7 Moduri de calcul fără server este o tehnologie Rising

Într-un târziu, calculatorul fără server a câștigat rapid. În ultimii doi ani, în special AWS, a purtat discuții la adoptarea întreprinderii.


Odată cu lansarea platformei de calcul fără server Lambda în 2014, AWS a ocupat locul în fața revoluționarului.

Drept urmare, epoca actuală a industriei moderne de rețele se confruntă cu un galop masiv. Moneda tehnologiei „Computer fără server” a înflorit într-un ritm rapid.

Odată cu metodologiile tradiționale devine o schimbare de paradigmă. „Calculatoare fără server” este o stea în creștere în industria de cloud computing. Drept urmare, beneficiile sunt multe.

Cu alte cuvinte, arhitectura computerelor fără server este proiectată în avantaj. Aici execuția codului este sub control complet și gestionată de un furnizor de cloud. Deci, sarcina dezvoltatorului devine ușor de a dezvolta o aplicație și de a o implementa pe servere.

Arhitectura fără server
Sursa: tonyfendall

in primul rand, pentru persoanele în favoarea, inculcarea metodologiei de calcul fără server oferă soluții pentru forța de muncă.

În al doilea rând, pentru alții, fiind o tehnologie avansată menită să aducă revoluție, solicită necesitatea convingerii asupra tehnologiei mai noi.

Între timp, dacă sunteți în căutarea mai multor informații pentru consum sau dacă aveți vreo dilemă cu privire la investiția în calculatoare fără server, luați în considerare următoarele puncte.

Advanced Crux of Serverless Architecture

Tehnologia funcționează cu RestAPI. Efortul de a construi API-uri fără server folosind cadre. Pentru a începe să creezi un dezvoltator, tot ce trebuie să faci este să dezvolți un cadru de aplicație, un cod care să poată face ping backend și o bibliotecă pentru procesarea datelor.

Ulterior, cele mai semnificative beneficii de care beneficiați este modelul „plătiți cum utilizați”. Adică; întreaga schemă este rentabilă în timp ce desfășurarea dvs. este pe cale. Cadrul fără server este util în integrarea diverselor extensii. Aveți ocazia să construiți o gamă variată de aplicații folosind informații cognitive, analize de date, chatbots.

Execuția muchiilor și rentabilitatea

Întrucât flota de servere este implementată de platforma de calcul serverless în locația principală de pe glob – codul dvs. este executat la margine, aproape de utilizatori. Prin urmare, timpul de răspuns este mai rapid și plătiți pentru resursele pe care le utilizați.

Plătești doar pentru timpul de rulare al funcției – durata și frecvența de execuție a codului. Dimpotrivă, inclus în celelalte modele de cloud computing, este obligatoriu să plătești și pentru resurse inactive.

Modelul „plătiți cum folosiți”

Există multe funcții de ofertă de furnizor la marginea și StackPath este unul dintre ei. Puteți începe, începând de la 10 USD pe lună, care include 15 milioane de execuție a cererii.

Funcția ca serviciu (FaaS)

Punerea în aplicare a tehnologiei se face în continuare „Funcție ca serviciu (FaaS).”

Aici, vânzătorul de cloud își asumă responsabilitatea de a porni și opri platforma unui container. Celelalte activități includ verificări ale securității infrastructurii, scalabilității. Celălalt punct plus aici este că dezvoltatorii pot rula codul oricărei aplicații / servicii de backend fără a furniza servere.

Dacă vorbim despre AWS FaaS, atunci Lamda se ocupă de toate celelalte funcționalități după ce dezvoltatorii au încărcat codul. De asemenea, este posibilă și cu implementarea AWS Lambda, să se declanșeze automat de pe orice servicii AWS, aplicații web sau mobile.

