8 Tervezési tippek az e-kereskedelem webhelyeihez

A webdizájn alapvető szerepet játszik a sikeres e-kereskedelmi webhely létrehozásában. A világ legjobb termékét könnyen figyelmen kívül lehet hagyni, ha a formatervezés nem a bemutató biztonsági másolatát készíti.


A webdizájn és tippek szempontjából a legjobb rész az, hogy sok dizájn-tanácsadás adatokon és esettanulmányokon alapul. Bár mindig van hely a kreativitásra és az inspiráló kifejezésre, az adatközpontú tanácsok kézzelfogható eredményeket garantálnak.

A cél az, hogy többet értékesítsen arról, amit márkája kínál. Akár ravaszul is tervezési elemek vagy félkövér nyilatkozatok, amelyek miatt az ügyfelek kíváncsi lesznek többet megismerni.

Nagyszerű webdesign inspirálja a felhasználót a cselekvéshez, ugyanakkor hozzájárul a felhasználók bizalmának erősítéséhez a márkájuk iránt. A művelet az, ami ösztönzi az értékesítést, és a formatervezés célja, hogy ösztönözze a felhasználókat olyan tevékenységek végrehajtására, mint például vásárlás vagy elérés.

Ez a cikk azoknak szól, akik el akarják csiszolni e-kereskedelmi webhelyüket. Nem számít, ha a WordPress, Wix szoftvert használja, BigCommerce, vagy egy egyedi e-kereskedelmi platformot. Az alább ismertetett tanulságokat és tippeket általánosan alkalmazzák, mint modern tervezési alapelveket.

Elmondani egy történetet

egy történetet mesél el a webdizájnnalPélda Tens történetmesélésére

A nagyszerű termékek mögött remek történetek vannak. Bárki összekapcsolhat egy e-kereskedelmi webhelyet, és bármit eladhat, amit akar. De senki sem hozhat létre sikeres márkaképét a terméke körül.

Segít abban, hogy elmondhatsz vonzó történetet a márkájáról erős márka imázs kialakítása. Ezenkívül a mesemondás elősegíti a lojalitást. Az ügyfelek nagyobb valószínűséggel emlékeznek a márkájára, ha őszinte és személyesnek érzik magukat. És a személyes megszerzés legjobb módja egy történet elmondása.

 • Mi készítette a termék létrehozását?
 • Hogyan befolyásolta termékét az életed??
 • Mi a jövőkép??
 • Ki a cél vevője??

Miután megválaszolta ezeket a kérdéseket, sokkal világosabb képet kaphat arról, hogyan strukturálja az e-kereskedelem kialakítását. Hozza a felhasználókat úgy érezni, mintha valami különleges részét képezik.

Nem szeretné, ha az ügyfelek visszatérnének az üzletébe, mert ihletet adtak nekik?

Készítsen kevesebb választást

WaldenWalden lény bátor a termék promóciójukkal.

Nincs semmi kellemetlenebb, mint egy hanyag üzlet navigációs élmény. Az eladás célja az, hogy a felhasználókat felvegyék a termékekre a kosárba. De ha a navigáció több száz lehetőséget kínál, a felhasználók gyorsan el fogják veszíteni türelmét, és teljesen elhagyják az oldalt.

A Walmart kiváló példa arra, amit nem szabad csinálni, hacsak nem akarja méretezni a hosszú farok eladásait. Navigációjuk a navigációs lehetőségek túlságosan telített listáját tartalmazza, és szédülni fog, amikor elkészült, amire szüksége van.

Egyszerű e-kereskedelem navigáció // Mercari

Minél könnyebb az ügyfeleknek egy adott terméket megtalálni, annál több időt kell olvasniuk a termékről – és végül vásárolniuk kell.

