5 Oferte uimitoare mai puțin cunoscute AWS

AWS continuă să domine, indiferent dacă este vorba de calitate sau cantitate. Drept urmare, multe nestemate se pot pierde în aglomerație.


AWS continuă să se extindă mai repede decât oricine poate face față. Chiar și arhitecții experimentați mărturisesc că nu știu mai mult de 20-30% din adâncimea pe care trebuie să o ofere AWS. Deși mai multe opțiuni sunt întotdeauna binevenite, dezavantajul este că multe oferte excelente se pierd în mulțime.

Ar putea fi pentru că au un caz de utilizare mai mic, mai specific sau pentru că promovarea acestora nu face parte din planurile Amazon de extindere agresivă.

Acest articol aruncă lumină asupra a cinci astfel de oferte AWS.

Cel mai probabil că nu ați auzit de ele, și există șanse mari ca acestea să rămână învăluite pentru ca obscuritatea să meargă înainte. Aceste oferte sunt uimitor de utile și foarte eficiente din punct de vedere al costurilor, dar aproape că nu sunt cunoscute de toată lumea.

Lightsail

Unul dintre motivele pentru care AWS nu a reușit să se descurce în implementări de dimensiuni mai mici, în afară de costurile mai mari, este complexitatea.

Documentația AWS este atât de vastă și confuză încât, dacă reușiți să vă terminați cercetarea într-un weekend și să ajungeți la o înțelegere concretă, vă puteți număra printre cei aleși. Pentru restul dintre noi, AWS semnifică complexitatea unui nivel terifiant. Chiar și pentru a calcula un cost lunar al unui serviciu AWS necesită mai multe celule cerebrale pe care le am și mă lasă cu o durere de cap durabilă. Ca urmare, implementări mai mici este un spațiu care a fost dominat de aprecierile DigitalOcean, Kamatera, Linode, etc., unde creezi o instanță cu costuri fixe și uiți de ea.

Acum, AWS are un răspuns.

Ca majoritatea celorlalte oferte AWS non-top, Lightsail s-a îndreptat și s-a așezat pe meniul Amazon fără a fi observat. Este vizat dezvoltatorilor care utilizează aceste VPS, așa cum s-a menționat anterior serviciile și va servi drept punct de plecare pentru platforma AWS cu funcții complete. Lightsail are toate funcțiile pe care le așteptați de la furnizorul dvs. preferat:

Prețuri simple, previzibile

Lightsail are VPS începând de la 3,50 USD pentru 512 MB RAM și merge până la 32 GB RAM / 8-Core Processor pentru 160 $ ​​/ lună. Utilizarea lățimii de bandă este previzibilă și destul de generoasă, de la 1 TB la 7 TB, în funcție de planul dvs. Cu alte cuvinte, dacă plătiți 10 USD pe lună pentru Lightsail, plătiți 10 USD pe lună. ��

Paradisul DevOps

Lightsail aduce, de asemenea, multe funcții DevOps care au devenit standard în rândul furnizorilor de cloud în aceste zile. Fie că sunt echilibrele de sarcini, bazele de date gestionate, stocarea obiectelor, serverele preconfigurate pentru aplicațiile web preferate (de exemplu, puteți efectua implementări cu un singur clic pentru Node, Laravel etc.), Lightsail le are pe toate.

Acces complet AWS

Deși Lightsail este un serviciu separat, acesta nu este complet tăiat din ecosistemul AWS. Prin VPC peering, vă puteți bucura de avantajele altor servicii AWS în timp ce sunteți pe Lightsail.

Lightsail îmbunătățește perfect EC2 atunci când nevoile dvs. vor crește și sunteți gata să mușcați glonțul de complexitate. Se poate spune că aceasta este întreaga idee pe care Amazon a avut-o în spatele lansării Lightsail, dar hei, cu un serviciu la fel de excelent ca AWS, nu văd de ce cineva ar trebui să se plângă!