Nanoservices

În epoca actuală, oamenii aleg să opteze pentru un domeniu logic. Motivul este, ușurința de a furniza noi servicii în mediu. Există un efort suplimentar de codificare minim pentru a proiecta o aplicație utilizabilă. În context, vine semnificația unui domeniu numit „Nanoservices.”Acest microserviciu este reutilizabil și ușor de implementat.

Cel mai important, compatibilitatea arhitecturii fără server cu cea a nano-serviciilor este incredibilă. Frumusețea serviciilor nano constă în faptul că fiecare funcționalitate vine cu obiectivul său API. De asemenea, fiecare punct final indică un fișier funcțional separat. Ca urmare, execuția unui CRUD (Creare, Recuperare, Actualizare, Ștergere) se execută.

Mai presus de toate, această funcționalitate a microserviciului se integrează cu soluția de afaceri printr-o suită de servicii mici. Aceasta se potrivește bine cu calculatoare fără server. Drept urmare, echilibrarea sarcinii și scalabilitatea sunt îmbunătățite. Nu mai trebuie să configurați manual clusterele și balanțele de încărcare pentru servere.

Experiență de calcul bazată pe evenimente

Când aveți o rată ridicată a apelurilor funcționale, doriți să vă faceți griji pentru costurile de infrastructură și furnizarea de servere. În astfel de situații, facilități profitabile de la furnizori fără server, cum ar fi Microsoft Azure, Google Cloud Functions vine în salvare.

EventTriggering
Sursa: JetBrains

Puteți declanșa funcțiile pe baza unor evenimente precum imaginea de încărcare, acțiunea utilizatorului, disponibilitatea mesajelor și așa mai departe.

scalabilitate

Într-un context tradițional, scalabilitatea este greoaie. Trebuie să executați o scalare orizontală pentru dimensiunea și puterea de calcul a nodului. Scalarea verticală este următoarea în procesul de conservare a numărului de noduri de lucru. O forță spate și lacrimă a omului.

ServerlessScalability
Scalabilitate fără server

Cu toate acestea, fără server, nu trebuie să vă faceți griji. Platforma de calcul scală automat infrastructura pentru a rula codul. Trebuie doar să descoperiți un declanșator adecvat pentru un anumit eveniment. Cu fiecare declanșator, codul rulează simultan.

Decizii de capacitate

Conform cercetărilor, 30% din serverele fizice se află într-un stare comatoasă. Cifra aproximativă este de aproximativ 11 milioane de servere la nivel mondial. Într-adevăr, dacă optați pentru o funcționalitate tradițională a serverului, este posibil să ajungeți printre acești 30%. Serverul atunci când stai inactiv în centrul de date cere investiția dvs. pentru a continua utilizarea. Adică; cazi la capătul pierzător cu acest plan.

Limitarea fără server

În cealaltă ordine de idei, planul cu computere fără server este acela că vânzătorilor li se oferă aici truncheon. Companiile nu mai trebuie să depindă de decizia de capacitate. Ei iau decizia și permit capacitatea necesară la oportunitatea potrivită, bazată pe nevoile întreprinderii – în totalitate, comparativ cu un ROI bun pentru investiții.

Concluzie

În concluzie, dezvoltatorii și investitorii de pretutindeni îmbracă această tehnologie în creștere. Simplitatea structurii de utilizare face ca calculele fără server să fie rentabile. Drept urmare, viitorul este aici cu calculatoare fără server.

Ca parte a procedurii de integrare, furnizorii furnizează API-ului pentru a încărca funcția cu URL-ul pentru accesul utilizatorului. Crearea multă încredere în ele este crucială. În afară de AWS Lamda și Microsoft Azure, există și alți jucători notabili pe piață. Cadre precum Funcțiile cloud Google, IBM OpenWhisk constituie, de asemenea, valul fără server.

Analizând modelul actual de tranziție, o mulțime de companii s-au asociat cu campania de revoluție fără server. Pentru a rezuma, vă puteți aștepta ca această tehnologie în creștere să ajungă pe culmea ecosistemului cloud.

ETICHETE:

  • serverless

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map