4 motive pentru care ar trebui să alegeți Google Cloud față de alții

Originea computerelor cloud poate fi urmărită din anii ’90 când companiile de telecomunicații au inclus prima dată rețelele private virtuale în ofertele lor.


Pe atunci, termenul „nor”Se referă la spațiul de calcul dintre un furnizor și un utilizator final.

Adevărata revoluție în domeniul cloud computing a venit în 1999, când Salesforce.com a intrat în imagine. Salesforce.com este considerat pionierul în cloud computing așa cum știm astăzi.

Salesforce a fost asta aplicații de întreprindere livrate pentru a folosi utilizatorii finali prin Internet.

La scurt timp după Salesforce.com, Amazon a lansat serviciile de vânzare cu amănuntul bazate pe web în 2002. Acesta a furnizat o serie de servicii bazate pe cloud, cum ar fi stocare și calcul.

Google a sărit pe bandwagonul cloud în 2008, când a prezentat Motorul de aplicații Google. În 2010, compania a introdus Google Storage.

Costul în creștere al energiei electrice și cererea de scalabilitate este ceea ce duce la revoluția norului. Astăzi, cloud computing este cuvântul cheie. Piața serviciilor publice de cloud a rămas în picioare 209,2 miliarde USD în 2016 și este de așteptat să crească 18% în 2017.

Principalii jucători de pe piață sunt:

 • Microsoft Azure
 • Platforma Google Cloud (GCP)
 • Servicii Web Amazon (AWS)
 • IBM Cloud

Cu toate că, GCP rămâne în urma AWS în ceea ce privește cota de piață, își construiește mușchiul și încearcă prinde repede. Acest lucru se poate observa din faptul că Google a reușit să marcheze Spotify și Apple de pe Amazon.

Recent, Planet Labs, Lush Cosmetics și Evernote au optat și pentru cloud Google, deoarece le-a ajutat să răspundă nevoilor lor specifice.

Iată patru motive pentru care ar trebui să preferați Google Cloud față de alții.

Prețuri

Sursa imaginii: setalks

Unul dintre motivele pentru care Planet Labs a trecut la Google s-a datorat prețurilor favorabile. Ceea ce diferențiază Google de Amazon Web Services este că oferă un singur tip de plan de preț, în care plătiți lunar conform utilizării dvs..

Utilizarea minimă este de zece minute și este rotunjită la cel mai apropiat minut.

O caracteristică atractivă a prețurilor pe care Google o oferă este reducerile de utilizare angajate. În cadrul acestei scheme, puteți achiziționa „o cantitate specifică de memorii vCPU și memorie pentru până la un an 57% reducere în afara prețurilor obișnuite ”, dacă vă angajați timp de 1 sau 3 ani. Un avantaj suplimentar este că toate utilajele virtuale sunt incluse în utilizare.

Pe de altă parte, Amazon oferă mai multe planuri complexe. În plus, se rotunjește la cea mai apropiată oră decât un minut, ceea ce îl face scump.

Mai mult, Amazon oferă reduceri angajate, dar numai pentru o singură mașină virtuală. De asemenea, Google s-a angajat cu utilizatorii săi că va transmite orice reduceri de preț pe care compania le va realiza datorită îmbunătățirii tehnologiei.

Prețul a fost unul dintre factorii pentru Geek Flare & Relică site să vă mutați și la Google Cloud.

Viteză

Deși Amazon poate avea o gamă mai mare de servicii oferite, Google conduce Amazon în ceea ce privește viteza. Anul trecut, Google a anunțat că investește în Sistem de cabluri mai rapid prin intermediul căruia își va putea oferi clienților Google Cloud și Google App Google viteză de până la 10 Tbs (Terabite pe secundă).

Cablul se află sub Oceanul Pacific, iar Google este unul dintre cei șase membri care au acces la acesta. Cablul are conexiuni pentru a acoperi întreaga coastă de vest a SUA și toate principalele orașe din Japonia. De asemenea, se poate conecta cu hub-uri importante din Asia.

Viteza considerabil îmbunătățește performanța. Conform TechCrunch, chiar dacă calcularea și stocarea sunt separate în Google Compute Engine, datorită vitezei super-rapide, pentru utilizator pare ca și cum ar fi unul.

Vitezele mai mari afectează, de asemenea, costurile și permit mai mult procesarea datelor în mai puțin timp. Potrivit managerului de produse Google, Amit Aggarwal, costurile de rețea nu au scăzut la fel de mult ca și costurile de stocare și calcul. Prin urmare, rețeaua fizică masivă Google este ceea ce îi oferă un avantaj față de alte servicii.

Google este, de asemenea, cunoscut pentru furnizarea infrastructurii de rețea cu latență scăzută.

Migrație în direct

Sursa imaginii: Google Cloud Docs

În comparație cu alte servicii, Google oferă migrarea în direct a mașinilor virtuale între mașinile gazdă, ceea ce permite întreprinderilor să funcționeze 24 * 7 fără niciun obstacol în performanță. Google a introdus acest serviciu încă din 2014. „Introducem o întreținere transparentă care combină software și date

Google a lansat acest serviciu încă din 2014. „Prezentăm întreținere transparentă care combină inovațiile software și ale centrelor de date cu tehnologia de migrare în direct pentru a efectua întreținerea proactivă în timp ce mașinile dvs. virtuale continuă să funcționeze.

Întreținerea în direct permite companiei să repare și să actualizeze software, inclusiv programe legate de securitate fără a reporni aparatele.

Pe de altă parte, alte servicii, vă trimit un e-mail în prealabil, conform căruia aparatele dvs. vor fi închise și reasignate către o altă gazdă.

Unul dintre motivele pentru care Evernote a migrat către Google așa că nu ar fi trebuit să se ocupe de niciun blocaj. De asemenea, în caz de eșecuri, compania repornește automat mașinile virtuale, astfel încât acestea sunt online în câteva minute.

Date mare

Sursa imaginii: TNW

Deși Amazon Web Services este cel mai cunoscut pentru calculul și infrastructura sa, Azure pentru sistemul său de operare, Google se remarcă datorită analizelor de date.

Instrumente inovatoare Google de stocare în cloud, cum ar fi Google BigQuery, și instrumente de procesare a datelor în lot și în timp real, cum ar fi Flux de date Google Cloud, și Google Cloud Dataproc vă pot oferi câteva informații excelente.

BigQuery, de exemplu, este un depozit de date gestionat în întregime care vă permite să prelucra cantități masive de date la viteze super-rapide.

Potrivit Google, clienții săi consideră instrumente precum BigQuery drept „aproape magic”Întrucât ceea ce trebuia să dureze ore se poate face acum în câteva minute.

Cloud computing este discuția orașului. Piața va deveni mai competitivă pe măsură ce companiile învață să cuprindă costuri cu cele mai bune practici.

În cadrul conferinței Google Cloud Next 2017 din San Francisco, compania a anunțat că accentul său pentru cloud va fi analiza datelor și învățarea automată.

Google a confirmat că inginerii săi au făcut 500 de versiuni pe platformă. Compania a derulat, de asemenea, diverse parteneriate cu giganti, cum ar fi SAP si banca internationala HSBC care se bazează pe analiza datelor mari.

De asemenea, Google a dezvăluit câteva noutăți învățare automată și inteligență artificială instrumente la conferință. Este posibil ca Google să rămână în urmă cu Amazon, dar în ritmul în care își acumulează eforturile, nu va trece mult înainte ca Google să recupereze.

Dacă sunteți interesat să învățați Google Cloud, aș recomanda să luați un curs online oferit de Coursera.

ETICHETE:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map