Hasznos: Kísérletezzen egy navigációs struktúra felállításával a Sketch, a Photoshop vagy más drótvázas eszköz segítségével. Elemezze azt a folyamatot, amellyel a felhasználók felkerülnek a honlapra, böngésznek egy könyvtárat, és végül elérik a termékoldalt.

Ez vitathatatlanul az egyik legfontosabb tervezési tipp az e-kereskedelmi webhelyek számára.

A szín inspirálja az érzelmeket

SzellemAz egyszerű és tiszta színek kellemes felhasználói élményt nyújtanak.

A színek már jóval a digitális forradalom előtt pszichológiai hatással voltak az értékesítésre. A színek által kiváltott érzelmek különböző típusainak megértésével megtervezheti e-kereskedelmi webhelyét, hogy megfeleljen bizonyos érzéseknek és hangulatoknak..

Itt található egy diagram, amely bemutatja az érzelmeket, amelyek általában különböző színekkel társulnak:

színes pszichológia

Termékétől és célközönségétől függően színt használhat bizonyos érzések kiváltására. Például, ha üzlete környezetbarát termékeket vagy termékeket árusít, a zöld szín kiegészíti a természet érzetét.

Alapján kutatás, Körülbelül 90 másodpercbe telik az ügyfelek, hogy formalizálják véleményüket egy termékről. És ezen interakciós időszak nagy része – körülbelül 70% – a kizárólag a színekre vonatkozik.

A következetesség számít

Storytelling iskola családoknak - Bedtime Stories

A felhasználók emlékeznek márkatervére nem fülbemászó név miatt, hanem az Ön által bemutatott általános márkakép miatt. A webdesignot illetően ez leginkább az oldalak szerkezetének függvénye.

Ugyanazt a betűtípust és színt használja az összes oldalon? Az erős tipográfiai minták emlékezetes élményt idézhetnek elő a felhasználók fejében.

Továbbá, ha többféle színt használ több oldalon, akkor fennáll annak a kockázata, hogy sokoldalú márkanévként jelenik meg.

Ennek eredményeként, ha azt akarja, hogy felismerjen és emlékezzen rá, feltétlenül összpontosítania kell a hasonlóságok használatára a tervezési mintákban. Még ha a terméknek is sok ága van, a hasonlóságokat szem előtt tartó oldalak tervezése csak az erősebb márka jelenlétének megteremtését segíti elő. És ez a jegy az értékesítés növelése érdekében.

Kísérletezzen sürgősséggel

sürgősség megteremtése az e-kereskedelem webdizájnjában

A sürgősség elsősorban ajánlatokon és exkluzív ajánlatokon alapul. Amint az a fenti képen látható, a Bestbuy a honlapjuk felső részét használja az ellenállhatatlan üzletek kiemelésére. De vannak-e más módszerek a sürgősségérzet előmozdítására?

Az egyik legnagyobb oka annak, hogy az ügyfelek elhagyják bevásárló kosarat a magas szállítási árak. Tehát ez lehetőséget kínál a tőkésítésre, a szállítási költségekre vonatkozó külön ajánlatokkal.

Ez egy olyan taktika is, amelyet a Bestbuy-hoz hasonló márkák alkalmaznak. És az Amazon ismert Prime szolgáltatásáról. A fő felhasználók ingyenes szállítást kapnak szinte minden termékkel. Arra is ösztönözheti a felhasználókat, hogy töltsenek el egy bizonyos összeget az üzletén, és cserébe ingyenes szállítási díjat kapnak.

A sürgősség egy másik formája az, ha egy adott termékre rendelkezésre álló készletet korlátozunk.

korlátozott mennyiségű sürgős e-kereskedelem

Itt van egy gyönyörű ünnepi alapú, személyi nyakú pulóver. Az ajánlat ingyenes amerikai szállítással érkezik, de csak egy bizonyos ideig érhető el. Ez a sürgősség egyik kiváló példája, amelyet az e-kereskedelem üzletek tervezésénél használnak.

