Cum să faceți o copie de rezervă WordPress fără plugin

Deși iubim WordPress din atâtea motive fantastice, nu putem nega faptul că este predispus la vulnerabilități atunci când nu este tratat corect și poate duce la daune severe..


Așadar, dacă aveți un site WordPress, este esențial să aveți grijă corespunzătoare să-l păstrați departe de toate nebuniile. Unul dintre pașii cruciali de întreținere în această privință este să faceți o copie de rezervă în mod regulat a site-ului.

Puteți păstra ideea că nimic nu poate merge greșit cu datele dvs. atunci când aveți sistem de backup automat instalat pe site-ul dvs. web. Cu toate acestea, nu știi cum și când lucrurile ar putea merge prost.

Deci, încercați întotdeauna să puneți un strat suplimentar de securitate în jurul muncii grele care v-a ocupat atât de mult din timp, efort și bani. Nici măcar nu necesită un minut să pierdeți toate datele dvs. (fie din cauza unei erori umane, fie din cauza unei erori tehnice) și poate fi incredibil de intimidant să începeți lucrurile de la zero.

Cea mai bună modalitate de a vă proteja datele este să faceți o copie de rezervă manuală a bazei de date WordPress din când în când. S-ar putea să sune copleșitor la început, dar credeți-mă, merită fiecare secundă a timpului pe care îl veți petrece în proces.

Această copie de rezervă poate fi utilă în cazul în care site-ul dvs. web este hacked și vă aflați blocat în afara zonei de administrare. Deoarece accesarea zonei de administrare în astfel de momente poate fi o provocare semnificativă, utilizarea unui plugin pentru backup-ul dvs. este în totalitate în afara problemei.

În tutorialul de astăzi, permiteți-mi să vă spun cum să rulați o copie de rezervă a bazei de date WordPress fără un plugin. Dar înainte de asta, să înțelegem elementele de bază ale bazei de date WordPress.

Înțelegerea bazei de date WordPress

WordPress este o aplicație web bazată pe baze de date PHP. Deci, trebuie să faceți o copie de rezervă individuală pentru a avea o copie de rezervă completă a bazei de date.

 • Blogul tău WordPress
 • Fișierele dvs. WordPress
 • Baza de date WordPress MySQL
 • Fișiere de configurare rădăcină

Blogul dvs. WordPress va conține tot conținutul pe care l-ați încărcat până acum pe site-ul dvs. web. Fișierele WordPress conțin fișierele dvs. de aplicații web WordPress, fișierele plugin și fișierele cu temă.

În cel de-al treilea, veți avea informații mai sensibile, cum ar fi informațiile utilizatorului, parole, conținut, plugin-uri WordPress și setări de teme, setări de site-uri etc..

În ultima, veți face backup pentru diverse fișiere de configurare rădăcină, cum ar fi .htaccess – fișierul de configurare a serverului, fișierul de identificare a instrumentului Webmaster, cum ar fi googleCODE.html, BingSiteAuth.html, Wp-config.php, etc..

Știind fișierul WordPress wp-config.php 

WordPress wp-config.php este o parte semnificativă a site-ului dvs. web. Acesta conține nu numai detaliile conexiunii bazei de date, dar și alte informații importante precum opțiunile de debug, cheile de securitate WordPress și alte date similare. Baza de date standard conține 11 tabele. Aceste tabele sunt următoarele:

 • wp_commentmeta
 • wp_comments
 • wp_links
 • wp_options
 • wp_postmeta
 • wp_posts
 • wp_terms
 • wp_term_relationships
 • wp_term_taxonomy
 • wp_usermeta
 • wp__users

Diferite modalități de backup fără un plugin

Există mai multe moduri de a face backup la baza de date fără un plugin. În această postare, vom analiza trei moduri diferite pe care le puteți utiliza pentru site-ul dvs. web. Sunt –

 1. Planificarea copiilor de rezervă automate folosind cPanel
 2. Crearea unei copii de rezervă manuală folosind cPanel
 3. Crearea unei copii de rezervă manuală folosind phpMyAdmin

1. Planificarea copiilor de rezervă automate folosind cPanel

Majoritatea furnizorului de găzduire partajat oferă cPanel unde puteți programa o copie de rezervă automată a site-ului dvs. web. Făcând acest lucru, creați o modalitate automatizată de backup pentru site-ul dvs., astfel încât să puteți săriți toți pașii obositori de a face acest lucru de unul singur.

