Hogyan (és miért!) Hozzon létre egy átmeneti webhelyet a WordPress számára?

Előfordult már, hogy a webhelyének módosításait csak azért hozta, hogy azonnal megbánja ezt a döntést?


Ez egy meglehetősen gyakori eset, ha a projekten élő termelési környezetben dolgozunk. De ha élő változtatásokat hajt végre a gyártási helyszínen, akkor ki is teheti magát nagyobb kockázatok.

Úgy gondolom, hogy sokan beismerhetik azt a tényt, hogy hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a helyes utat a gyors út cseréjeként.

Amikor kifejezetten a WordPress-szel dolgozom, szinte minden nap apró csempeket és változtatásokat hajlok végre, és leggyakrabban úgy érzem, hogy nincs szükségem átmeneti webhelyre. Tudod, ez csak néhány sor CSS vagy egyszerű plugin telepítés.

Ez a megközelítés többször is rám hullott, de ezt nem csak én hibáztam meg. Ha megnézed bármilyen fejlődés általában, elképzelhetetlen, hogy egy profi csapat működjön átmeneti környezet nélkül.

Túl túlságosan nagy a kockázata a dolgok megsemmisítésének és ezzel az üzlet megszakításának, hogy ilyen óvatos választást lehessen hozni. És a kockázat kiküszöbölése érdekében azt tanácsoljuk, hogy egy termelési és egy átmeneti környezetről működjön egyszerre.

Mi az átmeneti környezet??

Egyszerűen fogalmazva: az átmeneti webhely a gyártási helyszín „pontos” másolata. Egy átmeneti webhelyen módosíthat egyéni vagy tesztelje az új funkciókat anélkül, hogy megsemmisülne. Nos, valamiféle kockázat nélkül. Lehet, hogy még mindig megtöri a dolgokat, de legalább a webhely offline módjában van. Ennek eredményeként megakadályozhatja, hogy ezek a változások megtörjék a termelési helyet.

mi az átmeneti környezetMűvészet: Martin David

Az átmeneti webhely felállítása viszonylag egyszerű (az alábbiakban megmutatjuk Önnek), és gyakran létrehozhatja a tárhely szolgáltatóján keresztül. Amint befejezte a beállításokat, elkezdheti dolgozni a megállóhelyén.

Mindenkinek szüksége van megállóhelyre?

Minden méltányosság szerint, ha érzékeny információkkal rendelkező webhelyeket működtet, akkor fontolóra kell vennie egy átmeneti webhely létrehozását.

Ha csak egy kis blogot működtet a >Ha havonta 50 ezer olvasó van, akkor valószínűleg kap egy igazolványt. Ugyanez vonatkozik a fejlesztőkre, akik bízik a kódváltozások megértésében.

Ennek ellenére ez visszafordulhat, amikor új témák és bővítmények hozzáadásával foglalkozik.

kreatív hiba 404Művészet: Elisa Cioca

Úgy gondolom, hogy ha webhelye érzékeny adatokat tárol, vagy valamilyen kapcsolatban áll a pénzeszközök cseréjével ez nagyjából kötelező hogy az élő webhely homokozó verziója legyen.

Ajánlott olvasmány:

Középpont: A bemutató környezetek legjobb gyakorlatai →
Tippek az átmeneti környezetek fejlesztéséhez és fenntartásához, amelyek elősegítik a stabilabb szoftver rendszerek felépítését.

Mik a profik? & Hátrányok az átmeneti webhely használatához?

Amikor a külső funkciókról beszélünk, mindig van esélyünk bizonyos hátrányokra. Megállóhelyek esetén az előnyeik általában meghaladják a hátrányokat.

Íme néhány a profik közül:

 1. Online vagy offline is reprodukálható. Ennek eredményeként akár offline is is dolgozhat a fejlesztésen és a tervezésen.
 2. Ismerje meg a hibákat, hibákat és más kritikus kérdéseket idő előtt.
 3. Készítsen jobb webhelyeket és szolgáltatásokat, mivel alaposan tesztelheti őket, mielőtt elküldi őket élőben.

