Szintesse fel a WordPress játékot az Egyéni feladástípusokkal

Azok a napok, amikor a WordPress csak egy blogszerkesztő eszköz volt, már rég elmúlt.


Manapság a WordPress (WP) táplálja az e-kereskedelmi rendszereket, a vállalati CMS-t, a foglalási programokat, az éttermeket, a nem kormányzati szervezeteket és így tovább. Megneveted, és a WordPress válaszol erre.

És mindez az átalakulás tette lehetővé egyedi postai típusok (CPT). Ha vállalkozása egy WordPress telepítéssel működik, és nagyobb energiát és kifejező képességet keres, az egyedi postai típusok a válasz.

De először néhány történelem. ��

Melyek az egyéni postai tippek a WP-ben?

Egyéni postai típusok. . . A terminológia kissé sajnálatos, de vannak történelmi okok. A WordPress kezdetben csak egy blogszerkesztő eszközt szem előtt tartva épült fel. És mi a blog alapvető eleme?

Így van, a hozzászólás. Tehát hosszú-hosszú ideig nem volt semmi más, mint „hozzászólás” a WordPress földterületén. Létrehozott, szerkesztett vagy törölt egy bejegyzést; a hozzászólások beilleszthetők bármely oldalra; stb.

A WordPress népszerűségének robbantása váratlan volt. Hirtelen minden webhely WordPress-en futott, és a vállalkozások érezték annak szükségességét, hogy a WordPress-t kiterjesszék más üzleti funkciók ellátására.

A WordPress törzscsoport egyéni adattípusok bevezetésével válaszolt, de mivel a „post” kifejezés a WordPress világában a „fieldet” szinonimája volt, az eredményül kapott funkciót Custom Post Types néven hívták fel..

Az Egyéni postai típusok segítségével különféle alapvető beviteli módszereket csoportosíthat olyan entitásba, amely üzleti szempontból értelmes.

Például egy laboratóriumi menedzsment rendszerben a betegnyilvántartások egyéni postai típusú lehetnek, a szükséges információk mezőivel, elvégzett vizsgálatokkal, várható értékekkel, mért értékekkel stb. Miután ezeket az egyéni postatípusokat létrehozták, a laboratóriumi személyzet adatot adhat meg. bennük anélkül, hogy külső rendszer miatt aggódnunk kellene.

Természetesen az egyedi üzenettípusok – kivéve, ha egyszerű adatbevitelre vonatkoznak – önmagukban nem működnek, és valamilyen kódolás szükséges. Vannak elég nagy teljesítményű bővítmények, amelyek megkönnyítik a munkát.

Ezután nézzük meg, hogyan hozhat létre egyéni hozzászólástípust a WordPress alkalmazásban.

Egyedi üzenettípus létrehozása a WP-ben – az egyszerű mód

Az egyedi postai típusok létrehozásához a WordPress-ben a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a megfelelő plugin használata. Sok lehetőség van itt, és az én ajánlásom az végezzen keresést, próbáljon ki néhány plugint, majd fogadjon el egyet, amely intuitívnak érzi magát.

Például, ha úgy dönt, hogy a Eszközkészlet típusok plugin (ami nagyszerű választás lenne, mivel a plugin írása óta több mint 200 000 telepítést tartalmaz), íme, mit tennél.

A plugin telepítése után lépjen a Rendszergazda menübe és kattintson az Eszközkészlet elemre -> Új hozzászólás típus hozzáadása. Írja le, hogy mit szeretne hívni a postai típusának, és milyen mezőket tartalmaznia kell (a „Megjelenítendő szakaszok” szakasz).

Amint megnyomja a „Mentés” gombot, az új típus létrehozása elérhető az admin menüben!

Most próbálj meg új kutyát létrehozni. Látni fogja, hogy megnyílik a szokásos WordPress „Létrehozás” felhasználói felület, azzal a különbséggel, hogy ezúttal csak három mező létezik, amelyeknek azt mondták, hogy ott kell lennie: A cím, a leírás és a kiemelt kép. Az egyedi mezők, ha vannak, ezen az oldalon is megjelennének. Tehát töltse ki őket, nyomja meg a Közzététel gombot, és új kutyája megjelenik!

Mi van, ha a kutyákat a blogbejegyzés részeként szeretné megjeleníteni? Ez általában nem lehetséges, mivel az egyedi üzenettípusokat teljesen különálló entitásként kezelik. Mivel ezek nem „hozzászólások”, alapértelmezés szerint nem jelennek meg a bloglistában.

A blogba történő felvételhez szerkesztenie kell a function.php fájlt, és hozzá kell adnia a következő kódot:

add_action (‘pre_get_posts’, ‘add_dog_types_to_query’);

add_dog_types_to_query függvény ($ query) {
if (is_home () && $ query->is_main_query ())
$ query->set (‘post_type’, array (‘post’, ‘dogs’));
return $ query;
}

Tudom, mit gondolsz. Ez a szakasz megígérte az egyéni hozzászólások létrehozásának „egyszerű módját”, bár ez minden más, de egyszerű! Hajlandó vagyok egyetérteni, de védekezésképpen csak azt mondhatom, hogy az egyedi postafajták fejlett funkció, és ehhez is szükség lesz WP fejlesztési készségek.

Egyéni postai típusok – a nehéz út

Tehát mi a hátránya egy plugin egyedi postai típusok használatának??

Először is, a pluginok a rugalmatlanság árán járnak; igen, lehetővé teszik a gyors felállást és a futást, de amint el kell térnie az alapértelmezettől, mindent eldob. Nem lesz nehéz azt mondani, hogy a pluginek rendetlensége miatt az egyes vállalkozások elfordulnak a WordPress-től.

A fennmaradó, nehéz módszer az, hogy all-in és kódoljuk a postai típusainkat. Most, ha nem a WordPress fejlesztője vagy, ez nem olyan, amit megpróbálhat próbálni, ezért jobb, ha profi segítséget bérel fel. Mégis, ha átnéz egy pillantást, a dokumentumok ezek itt.

Végül szeretném megismételni, hogy az egyéni üzenettípusok erőteljes funkció, de költségekkel jár. A webhely komplexitása és karbantartása szintje magasabb szintre emelkedik, és még mélyebben kapcsolódsz a WordPress ökoszisztémához.

Tehát ez egy olyan út, amelyet csak akkor kell lemenni, ha biztos abban, hogy el akarja vállalni ezt a kötelezettségvállalást. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map