9 legjobb valós felhasználói megfigyelő eszköz a felhasználói élmény javításához

Ha képet szeretne kapni a RUM-ról (valódi felhasználói megfigyelés), képzelje el, hogy webhelye egy hangyafarm, a felhasználói pedig a hangyák. A RUM megtisztítja a gazdaság falait, lehetővé téve, hogy pontosan megnézze, honnan származnak a felhasználók, mit csinálnak, milyen problémáik vannak, és mennyi időt vesz igénybe a webhelyükkel való kapcsolattartás..


Röviden: a RUM képet ad arról, hogy milyen felhasználói élményt nyújt webhelye.

Ez egy valós felhasználói interakciókon alapuló tesztelési technika. A RUM figyeli a tényleges felhasználókat és rögzíti a teljesítményadatokat a kulcsfontosságú mutatók, például tranzakciós útvonalak, reagálhatóság és oldal betöltési ideje. A tesztelő eszközök valós időben elemezik a felhasználók tapasztalatait, figyelemmel kísérve a weboldalakkal vagy alkalmazásokkal való interakcióikat.

Miért fontos a RUM??

Nézzük meg újra a hangyafarmot: élvezi a hangyák figyelését, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy kényelmesebbé váljanak. A webhely látogatói számára is kényelmeseknek kell lenniük tartózkodásuk alatt. De a farmon található hangyákkal ellentétben könnyen elmenhetnek, ha nincs ideje. Ezért fontos, hogy tudd, hogy érzik magukat, annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig navigálják az Ön oldalain.

A RUM adatokat gyűjt az Ön webhelyével való tényleges felhasználókról, ellentétben a szintetikus megfigyelési technikákkal, amelyek automatizált eszközöket vagy robotokat használnak, és amelyek tervezett módon utánozzák a felhasználói cselekedeteket, és ezen tevékenységek alapján eredményt kapnak. Mindkét megközelítés eltérő képet ad a webhely viselkedéséről, így a felhasználói élményt befolyásoló kérdések jobb megértése érdekében az ideális eszközöknek és technikáknak a valós felhasználói és szintetikus megfigyelést kell kombinálniuk a teljes kép megjelenítéséhez..

Uptrends

Uptrends RUM, csak be kell másolnia és beillesztnie a kódrészletet a weboldalakra. Miután ezt megtette, az Uptrends szkript elkezdi adatgyűjtést a felhasználói élményekről. Ezek az adatok egy sor RUM műszerfalat táplálnak, amelyekhez azonnal hozzáférhet, és ellenőrizheti a fő mutatókat, például az oldalhasználatot, az országonkénti teljesítményt, a böngésző használatát és egyebeket.

Az Uptrends megfigyelő megoldás egyesíti a tényleges felhasználói adatokat a szoftverük által elvégzett szintetikus megfigyelési tesztek eredményeivel. Az Uptrends szintetikus monitorozása a világ 209 helyének egyikéből meghatározott időközönként kapcsolódik az Ön webhelyéhez, interakciókat hajt végre, és eredményadatokat gyűjt. Az összevont eredmények teljes képet nyújtanak webhelyének általános állapotáról és teljesítményéről.

Megnézheti webhelye teljesítményét a felhasználók szempontjából, és betekintést nyerhet e felhasználók profilozásához az internetes elemző eszközök, például a Google Analytics segítségével. Az adatok percek alatt láthatóvá válnak az irányítópulton, így a teljes képet az összes oldalnézetből történő adatgyűjtéssel láthatja.

Bumeráng

Végrehajtva JavaScript könyvtárként, Bumeráng A RUM az oldalbetöltési időket, a teljesítménymutatókat és a felhasználók böngészési tapasztalatainak általános jellemzőit méri. Az eszköz beállításához mindössze annyit kell tennie, hogy felveszi a könyvtárat az oldalaira, és meghívja az init módszert. Amint a könyvtár telepítve van, a RUM-adatok elkezdenek áramolni a szerverre további elemzés céljából.

A „megfigyelő hatás” elkerülése érdekében (a kísérlet eredményeit csak annak megfigyelésével befolyásolhatja) a Boomerang célja az, hogy futtassa anélkül, hogy az oldalak betöltési idejét hozzáadná. A szkriptek aszinkron módon betölthetők, így még ha a boomerang.js nem érhető el, a szkriptek nem késleltetik az oldal betöltése.