Vă vor lua doar câteva minute pentru a face setările. Pentru aceasta, mai întâi va trebui să vă conectați la cPanel pentru a căuta Cron Job icoană.

backup manual al bazei de date wp

Veți vedea o nouă deschidere a ecranului cu opțiunile care vă permit să setați ora și frecvența de rulare a copiei de rezervă. Setați-l în funcție de cerințele dvs. Va arăta așa ceva.

În câmpul Comandă, copiați lipiți următoarea comandă:

mysqldump –opt -Q -u dbusername –password = dbpassword dbname | gzip > /path-to-store-the-backup-file/db_backup.sql.gz

În locul dbpassword, scrieți parola utilizatorului bazei de date. Utilizați o pereche de citate unice în jurul dvs. dbPassword pentru ca acesta să funcționeze corect.

În loc de, dbname scrie numele bazei de date pe care doriți să o faceți. Va trebui, de asemenea, să înlocuiți calea de stocare-de-rezervă-fișierul cu calea de fișier din serverul dvs. unde doriți să fie salvată copia de rezervă.

Si asta e. Dacă doriți să vă asigurați dacă lucrurile au fost făcute corect sau nu, mergeți mai departe și testați lucrarea de porumb pentru a vedea dacă funcționează.

Notă: Puteți găsi numele bazei de date WordPress în wp-config.php , din rădăcina WordPress.

2. Crearea unei copii de rezervă manuală folosind cPanel

Pentru a crea o copie de rezervă manuală a bazei de date, mai întâi va trebui să vă conectați la panoul de control al gazdei dvs. Web și să selectați opțiunea Expertul de rezervă în Fișiere.

backup manual al bazei de date wp

Sub Expertul de rezervă veți găsi o altă opțiune de rezervă. În această secțiune, veți vedea două opțiuni diferite pentru backup. Cu unul, puteți avea o copie de rezervă completă a bazei de date în timp ce cealaltă vă permite să faceți o copie de rezervă parțială.

Puteți crede că este viabil să faceți o copie de rezervă completă, dar există o mică problemă cu aceasta. Dacă aveți o copie de rezervă completă, nu o puteți restaura în timp ce sunteți în aceeași gazdă.

Acest pas este util dacă migrați la o altă gazdă și doriți să vă restaurați baza de date în noua gazdă.

Copia de rezervă parțială, pe de altă parte, vă permite să restaurați baza de date în cadrul aceleiași gazde. Puteți utiliza această copie de siguranță dacă site-ul dvs. este infectat de orice amenințare străină sau se reduce din diferite motive.

backup manual al bazei de date wp

Indiferent de backup-ul pe care îl doriți, fiecare va avea nevoie pentru a face backup la patru secțiuni diferite.

 1. director de acasă care constă în temele, pluginurile și conținutul încărcat al site-ului.
 2. Baza de date MySQL care constă în configurarea site-ului care vă salvează postările și comentariile.
 3. e-mailuri transmise și configurația acestuia
 4. Filtre de e-mail.

backup manual al bazei de date wp

Accesați fiecare opțiune individual și descărcați-le. Salvați-le în computer. De asemenea, le puteți păstra în siguranță pe hard disk. Odată finalizate, datele dvs. sunt în siguranță și mai târziu pot fi restaurate oricând aveți nevoie de ele.

3. Crearea unei copii de rezervă manuală folosind phpMyAdmin

În general, un furnizor de hosting WordPress are phpMyAdmin instalat în panoul de control. Prin urmare, un utilizator poate pune ușor mâinile pe panoul de control și îndeplini sarcinile necesare pentru întreținerea acestuia.

