Топ 3 платформа за наемане на разработчици на WordPress

Предизвикателно е да се сдобиете с квалифициран разработчик с правилното отношение.


Какво да търсите при наемане на WordPress разработчик?

Ако четете това, ще предположа, че сте уебсайт или собственик на бизнес, който иска да наеме за безплатни или краткосрочни проекти. Ако е така, правилата на играта са малко по-различни, отколкото при наемането на работа за целодневен ден. Сега ще представя някои съвети въз основа на моя опит.

Проверете портфолиото

Това е не-мозъчен, или поне изглежда така. Всеки разработчик на договори, заслужаващ тяхната сол, има командващо портфолио (с изключение на мен, което е съвсем друга история! :-P) и трябва да е от значение за вас. Но тук идва обрат – на свободна практика е пълно с мами, които открадват портфолиото на другите, затварят сделката и след това допълнително го възлагат на някои програмисти!

Обикновено не считам това за сериозен проблем, но хора като този нямат представа за разработка на WordPress или PHP и в крайна сметка съсипват проекта. Те или бягат с парите, или доставят под-номинален плъгин / тема, която просто обикновена сука.

След това ние търсим някои стратегии за оцеляване на собственика на бизнеса, когато става въпрос за джунглата на фрийлансирането.

Поставете въпрос на портфолиото

След като разполагате с портфолиото, отделете време да го прочетете и да подготвите въпросник, който искате да представите на програмиста. Но все още не посочвайте това – искате да представите въпросника като изненада при следващото обаждане или среща! Ако изглеждат колебливи или говорят в кръгове, знаете, че е време да опаковате и пуснете. ��

Въпреки че точните въпроси зависят от проекта, ето няколко, които мога да предложа:

 • Следвате ли указанията за WordPress код? Защо и защо не? (Това не е основен проблем, дори ако разработчикът не ги следва; този стил на кодиране отнема твърде много време. Но е важно да прецените дали разработчикът дори е чувал за WordPress стандарти за кодиране.)
 • Колко време ви отне да изградите този плъгин? Можете ли да ме преведете през процеса?
 • Какви са често срещаните грешки според вас, които разработчиците правят, когато създават теми?
 • Какви са ограниченията на тази тема, когато става въпрос за различни размери на екрана и браузър?
 • За каква оптимизация сте се погрижили при разработването на тази тема / плъгин?
 • Кои плъгини с отворен код сте изучавали като програмист? Можете ли да ме разгледате как работят? (Добре е дори да не разбирате много тук – идеята е да видите доколко е запознат този човек с занаята си.)

Ако смятате, че не сте в състояние да направите нито глава, нито опашка на отговорите, запишете ги и ги публикувайте във форумите на WordPress – като поискате съвет от общността какво мислят за програмиста!

Препратки

Помолете да говорите с хората, които поръчаха представените проекти. Няма да очаквам всички проекти да завършат с добра бележка, но ако разработчикът няма дори 2-3 достоверни референции, това е ослепително червено знаме. И не се примирявайте с телефонни номера, тъй като някои хора играта е достатъчно подправена – настоявайте за официален имейл и не забравяйте да им пишете!

Използвайте система за дескрипция

Плащанията са там, където повечето от разговорите по проекта се разпадат. Програмистът не иска да бъде лишен от усилия от няколко дни, а само клиентът да изчезне и клиентът не иска да губи време и пари на някой, който говореше голямо преди началото. Възможно е да се преодолеят тези проблеми, без да се налага да прибягвате до „Можете да ми се доверите на 100%“ – използвайки система за дескрипция като Upwork, Freelancer и др. Услугата escrow държи парите ви, докато не бъдат доставени работните етапи и всичко е документирано за правни цели.

Предприятие извън WordPress (и PHP!)

Това е незадължително, но да добиете представа, ако един програмист е ентусиазиран от уеб технологиите и е във връзка с други технологични стекове. Познаването на актуални индустриални теми помага да се справите с изискването в множество подходи и никога не знаете може би това, което търсите, може да се направи по-добре в различен стек като Nodejs, Ruby и т.н..

Говорете с няколко разработчици

Освен ако не познавате някой с предишната им работа, винаги е добра идея да поговорите с няколко разработчици относно вашите изисквания. Съберете всички отзиви и вижте какво звучи най-добре за вас. Не се придържайте само към техническите граници, но и търсете отношение.

Сега знаете какво да търсите. На следващо място, къде намерите опитен разработчик?

Има много пазарни места, но следните са популярни за намиране на разработчици на WordPress.

Codeable

Codeable е специализирана платформа на свободна практика за разработка на WordPress.

Независимо дали имате нужда от персонализирана конструкция, разработване на теми, оптимизация на производителността, закаляване на сигурността или отстраняване на неизправности, ще намерите подходящ експерт за вашата работа. Можете да публикувате проекта си безплатно, за да се свържете с програмиста и да обсъдите цените и времевата линия.

Ще намерите разработчици, които цитират почасова база или фиксирана цена. Това наистина е ваш избор, но ако ме питате, аз винаги предпочитам фиксирана цена. Предимството на фиксираната цена е, че не е нужно да се притеснявате, когато разработчикът отнеме повече време от очакваното. Винаги плащате това, което сте се съгласили да доставите работата.

Ще намерите програмист от цял ​​свят и това би било полезно, ако искате да работите във вашата часова зона или да работите с някой, който говори вашият език.

WPhired

Портал за работа, който да публикува вашето работно изискване за WP, за да наемете отдалечен експерт.

WPhired предлагат три вида цени.

 • БЕЗПЛАТНО – публикувайте задания, които ще бъдат активни за 30 дни
 • Препоръчана работа 3 – вземете своите три публикации за работа, представени за 60 дни
 • Препоръчана работа 5 – 5 публикации за работа, представени за 60 дни

Toptal

Toptal, един от популярните пазари за намиране на топ 3% от разработчиците на WordPress.

Чудите ли се защо 3%? Вижте това обяснение.

Можете да прегледате стотици профил на програмисти и да наемете този, който харесвате.

Уверен съм, че ще намерите подходящ разработчик за вашата WP работа на горните платформи. Ако по някаква причина не можете, можете да опитате Upwork, Codementor или На свободна практика.

Успех с вашия проект.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map