11 Félelmetes felhasználói folyamat eszköz az UX Designhoz

Képzelje el, hogyan szeretné a felhasználók használni az Ön termékét.


# Mi a felhasználói folyamat??

A felhasználói folyamatot azok a lépések határozzák meg, amelyeket a felhasználó a termékkel való interakció során hajt végre; ez a termék bármilyen lehet, kezdve az Ön webhelyén vagy alkalmazásán keresztül a nyújtott szolgáltatásokig vagy az Ön által eladott termékekig.

Fontolja meg, hogy tojást vásárol egy szupermarketben, mi lesz a te lépése? A bejárati ajtón keresztül lép be, majd a tejterület felé halad. Miután megszerezte a tojást, elmegy a számlázóhoz. Fizetni fog a termékért, majd kijáraton keresztül a kijáraton. Ez volt a folyamat, miközben megvásárolta a kívánt terméket.

Hasonlóképpen, ha a felhasználó egy meghatározott útvonalat követ egy meghatározott célcsoport eléréséhez vagy egy feladat végrehajtásához, akkor ez az út a felhasználói folyamatává válik.

# Mi a felhasználói folyamat eszköz?

Mostanáig a felhasználói áramlás, amelyről beszéltünk, teljesen elméleti. De ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük a felhasználó és az Ön termékével való interakciót, vizuálisan ábrázolnia kell az összes lehetséges felhasználói folyamatot. Itt jönnek be a felhasználói folyamat eszközei. A felhasználói folyamat eszközök azok az eszközök, amelyek vizuális ábrázolást nyújtanak a felhasználói folyamatról. Ezek az eszközök megfelelő sematikus módon ábrázolják a felhasználói folyamatot.

# Miért elengedhetetlen a felhasználói folyamat eszköz használata??

Gondolhat arra, hogy miért nagyon fontos a felhasználói folyamatszerszámok használata.

Tegyen fel egy kérdést, miért hozza létre termékeit (weboldal, alkalmazás)?

Hogy fantasztikus élményt nyújtson felhasználóinak, igaz? Ehhez elképzelést kell készítenie az összes lehetséges interakcióról, amelyek a felhasználónak a termékével való kapcsolatai lehetnek. Az összes lehetséges interakció vázlatos elképzelését a felhasználói folyamat eszközök biztosítják. Miután elképzelést kapott a felhasználói folyamatról, tovább javíthatja a felhasználói élményt.

Wireflow

Wireflow nemcsak online elérhető, hanem nyílt forrású eszköz. Segít a felhasználói folyamat prototípusainak elkészítésében. A legjobb az, hogy nincs szükség Photoshop készségekre a felhasználói folyamatábrák létrehozásához a Wireflow segítségével. Ezenkívül lehetőséget nyújt arra, hogy több mint 100 testreszabott beépített grafikát használjon.

A Wireflow hisz a valós idejű együttműködésben. Ez azt jelenti, hogy barátaival, kollégáival vagy csoporttagjaival együtt dolgozhat egy tervezésen. Tehát, duplázza meg az erőfeszítést; megduplázza a gyümölcsöt!

A huzaláramlás során megtervezheti a projekt helyiségeit; ezekbe a virtuális helyiségekbe bárkit felvehet, amellyel kívánságát beállíthatja, és a projekthelyiség magánéletét is beállíthatja.

Röviden: ez egy nagyon könnyen használható eszköz, amely rengeteg egyszerű, de alapvető funkcióval rendelkezik. Ennek az eszköznek a fejlesztői célja, hogy leegyszerűsítsék a felhasználói folyamat kialakítását.

Timblee

Timblee segít a felhasználói folyamatábrák kidolgozásában a termékfejlesztés nagyon korai szakaszában. Figyelembe véve, hogy a mobiltelefonok mi életünk jelentősebb részévé váltak, a Timblee az interneten, valamint a mobiltelefonokon is megfelelõen müködik. A Timblee célja, hogy a felhasználói élmény tervezésének korai szakaszában kiküszöbölje az összetett eszközök szükségességét.

Ez nem teljesen ingyenes, de lehetőséget ad az első 14 nap ingyenes kipróbálására, így eldöntheti, megéri-e a pénzt. Csodálatos, igaz?

Számos olyan funkciót tartalmaz, amelyen keresztül webhelytérképeket és folyamatábrákat készíthet. Kiváló az indulók számára, mivel csepegtet és húzza a vászont, amelyet viszonylag könnyű kezelni. Kiemelkedő tulajdonsága az, hogy megoszthatja terveit másokkal, és megnézheti munkáit, és visszajelzést adhat akkor is, ha nincs fiókja a Timblee-ben..

