Как (и защо!) Да създадете етапен сайт за WordPress?

Изпращали ли сте някога промени на вашия уебсайт, за да съжалявате незабавно за това решение?


Доста често срещано явление е да работите върху вашия проект в жива производствена среда. Но ако направите промени на живо в производствен сайт, вие също се излагате на по-големи рискове.

Мисля, че много от нас могат да признаят факта, че сме склонни да игнорираме правилния начин в замяна на бързия начин.

Когато работя конкретно с WordPress, имам склонност да правя малки ощипвания и промени почти всеки ден и по-често не се чувствам така, сякаш нямам нужда от сайт за постановки. Знаете, това са само няколко реда CSS или проста инсталация на приставки.

Този подход ми даде обратна реакция повече от веднъж, но не само аз направих тази грешка. Ако погледнете всяко развитие като цяло, немислимо е професионален екип да работи без поставена среда.

Рискът от нарушаване на нещата и по този начин да се развали бизнесът е твърде голям, за да се направи такъв неразумен избор. И за да се противодейства на риска, се препоръчва да се работи от среда за производство и поставяне едновременно.

Какво е инсценираща среда?

Най-просто казано, етапният сайт е „точно“ копие на вашия производствен сайт. На сценичен сайт можете да направите персонализирани промени или тествайте нови функции без риск от счупване на нещата. Е, нещо без риск. Все още може да нарушавате нещата, но поне това е в „офлайн“ версия на сайта. В резултат на това можете да предотвратите тези промени да нарушат вашия производствен сайт.

какво е инсценираща средаИзкуство: Мартин Дейвид

Настройването на сайт за организиране е сравнително лесно (ще ви покажем как по-долу) и често може да бъде създадено чрез вашия хостинг доставчик. Веднага щом приключите с настройката на всичко, можете да започнете да работите от вашия сайт за поставяне.

Има ли нужда от всеки сайт за организиране?

Като цяло, ако работите със сайтове с чувствителна информация, тогава трябва да помислите за получаване на сайт за организиране.

Ако работите само с малък блог с >50 000 читатели всеки месец, вероятно ще получите пропуск. Същото важи и за разработчиците, които са уверени в разбирането си за промените в кода.

Въпреки това, това може да предизвика обратна реакция, когато се занимавате с добавяне на нови теми и приставки.

творческа грешка 404Изкуство: Елиза Чиока

Мисля, че в по-голямата си част, ако вашият сайт съхранява чувствителни данни или има някаква връзка с обмена на средства, тогава това е доста задължително да имате версия на пясъчник на уебсайта си на живо.

Препоръчително четене:

Централен етап: Най-добри практики за поставяне на среди →
Съвети за разработване и поддържане на сценични среди, които ще ви помогнат да изградите по-стабилни софтуерни системи.

Какви са плюсовете & Минуси за използване на сайт за постановка?

Когато говорим за външни функции, винаги има шанс да има някои недостатъци. В случай на организиране на сайтове, професионалистите имат тенденция да надвишават минусите.

Ето някои от плюсовете:

 1. Може да се възпроизвежда онлайн или офлайн. В резултат на това можете да работите върху разработката и дизайна, дори когато сте офлайн.
 2. Научете за грешки, грешки и други критични проблеми преди време.
 3. Създайте по-добри сайтове и функции, тъй като можете да ги тествате старателно, преди да се изпратите на живо.

Ето и някои от минусите:

 1. Ако отидете с предоставена от хоста версия, е вероятно да имате допълнителни разходи за услуги. Зависи от вашите нужди, тъй като винаги е възможно да се настрои локална версия.
 2. Развитието може да се забави, тъй като прекарвате повече време за проверка за грешки и други грешки.

Общо взето, трудно е да се оправдае да не го правя.

Как да създадете етапна среда за сайт на WordPress?

Създаването на етапен сайт за ориентирани към WordPress сайтове е изненадващо просто. В повечето случаи ще използвате плъгин, но потенциално ще използвате услуга за поетапна среда, предоставена от вашата хостинг компания.

Както достъпните хостинг решения, така и премиум хостинг платформите WordPress обикновено предлагат някаква форма на поддръжка на сайта.

Нека проучим всички опции.

Вариант №1: Вашият хостинг доставчик

Използването на поетапна среда, предоставена от вашия хостинг доставчик, е един от начините да се гарантира последователност. Също така обикновено е лесно да го настроите.

Хостинг доставчици като WP Engine и Kinsta осигурете безпроблемна инсталация с едно щракване за всички нови сайтове за поставяне.

Изтласкване на сценичната ви среда за живот

Друго предимство на сайтовете за организиране на ниво доставчик е, че обикновено можете да натиснете незабавно нови промени в своя сайт на живо. Това би противодействало и на една от точките, които направихме по-рано, относно загубата на време.

Но трябва да се консултирате с хоста си поотделно. Kinsta е една от хостинг компаниите в WordPress, предоставяща тази услуга.

