Изравнете вашата WordPress игра с персонализирани типове публикации

Дните, в които WordPress не беше нищо друго, освен инструмент за блогове, отдавна няма.


Днес WordPress (WP) захранва системите за електронна търговия, корпоративните CMS, двигателите за резервации, ресторантите, неправителствените организации и т.н. Вие го наречете и WordPress има отговор на него.

И цялата тази трансформация стана възможна с персонализирани типове публикации (CPT). Ако имате бизнес, задвижван от инсталация на WordPress и търсите по-голяма мощност и изразителност, персонализираните типове публикации са отговорът.

Но първо, някаква история. ��

Какви са персонализирани типове публикации в WP?

Персонализирани типове публикации , , Терминологията е малко жалко, но има исторически причини. Първоначално WordPress е създаден с нищо друго освен идеята за инструмент за блогове. И каква е основната единица на блога?

Точно така, публикацията. И така, дълго, дълго време в земята на WordPress не е имало нищо друго освен „публикации“. Вие сте създали, редактирали или изтрили публикация; публикациите могат да бъдат вградени във всяка страница; и така нататък.

Експлозията в популярността на WordPress беше неочаквана. Изведнъж всички уебсайтове работеха на WordPress и предприятията започнаха да чувстват необходимостта да разширят WordPress, за да обслужват други бизнес функции.

Основният екип на WordPress отговори чрез въвеждането на персонализирани типове данни, но тъй като терминът „публикация“ беше синоним на „fieldset“ в света на WordPress, получената функция се нарича Custom Post Types.

С персонализирани типове публикации можете да групирате различни основни методи за въвеждане в образувание, което има смисъл на бизнес ниво.

Например, в система за управление на лабораторията, пациентските записи могат да бъдат персонализиран тип публикация с полета за необходима информация, извършени тестове, очаквани стойности, измерени стойности и т.н. След като тези персонализирани типове публикации са създадени, лабораторният персонал може да въвежда данни в тях, без да е необходимо да се притеснявате за външна система.

Разбира се, персонализираните типове публикации, освен когато става въпрос за просто въвеждане на данни, няма да работят самостоятелно и е необходимо известно кодиране. Има достатъчно мощни плъгини, които могат да улеснят работата.

След това нека разгледаме как да създадете персонализиран тип публикация в WordPress.

Създаване на персонализиран тип публикация в WP – Лесният начин

Най-лесният и бърз начин за създаване на персонализирани типове публикации в WordPress е чрез използване на подходящ плъгин. Тук има много възможности и препоръката ми е да направете търсене, опитайте няколко приставки и след това се примирете с този, който се чувства интуитивен към вас.

Например, ако решите да работите с Видове инструменти плъгин (което би бил чудесен избор, тъй като приставката има над 200 000 инсталации към момента на писане), ето какво бихте направили.

След като плъгинът е инсталиран, отидете в менюто Администриране и щракнете върху набор от инструменти -> Добавяне на нов тип публикация Опишете какво искате да извикате типа на публикацията си и какви полета трябва да съдържа (раздел „Раздели за показване“).

Веднага щом натиснете „Запазване“, новият тип се създава, е достъпен в менюто на администратора!

Сега опитайте да създадете ново Куче. Ще видите, че стандартният потребителски интерфейс „създаване на публикация“ на WordPress се отваря, само че този път има само три полета, за които казахме, че трябва да са там: заглавието, описанието и представеното изображение. Персонализирани полета, ако има такива, също биха се показали на тази страница. Затова ги попълнете, натиснете „Публикувай“ и вашето ново Куче е публикувано!

А какво ще стане, ако искате да покажете кучетата като част от публикациите си в блога? Това обикновено не е възможно, тъй като персонализираните типове публикации се третират като напълно отделни единици. Тъй като те не са „публикации“, те не се показват в списъка с блогове по подразбиране.

За да ги добавите в блога, ще трябва да редактирате файла function.php и да добавите следния код:

добавяне (‘pre_get_posts’, ‘add_dog_types_to_query’);

функция add_dog_types_to_query ($ заявка) {
ако (is_home () && $ заявка->is_main_query ())
$ заявка->set (‘post_type’, масив (‘пост’, ‘кучета’));
върнете $ заявка;
}

Знам какво мислиш Този раздел обеща “лесния начин” за създаване на персонализирани публикации, но това е всичко, но не лесно! Склонен съм да се съглася, но в защита мога да кажа само, че Персонализираните типове публикации са усъвършенствана функция и ще изискват Умения за развитие на WP.

Персонализирани видове публикации – трудният начин

И така, какви са недостатъците от използването на плъгин за персонализирани типове публикации?

Първо, плъгините идват с цената на гъвкавост; да, те ви позволяват да ставате и да работите бързо, но веднага щом трябва да се отклоните от стандартната, всичко става за хвърляне. Няма да е трудно да се каже, че бъркотията на плъгините е това, което отклонява някои фирми от WordPress.

Оставащият, труден начин, е да се включите и да кодирате вашите видове публикации. Сега, ако не сте разработчик на WordPress, можете да се надявате да опитате това, затова е по-добре да наемете професионална помощ. И все пак, ако искате да разгледате, документите са тук.

В крайна сметка бих искал да повторя, че персонализираните типове публикации са мощна функция, но това идва на цена. Сложността и поддръжката на вашия сайт се повишават и дори сте дълбоко обвързани с екосистемата на WordPress.

Така че това е път, по който трябва да тръгнете надолу, само когато сте уверени, че искате да поемете този ангажимент. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map