Microsoft Visio

A név azt jelzi, hogy része a Microsoft családnak. Microsoft Visio egy széles spektrumú vektorgrafikus alkalmazás. Tehát ez azt jelenti, hogy a Visio-n sok más dolgot megtehet a folyamatábrák készítésével együtt. Egy dolognak nyilvánvalóvá kell válnia, amely csak a Microsoft felhasználók számára elérhető.

Sok sablonnal rendelkezik, amelyek közül kiválaszthatja a kívántt. Professzionális kiadásában a sablonok és az elrendezések száma még nagyobb. Az adatforrásokat a diagramokkal is összekapcsolhatja. A Microsoft Visio érdekes aspektusa, hogy felülete hasonló az MS Office-hoz. Legtöbben gyermekkorunk óta használunk MS irodát, így a Visio megszerzése nem lenne nehéz feladat.

A Microsoft összes többi termékéhez hasonlóan a Visio sem ingyenes. Lehetőség van egy 30 napos ingyenes próbaverzióra.

Draw.io

Draw.io egy web-alapú online alkalmazás folyamatábrák készítéséhez. Az összes általános tulajdonsága ingyenes, bár ha néhány csúcskategóriás integrációt szeretne használni, akkor fizetnie kell érte. Lehetővé teszi a diagramok mentését a Google Drive-ra, a Dropbox-ra vagy a számítógépére. Ez az egyik leggyakrabban használt böngésző alapú rajzkészítő alkalmazás. Különböző fájlformátumokat, például Lucidchart, Gliffy stb. Importálhat a Draw.io fájlba.

Számos sablont kínál. Nagy kiterjedésű könyvtára van, ahonnan kiválaszthatja a kívánt könyvtárat. A Draw.io szolgáltatás elindításához nincs regisztráció. Ezen felül letöltheti az asztali alkalmazást, és offline módon is szabadon működhet. Szinte minden böngészővel kompatibilis, és mobil eszközökön is jól működik.

Intelligens rajzolás

SMARTDRAW egy folyamatábra eszköz, amely online elérhető és Windowsra is letölthető. A Smartdraw fejlesztői szerint még könnyebb, mint a Visio. Tehát azt állítják, hogy ez egy olcsóbb, de kompatibilis alternatíva a Visio-hoz. A diagramokat a Visio-hoz hasonló formátumban is importálhatja és exportálhatja. Mac számítógépen is futtatható. Több mint 70 különböző sablont kínál különféle diagramtípusokhoz.

A Smartdraw nem teljesen ingyenes, de összehasonlítva a többi, meglehetősen megfizethető.

A könnyű használaton kívüli egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy automatikus formázást kínál. Ez automatikusan formázza a diagramot az esetleges hibák és hibák elhárításához. Könnyedén integrálhatja a Google alkalmazásokat és az MS Office eszközöket.

OmniGraffle

OmniGraffle elérhető Mac és iOS rendszereken is. Ez viszonylag könnyen használható alkalmazás. Csakúgy, mint más Mac alkalmazások, ez egy kicsit drága is. A standard verzió mellett professzionális verzióval is rendelkezik. Számos alapvető eszközt kínál, mint például toll, vonal, alak és szöveges eszközök. Míg az általa biztosított szolgáltatások listája meglehetősen hosszú. A szakember örömmel használja ezeket a csúcskategóriás szolgáltatásokat.

A kiemelkedő tulajdonság az, hogy tervezési rétegeket kínál. A tervezési rétegek segítségével a felhasználó megjelenítheti terveit.

Cacoo

Cacoo egy népszerű eszköz. Készíthet folyamatábrákat más típusú diagramokkal együtt a Cacoo-n. A Cacoo fejlesztői hisznek a csapatmunkában. A Cacoo lehetővé teszi & a csapattársakkal, hogy egyidejűleg dolgozzanak és szerkeszthessenek egy diagramot. Ezenkívül lehetőséget ad arra, hogy észrevételeket tegyen a csapattársa munkájáról; mindez a vászonján.

A Cacoonak kétféle működési módja van tőled. Vagy elindíthatja a nullát az ötleteivel, vagy választhat a már elérhető 100 sablonok közül.