Вариант №2: Използване на плъгин

Къде би била WordPress без фантастичната си библиотека с приставки? Изглежда, че има приставка за почти всичко в наши дни и това включва сайтове за поставяне.

Ето ни изтъкване на два видни избора.

Постановка на WP

WP Постановка - Миграция на DB файлове за копиране на WordPress org

Този плъгин, базиран на дублиране, ви позволява да копирате своя производствен сайт в нов сайт за разработка за минути. Начинът на работа е доста прост. Отидете до таблото за управление на плъгините, щракнете върху Копиране и цялостно – вашият клон се подготвя.

Разбира се, това звучи лесно на хартия, но и много неща се случват на заден план.

wp плъгин за поставяне

Плъгинът трябва да копира файлове и базата данни и трябва да се увери, че всички връзки работят правилно. Имайки това предвид, Постановка на WP е прекрасен плъгин за използване.

Този плъгин също има Pro версия, която добавя функции като Push Changes към вашия етап на сайта. Това означава, че можете да прилагате промени директно към сайта на живо, без да се налага да го правите два пъти.

Повече от 30 000 потребители на WordPress използват WP Staging, така че сте в добри ръце!

WP Stagecoach

WP Stagecoach с едно щракване WordPress

Друго решение, което можете да използвате, е WP Stagecoach, макар че този предлага само безплатна пробна версия и в противен случай е премиум продукт. Въпреки това може би си струва инвестицията да се основава на факта, че WP Stagecoach има много повече функции.

 • Инсталация с едно щракване. Работи бързо. Задайте персонализиран URL адрес и изберете дали искате да деактивирате кеширането и / или да добавите парола към новия си етапен сайт.
 • Защита с парола. Ако работите с клиенти, можете да покажете визуализация на проекта им и да защитите страницата с парола.
 • Поддържана SSL поддръжка. Не рискувайте да оставите данни да се промъкнат и да активирате SSL на новосъздадения ви сайт за разработка. Лесно и ефективно!
 • Обединяване на база данни. Вероятно уникалната функция на нашия плъгин за поставяне, която не можете да намерите никъде другаде: тя обединява бази данни. Например, вашият производствен сайт може да работи както обикновено и когато импортирате нови промени от етапа, съществуващите данни от базата данни не се влияят..

В заключение, WP Stagecoach плъгинът се чувства по-подходящ за проекти, базирани на клиенти, където се нуждаете от известна гъвкавост.

Вариант № 3: Localhost

Вашият трети и последен вариант е да направите всичко на място.

Той е безплатен и получавате много по-бърз достъп до процеса на разработка, освен да можете да персонализирате сайта си офлайн.

Местата за базиране на локални хостове са доста популярни сред компаниите за разработка на софтуер, но също така работят перфектно и с WordPress сайтове.

XAMPP лого

Що се отнася до вашите възможности за избор на локален стек, препоръчвам да проверите XAMPP и Bitnami.

XAMPP е изцяло безплатна, лесна за инсталиране дистрибуция на Apache, съдържаща MariaDB, PHP и Perl. Пакетът с отворен код XAMPP е създаден да бъде невероятно лесен за инсталиране и използване.

Освен това, въпреки че XAMPP е безупречна среда за местно развитие, има предоставени инструменти, които да ви помогнат да избутате вашите сайтове за стадиране към производство, напр., Можете да натискате вашите XAMPP приложения към облачни доставчици като Azure, AWS и Google Cloud.

bitnami wordpress

Bitnami предлага независими стекове, които можете да използвате като облачна основа, като контейнер или локална инсталация на вашия компютър.

Стакът Bitnami за WordPress ви позволява да получите WordPress сайт с едно щракване. Той е достъпен за Unix, MacOS и Windows машини. И е много забавно да работите на сайта си на местно ниво, ако никога досега не сте го правили. Ако имате нужда от помощ при настройката на локалния сървър, проверете това онлайн обучение.

И накрая, Bitnami осигурява поддръжка на много от най-популярните системи за управление на съдържанието в мрежата. Погледнете по-отблизо техните Каталог на приложенията за да видите какво има за грабване.

Никога не знаете, може да намерите нещо, което сте възнамерявали да изпробвате, но никога не сте имали шанс.

Бакшиш: Имайте предвид, че трябва да прехвърлите уебсайта си на живо в местния етапен сайт. По подразбиране получавате само класическа инсталация на WordPress. Така че, за да синхронизирате нещата – прилагайте същите плъгини и теми, които използвате в своя сайт на живо.

Заключителна декларация

Създаването на сайт за разработка на WordPress е по-лесно, отколкото сте мислили!

Най-важното е, че създавайки този етапен сайт, можете да гарантирате, че вашият уебсайт на живо е защитен от неочаквани злополуки или хакване.

С толкова много безплатни и красиви избори, представени, няма извинение да не получавате поетапна среда за вашия проект.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map