Hogyan végezzünk terhelésvizsgálatot valós böngészőkkel az árvíz elem használatával?

Tehát a terhelés tesztelésére gondol.


Lehet, hogy csalódott a jelenleg alkalmazott megoldásokkal, és úgy találja, hogy túl nehéz a tesztek írása és karbantartása. Vagy először gondolkodik a terhelési tesztelésről. Akárhogy is, ez egy nagyszerű első lépés, ha egyáltalán gondolkodunk a terhelés tesztelésén – sok vállalat nem végez és szenved a következményeken.

Megalapozott kapcsolat van az alkalmazás teljesítménye és az alapvető üzleti mutatók, például a bevétel, az ügyfelek regisztrációja vagy az általánosabb ügyfél-elégedettség között. Minden olyan vállalkozásnak, amely üzleti tevékenységet folytat az interneten, gondoskodnia kell arról, hogy a teljesítmény ne befolyásolja negatívan ezeket a kulcsfontosságú intézkedéseket. Még akkor is, ha ezek az intézkedések javulnak, előfordulhat, hogy az alkalmazás jobban futhat kevesebb erőforrás felhasználására, ezzel megtakarítva az Ön és a felhasználó pénzét.

Akár vadonatúj vagy a tesztelés terén, vagy tapasztalattal rendelkezik a területen, valószínűleg tisztában van a rendelkezésre álló eszközök és megközelítések szédítő félelmével. Ma szeretnék mondani neked az új kedvenc terhelésellenőrző eszközemről – Árvíz elem.

Számos népszerű eszköz működik a protokoll szintjén – hálózati kérések kiadásával próbálják megközelíteni a felhasználók viselkedését az alkalmazásodban. A mai világhálón azonban a webes alkalmazások egyre kifinomultabbá válnak, és a böngészők funkcióinak sokkal többet használnak, mint valaha.

Még az olyan látszólag egyszerű alkalmazások, mint például egy online üzlet, sok böngészőt használnak, hogy az elemek kiválasztása, az online rendelés és az online fizetés élménye a lehető legszélesebb legyen..

Tehát a web modern korszakában a protokollszintű felhasználói tesztelés csak annyit adhat nekünk alkalmazásunk teljesítményéről. Ezzel szemben az új eszközök, például a Flood Element tesztelik a felhasználói viselkedés szimulációját valós webböngészők segítségével. Ezt a megközelítést böngészőszintű felhasználóknak (BLU) hívjuk..

A Flood Elementben a szimulált felhasználói viselkedés egyszerű, természetes műveletekkel határozható meg, például hivatkozásokra és gombokra kattintással, webes űrlapok kitöltésével és így tovább. Miután meghatározta a viselkedést, pillanat alatt hatalmas léptékű futni kell a flood.io-n – és hatalmas léptékben több ezer felhasználóra gondolok, és a világ minden tájáról!

A Flood Element terheléstesztje segítségével holisztikus, intuitív képet kaphat az alkalmazás teljesítményéről, amellyel a felhasználó tapasztalja. Tekintettel arra, hogy a felhasználóként való gondolkodás az, amit természetesen mindannyian teszünk, ha magunk vagyunk, akkor lényegesen kényelmesebb is az Element BLU teszt elindítása, mint a hagyományos PLU eszközökkel.

A BLU-k segítségével realisztikus képet kap az alkalmazás teljes teljesítményéről, felülről lefelé. A PLU-k csak igazán tesztelik a vízvezeték alatt lévőket – a hálózati és a szerver infrastruktúráját.

A holisztikus nézet

A Flood Element segítségével a teljes alkalmazás teljesítményének mérése a felhasználók szemszögéből kiváló módszer az alkalmazás teljesítményének holisztikus képének kidolgozására, és ezzel védekezésre a megmagyarázhatatlan változásokkal szemben – legyen az ideiglenes rendellenességek vagy esetleg a kód regressziója.

Az Flood Element BLU tesztek a felhasználói élményhez sokkal közelebbről szemléltetik a teljesítményt. Figyelembe veszik egy teljesítmény egy olyan részét, amelyet a felhasználó megtapasztal: a hálózati teljesítményt, hanem az oldali szkriptek teljesítményét, valamint a harmadik fél által készített szkripteket, például az elemzést vagy a hirdetési kiegészítőket (valójában a tesztjeink annyira reálisak, hogy Ön lépéseket kell tennie, hogy ne hozzon létre hamis adatokat a Google Analytics szolgáltatásban.)

Ha egy BLU betöltési teszt futtatása az Element segítségével időben holisztikus képet nyújt az alkalmazás teljesítményéről, akkor a tesztek futtatása rendszeresen lehetővé teszi az Ön intuíciójának felépítését, hogy az alkalmazás gyorsabban vagy lassabban halad – talán hirtelen, mint a regisztrációs widget esetén.