Gondolhat-e más módon a sürgősség előmozdítását? Szeretnénk hallani gondolatait és sikertörténeteit.

Tiszta és gyönyörű képek

unsplash

Rengeteg adat állít elő az állítás alátámasztására, miszerint a kiváló minőségű, releváns és vizuálisan vonzó képek hozzájárulnak az átváltási arány növeléséhez. És nem csak a termékképekről beszélünk.

Az átfogó dizájnban használt képek nagy hatással lehetnek a felhasználók figyelmének felkeltésére.

Egy nagyszerű fénykép érzelmeket vált ki, identitást teremt és könnyen megjegyezhető. Az átlagos ember akár 2000 képet is képes előidézni közel tökéletes pontossággal.

Ennek ellenére a termékek csak akkor fognak eladni, ha vannak fotók a termék tervezéséről. Alapvető fontosságú, hogy Ön mint e-kereskedelem üzlet tulajdonosa mindent megtegyen, hogy kiváló minőségű fényképekkel megragadja termékének lényegét.

A legjobb, hogy a munka elvégzéséhez nem kell bérelnie egy drága fotóberendezést. Van rengeteg oktatóanyag és útmutatás hogy kivételes fotókat készítsen, csak a telefon vagy egy olcsó kamera segítségével.

Az olyan webhelyek, mint a Pexels és az Unsplash, jól ismertek lenyűgöző és professzionális licenc nélküli fényképezésről.

Legyen az ügyfél

lesz az ügyfél

A webdizájnnak két oldala van: professzionális és szubjektív. A professzionális oldalnak minden köze van az UX és UI trendek követéséhez, amikor a tervezést felépítik.

A szubjektív oldal megköveteli, hogy lépjen vissza és nézzen meg a formatervezésen az ügyfél szempontjából. Webhely látogató, ha akarod.

 • Mi a véleménye az átfogó tervezési elrendezésről??
 • Gyorsan megtalálja a szükséges információkat?
 • Van-e értelme a navigációnak??
 • A termékleírás hangos és világos?
 • Milyen gyorsan érheti el a pénztár oldalt?

Ezekre a kérdésekre válaszolva észrevehet minden olyan következetlenséget, amelyekkel foglalkozni kell.

Gyakran használja az A / B tesztet

a-b tesztelés.001

Amint eljutunk az e-kereskedelmi webhelyekre vonatkozó tervezési tippeink utolsó részéhez, zárjuk le a listát az A / B tesztelés megbeszélésével.

Az A / B tesztelés szükségszerűen jelenti a két különböző webhely-elrendezés egyidejű használatát. A egy verzió, és B egy másik.

Ezután egy idő elteltével összehasonlíthatja a mutatókat az egyes verziókkal külön-külön. A figyelemmel kísérhető mutatók tartalmazzák az átváltási arányokat, a használhatóságot és az elrendezés különböző részeinek általános interakcióját.

Még egy apró változtatás is drasztikusan javíthatja a felhasználók elkötelezettségét. Hasonlóképpen, a különböző színváltozások kipróbálása és még sok más sokkal világosabb képet nyújt Önnek arról, hogy hova összpontosíthat jövőbeli tervei során.

Számos eszközt találhat a weboldal optimalizálásához & A / B tesztelés Nexus könyvtárunkban.

Csomagolás

A formatervezés folyamatosan változó táj. A minták, a felhasználói viselkedés és a legújabb trendek megértése előnyt jelenthet az értékesítés fellendítésében.

Tervezési tippeink mindenkinek szólnak, akik szeretnék javítani e-kereskedelmi webhelyük felhasználói élményét.

Tehát ne pazarold a percet és menj dolgozni! Szeretnénk hallani, hogy ezek a tippek hozzájárultak az e-kereskedelem áruházának jobb kialakításához. Ha bármilyen szakértő tervezőre van szüksége, akkor bármikor megnézheti 99designs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map