Az egyik legjobb felhőalapú házigazda Kubernetes az alkalmazástárolók telepítéséhez és kezeléséhez.


A Kubernetes minden eddiginél nagyobb trendben van. És miért ne – minden szervezet arra törekszik, hogy tárolja az alkalmazást és kihasználja a nagyszerű előnyöket Kubernetes.

Kis bevezetés

A Kubernetes egy nyílt forrású, eredetileg a Google fejlesztette ki az automatikus telepítéshez és a tárolt alkalmazások kezeléséhez. Ez más, mint a Docker.

A Docker segít az alkalmazáskonténerek felépítésében, és a Kubernetes csoportosítja őket az egyszerű kezelés érdekében. Tehát, ha több tárolója van, akkor szüksége van valamire a kezeléséhez és felfedezéséhez – itt segít a Kubernetes. Néhány out of box funkció:

 • Skálázza fel vagy le a paranccsal, konzollal vagy automatikusan
 • Leválasztott hitelesítő adatok konfigurációjának kezelése
 • Self-helyreállítási
 • Kezelje a munkaterhelést és a kötegelt végrehajtást
 • Az alkalmazások fokozatos telepítése

Ha újonc vagy, akkor érdemes ellenőrizni ezt Docker és Kubernetes útmutató Udemy-n.

És most tárgyaljuk meg a Kubernetes használatának módjait.

Technikai szempontból akár telepítheti, felügyelheti és kezelheti magát, akár menedzselt megoldást kereshet. A házon belüli mindent elvégezni költséges lehet, és kihívást jelent a termelési menedzsmenthez szükséges megfelelő készségek megtalálása. Ha még nem készül fel erre, felhasználhatja a következő kezelt megoldásokat.

Kubernetes motor

Gyártásra kész megoldás a Google Cloud számára. Használja ki a Google tapasztalatait, amelyek több mint egy évtizede működtetik a Gmailt és a YouTube-ot.

Kubernetes motor mindent egyben kínál megoldásokat az alkalmazások telepítésére, frissítésére, kezelésére és figyelésére. Nem csak a tárolóalkalmazások, hanem az adatbázis futtatásához is hozzáadhat tárolót a fürthez. Az automatikus méretezés funkciókkal nem kell manuálisan növelnie az infrastruktúra kapacitását a közelgő alkalmazásforgalom kezeléséhez. Beállíthatja a méretarány növelését, amikor a kereslet növekszik, vagy csökkentheti a felhasználás alapján. Tehát fizetjen azért, amit használ.

A jobb teljesítmény érdekében a Kubernetes bármelyik IP-vel futtathat egy terheléselosztó mögött, és hálózati házirendekkel biztosíthatja azokat. A Google Kubernetes Engine (GKE) szintén elérhető a helyszínen, és nagyszerű az, hogy az alkalmazásokat felhőn és helyszíneken is áthelyezheti. Nagy rugalmassága, nem igaz??

Még mindig bétaverzióban, de a GKE támogatja a GPU-t, hogy jobb feldolgozási teljesítményt biztosítson a gépi tanulás és más nehéz munkaterhek futtatásához.

DigitalOcean

A DigitalOcean (DO) nem csupán a fejlesztők számára népszerű felhőtárhely, hanem a közelmúltban indították a menedzselt Kubernetes platform és jó népszerűségre tett szert.

Jól olvasod, percek alatt. Próbáltam létrehozni egy fürtöt, és kevesebb, mint 10 perc alatt elkészült.

És megfizethető. Kezdheti el havi 10 dollártól kezdve. Beszéljünk néhány szolgáltatásról.

 • Futtasson és méretezzen minden típusú alkalmazást – integrálja a GitLab-ot, a webes alkalmazásokat, az API-t, a háttér-szolgáltatásokat stb.
 • Konfigurációs útmutató – viszonylag új technológiája, és valószínűleg nem ismeri a konfigurálást, így hasznos útmutatás lehet az indulásuk varázslója számára.

 • Teljes API támogatás – Szerver nélküli keretek futtatása, szolgáltatási háló, CI / CI integrálása, alapos betekintés stb..
 • Port alkalmazás a DO-től bárhonnan a Kubernetes-hez. Nagyszerű a multi-cloud stratégiához.

DO kiváló költséghatékony választás az alkalmazások felhőalapú Kubernetes-fürtön történő futtatásához.