Teszt írása

Most lássuk, milyen könnyű elkezdeni a Flood Element használatát.

Az elemszkriptek be vannak írva Gépelt vagy modern JavaScript. A legjobb élmény érdekében javasoljuk a VS Code segítségével szerkesztett figyelemre méltó kombináció használatát, mivel ez sok hasznos segítséget nyújt a tesztek fejlesztésében..

Az Element az itt található kezdési utasítások segítségével telepíthető: https://element.flood.io/

A telepítés után szerkessze és ellenőrizze a szkriptet helyben, és ha készen áll arra, hogy feltöltse azt a flood.io oldalra, hogy teljes körű terhelési tesztet hajtson végre, próbálkozva itt: https://flood.io/load-performance-testing-tool/free-load-testing-trial/

A fenti regisztrációs forgatókönyv alapvető BLU-tesztje nézhet ki

Ha ismeri a protokoll szintű tesztelést, akkor tudja, hogy minden időzítés a kérés-válasz tranzakciók köré van rendezve. A böngésző szintű tesztelés megtanulásakor van néhány további finomság, amelyeket figyelembe kell venni a tesztek finomításakor. Különösen nincsenek valós beépített időzítési csoportok, tehát be kell mutatnunk a saját testünket a szerkezetbe.

Az időzítések csoportosítása során a legegyszerűbb megközelítés az, hogy megvárják a szükséges elemek megjelenését az oldalon – akárcsak a felhasználó.

A fenti forgatókönyv szerint érdekli a regisztráció felhasználói élményének ütemezése, de nem annyira az oldal betöltése. Tehát az első lépésben meglátogatjuk az URL-t, és várjuk meg, amíg az oldal elér egy ismert állapotot – amíg meg nem jelenik a cím.

Ezután cselekszünk, és érdekli a szemmel tartás, nevezetesen a regisztráció kitöltése és benyújtása.

Ideje elmenteni a szkriptet helyben, így feltölthetjük a szkriptet az Floodba, és több száz, vagy akár több ezer egyidejű felhasználóval futtathatjuk azt..

 • Hozzon létre egy projektet

 • Kattintson az új projekt „árvíz létrehozása” opciójára

 • Hozza létre a tesztet az Árvíz elem opcióval

 • Nevezze meg a tesztet

 • Töltse fel a létrehozott .ts szkriptet:

 • Állítsa be a böngészők (felhasználók) számát, valamint a régiók számát, hogy megkapja a teljes felhasználói számot (a böngészők száma # a régiók számát). Ne felejtse el beállítani a teszt időtartamát:

 • Indítsa el a tesztet, és várja meg, amíg az eredmények megjelennek:

 • Amint az eredmények megjelennek, tekintse meg a grafikonot, és ugorjon az esetlegesen kiemelt problémás területekre:

Következtetés

Tehát most már tudja, miért (és hogyan) hogyan kell tesztelni a böngészőszintű felhasználókkal a Flood Element használatával. Ennek az új megközelítésnek a kiküszöbölésével sok fájdalmat kiküszöböltünk a terhelési tesztek létrehozása során, és az eredményeket ugyanakkor realisztikusabbá tettük.

Ijesztőnek tűnhet, ha több ezer felhasználóval tesztelünk, de könnyű minden egyes darabot egyszerre megtenni:

 1. Töltse le az elemet
 2. Írjon helyben egy egyszerű tesztet, amely tartalmazza a kulcsfontosságú forgatókönyvet (azaz a pénztár)
 3. Futtassa a tesztet helyileg az „elem futtatásával”, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a teszt teljesen fut-e
 4. Töltse fel a tesztet az Árvízbe, és futtassa a maximális terhelés 5-10% -át (azaz ha a maximális terhelés 5000 felhasználó, kezdje a 250-500 felhasználót)
 5. Értékelje az eredményeket, és szükség szerint finomítsa a szkriptet és az alkalmazást
 6. Töltse fel a tesztet az Árvízbe, és futtassa a maximális terhelés 50–100% -át (azaz ha a maximális terhelés 5000 felhasználó, akkor futtasson 2500–5 000 felhasználót)
 7. Növelje a tesztelési lefedettséget, hogy fedezze a szükséges további forgatókönyveket, mindaddig, amíg el nem éri a kívánt tesztelési lefedettséget.

A tesztforgatókönyv bonyolultságától függően előfordulhat, hogy egy nap alatt több ezer felhasználóval tud felállni és futtatni. Tehát ne pazaroljon időt – térjen tovább https://element.flood.io hogy ma elkezdhessem a Flood Element kísérletezését!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map