Használja ki a modern böngésző funkcióinak előnyeit, például előtöltést, előtöltést, előcsatlakozást, hogy a WordPress webhely gyorsabb legyen.


Mint webhelytulajdonos, aki nem szeretne mindent megtenni a weboldal gyorsabb betöltése érdekében?

Gondoskodni kell arról, hogy világszerte folyamatosan töltsék be a webhelyeket. Számos dolgot megtehetsz a webhely erőforrásainak gyors betöltése érdekében, ideértve az alábbiakat böngésző tippeket. Más néven előzetes böngészési technikák.

Megjegyzés: a böngésző-tanácsadási technikák nem sokat segítenek, amikor először lép fel a webhelyre, de a későbbi kérések gyorsabbak.

Előtöltés

Az előtöltő címke használatával megmondhatja a böngészőnek, hogy a statikus erőforrások egy részét korán lehívja. Ezek lehetnek kép, betűkészlet, JavaScript, CSS, szkriptek, videó stb. Elősegíti az erőforrás betöltésének prioritását; ennélfogva javul a teljesítmény.

Az előtöltést jó ötlet lenne végrehajtani, ha azt várja el, hogy a felhasználók később több oldalt látogassanak meg. Mint az e-kereskedelem áruház, ahol a felhasználó meglátogatja a termék oldalt, majd ellenőrzi az információkat, összehasonlítja más termékekkel, hozzáadja a kosárba, fizet, stb..

A következő pluginek segítségével beállíthatja az Előtöltés funkciót.

Jobb erőforrás-tanácsok – egy ingyenes plugin a CSS és JS fájlok konfigurálásához.

WP Rocket – prémium plugin a weboldal teljesítményének feltöltéséhez számos alapvető technikával, beleértve a gyorsítótár előtöltését és a webhelytérképet.

Honnan tudja, hogy az előterhelés engedélyezett??

A felfedezés leggyorsabb módja az oldal forrásának megtekintése. Látnia kellene valamit az alábbiak szerint.

Nem minden böngésző támogatja az Előtöltést írás közben. Tehát nézd meg a kompatibilitási mátrix a megvalósítás előtt.

Preconnect

Betölti az erőforrásokat más domainekből? Talán CDN?

Ha nem, és minden erőforrás betöltődik az Ön egy domainjéből, akkor ez nem biztos, hogy hasznos.

Előzetes csatlakozás a böngészőhöz, hogy kapcsolatot létesítsen a háttérben lévő más domainekkel, hogy időt spóroljon a DNS-kereséshez, átirányításhoz, TCP-kézfogáshoz, TLS-tárgyalásokhoz stb..

Ismét használhatja a fent említett jobb erőforrás-tippek beépülő modult, vagy a prémiumot perfmatters.

A szükséges erőforrások konfigurálása után ezeket látnia kell az oldal forrásában, az alábbiak szerint.

Megjegyzés: Ha olyan erőforrásokat tölt be, amelyek CORS-t igényelnek, akkor meg kell határoznia, hogy a keresztreferencia és a kimenetnek úgy kell kinéznie,.

Az Preconnect kompatibilis a Chrome, az Edge, a Firefox, a Safari legújabb verziójával.

Prefetch

Hagyja, hogy a böngésző letölti a következő oldalt, amelyre Ön szerint szükség lesz, amikor a felhasználó navigál. Az Prefetch letölti a szükséges erőforrásokat, tárolja azokat a helyi gyorsítótárban, és szükség esetén gyorsan kiszolgálja őket. Kétféle előhívás létezik.

DNS előzetes letöltés – magyarázat az alábbiakban

Link előzetes letöltése – a következővel konfigurálva:. A HTML vagy statikus erőforrások előzetes letöltésére szolgál. Előzetesen letöltheti az erőforrásokat attribútumként.

mivel az attribútum különféle erőforrásokat támogat, például audio, video, szkriptet, műsorszámot, stílust, betűtípust, objektumot, dokumentumot stb. A link előzetes letöltését a következő segítségével konfigurálhatjuk: Pre Party Resource Hints plugin.

DNS előzetes letöltés

Töltsön erőforrásokat sok domainből, és meg szeretné oldani azokat a háttérben?

Ez a gyors telepítés elősegítheti az összes potenciális domain korábbi megoldását, tehát ha erőforrásokat igényelnek, akkor gyorsabban töltődnek be. Ez segít csökkenteni az általános késést.

Tegyük fel, hogy 3 domainből tölt be erőforrásokat, és mindegyik domain körülbelül 100 ms-ot igényel a DNS-keresés elvégzéséhez, így 300 ms késleltetést fog megtakarítani.

Hát nem jó?

Végrehajthatja akár perfmatőr beépülő modul használatával, akár a következők hozzáadását a téma function.php fájljába, ha szívesen szerkeszti a téma fájlokat..

// * DNS előzetes letöltés
dns_prefetch () függvény {
visszhang ”

}
add_action (‘wp_head’, ‘dns_prefetch’, 0);

További információt itt talál: Mozilla web-dokumentumok.

Előmegjelenítés

Arra számít-e, hogy webhelyének felhasználói navigálják a lehetséges oldalt?

Az előrendelés segíthet ezeknek az eszközöknek a háttérbe tölteni, és amikor a felhasználó rákattintanak, nagyon gyorsan megkapják. Ezt a Pre Party Resource Hints bővítménnyel érheti el.

Az előrendelés egy könnyű oldal vagy eszköz számára megfelelő, de vigyázzon a teljes webhelyre vagy a nagy erőforrásokra, mivel ez növelheti a CPU kihasználtságát és a sávszélességet, és lelassíthatja a webhelyet. Tehát próbálkozzon a kisebb erőforrással, és tesztelje, hogy annak nincs-e mellékhatása.

Mint láthatja, négy fő beépülő modul vesz részt a böngésző-tippek végrehajtásában a WordPress-ben. Válasszon egyet, amely megfelel a követelményeknek.

Pre Party Resource Hints plugin – egy ingyenes beépülő modul előzetes DNS letöltést, link előzetes letöltést, előrenderítést, előcsatlakozást és előtöltést kínál.

Jobb erőforrás-tanácsok – a fenti alternatívája.

Az ingyenes plugin jó, ha fenntartják és támogatják. Sajnos, ez nem történik meg sok plugin esetében, ezért néha jobb a fizetős verzió használata. A kereskedelmi változat beépülő moduljait professzionálisan és naprakészen támogatják a WordPress szabvány & biztonsági javítások. Ha hajlandó költeni néhány dollárt webhelyének optimalizálására, akkor ellenőrizze a következőket.

WP Rocket – jó hírű, több mint 800 000 webhely megbízható. Egy webhelyért 49 dollárba került.

Perfmatters – Könnyű és könnyen követhető, 24,95 dollárba kerül egy helyszínen. Ahogy írok, az alábbi funkciókat kínálja.

Ez sok optimalizálás.

Következtetés

A WordPress mag könnyű, de terjedelmesvé válik attól függően, hogy milyen témát és beépülő modulokat használ. És elengedhetetlen a webhely teljesítményének optimalizálása a jobb keresési rangsorolás és átalakítás érdekében. A fenti technikákat könnyű követni, de itt nem szabad megállni.

Fontolnia kell egy CDN használatát a gyorsítótárazáshoz és a tartalom gyorsabb kiszállításához a felhasználók számára, világszerte. Sokan vannak, de azt javasolnám, hogy próbálja ki a SUCURI-t, aki CDN-t és biztonságot kínál.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me