Neptun

Următorul membru al sistemului nostru solar AWS este Neptun (scuze, nu am putut rezista asemănării!). Neptun este o bază de date grafică extrem de disponibilă, complet gestionată. Este o ofertă relativ nouă și este probabil să rămână necunoscut din două motive: 1) Numărul mare de servicii AWS disponibile și 2) Cazul de utilizare extrem de selectiv pentru bazele de date grafice.

Pentru cei care se întreabă, bazele de date grafice sunt o altă sub-clasă a bazelor de date NoSQL care stochează și lucrează cu date într-un grafic format. Ele excelează în aplicațiile în care entitățile au o mulțime de relații între ele, mai ales atunci când aceste relații au o valoare inerentă diferită. Câteva exemple bune care strigă bazele de date grafice sunt căutarea, rețelele sociale, motoarele de recomandări, etc.

Dacă utilizați (sau doriți să utilizați) baze de date gestionate AWS precum Aurora, DynamoDB etc. și aveți nevoie de o bază de date grafic pentru următoarea aplicație, Neptun este calea de urmat.!

Bulgare de zapada

Următoarea pe lista noastră este o ofertă uimitoare – una hardware!

Amazon Bulgare de zapada este o ofertă de modă veche (deși extrem de capabilă) atunci când aveți nevoie să tratați cantități mari de date.

Pentru a aprecia utilitatea acestui serviciu cu aspect ciudat, luați în considerare cantitatea de date pe care serverele dvs. trebuie să le mute (în și în afara) în timpul unei zile obișnuite. Dacă sunteți ca mine, este puțin probabil să depășim câteva MB. În astfel de cazuri, aproape că nu ne gândim niciodată la transferurile de date, deoarece vitezele de internet sunt mai mult decât suficiente. Dar, unele companii trebuie să mute mai multe GB pe oră sau chiar mai multe PB (Petabytes) pe zi. Nu știu despre tine, dar am primit sarcina de a face backup sau de a restabili datele la această scară, doar am demisionat de la job!

Snowball a fost construit pentru a rezolva aceste cazuri.

Iată cum se întâmplă: aveți nevoie de un dispozitiv Snowball de la Amazon, care vă este livrat. Îl conectezi la sistemele tale și îi scrii peste noapte cantități absurde de date. Odată terminat, anunțați Amazon, iar ei ridică dispozitivul, îl trimit înapoi în centrul de date și încarcă toate datele în contul dvs. S3.

Cea mai bună parte a întregului proces este că dispozitivul Snowball este extrem de eficient, acceptă mai multe protocoale și este impermeabil. Așadar, dacă te-ai confruntat cu date care sunt cu adevărat, cu adevărat mari și are în mare parte legătură cu arhivarea, dă-i lui Snowball o fotografie!

Consilier de încredere

În ciuda numelui comun, Consilier de încredere este un serviciu valoros dacă sunteți un utilizator extins de AWS.

Gândiți-vă la Trusted Advisor ca un instrument care vă poate ajuta să planificați infrastructura nouă, să optimizați cele existente sau pur și simplu să rulați scanări pentru a vă asigura că implementările dvs. îndeplinesc standardele de securitate AWS. Având în vedere cât de greu este să faceți acest lucru manual chiar și pe un singur server, aș spune că Trusted Advisor este una dintre pietrele ascunse dintre ofertele AWS mai puțin cunoscute.

Toate pot suna puțin abstract, așa că haideți să vă uităm la câteva exemple concrete despre modul în care vă poate ajuta Consilierul de încredere.

Optimizare EC2

Consilierul de încredere vă poate scana instanțele EC2 rulante și poate raporta cazuri de utilizare a procesorului și a rețelei extrem de scăzute. Acest lucru vă va ajuta să descoperiți modele de utilizare efective și să economisiți în facturile AWS prin eliminarea unor cazuri din perioadele foarte slabe. Pe cont propriu, va fi complicat să găsiți aceste informații.