14 napos ingyenes próbaverziót kínál, és miután a próba befejeződött, fizetnie kell a szolgáltatásaiért. A vászon Cacoo-ban nagyon könnyű megszervezni. A csapatot vele együtt kezelheti.

Justinmind

Justinmind prototípuskészítő eszköz. Kompatibilis mindkettővel; webes és mobiltelefonok. Számos mobilmozdulatot és internetes interakciót kínál, hogy a tervezés egyszerű és szórakoztató legyen az Ön számára. Számos átmenettel és animációval is rendelkezik, amelyek a tervezést még interaktívabbá teszik.

Készíthet dinamikus adatlistákat. Támogatja a felhasználói tesztelést is az adatok segítségével. Azonnal megtekintheti a tervek előnézetét ezen az eszközön. Ez az előnézet segít eltávolítani a nem szükséges funkciókat. Ezáltal időt és erőfeszítéseket takaríthat meg. A linket összekapcsolhatja és exportálhatja a HTML-be egyetlen linkben. Végül felkérheti ügyfeleit és csapattagjait, hogy tekintsék meg a terveket, hogy elkerülhető legyen a későbbi szakaszokban felmerülő félreértések.

Mockplus

Mockplus egy másik ingyenes prototípuskészítő eszköz. Nagyon egyszerűen használható eszköz, egyszerű felülettel. Használhatja a Mockplus szoftvert iOS-on, Android-on és interneten. Több mint 200 kész összetevővel és sablonnal rendelkezik, amelyek közül választhat. Körülbelül 3000 vektoros ikonok kínál. Mindez lehetővé teszi, hogy még gyorsabban dolgozzon.

De ne gondold, hogy csak azért, mert nagy beépített ikonokkal rendelkezik, nem tudja testreszabni az ikonokat az Ön kívánsága szerint. Készíthet egy testreszabott könyvtárat választott ikonokkal és interakciókkal. Kínálja a klasszikus drag and drop megközelítést az egyszerű tervezéshez. Támogatja az azonnali előnézetet, és lehetővé teszi a tervek HTML-hez történő kapcsolását.

Flowmapp

Flowmapp egy online eszköz folyamatábrák és vizuális webhelytérképek készítéséhez. Van egy interaktív táblája. A valós idejű együttműködés előmozdítása érdekében megoszthatja a táblát csapattársaival és ügyfeleivel. Ezen felül átadhatja projektjeit másoknak is, miután elvégezték a részüket. Professzionális módon megtervezheti terveit a Flowmappon. Akkor a Flowmapp praktikus eszközeivel a tervezést valósággá változtathatja.

Támogatja a helikopter nézetet. Ebben a nézetben felülről lefelé tekintheti meg projektjeit, hogy új megközelítést kapjon a terveihez.

14 napos ingyenes próbaverziót kínál a felhasználók számára.

Lucidchart

Ez eszköz egy munkaterületet biztosít. Ez három különféle folyamat jellemzőit ötvözi, azaz a rajzot, az adatok megjelenítését és az együttműködést. Elősegíti a hálózatépítést, hogy valós időben együttműködhessen a projektjein. Ez lehetővé teszi a tervezést & ötletbörze, majd a tervezés.

A Lucidchart csak olyan böngészőkön fut, amelyek támogatják a HTML5-et. Ez a szolgáltatás azt sugallja, hogy nem igényel frissítést harmadik féltől.

Ingyenes verzióval rendelkezik, ahol hozzáférhet a Lucidchart összes alapvető szolgáltatásához. Míg a fizetett verzió rendelkezik a legfontosabb tulajdonságokkal.

Következtetés

Képzelje el, hogy esszét fog írni. A gondolataiban vázlatod van az esszé számára, de nincs író toll és papír ahhoz, hogy leírja. Az esszé írása nélkül nem tudja újraolvasni és kijavítani a hibákat. Mutassa be a tanárnak anélkül, hogy lektorálná?

Ugyanez vonatkozik a helyzetre, amikor a felhasználói folyamatok mindegyikét felrajzolják a fejedben, de nincs eszközük az áramlás megjelenítéséhez és megtervezéséhez. A felhasználói folyamat megjelenítésének nélkül nem javíthat a felhasználói élmény (UX) javításán..

Tehát sorolja fel azokat a követelményeket, amelyek a felhasználói folyamat megtervezéséhez szükségesek. Ne feledje, hogy minden eszköznek valami más van a kínálatában. Ezután válasszon egy felhasználói folyamat eszközt az Ön igényei szerint.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map