És itt van néhány hátrány:

 1. Ha a gazdagép által biztosított verziót használja, akkor valószínűleg további szolgáltatási költségek merülnek fel. Az Ön igényeitől függ, mivel a helyi változat mindig beállítható.
 2. A fejlesztés lelassulhat, mivel több időt töltenek a hibák és más hibák keresésére.

Összességében nehéz megmagyarázni, hogy nem megy hozzá.

Hogyan készíthetünk átmeneti környezetet egy WordPress-webhelyhez?

Meglepően egyszerű létrehozni egy átmeneti webhelyet a WordPress-orientált webhelyek számára. A legtöbb esetben plugint fog használni, de potenciálisan egy host szolgáltató által nyújtott átmeneti környezeti szolgáltatást használ.

Mind a megfizethető tárhelymegoldások, mind a WordPress prémium hosting platformok valamilyen formában nyújtanak támogatást az átmeneti webhelyeknél.

Fedezzük fel az összes lehetőséget.

1. lehetőség: A host szolgáltatója

Az egységesség garantálásának egyik módja a tárhelyszolgáltató által biztosított átmeneti környezet használata. Ezenkívül általában meglehetősen könnyű beállítani.

Host szolgáltatók, mint például a WP Engine és a Kinsta könnyedén egyetlen kattintással telepítheti az összes új megállóhelyet.

Az átmeneti környezet élõvé tétele

A szolgáltatói szintű átmeneti webhelyek további előnye, hogy általában új változtatásokat hajtanak végre az élő webhelyen. Ez ellentétes lenne a korábban kifejtett egyik ponttal is, az idővesztésről.

De egyedileg ellenőriznie kell a házigazdát. A Kinsta az egyik a WordPress tárhely szolgáltató, amely ezt a szolgáltatást nyújtja.

2. lehetőség: Beépülő modul használata

Hol lenne a WordPress fantasztikus plugin-könyvtára nélkül? Úgy tűnik, hogy manapság szinte bármire van egy plugin, amely magában foglalja a megálló helyeket is.

Íme két kiemelkedő választás.

WP szakaszolás

WP szakaszolás - DB File Duplicator Migration WordPress org

Ez a másolás-alapú bővítmény lehetővé teszi, hogy perceken belül másolja a gyártási helyet egy új fejlesztési helyre. A működés meglehetősen egyszerű. Keresse meg a pluginok irányítópultját, kattintson a Másolás és Whola elemre – a klónod felkészülésre készül.

Természetesen ez egyszerűen hangzik a papíron, de sok minden történik a háttérben is.

wp átmeneti plugin

A beépülő modulnak másolnia kell a fájlokat és az adatbázist, és ellenőriznie kell, hogy az összes link megfelelően működjön. Ezt szem előtt tartva, WP szakaszolás egy csodálatos bővítmény, amelyet használni lehet.

Ennek a bővítménynek van egy Pro verziója is, amely olyan szolgáltatásokat, mint például a Push Changes, ad hozzá az átmeneti webhelyhez. Ez azt jelenti, hogy a változtatásokat közvetlenül az élő webhelyre is alkalmazhatja anélkül, hogy kétszer meg kellene tennie.

Több mint 30 000 WordPress-felhasználó használja a WP Staging szolgáltatást, így jó kezekben vagy!

WP Stagecoach

Egy kattintásos WordPress átmeneti webhelyek WP Stagecoach

Egy másik megoldás, amelyet használhat WP Stagecoach, bár ez csak ingyenes próbaverziót kínál, és egyébként prémium termék. Ennek ellenére érdemes lehet a beruházás azon a tényen alapul, hogy a WP Stagecoachnak sokkal több funkciója van.

