Изпълнение на Preload, Prefetch, Preconnect в WordPress

Възползвайте се от съвременните функции на браузъра като предварително зареждане, предварително изтегляне, предварително свързване, за да ускорите уеб сайта на WordPress.


Като собственик на сайт, който не обича да прави всичко възможно да зарежда уеб страницата по-бързо?

Гарантирането на постоянното зареждане на сайта по целия свят е предизвикателство. Има няколко неща, които можете да направите, за да заредите ресурсите на сайта бързо, включително да активирате следното Съвети за браузъра. Те също са известни като техники за предварително разглеждане.

Забележка: Техниките за съвети на браузъра не помагат много, когато влезете в уебсайта за първи път, но следващите заявки са по-бързи.

Предварително зареждане

Можете да използвате маркера за предварително зареждане, за да кажете на браузъра да извлече част от статичните ресурси рано. Те могат да бъдат изображение, шрифт, JavaScript, CSS, скриптове, видео и др. Помага да се даде приоритет на зареждането на ресурсите; следователно, ефективността се подобрява.

Предварителното зареждане би било добра идея за изпълнение, ако очаквате потребителите ви да посетят няколко страници впоследствие. Подобно на магазина за електронна търговия, където потребителят посещава страницата на продукта и след това проверява информацията, сравнява се с друг продукт, добавя в количката, плаща и т.н..

Можете да използвате следните приставки, за да настроите функцията за предварително зареждане.

По-добри съвети за ресурсите – безплатен плъгин за конфигуриране на CSS и JS файлове.

WP Rocket – първокласен плъгин за зареждане на производителността на уебсайта с много основни техники, включително предварително зареждане на кеширане и карта на сайта.

Как да разберете дали е активирано предварително зареждане?

Най-бързият начин да разберете е като прегледате източника на страницата. Трябва да видите нещо отдолу.

Не всички браузъри поддържат предварително зареждане по време на писане. Така че, вижте матрица за съвместимост преди внедряването.

предварително свързване

Зареждате ли ресурси от други домейни? Може би CDN?

Ако не, и всеки ресурс се зарежда от вашия единствен домейн, това може да не е полезно.

Предварително свързване на браузъра със съвети за установяване на връзка с други домейни на заден план, за да спестите време за търсене в DNS, пренасочване, TCP ръкостискане, TLS преговори и др. Идеята е да се намали латентността, за да се осигури бързо зареждане на ресурси от друг домейн.

Отново можете да използвате гореспоменатите плъгин за по-добри съвети за ресурси или премиум такъв perfmatters.

След като конфигурирате необходимите ресурси, трябва да ги видите в източника на страница като по-долу.

Забележка: ако зареждате ресурсите от домейн, който изисква CORS, тогава трябва да посочите, че като crossorigin и изходът трябва да изглеждат.

Preconnect е съвместим с най-новата версия на Chrome, Edge, Firefox, Safari.

Prefetch

Нека браузърът да донесе следващата страница, която смятате, че ще ви е необходима, когато потребителят се движи наоколо. Prefetch ще изтегли необходимите ресурси и ще ги съхранява в локалния кеш и ще ги обслужва бързо, когато е необходимо. Има два вида предварителна извадка.

Предварителен избор на DNS – обяснено по-долу

Предварителен избор на връзката – конфигуриран чрез. Използва се за предварително изтегляне на HTML или статични ресурси. Можете да предварително изтегляте ресурси, като използвате като атрибут.

като атрибут поддържа различни ресурси като аудио, видео, скрипт, песен, стил, шрифт, обект, документ и др. Предварителното извличане на връзки може да бъде конфигурирано с помощта на Предварителен плъгин за съвети на ресурсите за парти.

DNS Prefetch

Зареждайте ресурси от много домейни и искате да ги разрешите на заден план?

Тази бърза настройка може да помогне за разрешаването на всички потенциални домейни по-рано, така че когато се искат ресурси, се зарежда по-бързо. Това помага да се намали общата латентност.

Да речем, че зареждате ресурси от 3 домейна и всеки домейн отнема около 100 ms, за да извърши DNS търсене, тогава ще спестите 300 ms закъснение.

Не е ли готино?

Можете да реализирате, като използвате плъгин за perfmatters или добавите следното във function.php файла на вашата тема, ако ви е удобно да редактирате файловете с теми.

// * Предварително изтегляне на DNS
функция dns_prefetch () {
ехо ‘

}
добавяне (‘wp_head’, ‘dns_prefetch’, 0);

Можете да прочетете повече на Уеб документи на Mozilla.

Предварително изобразяване

Очаквате ли потребителите на вашия сайт да навигират в потенциалната страница?

Prerender може да ви помогне да заредите тези активи на заден план и когато потребителят кликне върху него, те го получават много бързо. Можете да постигнете това с плъгин Pre Party Resource Hints.

Предварителното рендериране е подходящо за страница с леко тегло или актив, но внимавайте с целия сайт или големи ресурси, тъй като може да увеличи използването на процесора и честотната лента и да забави сайта. Така че, опитайте с по-малкия ресурс и го тествайте, за да се уверите, че няма странични ефекти.

Както можете да видите, има четири основни плъгини, които се използват за внедряване на съвети на браузъра в WordPress. Изберете този, който харесвате и отговаряте на изискването.

Предварителен плъгин за съвети на ресурсите за парти – безплатен плъгин предлага DNS-prefetch, пре-извличане на връзка, предварително представяне, предварително свързване и предварително зареждане.

По-добри съвети за ресурсите – алтернатива на горното.

Безплатният плъгин е добър, стига да се поддържа и поддържа. За съжаление това не се случва за много плъгини и затова понякога е по-добре да отидете за платената версия. Приставките за комерсиални версии се поддържат професионално и актуални със стандарта WordPress & корекции за сигурност. Ако сте готови да похарчите няколко долара за оптимизиране на ефективността на вашия сайт, тогава можете да проверите следните.

WP Rocket – добре известна, доверена на повече от 800 000 сайта. Това струва $ 49 за един уебсайт.

Perfmatters – леко тегло с лесно следване струва $ 24,95 за един сайт. Докато пиша, той предлага следните функции.

Това е много оптимизация.

заключение

Ядрото на WordPress е леко, но става обемно зависи от това каква тема и плъгини използвате. И е важно да оптимизирате ефективността на вашия сайт за по-добро класиране при търсене и реализация. Горните техники са лесни за следване, но не бива да спирате дотук.

Освен това трябва да обмислите използването на CDN за кеш и доставяне на съдържание по-бързо на потребителите си в световен мащаб. Има много, но бих препоръчал да опитате SUCURI, който предлага CDN и сигурност, и двете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map