az Uptrends API figyelése segít javítani üzleti és harmadik fél API-k működési idejét, teljesítményét, elérhetőségét stb.? Próbálja ki az Uptrends API Monitoring ingyenes alkalmazást 30 napig. Nem is kell hitelkártya.

CÍMKÉK:

 • API

 • Monitoring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me