A Boomerang nyílt forráskódú, tehát nincs díj. Csak töltse le a GitHub tárházából, telepítse a részletes utasításokat követve, és kezdje meg figyelni a felhasználókat. Arra biztatjuk Önt, hogy járuljon hozzá Boomerang fejlődéséhez, bővítmények hozzáadásával és a különböző igényekhez történő hozzáigazításával. Kiterjedt beépülő modul-architektúrával rendelkezik, és képes együttműködni a hagyományos, a klasszikus és a modern webhelyekkel, beleértve az egyoldalas alkalmazásokat.

Catchpoint

Az ideális megfigyelési megoldás nem hagyhat figyelmen kívül semmilyen vak helyet.

Pontosan ez az Catchpoint A végfelhasználói megfigyelési megoldást ígéri. Ha heterogén környezeteket kever, mint például a felhő, a mobil és a tárgyak internete, akkor a hibapontok megsokszorozódni kezdenek. Eközben a végfelhasználók elvárják a gyors oldalbetöltési időket az elérhető eszközökön, és teljes áttekintést igényel a felhasználók szempontjából, hogy javítsák tapasztalataikat és a problémákat azonnal megoldhassák..

Ez több, mint az adatok gyűjtése és az irányítópulton történő megjelenítése. Riasztási rendszert állít fel, amely kontextusbeli figyelmeztetéseket küld, amikor a teljesítmény a várt szintről esik. A műszerfalak algoritmus-alapúak, vagyis azt mutatják, hogy megmutatják, hogy a problémák honnan származnak. Ezenkívül történelmi és nem összevont adatokat is mutatnak, így nem hagyja ki a lényeges részleteket.

Amikor módosít egy alkalmazást, ezek a változások nem mindig eredményeznek jobb válaszidőt vagy nagyobb megbízhatóságot. A Catchpoint megfigyelés segít modellezni és validálni a teljesítményt új kiadások a / b tesztelésekor, a valós felhasználók által meglátogatott oldalak kérési szintjének megtekintésekor.

Raygun

A felhasználók jobban értékelik az idejét, mint valaha: 40% -uk elhagyja a weboldalt, miután 3 másodpercig vár egy oldal betöltése. Tehát gyors tapasztalatot kell adnia számukra, felfedezni és megoldani a felmerülő teljesítmény-akadályokat. Hogy megcsináljam, Raygun gyakorlati adatokat kínál a valódi felhasználói munkamenetekből, lehetővé téve annak diagnosztizálását, hogy miért lehetnek rossz tapasztalatokkal.

Segíthet javítani a felhasználói élményt, növelni az eladások számát, és javíthatja a front-end teljesítményét.

A Raygun segítségével világosan láthatja, hogy ki használja az alkalmazást, és milyen konkrét problémákkal szembesülnek. Ez lehetővé teszi az egyes felhasználók munkamenetének megtekintését, a problémás területek azonosítását és azok lehetséges megoldásait. Az eszköz automatikusan felismeri a front-end teljesítménybeli problémákat, amelyek frusztráló betöltési időket okozhatnak. Ha visszavonja azokat az útvonalakat, amelyeket a felhasználók a webhelyen navigáltak, elemezheti, hol találtak hibákat, hol túl sok az oldal betöltése, vagy ahol egyszerűen elhagyták a munkamenetet..

Pingdom

Pingdom az egységes, holisztikus RUM platform gondoskodik a felhasználók tevékenységeinek figyelemmel kíséréséről, hogy kizárja a találgatásokat, és a tényleges látogató adatai alapján kezdjen döntéseket hozni. A Pingdom segítségével történő megfigyelés elindításához csak hozzá kell adnia egy kis JavaScript-kódrészletet az oldalaihoz, amely alig hoz létre apró teljesítményt.

Azonnal megfigyelheti, hogy a látogatói adatai hogyan korrelálnak a platformokkal, országokkal és böngészőkkel, függetlenül attól, hogy csak egy tucat vagy több, mint egymillió.

