A 4 legjobb CDN a Blogger számára

Az optimalizálás az egyik alapvető gyakorlat a webhelytulajdonosok és a blogírók számára.


A megfelelő optimalizálás nélkül tartalma soha nem fogja elérni a célközönséget, ami alacsony konverziós arányokat és sikert eredményez. Az optimalizálás egyik feladata a sebesség, és a késleltetett oldali válaszok csökkent konverziót eredményeznek.

Webhelytulajdonosként láthatta, hogy más bloggerek itt-ott használják a CDN kifejezést. Ha azon kíváncsi vagy, hogy mi a CDN, és miért tartják a bloggerek hasznosnak, akkor a megfelelő helyen vagy. Ismerkedjünk meg a CDN-vel és miért kellene ezt használni.

A CDN megértése

Amikor egy személy meglátogatja az Ön blogját, a webhely host szerverére irányítja, amely valahol a világon található. Ezt a kiszolgálót mindenki elérhető, aki jelenleg az Ön webhelyén van. Ez a magas forgalom gyakran a szerver túlterheltségéhez vezet, ami lassú weboldal-válaszokat eredményez.

A felhasználókat nem lenyűgözte a lassan reagáló webhelyek. Ez türelmetlenné és frusztrálttá válhat, végül elhagyja a webhelyet egy jobb és gyorsabb működésű kereséshez. Ez csökkentett konverziós arányt jelent az Ön vállalkozása számára. A legrosszabb esetekben a gazdaszerver összeomolhat, ami elõsegíti a blog elérését.

A CDN kiváló megoldás ezeknek a problémáknak a megelőzésére, mivel az egész világon elterjedt szerverek hálózata. A CDN, amely a Tartalomszolgáltatási Hálózat, egy olyan eszköz, amely webhely-tartalmat szolgáltat a felhasználók számára földrajzi elhelyezkedésük alapján.

Cloudflare jó illusztrációja.

Amikor egy webhely végrehajtja a CDN-t, a webhely statikus (és némi dinamikus) tartalma gyorsítótárba kerül és mentésre kerül ezen a szerveren a világ minden tájáról. A statikus tartalom bármilyen lehet, például javascript, CSS, képek, videók, betűtípusok stb.

A megvalósítás után, amikor egy személy meglátogatja a helyet, a CDN átirányítja őket a földrajzi helyzetükhöz legközelebbi szerverre.

Például, ha az Ön webhelyének fő szervere Kaliforniában található, és a Fokvárosból származó felhasználó megpróbálja elérni azt, a CDN automatikusan átirányítja őket a legközelebbi szerverre, amely Fokvárosban található. Minél közelebb van a felhasználó a gazdaszerverhez, annál inkább befolyásolja webhelye betöltési idejét.

A szétszórt tartalom kiszolgálóival szerte a világon lehetővé teszi az oldalak gyorsabb betöltését anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolna a gazdaszerverre. Minél közelebb van a felhasználó a CDN-hez, annál gyorsabban reagál számukra a webhelyre adott válasz.

A CDN az elmúlt néhány évben népszerűvé vált.

A felhasználói élmény óriási szerepet játszik egy weboldal sikerében, ezért jó ötlet, ha befektet egy CDN-be..

Miért van szüksége webhelyére CDN??

Mint már említettük, a CDN jelentősen befolyásolhatja egy weboldal sikerét. Ennek hiányában fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti a potenciális ügyfeleket. Itt van néhány előnye.

Töltse be gyorsan a webhelyet: A CDN végrehajtása után a weboldalak másodpercek alatt megnyílnak. Ez vonatkozik a nagy weboldalakra is, amelyek sok videotartalommal is rendelkeznek.

Összeomlás elleni védelem: A CDN lehetővé teszi a tartalom telepítését a szerverre az egész világon. Ez enyhíti a fő gazdaszerver nyomását, csökkentve annak elfojtásának vagy összeomlásának kockázatát.

Továbbfejlesztett SEO: A Google szerint a gyorsan reagáló webhelyek gyakran jobb rangsorolást kapnak a keresőmotorokban. A CDN segít a webhelyek optimalizálásában, előnyt biztosítva a blogodnak a többiekkel szemben.

Jobb felhasználói élmény: A CDN-k használata csökkentheti webhelyének visszafordulási arányát, ami jó dolog, ha a felhasználói élmény javítására törekszik. A CDN-t használó webhelytulajdonos arról is beszámolt, hogy megnőtt a forgalom, valamint az egyes felhasználók oldalmegtekintései. Ez arra a következtetésre jut, hogy a gyors webhelyek kielégítőbb felhasználói élményt eredményeznek.

Használatra kész CDN az Ön webhelyén vagy blogján?

CDN77

CDN77 a piac nagy nevei között élenjárónak tekintették. A CDN77 szerverek stratégiailag több mint 30 adatközpontban helyezkednek el szerte a világon.

Ez villámgyors tartalomfeldolgozást és -átadást biztosít, és számos olyan szolgáltatással rendelkezik, amely mind a kis, mind a nagy webhelyek számára megfelelő.

HTTP / 2, TLS 1.3, Gzip / Brotli tömörítés, DDoS / származásvédelem, CMS-integráció és még sok más.

CloudFlare

A népszerű CDN kis és hatalmas webhelyek számára, ingyenes és fizetős verziókban is elérhető. CloudFlare könnyen integrálható egy felhasználóbarát felületen keresztül.

A nagy dolog az árazás. Havi átalánydíjat fizet, és nem kell aggódnia a sávszélesség miatt. Hálózatuk több mint 180 adatközpontban elérhető, így el lehet képzelni, hogy bárhonnan a felhasználók gyorsabban kapják meg a tartalmat. Száz teljesítmény- és biztonsági funkciót kínál a Cloudflare, és határozottan javaslom, hogy kipróbálják a platformot.

Sucuri

A Sucuri all-in-one megoldást kínál – teljesítményt, védelmet, válaszokat, biztonsági mentést és figyelést.

A Sucuri WAF be van építve a CDN-be, tehát a tartalomszállítás gyorsabb, ugyanakkor a webhely biztonságban van az online fenyegetésekkel és sebezhetőségekkel szemben. Ha kíváncsi, hogy a SUCURI milyen gyors, akkor nézd meg a teszt eredményeit.

KeyCDN

Kezdje el néhány perc alatt KeyCDN.

A KeyCDN gyors, méretezhető és megbízható. Az összes olyan legújabb technológiát kínálják, mint a HTTP / 2, a tömörítés, a DDoS-tól való védelem és a rossz botok, az élő streaming megoldások stb..

Ha WordPress-t használ, akkor kipróbálhatja a Kinsta-t is, amely ingyenes CDN-t kapott a KeyCDN segítségével.

Következtetés

Sok más CDN is létezik a piacon, de a fentiek szerint világszerte nagyszámú webhely megbízható és megbízható. Nem fog hibásan választani a fenti megoldások egyikét.

CÍMKÉK:

  • CloudFlare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map