S3 Securitate

Numărul șuruburilor de securitate legate de privilegiile S3 improprii este prea mult de numărat. De prea multe ori, o companie sfârșește să facă din greșeală găleata S3 publică, iar datele sensibile care ar trebui să rămână ascunse sunt expuse și duplicate în mâinile unor entități dăunătoare.

Soluția este simplă, în teorie: gestionarea corectă a permisiunilor de securitate S3, dar este foarte ușor de trecut cu vederea. Acest lucru se întâmplă mai ales în proiectele care au fost derulate de ceva vreme, iar cineva schimbă setările de securitate din greșeală sau pentru unele teste, dar uită să le readucă. Cu Trusted Advisor, astfel de cazuri vor fi detectate și aduse la cunoștință instantaneu.

Aceste două exemple nici măcar nu le zgârie lăţime de ceea ce poate face Consilierul de încredere pentru tine. Deoarece multe dintre aceste verificări sunt gratuite, tot ce pot să spun este că, indiferent de nivelul dvs. de implementare AWS, Trusted Advisor este obligatoriu.

AWS X-Ray

Microserviciile sunt foarte distractive, în special pentru evangheliști și manageri care se informează despre beneficiile lor idilice și nu au de fapt coduri. Dar pentru dezvoltatori, Microservices reprezintă o arhitectură și coșmar de depanare. Este greu de urmărit mesajele pe măsură ce trec de la serviciu la serviciu și de multe ori este imposibil de spus de ce ceva nu a funcționat sau de ce un anumit mesaj s-a pierdut..

Devine deosebit de rău atunci când există un număr mare de servicii implicate. Numărul de interacțiuni posibile este suficient de mare pentru a supraîncărca mintea, cu atât mai puțin codul. Luați în considerare următoarea diagramă de microservice preluată de pe forumurile StackExchange și imaginați-vă că trebuie să urmăriți această mizerie.

Din fericire, cu Raze X, AWS are un instrument care poate simplifica foarte mult modul de depanare a micro-serviciilor. În esență, X-Ray este un serviciu care colectează automat jurnalele de solicitare de la fiecare serviciu pe care l-ați implementat, eficientizează aceste jurnalele în funcție de serviciu și le combină cu alte date, cum ar fi latența și debitul, pentru a prezenta un instantaneu bogat în informații despre ceea ce se întâmplă în orice moment. în sistemul tău.

X-Ray funcționează atât pe arhitecturi microservice, cât și fără server. Un alt lucru de reținut este faptul că nu este disponibil pentru toate ofertele AWS (doar Amazon EC2, Amazon EC2 Container Service (Amazon ECS), AWS Lambda și AWS Elastic Beanstalk ca de scris) și doar trei limbaje / medii de programare sunt acceptate ca de acum: Java, .NET și nod. Acest lucru se întâmplă deoarece X-Ray trebuie să interacționeze direct cu codul dvs. și implică un efort de dezvoltare masiv din partea Amazon.

Acestea fiind spuse, am 100% încredere că vor fi acceptate mai multe limbi foarte curând (văd personal Go, Scala, Kotlin etc., primind destul de curând și limbi interpretate pentru a le urmări mai târziu).

Concluzie

În acest articol, am vrut doar să arăt că există mai mult pentru AWS decât EC2, ELB, RDS, S3, etc. Nu sunt doar infrastructură, ci și instrumente de suport unde AWS excelează rapid. Nu auzim despre aceste oferte uimitoare, deoarece Amazon nu are spațiu și buget pentru a le promova pe toate – în scris, există aproape 100 de oferte de la AWS!

Ca atare, este puțin probabil să auziți despre aceste servicii într-un eveniment major sau să găsiți cărți / cursuri despre ele. Cel mai bun lucru de făcut este să vă abonați la anunțurile oficiale AWS și să vedeți dacă a fost lansat ceva nou care vă poate ușura viața!

Dacă sunteți curioși să aflați despre AWS, mergeți la Udemy, și veți găsi sute de cursuri online pentru subiectul dorit.

ETICHETE:

  • AWS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map