Megadhatja azt az URL-t, ahonnan a Pingdom adatgyűjtést szeretne, és a várható elégedettségi paramétereket. Az átfogó megjelenítési lehetőségek megértik, hogy a teljesítmény változása hogyan befolyásolhatja látogatói élményt. Ilyen módon képes lesz időben cselekedni, még mielőtt befolyásolná vállalkozását.

Függetlenül attól, hogy webhelyének egy vagy ezer oldala van – a Pingdom RUM segítségével elemezheti, hogy a látogatói hogyan élik meg mindegyiket. A RUM oldalcsoportosítási szolgáltatása összesített adatokat kínál, amelyek a hasonló oldalak teljesítménymutatóit mutatják.

Az árazási tervek körülbelül havonta körülbelül 42 USD-t tesznek ki a szokásos szolgáltatásokhoz, és a skála akár havonta 228 USD-t is elérhet professzionális funkciókészletnél. Ez a díj nemcsak a RUM-t tartalmazza, hanem a szerver megfigyelését, riasztását és tranzakciók megfigyelését is, többek között a jók között.

Rapidspike

A telepítéshez egy könnyű, testreszabott RUM szkript szükséges A Rapidspike RUM monitorozása. Ezt a szkriptet biztonságos kapcsolaton keresztül kell kiszolgálni, így nem kell aggódnia a sebezhetőségek létrehozása miatt. A telepítés után a RUM monitor elkezdi gyűjteni a forgalom mennyiségét és az oldal betöltési sebességét a látogatóktól, azonosítva a földrajzi helyet, a böngészőt és a használt eszközt.

A valós felhasználók élő adatainak rögzítésével valós időben azonosíthatja a teljesítményproblémákat, és optimalizálhatja webhelyének potenciálját, függetlenül a felhasználó helyétől vagy technológiájától..

A grafikonok és táblázatok együttesen elemezheti a létfontosságú forgalmi mutatókat, amelyek pontos teljesítményadatokat mutatnak. Ezek az ábrák a felhasználói letöltési időket ábrázolják hálózati, szerver- és böngésző-letöltési időkre osztva, tudatva ezzel, hogy hol kell megoldani a késéssel kapcsolatos problémákat és kiküszöbölni a szűk keresztmetszeteket. Az eredmények oldalanként specifikusak, hogy elősegítsék a webhely minden egyes oldalának alapos elemzését.

Rugalmas

Ha már rendelkezik a rendszer metrikájával az Elasticsearch alkalmazásban, kibővítheti az alkalmazás metrikákkal a Rugalmas nyílt forrású APM (alkalmazás teljesítményének figyelése) eszköz.

Az APM szélesebb körű, mint a RUM, mivel célja, hogy javítsa az alkalmazások elérhetőségét és csökkentse az állásidőket a szűk keresztmetszetek azonosításával. Az Elastic dedikált felhasználói felülete lehetővé teszi, hogy ezt a munkát könnyedén elvégezze, és a problémamegoldások kódszintű megoldására összpontosítson. Ennek eredményeként az alkalmazási teljesítmény és a felhasználói élmény javításán túl egy továbbfejlesztett és hatékonyabb forráskódot, valamint csökkentett fejlesztési-tesztelési-telepítési ciklust kap.

Az elosztott nyomkövetés segítségével az Elastic lehetővé teszi a tranzakciók összekapcsolását, hogy megértsék, hogyan működnek teljes mértékben a szolgáltatások. Ez lehetővé teszi a szervizhívások megjelenítését rajtuk keresztül, a késleltetési problémák észlelését és az optimalizálni kívánt összetevők azonosítását. Az Elastic APM eszközökkel összegyűjtött teljesítménymutatók az Elasticsearch felé kerülnek elküldésre, a Kibana előre konfigurált műszerfalakon keresztül történő megjelenítés céljából..

Az Elastic gépi tanulási funkciókkal proaktív módon érzékeli a rendellenes reakcióidőket. Az e-mailben vagy a Slack-on küldött riasztások naprakészen tartják a kód teljesítményét, anélkül, hogy az irányítópultokra kellene bámulnia. Az Elastic APM használatának megkezdéséhez regisztrálnia kell az Elastic Cloud-ban és beállítania kell az APM-kiszolgálót néhány egyszerű lépés után. Az árazási tervek lehetővé teszik, hogy csak fizetjen a szükséges erőforrásokért, és a kívánt módon telepítse őket.