Pentru a crea o copie de rezervă manuală a bazei de date WordPress utilizând phpMyAdmin, mai întâi va trebui să vă conectați la cPanel. Acum, pe măsură ce coborâți pagina care va apărea pe ecran, veți găsi diverse opțiuni, cum ar fi Preferințe, Mail, Fișiere, Jurnal, Securitate, etc..

Una dintre aceste opțiuni este opțiunea Baze de date. Sub această opțiune numită phpMyAdmin. Când faceți clic pe această opțiune, pe fereastra dvs. va apărea un nou ecran numit phpMyAdmin. Alegeți acum opțiunea de bază de date WP din stânga dvs..

Acum va apărea o listă de tabele care fac parte din baza de date. În bara de meniu din partea de sus a ecranului, veți vedea mai multe opțiuni precum structură, SQL, Căutare, interogare, etc. Căutați opțiunea Export și faceți clic pe ea. Acest lucru vă va permite să exportați / faceți backup la baza de date într-un fișier.

Acum veți avea două opțiuni diferite pe ecran pentru a exporta baza de date. Unul este Rapid opțiunea, iar cealaltă este Personalizat opțiune ca în imaginea de mai jos.

backup manual al bazei de date wp

Opțiunea personalizată vă oferă mai mult control asupra a ceea ce alegeți să exportați și ce nu. Așadar, selectați opțiunea personalizată. Iată o captură de ecran a ceea ce veți obține.

backup manual al bazei de date wp

Veți vedea o listă de tabele care există în baza de date WordPress. Le puteți selecta pe toate sau puteți alege ceea ce nu doriți să fie exportat. În general este sigur să alegeți toate articolele de pe masă.

Pe imaginea de mai sus, veți găsi Salvați ieșirea într-o opțiune de fișier sub Secțiunea de ieșire. Verificați această opțiune și selectați utf-8 pentru „Set de caractere”. Pentru compresie, puteți selecta arhivat sau gzip opțiune.

Acum coboară până la sfârșitul paginii și selectează Go. Acum veți avea diferite opțiuni pentru a descărca fișierul dvs. În funcție de ceea ce selectați, veți primi un format zip sau un format gzipped al bazei de date.

Asta e. Munca ta este gata.

Acum, de când știți, mai multe metode de backup a bazei de date WordPress permite să verificăm modul în care aceste copii de rezervă pot fi restabilite în caz de urgență.

Restaurarea bazei de date MySQL dintr-o copie de rezervă

Restaurarea bazei de date MySQL dintr-o copie de rezervă este foarte simplă. Puteți să o faceți rapid folosind phpMyAdmin. Pentru aceasta, mai întâi va trebui să vă conectați la cPanel și să accesați secțiunea bazelor de date. Acum faceți clic pe butonul phpMyAdmin icoană.

În stânga dvs., veți găsi un Meniu cu două opțiuni diferite. De acolo selectați baza de date în care doriți să fie importată copia de rezervă.

backup manual al bazei de date wp

După ce selectați baza de date, veți fi direcționat către o nouă pagină cu structura bazei de date selectate. Acum selectați opțiunea Importare din meniul din partea de sus a paginii.

Restaurarea copiei de rezervă

Pe ecran va apărea o nouă pagină. Faceți clic pe butonul Browse și selectați ce doriți să importați de pe computer. Acum apăsați pe butonul Go pentru ca procesul să fie finalizat. Odată terminat, un mesaj de confirmare va apărea pe ecran în care se spune că importul a fost finalizat.

Concluzie

Pentru a fi pe partea mai sigură, este recomandat să executați în mod regulat o copie de rezervă a bazei de date WordPress. Mai ales când actualizați site-ul dvs. web cu o nouă setare de temă sau adăugați un plugin pentru o funcționalitate adăugată.

Puteți, de asemenea, să luați în considerare utilizarea unui plugin de rezervă premium precum My WP Backup Pro pentru a vă ajuta să luați backup în mai multe locații și să le restaurați ușor.

Sper că ți-a fost de folos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map