 • Egy kattintással történő telepítés. Gyorsan működik. Állítson be egyéni URL-t, és válassza ki, hogy le szeretné-e tiltani a gyorsítótárazást és / vagy szeretne jelszót hozzáadni az új átmeneti webhelyhez.
 • Jelszó védelem. Ha ügyfelekkel dolgozik, megmutathatja a tervezői projekt előnézetét, és jelszóval védheti az oldalt.
 • Natív SSL támogatás. Ne kockáztassa, hogy az adatok átcsúsznak és aktiválják az SSL-t az újonnan létrehozott fejlesztési webhelyen. Könnyű és hatékony!
 • Az adatbázis egyesítése. Valószínűleg az átmeneti plugin egyedi tulajdonsága, amelyet máshol nem tud megszerezni: egyesíti az adatbázisokat. Például, a gyártási helyszín a szokásos módon működhet, és ha új változtatásokat importál a szakaszolásból, akkor a meglévő adatbázis-adatait ez nem érinti.

Összegezve: a WP Stagecoach bővítmény megfelelőbbnek tűnik az ügyfél-alapú projekteknél, ahol valamilyen rugalmasságra van szükség.

3. lehetőség: Localhost

A harmadik és az utolsó lehetőség az, hogy mindent helyben csinálsz.

Ingyenes, és sokkal gyorsabb hozzáférést biztosít a fejlesztési folyamathoz, ráadásul webhelyének offline testreszabására is képes.

A localhost alapú átmeneti webhelyek nagyon népszerűek a szoftverfejlesztő cégek körében, ám a WordPress webhelyekkel is tökéletesen működnek.

XAMPP logó

Ami a helyi verem választását illeti, azt javaslom, hogy ellenőrizze XAMPP és BitNami.

Az XAMPP egy teljesen ingyenes, könnyen telepíthető Apache disztribúció, amely MariaDB-t, PHP-t és Perl-t tartalmaz. Az XAMPP nyílt forráskódú csomagját hihetetlenül könnyű telepíteni és használni.

Annak ellenére, hogy az XAMPP hibátlan helyi fejlesztési környezet, vannak olyan eszközök, amelyek segítenek az átállási webhelyek termelésbe helyezésében, például: Az XAMPP alkalmazásokat elküldheti olyan felhő szolgáltatókra, mint az Azure, AWS és a Google Cloud.

bitnami wordpress

A Bitnami független kötegeket kínál, amelyeket felhőalapú, tárolóként vagy helyi telepítésként használhat a számítógépén.

A WordPress Bitnami-verem segítségével egyetlen kattintással eljuthat a WordPress-webhelyhez. Unix, MacOS és Windows gépekhez is elérhető. És nagyon szórakoztató a webhelyen helyben dolgozni, ha még soha nem csináltad ezt. Ha segítségre van szüksége a helyi szerver beállításában, akkor nézd meg ez az online képzés.

Végül, a Bitnami támogatást nyújt az interneten található legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerek számára. Vessen egy pillantást azokra App Catalog hogy megnézze, mi vár a megragadásra.

Soha nem tudhatod, talán találsz valamit, amelyet kipróbálni akartál, de soha nem volt esélye.

Tipp: Ne feledje, hogy az élő webhelyet át kell helyeznie a helyi megállóhelyre. Alapértelmezés szerint csak a klasszikus WordPress telepítést kapja meg. Tehát a dolgok szinkronizálásához alkalmazza ugyanazokat a pluginokat és témákat, amelyeket éppen az élő webhelyén használ.

Záró nyilatkozat

A WordPress fejlesztési webhelyének létrehozása könnyebb, mint gondolnád!

A legfontosabb, hogy létrehozva ezt az átmeneti webhelyet, biztosíthatja az élő webhely védelmét a váratlan balesetek és a feltörések ellen.

Olyan sok ingyenes és gyönyörű választékkal bemutatva, nincs mentség arra, hogy ne állítsunk be egy átmeneti környezetet a projektbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map