SpeedCurve

SpeedCurve sok összehasonlítási dimenziót ad hozzá a felhasználóiról gyűjtött adatokhoz. Például lehetővé teszi, hogy megnézze, melyik versenytársa gyorsabb, mint te, amikor tartalmat szolgáltat, és összehasonlítja a szintetikus adatokat a RUM-tal, hogy a teljes képet megmutatja. A webes teljesítmény és a felhasználói élmény összekapcsolásával az elkötelezettségi diagramok megértik az oldal lelassulásának a webhely visszapattanási arányára gyakorolt ​​hatását..

Az eszközt könnyű beállítani, és nagyszerű vizualizációkat generál, mint például egymás melletti videók és filmszalagok, amelyekkel bizonyíthatja, hogy rámutat a csapattársakra. Nyomon követheti a kívánt mutatókat, beleértve a konverziós arányokat és a kosár méretét, valamint az A / B teszt eredményeit. Az oldal betöltési idejének részletes megtekintéséhez a SpeedCurve lehetővé teszi az egyes oldalelemek megjelenítési sebességének mérését, és pontosan tudja, mikor jelenik meg a legfontosabb tartalom.

A Google Lighthouse-val és a PageSpeed ​​Insights-szal együttműködve a SpeedCurve azon teljesítményszabályok listáját kínálja, amelyeket kiválaszthat, hogy javítsa felhasználói élményét. Használhatja a SpeedCurve Deploy API-t a folyamatos integrációs folyamat részeként, és automatikusan nyomon tudja követni a kódváltások hatását az egymást követő telepítések között.

Sematext

Sematext A RUM-adatok teljes erőforrás-vízesés-nézetet nyújtanak, meghatározva azokat az eszközöket, amelyek lassítják az oldalakat. Az egyes oldalbetöltési eseményeknél láthatja az eltöltött időt, megkülönböztetve, hogy a hátoldalon mennyit költött és az első oldalán.

Az összes erőforrás profilozott, beleértve a képeket, betűkészleteket, JavaScript fájlokat és stíluslapokat. Kiválaszthatja az URL, a böngésző típusa, a földrajzi helyzet, az operációs rendszer és egyebek alapján.

Az egyoldalas alkalmazásokat a Sematext RUM támogatja, függetlenül a használt kerettől: React, Ember.js, Angular, Vue.js stb. Az összes elindított HTTP kéréshez és erőforráshoz a webalkalmazás figyelése, a teljesítményszűkítések azonosítása a legmagasabb felhasználó biztosítása érdekében megelégedettség.

A Sematext figyeli az Apdex Score-t, a standard indexet, amely méri az alkalmazás teljesítményét és a felhasználói elégedettséget. Az oldalbetöltési válaszok, a HTTP-kérelmek és az egyes oldali tranzakciók küszöbértékeinek meghatározásával elemezheti alkalmazásának vagy webhelyének Apdex-pontszámát, hogy felfedezze, mi befolyásolhatja azt. A legalacsonyabb vagy a legmagasabb megelégedettségi ponttal rendelkező oldalakat szétválogathatja, hogy megnézze, miért teljesítenek olyan jót vagy rosszat.

Ingyenesen kezdheti meg. Ha nagyobb mennyiséget szeretne megfigyelni, és hozzáférést szeretne elérni olyan prémium szolgáltatásokhoz, mint például az e-mailek figyelmeztetései, rendellenességek észlelése, korlátlan mennyiségű elmentett lekérdezés stb., Akkor a Standard vagy a Pro terveket kell választania, amelyek havi 19, illetve 89 dollárba kerülnek..

Következtetés

A hangyabormány és a hangyafarm közötti különbség az, hogy nem láthatod, mi történik a hangyabolyban; csak azt láthatja, hogy a hangyák jönnek és lépnek ki. Ne hagyja, hogy webhelye legyen hangyabolygás. A RUM megfigyelés hozzáadásával alakítsa át egy hangyafarmtá; a kristálytiszta falakkal egyenértékű, amelyek teljes képet adnak a belső eseményekről. És használja ezt a betekintést, hogy hangyáinak – sajnálom, felhasználóinak – kellemes és gazdag élményt nyújtson.

CÍMKÉK:

  • Monitoring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map