9 Nyílt forráskódú eszközök webes és grafikai tervezők számára

Ingyenes web- és grafikai tervező szoftver…


Számos olyan nyílt forráskódú szoftver érhető el, amely figyelemreméltóan támogatja Önt mint webes és grafikai tervezőt. A nyílt forráskód nemcsak értékes, mivel nulla árcímkéjük van, hanem a támogató közösség is elterjedt az egész világon. A jelenlegi gazdasági körülmények között a nyílt forráskódú eszközök kiválóan alkalmasak a keresés megkezdésére.

A tervezés világában meglehetősen bonyolult grafikai tervezői karrier fenntartása csak nyílt forrású alkalmazásokkal. Valószínűleg sok továbbfejlesztett nyílt forrású alkalmazás érhető el, hogy kiváló grafikai és webes tervezővé váljon. A nyílt forráskód kifejezés azt jelenti, hogy ingyenesen és mindenki számára elérhető.

Krita

Krita egy erőteljes vektorgrafikus alkotó, nagy hangsúlyt fektetve a digitális festészetre és az illusztrációkra. Főleg képregények tervezésére használják. Ingyenes szoftver fejlett sablonokkal és szolgáltatásokkal.

A Krita által tervezett művészek mindenki számára elérhetővé teszik a kiváló minőségű rajzszoftvert. Segíthet a képregények tervezésében, rajzok készítésében, mint például sima formák, eltűnő pontok, fejlett kiválasztási funkciók, rétegmaszkok stb. Ha az illusztrációvilágba akar belépni, akkor a Krita a legjobb választás a nyílt forráskódú kategóriában.

Zsinór

A Gimp a GNU képmanipulációs programot jelenti.

Zsinór az egyik legnépszerűbb és nyílt forráskódú grafikai tervező és fotószerkesztő eszköz. Ez egy kiemelt méretű grafikai tervezőcsomag és képszerkesztő. Ez az eszköz megegyezik az Adobe Photoshop elrendezésével. Fantasztikus eszköz minden kezdő vagy haladó tervező számára, aki elsősorban fotóval dolgozik.

A GIMP kiváló minőségű keret a szkriptált képirányhoz, olyan nyelvek között, mint a C, Perl, C ++, Python stb..

Ez megegyezik az Adobe Photoshop-tal. Ha digitális festményt készít, vagy fényképeket állít be, és különféle elemeket komponál, fantasztikus. Természetesen nem rendelkezik minden olyan funkcióval, mint például a photoshop, de bárki, aki ezt a szoftvert készítette, óriási számú önkéntessel rendelkezik a világ minden tájáról.

Főbb

 • Szűrőkkel, maszkokkal, rétegekkel és kefékkel tele
 • Bővítse a szolgáltatásokat a kiterjesztésekkel
 • Speciális képszerkesztő funkciók
 • Igazán inspiráló minták készülnek. Ez azt jelenti, hogy rugalmasságot ad a képek átalakításához, ahogy tetszik.
 • Óriási számú grafikai elem, logó, interfész-összetevő. Ez hozzájárul a csúcsminőségű színkezelési funkciókhoz a nagy hűségű színkezelés biztosítása érdekében.

Inkscape

Inkscape hasonló az Adobe illusztrátorhoz és a Corel Draw-hoz. Ez egyben az egyik leghatékonyabb eszköz, amely mindenki számára ingyenesen elérhető. Azt is ismerték, mint a vektorgrafikus készítő Adobe illusztrátora.

Az Inkscape alap- és alapértelmezett fájlformátuma Scalable Vector Graphics (SVG) formátumban van. Az Inkscape elérhető Linux, Mac és Windows operációs rendszerekhez.

Főbb

 • Stílus-objektumok
 • Különböző típusú fájlformátumokat támogat
 • A működés az útvonaltól függ
 • Az objektumban végzett manipuláció hatékonyan elvégezhető
 • A dokumentáció egyszerűsége
 • Rugalmas felhasználói felület

Dia

Dia az egyetlen dokumentum felületen (SDI) épült, hasonlóan az Inkscape-hez és a GIMP-hez. Elsősorban elektronikus áramkör típusú hálózatok, folyamatábrák stb. Létrehozására használják. Számos fejlett funkcióval van integrálva, azaz ezzel segíti a kapcsolatmodellek rajzolását az adatbázis struktúrákban, UML, egyszerű elektromos áramkörökben. Az SVG és XML fájlformátumok támogatottak.

A Dia segítségével az SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG fájlokat exportálhatja az összes többi ismert formátumban.

Turmixgép

Turmixgép egy 3D rajzkészítő szoftver. A legismertebb animátorok a Blender segítségével rövidfilmeket, játékfilmeket, tévéműsorokat stb. Készítenek.

A felülete eleinte meglehetősen bonyolult, de ha tovább halad a tervezésre, akkor könnyű. Sok testreszabható funkcióval rendelkezik; természetesen a kiterjesztéseket és szolgáltatásokat is létrehozhatja, ahogy tervezi.

A Blender segítségével kezelheti a fotorealisztikus megjelenítést, a faragást (különféle típusú kefék), a játék létrehozását és a gyors felszerelést..

Pencil2D

Pencil2D egy rajz szoftver; lehetővé teszi a kézzel rajzolt animációk tervezését bit-térkép és vektorgrafikák felhasználásával. Egyszerű használat, és egyértelműbb felülettel van integrálva, és csúcskategóriás animációs eszközökkel van felszerelve.

ceruza 2d

Tehát a Pencil2D rajzoló eszköz lehet a legjobb módszer a vektorgrafika és a rajzfilm-animáció alapelveinek megismerésére.

Skencil

Skencil egy vektor rajz alkalmazás. Ez elérhető Linux / Unix / GNU-szerű operációs rendszerekben. Ez lehetővé teszi számunkra néhány nagyszerű rajzok és illusztrációk és hasznos rajzok készítését. A Skencil értelmezett nyelvvel, azaz python-nal van felépítve, és nagyon magas szintű objektum-orientált.

Főbb

 • Egyszerű használat.
 • A színátmenet kitölti
 • Írjon EPS fájlokat
 • Blend csoportok
 • Átalakított képek és szöveg
 • Fejlett téglalapok és görbék stb.

Betűkészlet

fontforge egy betűkészlet-szerkesztő, amely számos betűformátumot támogat a tervezők számára. Könnyű és lehetővé teszi a saját, valódi és postai stílusú zökkenőmentes minták létrehozását. Ez egy ingyenes szoftver, amelyet George Williams fejlesztett ki és C-programozási nyelven írt.

A FreeType megjelenítő betűkészleteket jeleníti meg a képernyőn.

SVG-Edit

SVG-Edit elősegítheti a vektorgrafikák létrehozását a böngészőben, további szoftver telepítése nélkül a rendszeren. Ez egy böngészőközi javascript grafikai tervező eszköz.

Az SVG-Edit két interfészből áll, amelyek magukban foglalják az svgcanvas.js és az svg-editor.js fájlokat. Ez a két elem kölcsönösen működik a hatékony vektorgrafika létrehozásában.

Következtetés

Mivel a digitalizálás az évek során növekszik az egész világon, ez egyértelműen azt mutatja, hogy a grafikai és webes tervező ipar iránti igény magas lesz. Az üzleti igényeinek megfelelő eszköz kiválasztása biztosítja a legjobb eredményeket.

Ön is érdemes befektetnie magadba a tervezés megtanulása.

CÍMKÉK:

 • Nyílt forráskód

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map