Platform9

Vállalkozásra kész Kubernetes mint szolgáltatás – Platform9 a kedvenc nyilvános felhőplatformon, a helyszíni és a VMware-en működik. A teljes SaaS-megoldás, így a folyamatos megfigyelés, az infrastruktúra frissítése és kezelése helyett az alkalmazásra összpontosíthat.

A Platform9 magas rendelkezésre állást kínál több nyilvános felhő elérhetőségi zónájában, így leállás nélkül működhet egy valóban globális alkalmazás, még akkor is, ha egy rendelkezésre állási zónát elveszít. Könnyen kezelhető irányítópultot kapott több fürt és szolgáltatásuk kezeléséhez.

Játssz körül Sandbox hogy megnézze, hogyan működik, és hogyan profitálhat azok megoldásaiból.

openshift

openshift a Red Hat által támogatott számos tárolókép, alkalmazás, keretrendszer, köztes szoftver, adatbázis. Felhő-natív vagy hagyományos alkalmazásokat futtathat egyetlen platformon.

Kipróbálhatja ingyenesen a konténer platformját.

Amazon EKS

A lista nem lesz teljes, ha nem tartalmazza Amazon Elastic Container Service (EKS) a Kubernetes számára. Néhány neves cég, például a Verizon, a FICO, a GoDaddy, a Skyscanner, a Pearson, az Intuit használja – nem baj lehet.

Az EKS a Kubernetes-et több AWS elérhetőségi zónán futtatja a magas rendelkezésre állás érdekében, az AWS pedig a teljes infrastruktúrát kezeli.

Ha az AWS-t már valami máshoz használja, akkor az EKS remek választás lenne a CloudTrail, IAM, Cloud Map, App Mesh, ELB stb..

Néhány nagyszerű EKS-szolgáltatás a következő:

 • Kezelés webes felhasználói felületen vagy CLI-n keresztül
 • Optimalizált AMI NVIDIA illesztőprogramokkal a fejlett számítási teljesítmény érdekében
 • Futtasson egy fürtöt az AWS terheléselosztó mögött

Az AWS EKS árazása fizet, ahogy Ön használja, és akár 0,20 dollár / óra is elindíthatja.

Égszínkék

Ezeknek az úttörő platformoknak, mint az Azure, AWS, GCP, jelentős előnye van – az integráció. Ha már a saját platformon vagy, akkor nagyon értelmes kiterjeszteni az alkalmazás-integrációt az általuk kínált megoldással. A Microsoft kínál Azure Kubernetes szolgáltatás (AKS), amelyet teljes mértékben kezelnek, mint a fentiekben felsoroltak.

Az Azure számos lehetőséget kínál a fürt biztosítására – webkonzol, parancssor, Azure erőforrás-kezelő, Terraform. Használhatja az Azure forgalomkezelő előnyeit, hogy az alkalmazáskérelmeket a legközelebbi adatközpontokba gyors választ küldje.

IBM Cloud

IBM Cloud Kubernetes szolgáltatás egy hitelesített KS8 szolgáltató, és az összes szabványos funkciót kínálja az alkalmazások Kubernetes-fürtbe történő telepítéséhez. Kihasználja a több mint 170 IBM Cloud szolgáltatást a Blockchain, IoT, API, mikroszolgáltatások, gépi tanulás, elemzés stb. Alkalmazások korszerűsítéséhez és kiépítéséhez..

Az IBM Cloud platformon való megtapasztalás elõtt megkezdheti.

Alibaba felhő

Alibaba felhő kiváló választás lenne egy kínai vállalkozás számára. Az alábbiakban egy tipikus folyamatos szállítási megoldást mutatunk be az automatikus DevOps-hoz, egységes környezetet és állandó visszajelzést.

INGYEN elindíthatja az Alibaba Cloud szolgáltatással, hogy Kubernetes-fürtöt hozzon létre.

Következtetés

A fent felsorolt ​​hostolt Kubernetes platformok többsége próbaverziót kínál, tehát játsszon körül, és nézd meg, mi működik a legjobban az alkalmazás követelményeinek. És ha kíváncsi vagy egyedül megtanulni és kezelni, akkor nézd meg ezt gyakorlati tanfolyam.

Miután az alkalmazások tárolva vannak, ne felejtse el figyelemmel kísérni azokat a Kubernetes nyílt forráskódú eszközökkel.

CÍMKÉK:

 • Dokkmunkás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me